Misterul trackback-urilor lipsa, rezolvat (cred)

Thursday, 02 February, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cetateanul Mogosanu articuleaza in articolul intitulat "ce am învățat despre sistemul de pingback-uri din wordpress" o problema destul de serioasa : uneori astea pur si simplu nu apar.

A fost mister total, problema am avut-o si eu, atit la trimitere cit si la primire, a fost semnalat si pe-aici de cititori, uneori intra de la fain alteori nu intra de la fain si asa mai departe. Multa vreme am considerat chestiunea o problema misterioasa si probabil nerezolvabila (in sensul ca nu merita efortul de-a fi rezolvata) rezultind dintr-un bug obscur al sistemului de gestiune a trackback-urilor.

Ei bine, nu mai este obscur!

Tocmai mi-am publicat un articol (Tropele genului epic) in care aveam legaturi la patru articole. La doua mi-a intrat, la doua nu mi-a intrat trackback. Deci nu poate fi problema ca akismet, nu poate fi problema ca mi le-am sters, nu poate fi problema ca o fi intervenit cine stie ce pe retea si asa mai departe.

Ei bine, ce credeti ? Cele la care a intrat aveau trailing slash, cele la care n-a intrat n-aveau. Cind am adaugat la cele ce n-aveau si deci nu intrasera au intrat si alea. Pe cale de consecinta-l rog pe zisul cetatean sa faca o verificare, precum si pe toate partile interesate sa idem.

Explicatia teoretica ar fi ca atunci cind li se cere un url fara trailing slash multe servere raspund cu un 301 sau in tot cazul, redirect. Raspuns pe care din ceva motiv codul care se ocupa cu trackback-urile nu-l trateaza corect.

Sunt curios sa aud vesti.

Later edit : tracback-ul n-a aparut pe spyked bricks, chiar daca aparea ca trimis in mysql. L-am sters de acolo (pinged) si am editat in articol sa apara fara trailing slash. Am republicat si... tot n-a aparut. Ca atare ori Mogosanu aproba manual ping-urile ori bug-ul in discutie e mai naspa de-atit.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. A apărut da' mi-a intrat în moderare, iar acum șade bine mersi acolo. Verific și eu faza și revin. În orice caz ar fi de râsul curcilor să nu fie documentată problema (măcar implicit cumva) în specificația protocolului. Că Wordpress-ul nu mă miră, dar poate mă uit și peste asta și le trag un bug report dacă-i necesar.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 3 February 2012

    Ei acum am primit si eu trackbacks de la tine.

    http://trilema.com/2011/vechituri-sau-viata-dinainte-de-y2k/#comment-77517

    Asta e, am gasit-o zic.

  3. Chestia asta a rezolvat şi problema trackbackurilor trimise de Fain?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 February 2012

    Nu. Pe de cealalta parte mie nu mi s-o intimplat niciodata sa nu-mi apara pe Trilema, asa ca mereu am considerat ca e problema la receptor.

  5. Hm. Is curios daca sunt diferente de cod (relevante) intre versiunea ta de WP si cele mai noi pe care probabil le avem.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 February 2012

    Hm, aia e un punct ca intr-adevar foarte probabil sa fie. Fork-ul meu e de pe 2.7 parca.

  1. [...] nu-s capabili sa scrie cod nu ca la nivel de poezie, da' macar la nivel de proza asa... medie, de absolvent recent de calculatoare nu ma mira. Pina la urma e si greu si dificil. Nu [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.