"Pentru echipa" si alte abureli

Tuesday, 08 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

{mircea_popescu> then again the entire bruhaha is misplaced, i don't know anyone ofany import that still cares about college.
{mircea_popescu> there's fucken quants now that never actually went to school.
{mircea_popescu> that'd have been impossible even a decade ago.
{vragnaroda> Higher education is mostly signaling.
{vragnaroda> It's saying "hi, I can show up 40% of the time because I got my Pell grant and I have decent hygiene."
{mircea_popescu> lol sorta.
{vragnaroda> The latter point, not always so much.
{Guest12345> Funny story: I had an EE from Vanderbilt or such, come onto a team. He had to grab a mop and clean the floor. He valued his degree over his ability to work effectively with a team. He was replaced by a guy from ITT tech.
{mircea_popescu> Guest12345 : mmm, i wouldn't work in a place that can't afford a cleanning lady.
{Guest12345> mircea_popescu: the job paid > 100K
{Guest12345> but ok, you're out
{mircea_popescu> mk.
{mircea_popescu> weirdo hazing job lol. i guess he could have put an ad in the paper for an mopping assistant
{mircea_popescu> i don't think i'd have bothered, but just maybe.

Cind eram copii sedeam mai multi asa, la o poveste cum ar veni, ca nu ne-om duce acuma la scoala sau ce pula. Si mereu, bai da' mereu se gasea cite un tugulan dubios sa se plaseze asa cumva la o distanta si sa emita scincete de pizda proasta aliniate oarecum vag in jurul ca daca "poate sa fie si el cu noi". Adica cum ? Adica la noi in grup ceva gen, n-am idee.

Noi nu eram un grup. Noi eram pur si simplu niste oameni care sedeau acolo si ne mai hahaiam ca prostii ocazional. Nu-i ca si cum aveam cartele magnetice de acces si certificate inramate acasa, ca "Membru in Inalta Loja a Orientului Pulalailor Adolescenti Inutili Care Sed Si Se Hahaie". Nu-i ca si cum exista notiunea grupului pulii pentru oricare din interior. Da, privind din exterior, si anume din perspectiva unui ratat distrus de viata inca la acea virsta frageda e posibil ca "grupul" sa aiba aparent ceva concretete ontologica. Da' privit din interior el nu este nimic. Pur si simplu niste astia care s-or nimerit in zona.

De la o vreme devenea agasant asa ca astia mai naspeti ieseau cu idei, genu' : Ba, daca te duci si nu stiu, te futi c-un salcimi poti "sa fii cu noi"ii. Si mnoa, daca prostu' se ducea si se futea c-un salcim mai rideam si noi. Iara daca nu... macar ai ce-i raspunde, ca e o problema destul de serioasa asta, ce raspunzi idiotilor.

Cam asta-i conceptu' cu "pentru echipa". Ia frate un mop si spala pe jos, ca noi de-aia am angajat expert in programat masini numerice, ca sa aiba cine spala pe jos. Nu-i ca si cum o mexicanca cu cur rotund costa cam patru dolari pe ora si tu esti pe la fo' douazeci sau pesteiii da' in tot cazul nu speli tu de cinci ori mai repede ca ea (ca fix invers).

Sigur, exista fraieristi care pun botu'. Io de exemplu cunosc minim fo' douazeci asa, corporatisti de-astia. Intimplator sau nu, aceiasi fraieristi se intreaba daca le fute (alt)cineva femeia. Sa-i lasam sa se intrebe, n-om strica acuma tihna conjugala a nimanui.

PS. Daca sefu' iti propune sa te futi in cur pentru echipa, ca-s nefututi baietii ?

———
  1. Apropo de care chestie, prin Timisoara-s salcimii-n floare, e un parfum de nedescris, iar un englezoi s-o apucat sa-mi explice ca-s "acacia". Nu-s bai acacia lasa-ma-n durere. Noa si ne-am tot contrazis noi (din care chestie vedeti clar ca-i mai nou asa, ca altfel tre' sa fii deosebit de idiot sa te contrazici cu mine) dupa care-am ajuns la un hot spot si intr-adevar, salcimul nu e acacia. E pseudo-acacia, da' de fapt el este O MAZARE. Pe bune acuma, salcimul e un soi de mazare. Este ca-i oarecum socant da' nu cu totul incredibil dat fiind ca parca dupa mirosul florilor intr-adevar este o similitudine acolo ? Mnoa. Si-i zice black locust in engleza, ceea ce inca ma fascineaza. []
  2. Aceiasi penibili se duc cu acelasi text si la pizde, ca "sa fie cu ele". Rezultatele nu difera mult, afara de cazu' ca se-ntilneste prostu' cu toanta - ceea ce din nefericire e mai frecvent decit ne-am dori. []
  3. 100k a year ala de care vorbeste tipul ar veni cam 50 de dolari pe ora, ca asa-s, vreo 2090 de ore in anul de munca, si asta-i doar partea de salar, nu mai socotim impozitele/ []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

One Response

  1. Mircea Popescu`s avatar
    1
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 November 2019

    First!

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.