Karma devine transferabila

Sunday, 19 February, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

De-acum inainte puteti retrage o cantitate de karma mai mica decit totalul pe care-l detineti sub forma unui cod (ceva de genul FAIN-B77A-E1E4-DD33-9F69, cinci grupuri de cite patru majuscule si cifre, dintre care primul grup e intotdeauna "FAIN").

Meniul prin care gestionati aceasta optiune e disponibil din profilul fiecaruia, apasind pe butonul "Transfer karma" de sub avatar.

Principalul avantaj al acestor coduri este ca sunt transmisibile, adica oricine are un cod il poate folosi, adaugindu-si karma, si oricine are karma poate genera un cod, pe care-l poate pasa mai departe sau folosi el insusi, dupa cum doreste. Celalalt avantaj principal (doua! doua avantaje principale!) este ca nu expira, deci karma extrasa in 2012 se va putea adauga fara probleme in 2025 sau in fine, oricind. Dezavantajul acestor coduri este ca nu adauga decit jumatate din karma pe care-au scos-o (deci, daca va scadeti o mie si apoi introduceti codul nu primiti decit cinci sute).

Codurile transferabile ar fi atunci utile in citeva tipuri de situatii :

 • Daca plecati in concediu sau luati o pauza mai indelungata va puteti retrage karma intr-un cod, urmind ca mai apoi cind reveniti sa v-o adaugati la loc, sa nu trebuiasca sa porniti iarasi de la zero
 • Daca invitati un prieten pe fain puteti sa-i dati la pachet nitica karma, asa fel incit sa nu fie silit sa porneasca de la zero.
 • Ceva mai riscant, da' daca va preocupa chestiunea poate merita incercat : puteti optimiza vinzarile intr-o anumita masura. Sa zicem ca Ion are la un moment dat zece mii de karme. El vinde cinci mii, bagind la tescherea cincizeci de euro. Restul de cinci mii nu le mai poate vinde, stau acolo sa expire sarmanele. Daca le extrage pe un cod insa si le va putea adauga la loc peste o luna de zile, cind adica le poate vinde din nou cum ar veni. Riscul la chestia asta e ca daca scoate prea mult si-i expira ceva articole sau in fine, ii scade karma si ajunge pe zero e destul de naspa pentru el, deci chestia tre' folosita cu responsabilitate.

Asa cum va puteti inchipui, in termeni obiectivi a scoate karma inseamna ca primiti un minus egal cu cita karma scoateti, care expira ca orice altceva in 30 de zile iar a introduce karma inseamna ca primiti un bonus egal cu cita introduceti, care idem expira in 30 de zile. Nu puteti scoate decit cantitati intregi mai mari decit o unitate, si vi se crediteaza jumatate rotunjit in jos, deci a cere sa scoateti 555,18 karma revine la aia ca scoateti 555, dupa care la adaugare primiti 277.

Sistemul este bineinteles in beta, da' nu crez ca au de unde sa apara probleme cit priveste codul. Se primesc ca de obicei cu toata placerea opinii si pareri.

Si succese.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

29 Responses

 1. Tu sigur nu ești evreu?

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Sunday, 19 February 2012

  Si-ar dori evreii...

 3. Presimt că Polimedia va deveni Tărâmul Făgăduinței.

 4. IPO upcoming shortly.

 5. Hehe, deci acum pot să-mi pun pe blog un banner cu 'accept donaţii şi în karma' :))

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Sunday, 19 February 2012

  @Cristian Cum adica va deveni, hatere ?

  @Garfield Not in this economy, babi.

  @Bogdan Ieeegzactly :)

  PS. Sunt absolut amuzat ca nimeni n-o avut intelijenta sa incerce totusi codul dat drept exemplu.

  FRAERILOR :D

 7. nici n-am citit postarea, adica am citit pana la cod si l-am bagat sa vad ce face. V-am adaugat 50 karma. Nice!

  acum vad ca ai zis si in comm. ma simt vinovat ... oare nu au facut asta ca sunt gentlemani toti? pfff, sunt un oportunist. :(

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Sunday, 19 February 2012

  Io' cre' ca nu i-o dus capu' lol.

