Intr-o lume ideala versiunea curenta Java ar fi si ultima

Thursday, 26 July, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

670`000 de Mac-urii au fost infectate cu un rahat de trojan via Java. Ceva Flashback.G botnet, sau .N, sau .X sau in fine. S-a pierdut numaratoareaii.

Initial era ceva chestie care cauta gauri din anii trecuti care intre timp au fost reparate. Daca le gasea in sistem, asta-i tot, infectie. Daca nu le gasea solicita pur si simplu utilizatorului sa accepte continutul, "semnat de Apple Inc dar cu semnatura neverificabila". Si la cit de retardati is mactarzii destui dadeau click ca ok, dat fiind ca ei nu-s pe windows, sa o fi supt deja de n ori in fiecare an cit sa se invete minte.

Mai apoi insa s-a rafinat chestiunea (vazind autoru' cit succes are, evident) si acuma deja vorbim de CVE-2012-0507. Ceea ce-nseamna ca pina s-or trezit idiotii de la Apple sa faca un patch (ma rog, de fapt doua, pe 4 si respectiv 6 Aprilie) orice sistem cu Safari si Java si-o lua, fara alte discutii. Atita ca patch-urile astea nu functioneaza decit pe nustiuce sisteme de-ale lor da' nu pe alteleiii.

Altfel Java e bine-mersi si de la mare distanta sursa primara de infectii pentru majoritatea cazurilor pe Windows, si asta nu de ieri. De vreo trei ani asa. Ce era inainte ActiveX e acum Java, si cum sa va spun... ActiveX a murit. Tocmai din aceasta cauza.

Exista un motiv pentru care Steve Jobbs a renuntat la Java, si acel motiv nu-i c-o fost Steve Jobbs idiot. Acel motiv e ca Java e o porcarie, pur si simplu, o chestie care nu poate fi facuta sa functioneze la parametrii la care se poate numi functionala.

N-am idee cum se dezinstaleaza de pe sistemul dvs si nici nu ma intereseaza : eu n-am instalat mizeria niciodata, e acolo pe lista cu Adobe Air si restu' de pseudo-cod. Da' am convingerea ferma ca daca in 2013 mai rulati asa ceva sunteti niste cazuti din caruta cu sfecle. Aia de s-o rasturnat la Caracal.

Iar daca scrieti azi cod pentru Java sunteti chiar ultimii oameni. Sunteti mai rai decit Basescu, Antonescu si Ponta la un loc, sunteti motivul pentru care mor pisoii inecati in riu, sunteti aia pe care-i cauta tipii de la Occupy Internet sa-i omoare prin metoda celor opt milioane de taieturi de hirtie.

Sunteti niste oameni rai. Mai bine someri decit Java developeri. Mult, mult mai bine.

———
  1. Adica aproape jumatate din toate Mac-urile lumii, mactarzilor []
  2. Apropo de care chestie, daca sunteti curiosi puteti verifica la Kaspiersky daca sunteti infectat. []
  3. Nu vad cui ii pasa cum se numesc cacaturile pe care le ruleaza mactarzii, pe bune acuma, Pisica-bleaga-n-ploaie sau in fine. []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. iii.Nu vad cui ii pasa cum se numesc cacaturile pe care le ruleaza mactarzii, pe bune acuma, Pisica-bleaga-n-ploaie sau in fine

    Ce, esti hater ca n-ai bani sa cumperi? FRAIERE

    Steve Jobbs

    Bb?

    How do you know if you are infected?

    When it is running, FlashBack tries to connect to 30 sites every day. One of those sites (randomly chosen) hosts the botnet’s command-and-control (C&C) server as deployed by the cybercriminals. Having established a connection, the malicious program passes the victim computer’s IP address and hardware UUID to the C&C.

    Kaspersky Lab has discovered the operation algorithm of the malicious program, and created a dedicated server that imitates the C&C server that infected computers are supposed to connect to. For several days, this server registered all the infected computers that communicated with it, and recorded their UUIDs in a dedicated database. Thus, we can check if your computer’s UUID is in this database; if so, your computer was (and may still be) infected with FlashBack.

    Lmao.

  2. Ț ț ț. Nimic de .NET hatere?

  3. P.S. Care-i alternativa la applet-urile Java?

  4. P.P.S. Să nu confundăm tehnologia (limbajul, diversele biblioteci (interfețe :-D), pseudocodul), cu implementarea de căcat oferită de Oracle.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Saturday, 28 July 2012

    Pai inca nu mi s-o intimplat sa vreau sa joc wurm si sa descopar ca pula, nu merge decit in .net. Deci intr-un sens faptu' ca ii de cacat cu totul il protejeaza.

    Si-n rest chestiile bune nu depind de companii, exista independent de ele. De-aia avem linux azi da' n-avem windows decit ala promovat de microsoft. Chestiile bune le fac oamenii. Chestiile facute de companii is facute de companii tocmai pentru ca-s prea proaste pentru a fi facute de oameni.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 August 2012

    http://www.theregister.co.uk/2012/08/27/disable_java_to_block_exploit/ lalala

  7. wait, it gets funnier

    http://www.theregister.co.uk/2012/08/31/critical_flaw_found_in_patched_java/

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Saturday, 1 September 2012

    Ahahahaaa

  9. More lulz, I guess

    http://malware.dontneedcoffee.com/2013/01/0-day-17u10-spotted-in-while-disable.html

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 January 2013

    Lol. Nici nu vazusem.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.