Frantic

Monday, 19 March, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Frantici e exact genul de film care-i place lui Harrison Ford. Tipul necunoscut, pierdut intr-o lume pe care n-o recunoaste, amnezicul care se desteapta surprins intr-un peisaj selenar, pierdutul intre oameni. Cam atita stie, cam atita poate si cam atita-si doreste de la lume, de la viata si de la cinematografie Ford. In acelasi timp e si genul de film care-i place lui Polanski, interesat mai degraba de privirea inversa, dezagregarea individului dezinserat social. Cei doi fac deci echipa buna, cam ca si saidcu' cu masochistu'.

Povestea e buna. Inchipuiti-va ca sunteti un plicticos & obosit de-ala conjugalu', cu "iubirea" aia de dozator TEC pe care-o manifesta toti conjugalii din toate timpurile si din toate locurile, mereu aceeasi, mereu calduta, mereu cu gust de fecula. Inchipuiti-va ca sunteti un plicticos & obosit de-ala cu cariera, care n-are vreme de viata, de politica, de furat, de violat si de ucis pentru ca el are o cariera si isi petrece timpul prin hoteluri, pe la conferinte, in discutii imaginare cu indivizi virtuali perfect identici lui. Inchipuiti-va ca sunteti undeva in strainatate, intr-o tara in care nu cunoasteti pe nimeni, bazindu-va pe puntea subtire a imaginarului si virtualului aluia.

Si imaginati-va ca negindibilul se petrece. Ca nevasta aia desenata se comporta ca o fiinta vie, va lasa-n dus si pleaca. Pleaca din hotel, poate pleaca din oras, poate pleaca pur si simplu din viata si lumea asta, se da jos de pe planeta, cine stie.

Ce faceti ?

Agasati si agresati diversii amploaiati, injurati cartoanele desenate care va jaloneaza existenta ca nu-s chiar munti si prapastii asa cum e desenat pe ele, ci doar simple virtualitati, bucatele de hirtie carora le-ati conferit, ca prostu', puteri magice pe care ele le au doar atit cit va tine nebunia si continuati sa le conferiti ? Intrebati ambasadoru' "cu ce se ocupa" ? Cereti politailor sa va ia in serios ? Cautati receptioneri pe la sala de fitness ?

Cred. Cred ca faceti absolut orice si va certati cu absolut oricine numa' sa nu fie nevoie sa observati ca lol. Ce prosti sunteti, totusi...

Si ce faceti ? Da-o-n pula de proasta, daca-i pina acolo s-a descurca ea ? Ca eu de exemplu asa fac. Eu asa fac, da' eu imi si permit, dat fiind ca eu nu cultiv mimoze de apartament cum nu cultiv nici amoruri de ikebana, genu' de lihozeli pe care daca le-ai scos in ploaie poti sa-ti iei gindu', ca se transforma-n cinci minute-n rahat dezagregat. De fapt, singura data cind un prost n-o avut de lucru si mi-o rapit o pizda s-o intors singur dupa fo' doo saptamini sa ma roage s-o iau inapoi. Si apropo de care chestie : Emmanuelle Seigner e o femeie frumoasa.

emmanuelle-seigner

PS. De whait ladee. Nau isnt dat so.

———
  1. 1988, de Roman Polanski, cu Harrison Ford, Emmanuelle Seigner []
Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

12 Responses

  1. L
    1
    L'inconnu Anonimeinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Monday, 19 March 2012

    Emmanuelle Seigner plv.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 March 2012

    Omg lejiunea vorbeste in graiuri ?!

  3. Pletzonasm?!

  4. Ai vazut Bitter Moon?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 March 2012

    Am, da' mi s-o parut prost fata de carte. Pe de alta parte ai dreptate, e delicioasa acolo. Nu-i vina ei ca scenariul e prost.

  6. E vina sotului, ca intotdeauna..

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 March 2012

    Zici tu ceva acolo...

  8. Mnoah mie s-a parut ca asta e facut dupa Don' Look Now (http://www.imdb.com/title/tt0069995/), de fapt le-am suprapus intotdeauna.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Friday, 23 March 2012

    Oare ?! Adica... par cam idepartate totusi, nu ?

  10. Luka D`s avatar
    10
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 23 March 2012

    Pah sunt, primul e mult mai bun.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Friday, 23 March 2012

    Noa bine, daca o luam asa...

  1. [...] tot zicea Cristina Stanciu de el (apropo de faptu' ca Emmanuelle Seigner ie o femeie frumoasa), Lunes de Fieli - cunoscut si drept Bitter Moon in limba engleza - e un film [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.