Ia priviti putin aici - Facebook spam ?

Sunday, 29 April, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

facebook-spam-s Dati cu toata generozitatea un click pentru marire, ca sa aveti chestia in fata ochilor.

Mnoa si-acum. Bucatele din textu' ala, ca de-un exemplu

O persoană care a spus 10 prostii nu poate spune un lucru inteligent, fie şi numai pe principiul gura prostului adevăr grăieşte ? Valoarea unui comentariu stă een comentariul een sine. Iar legat de faptul că doi oameni diferiţi, X şi Y, vor să spună unori lucruri puţin diferite chiar folosind exact aceeaşi formulare, oare nu tot acelaşi Mircea Popescu susţine că trebuie să discuţi pe textul formulat iară nu pe ce a vrut să spună X sau Y ? Ci chiar pe ce a spus X sau Y?

le recunosc direct, asta de exemplu fu Lotus. Da' ca sa vezi chestie : asta fu Lotus la Diana pe blog. Unde el intr-adevar vorbea despre mine.

Alte parti insa le dezrecunosc, in sensul ca stiu sigur ca nu le-am citit niciodata, cum ar fi

Eu l-am primit pe al meu, dar a fost o problemă de comunicare cu Mircea (am fost eu bou-vagon) și a ieșit prost.

sau

Să ştii că am eencercat şi PAT-uri, cum le spui tu, een Pahico (laboratorul de PA-uri), eencă dinainte de a ştii ce e ăla twtiter (poate nici nu se inventase aşa ceva, nu bag prea multe degete een foc). Cel mai aproape (totuşi) de literatură ni s-a părut a fi proza arhiscurtă: suficient de scurtă eence2t să poată fi citită fără plictis şi suficient de lungă eence2t să apuce să trasmite ceva mai mult dece2t o cugetare.PS Mă bucur că se vorbeşte despre proza arhiscurtă; Mircea Popescu, oarecum neeencrezător la eenceput, e un bun promotor şi eemi scot pălăria een faţa lui. L-am numit PApostol

Chestia prima pare sa aiba sens, si pare sa chiar fi fost spusa, tot despre mine, da' eu nu am citit-o niciodata pina acum, ca n-am gasit-o. Chestia secunda e probabil ceva ce-o fi spus careva apropo de PA-uri (de exemplu Calin Hera ?) da' iarasi n-am idee unde si cum, cind si etc. N-am vazut-o io niciodata.

Totusi, daca observam in cazul paragrafului din Lotus ca el foloseste spatierea punctuatiei cu semn-spatiu, dar apoi se trece la semn-si-atit ne dam seama ca undeva cineva a luat niste kilometri de text si i-a taiat impreuna, mai amestecind bucatele. Deci nu-i vorba de obisnuitul spun content, ci e text indexat cu maxima pricepere. Maxima pricepere.

Dupa care in mod evident a trecut totu' printr-un filtru de misspelling (een Pahico in loc de in Pahico, eence2t in loc de incit de doua ori) care se vede clar ca-i facut pentru o alta limba decit cea romana, ca ee niciodata nu va fi i pe la noi, iar apoi e introdus ca spam prin comentarii la un blog relationat. Asta este maximul de relevanta al spamului pe care l-am vazut pina acum, si este cam la limita superioara a ceea ce-mi inchipui eu ca se poate face la ora actuala.

Cine face asta ?

Ca aia-i intrebarea care mai ramine, dupa ce vezi un raufacator raufacind cu maxim profesionalism. Cine-s astia dom'le ? Ceva fraierist anonim de se crede intreprinzator de pe la noi sunt aproape dispus sa jur ca n-are cum fi. Vladimir Oane sau prostalau' de Tirboaca nu-s suficient de inteligenti si nici n-au resursele pentru asa ceva, chit ca ar fi exact tipu' de spamagii care s-ar ocupa cu de-astea. Nu prea cred ca-i ultima inovatie din laboratoarele Links Associates, dat fiind ca Vintan aia e mult prea proasta si ca sa inteleaga macar despre ce-i vorba aici. Orlando Nicoara ar intelege, da' el saracutu' nu mai are bani sa faca de-astea, si pe cind avea nu facea. Pe scurt, nu cred ca-i de-ai nostri.

M-am uitat la citeva din profilele alea, sunt distribuite pe limbi (am vazut germana, spaniola etc), unele sunt inexistente/inactive. Niciunul nu e plin de porn, pastile, chestii de-astea, teorie care ar sustine oarecum ideea ca-i vorba de un intreprinzator de limba engleza.

Singurul beneficiar al spamului asta ar fi Facebook. Ei sunt si in pozitia sa aiba acces la volumul imens de informatie care le-ar fi necesar ca sa poata asocia Trilema cu un comentariu lasat de Lotus la Diana si cu un comentariu lasat de X sau Y nu am idee unde, dat fiind ca nu le-am citit.i

Deci, s-a ajuns in halu' asta de disperare ? Bun, am inteles, tocmai ce or avut IPO-ul, spera sa aiba succese comparabile cu mine pe tema, da' totusi, chiar in halu' asta de disperare ?

Ps. Pina am scris articolu' am mai primit trei.