 9. avantaj eu!

 10. Deci Ionuț și-a vândut sufletul pentru 50 de karma. Rușine!

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Sunday, 19 February 2012

  Unii capata si mai putin.

 12. @Mircea Popescu: pagina asta spune altceva.

 13. Mircea Popescu`s avatar
  13
  Mircea Popescu 
  Monday, 20 February 2012

  Cre' ca mi-o scapat ceva. Deci cum ?

 14. MirceaPopescueevreu

 15. Apropo de tărâmul ăla - Ce e atat de diferit in Taramul Fagaduintei?.

 16. Mircea Popescu`s avatar
  16
  Mircea Popescu 
  Monday, 20 February 2012

  Mbine.

 17. Buna seara,
  am si eu o nelamurire(inca una):exista vreun mod de a verifica daca mi-am transferat sau nu karma sau a expirat ca i-a venit timpul, din nu stiu ce motive?Ca nu prea inteleg daca ieri am reusit sau nu sa pun micuta mea karma la pastrat sau s-a dizolvat.Am urmat pasii indicati de Mircea dar apoi nu stiu ce mai trebuia facut si chiar nu stiu, ca toata karma e -2300 acum, si nici nu s-a dus jumatate in contul de paypal.Multumesc si s cz ca sunt nepriceputa.

 18. Mircea Popescu`s avatar
  18
  Mircea Popescu 
  Monday, 20 February 2012

  Chiar discutam de tine (aici). Pe scurt, ti-ai retras toata karma intr-un cod, pe urma ai introdus inca un articol de pe un domeniu de pe care mai introdusesesi vreo 5-6 alte articole. Ca rezultat ai ajuns pe minus. Ai un cod (pe care sper ca l-ai pastrat) care-ti contine jumatate din karma pe care-ai retras-o, desi presupun ca daca-l adaugi acum tot pe - vei fi ca n-o fi suficient.

  Tre' mai multa atentie cu sculele astea, ca ele's puternice si folosite fara pricepere cauzeaza daune.

 19. Am inteles, e clar acum.Multumesc.

 20. Ciudatenii enervante :P

 21. Hm, si odata cu posibilitatea de a extra karma astfel nu se mai aplica un minus cand vinzi din ea?

 22. Mircea Popescu`s avatar
  22
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 3 April 2012

  Pai adica cum ? Zi un scenariu sa te urmaresc.

 23. Urmareste ce s-a intamplat cu 00101010 azi. Vandut jumatate de karma (~2700), primit echivalentul a jumatate din karma. Karma pe Fain tot intreaga (~5400). Retras toata intr-un cod (~5400) as we speak.

  Sau a uitat cineva sa aplice penalizarea odata ce a trimis banii.

 24. Lol ce misto asta cu vorbit in persoana trei.

 25. Lurker.

 26. Mircea Popescu`s avatar
  26
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 3 April 2012

  @Alex Pai as zice ca ai reusit sa-l futi, in sensu' ca codu' pe care crezi tu ca l-ai scos nu va fi valid cind ii incerca sa-l folosesti iar cind te recalculeaza scriptu' de karme vei avea oarece minus. Per total o idee proasta, sau cum zice englezu' crime doesn't pay. Lotus cum crezi c-o ajuns in groapa ?

 27. In ce sens nu va fi valid? Ce stocheaza scriptu' cand creeaza un cod, in afara de faptu' ca acel cod e echivalent cu X karma?

  Minus stiu ca urmeaza sa am pe asta, da' pe de alta parte in cateva zile revine pe + contu' uzual (dAImon).

 28. Mircea Popescu`s avatar
  28
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 3 April 2012

  E pai acuma si tu.

 1. Karma devine transferabila pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

  Asa cum zice si titlul....

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.