Femeia la locul ei : in bucatarie

Monday, 28 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Noa, bun, am exagerat putin, da' vorba ceea, titlu' vinde articolu'. In tot cazul, nu e cu poze, pare rau, v-am pacalit. E cu text.

Si anume, m-am trezit de dimineata, se gatea. Crab cu paste, sos de rosii. Noa, sa v-ajut ? Pai pofteste, sigur ca da, piseaza niste busuioc. Niste busuioc, pentru ca asa se gateste, ma-ntelegeti voi ? Aia care au cantitatile in retete nu-s bucatari, is aspiranti, si probabil nu vor ajunge bucatari niciodata. A gati implica gustul si moderatia miinii venite cutoate din experienta, nu se pot inlocui prin proportii tot asa cum nu se poate picta mecanic.

Bun, da' totusi, cit ?! Asa ca ma uit in oala la paste, ca alea-s practic volumu' mincarii, sa-mi fac si io o idee cit busuioc tre' sa pisez. De ce tre' sa ma uit in oala ? Pentru ca nu le-am pus eu acolo, deci nu stiu cite is. Pin-am privit io-n oala cineva instalase o farfurie pe masa fix pe colt, unde-i picioru', si unde urma sa-mi instalez eu mojarul, pentru ca altfel daca dau de-o julesc indoi masa. Si deci e mai bine sa pun chestia pe locu' sub care-i piciorul.

Noa, in mod normal urlam sa iasa toata lumea afara si continuam singur, da' eu nu-s normal, asa ca am povestit si-am ris pe tema asta. Vedeti voi fetii mosului, activitatea de-a gati nu se preteaza usor colaborarii. Adica, pentru a face chestii care aparent is distincte ai nevoie de informatii directe din diverse alte zone. E mai ieftin si mai eficient sa faci tu toata chestia, c-atunci stii ce se intimpla acolo si nu mai tre' sa tot masuri pierzind astfel timp si batindu-te unii de altii ca niste tonti.

Asta-i motivul pentru care pe de-o parte femeile (competente) nu tolereaza pe altii in bucataria LOR : ca le fac aia ordine sau ceva pe-acolo. Asta-i si motivul pentru care a aparut ideea asta ca e nedemn de barbat sa gateasca, sau ca n-are ce cauta la oale etc : e mai simplu si mai eficient asa, sa nu se chinuie fiecare nou cuplu tinar sa descopere chestia, se codifica in sistemu' social si buna seara. Ca o curiozitate la punctul asta : intre sasi era obiceiul mai in vechime ca divortul nu se poate petrece decit dupa ce aia doi au petrecut o saptamina incheiata intr-o coliba special rezervata acestui scop, care e dotata cu un singur scaun, un singur blid si-o singura lingura. In sensu' ca dupa acest experiment traumatic se-nvata ei sa traiasca impreuna.

Sigur ca eu am sisteme mult mai puternice la dispozitie decit cetateanu' mediu care-mi ingaduie si sa inteleg ce se intimpla si sa rezolv ce-i problema, si-atunci noi putem ride pe tema asta in bucataria suprapopulata. Da' la nivelul abilitatilor si echipamentelor intelectuale la dispozitia publicului larg solutia cea mai simpla, si deci solutia corecta este segregarea.

Nu-i clar neaparat ca ala-i locul femeii, pina la urma la fel de bine poate fi si al barbatului. Eu continuu-n convingerea ca ala care nu stie gati nu-i om, indiferent ca-i barbat sau femeie. Inca sa nu stie trage cu pusca tolerez, da' sa nu stie gati e deja dezumanizant in ochii mei. Da' pe de cealalta parte sa colaboreze in ale gatitului e mult mai mult decit pur si simplu sa gateasca. E o chestie dificila, si din experienta mea nemijlocita mult mai usor va fi sa faceti doua fete sa se futa - chiar daca nu-s bisexuale - decit le-oti face sa gateasca impreuna. Da' nu una linga alta zic, ci impreuna.

Inchei cu convingerea ferma ca aceste informatii va vor folosi cindva, in viitor. Spor.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. Mihai B`s avatar
    1
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 28 May 2012

    credeam ca tu le gatesti pe ele, nu ca le pui sa iti gateasca. :D

    sclavele astea. :P

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 28 May 2012

    Pai stii care-i problema cu canibalismu' ? Sa-ti explic :

    1. Daca esti homalau stai cu tipi, daca esti normal stai cu tipe. In ambele cazuri stai cu ce-ti vine sa futi.
    2. Pina ar fi fragede si deci bune de mincat nu iti vine sa le tai.
    3. Cind iti vine sa le tai is oricum atoase.

    Deci maxim o ciorba poti face sau ceva.

  3. Mihai B`s avatar
    3
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 29 May 2012

    mda, dar mai poate avea si alt sens gateala. ca la bradul de craciun, sa zicem. le impodobesti catuse, latex, chestii de alea gen bondage. :D

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 May 2012

    Pizdulet dragut, dragut, ninje peste tine ?

    Ar merge da' io inca nu m-am dezhidratat in halu' ca sa ejaculez pudre.

  5. Mihai B`s avatar
    5
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 29 May 2012

    pudre, nu... dar un pic de beteala? :D

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 May 2012

    Si stelute-o mie.

  7. Mihai B`s avatar
    7
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 29 May 2012

    stelutele sunt too vintage. amu avem beculete. :D

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 May 2012

    Luminite, futu-ti fieru' tau de copchil compot.

  9. Pofta mare.

  10. Aprob!

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.