In care imi dau cu parerea pe teme la care nu ma pricep

Thursday, 24 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

{mircea_popescu> "Cel mai mare proiect de implicare sociala din tara, “Let`s Do It, Romania!”, va fi organizat din nou si in 2011." Deci eu nu inteleg urmatorul aspect : daca e mare un de-asta cu miloaga inseamna ca nu mai au nevoie si de tine. Ce soi de vinzare contra logicii e asta, ca si cum cersetoru' ar cinta ca "da-ti-mi si mie pentru ca mie imi dau cei mai multi".

{alex_c> Pai ei nu-s cersetori, asta-i logica.
{mircea_popescu> Dar pretind prestatii gratis.

{alex_c> Pentru ca vrei tu dar n-ai realizat-o inca :D
{mircea_popescu> Mbun. Dar totusi, ei pretind prestatii gratis. Daca tot ajutam un amarastean, macar sa-l ajutam pe unu' care nu se incoarda aiurea. Nu stiu, zic si eu.

{alex_c> Poti cersi chestii gratuit, nu pretinde ;/ De unde rezulta ca ei nu-s cersetori, ci convingatori, sau ceva de genu'.
{vexare> Dar lumea chiar presteaza gratis. Pentru ca vor sa se simta folositori. Pentru binele comun olololo.
{mircea_popescu> Bun dar ar fi mai folositor daca ar ajuta cel mai mic serviciu, nu cel mai mare. Ca ala mic chiar are nevoie de ei.

{vexare> Plus ca-i o alta ocazie de socializare si pur si simplu mers si facut ceva.
{mircea_popescu> AHA! Deci : lumea merge acolo ca la social media. Ca poate sunt pizdute. De-aia zice ca "cel mai mare" : ideea e ca "avem cinci sute de mii de pizdute suficient de proaste cit sa iasa la marginea soselei sa adune gunoaie - hai si alege-ti una, du-o acasa si gata, ai masina de spalat".

{vexare> DA. Ca la blogmeet. Merg mai multi beta daia de genul Cristian. Plus ca la pizde e moda asta cu ecologia si sponsorizarile le fac radiouri, firme care au nevoie de clienti, consumatori, etc.
{alex_c> Da' tu nu sustineai ca ie o idee buna LDIR ?
{mircea_popescu> Eu am zis ca n-am nimic impotriva. Nici n-am, doar ca mai nou comunica prost.

Acuma adevaru-i ca nu-s eu tocmai expert in comunicare, n-am facut scoala de de-alea, e perfect posibil sa fi inteles gresit respectiv sa nu fi inteles corect. Sau vitavercea.

Da' pe de cealalta parte va spui cu toata sinceritatea ca pe mine ma obosesc intr-o oarecare masura astea cu "cel mai mare" nustiuce. Adica, in practica cel mai mare este intotdeauna cel mai prost. N-are cum fi altfel, din bune motive de organizare corecta a lumii asteia. Filmul cu cele mai mari incasari va fi o porcarie care si-a propus sa placa unui numar cit mai mare de oameni, deci va fi o zama lunga sa nu supere pe nimeni. Formatia cu cei mai multi fani va fi ceva aiureala de-o asculta proastele de saispce ani, virsta la care n-au suficienta cultura muzicala cit sa deosebeasca bormasina de pinguini in rut. Restaurantul care vinde cei mai multi cartofi prajiti va fi ceva fastfood abject care nici macar nu vinde cartofi prajiti, ci sroturi postprocesate. Cea mai mare curva va fi probabil bolnava. Cea mai mare masina consuma mult. Cea mai mare pula doare. Cea mai mare tita-i probabil dizgratioasa in hidosenia ei.

Tot asa si iar asa, cel mai mare n-are cum fi cel mai bun, ca nu se poate asa ceva : ca sa ajunga mare o trebuit sa sacrifice ceva, si calitatea-i in general prima care moare cu toporu-n cap. Nu zic ca-i absolut imposibil sa fie cel mai mare si cel mai bun, da' pare cam improbabil. Chestia nici macar nu-i o observatie geniala de-a mea, e o banalitate straveche. Aia cu "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul" vrea sa zica pur si simplu ca cel mai mare pom fructifer n-are poame-n el.

Si-atunci ca sa revenim nitel la subiect : parca mai bine-ar merge comunitate centrata pe individ si anecdotic, "anul trecut am cules cinci milioane de sticle, aceasta este una dintre ele" si-o poza cu ceva pet calcat in picioare decit "haideti la cel mai mare heirupism stahanovist din istorie!!1".

Nu stiu, zic si eu. Tineti cont ca nici nu ma pricep.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

2 Responses

  1. Filmul cu cele mai mari încasări, blogul cu cei mai mulţi cititori...

    Sau poate numa' strigă ăia pe-acolo în gura mare c-are cele mai mari încasări... pentru marketing. Zic şi eu, că nu mă pricep la filme.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 25 May 2012

    Ie posibil.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.