———
  1. De fapt, insasi faptu' ca nu le-am citit demonstreaza foarte mult, ca io am scripturi care cam baleiaza Internetul. E drept ca nu le-am facut cu disperarea dupa rezultate 100% specifica unei situatii in care viata mea de asta depinde, da' faptu' ca nu stiu eu de chestiile alea deja indica o competenta destul de inalta a spamagiului. []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

16 Responses

  1. Vai deci Lotus e asa de important ca l-o copiat un script spam.

    INCREBIDIL MIRCEA GELOS OMFG OMFG SAISEDEIE

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 April 2012

    Meri ba ca tu insuti esti mai aproape de-un script decit de umanitate.

  3. Eu am mai recunoscut unul, asta: "Eu l-am primit pe al meu, dar a fost o problemă de comunicare cu Mircea (am fost eu bou-vagon) și a ieșit prost. " Daca nu ma insel, e zis de unul din castigatorii la concursul de PA (parca avea blogul Furt de curent ori asa ceva), dar nu mai tin minte unde anume.

    Cred ca am mai vazut anterior variante mai putin "cizelate" sa zic, deci o fi in plina perfectionare metoda. Dat fiind ca toate adresele sunt lasate catre Facebook, zic ca-i cel putin inca un motiv foarte bun de stat la distanta de inutilitatea cu pricina, indiferent daca e ori nu chiar direct si demonstrabil actiunea lor.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 April 2012

    Inca o chestie cel putin interesanta e ca eu n-am cont la ei si am primit. Nici unul dintre oamenii cu un blog comparabil de citit cu care am vorbit si au cont la ei n-au primit.

    Deci ce-as vrea eu sa stabilesc aici este urmatoarea chestie : e adevarat sau nu-i adevarat ca Facebook si-a pregatit un baraj de blogspam cu ocazia IPO-ului (ca cel mai vechi e de acum ~12 ore), cu continut indexat de pe weburi dintr-o baza de date care pare a fi de ordinul petabitilor si-n care au facut crossreference sa vada daca victima e la ei sau nu ?

    Ca in principiu asta ar cam fi caz penal. Nu ca-i pasa cuiva in Lumea Noua & Viteaza, da' ca chestie asa, pentru curiozitatea mea.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 April 2012

    PS. Pentru cei interesati am adaugat un sql dump cu spam-ul de pina acum : http://trilema.com/wp-content/uploads/2012/04/facebook-spam.html

  6. Chiar ca foarte tare. Minus partea asta, la mine multe spamuri au trecute ca site pur si simplu google.com - Google spameaza in halul asta? Daca Facebook-ul face cum zici tu aici, adica daca e in spatele 'operatiunii', macar e mai progresist!

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 April 2012

    Teoria la alea e ca spamerii folosesc un url ce-ar fi "inocuous". Cred.

  8. Hm, nu bag mana in foc, da' parca am primit si io mesaje cu url catre FB. Din pacate in momentu' de fata n-am asa ceva in coada de spam.

    Ai incercat sa verifici IPurile de pe care vin? Daca-s machine-made ar trebui sa nu varieze prea tare.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 April 2012

    Vezi ca la #5 am pus o lista daca esti curios. O voi mai completa ca inca curg.

    Nu variaza prea mult, sunt care se repeta, initial suspectam ceva script care sa exploateze ceva gauri pe computerele utilizatorilor fortindu-i sa trimita ei spam, da' mi se pare ca nu prea e aia.

  10. Noa, dacă tot m-ai pomenit, încerc să mă dumiresc și eu. Dacă îmi dau seama de ceva, anunț (firește, voi întreba oameni mai pricepuți).

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 April 2012

    Da' tu primesti de-astea ? Sau numa' io ?

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 April 2012

    Bun, intre timp deversarea de spam a incetat. Am completat la finalul fisierului din comentariul #5, inca vreo 70 de bucati.

    Ca niste observatii statistice : eu primesc cam 2-3 spamuri pe zi (incearca sute de roboti, sub 1% din ei reusesc sa chiar trimita ceva). In aceste 24 de ore am primit ceva peste o suta de spamuri. Deci doua ordine de marime peste norma. Din acestea 9x% erau cu facebook, toate pe aceeasi factura.

    Din totalul de spam cu "facebook" in url pe care l-am primit in trei ani, peste doua treimi a venit ieri.

    IP-urile sunt distribuite, da' nu sunt absolut unice, se mai repeta dintre ele.

    Cine chiar dezleaga misteru' asta e un tip destept. Parerea mea.

  13. Bogdan`s avatar
    13
    Bogdan 
    Tuesday, 12 June 2012

    Au ajuns si la mine spamuri de tipul. Nu stiu cum au facut legatura cu blogul meu si respectivele de pe care au luat commentul, dar am primit fix acelasi fel de spam - url catre un cont de facebook & all, iar comentariul, cautand pe google, l-am gasit pe ceva blog moldovenesc (tot drept comment). Cu ceva probleme la diacritice a ajuns la mine :)

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 12 June 2012

    Foarte dubioasa chestia.

  1. [...] ca are blog si are trafic si vrei si tu, el se apuca sa scrie despre tine. Indiferent ca te cheama Facebook, TPU, RDS sau Stefan Badescu. Indiferent ce aferatii, 'arfe si alte impresii de respectabilitate [...]

  2. [...] The plot thickens. ———Folosesc in schimb metode creatie proprie. [↩] Category: Meta psihoza [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.