Elemente de dezinteres

Friday, 10 February, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

In loc de motto :

- Tomorrow shall be your spankday.
- haha okay? :)?
- you'll spend the day mostly thinking about how to impress me with your spankee performance, perusing pics and vids of girls getting a good spanking, reading stories of the same and so on, meditating on the enjoyments you'll get out of spanking and other such revelries. you can even bake yourself a spancake
- haha alright

Deci aia a fost ieri. Azi dimineata cind fac ochi constat cu groaza ca e frig. Bai frate, da' frig. Si o ora de-aia inumana gen noua sau ceva. Dimineata zic. Noua. Oy vey.

Fuguta la centrala, despre care constat ca nu merge, ci sta. Nu se aprinde, ci sta. Sun la ingineru' specialist in probleme de la care aflu ca nimic, suna ocupat. Ma mai invirt incolo si-ncoace, sun iara, tot ocupat. Cind im sortam in cap lista cu pastele si restul de sarbatori religioase cit si anafurile si restul de obiecte, itemi, elemente cit si fenomene si proceduri de cult iata ca raspunde. Buna ziua, zic, nu-mi merge centrala. Unde, vrea sa stie el. In Dumbravita, ii explic eu. Da zice, sunteti al saselea pe ziua de azi, iesiti afara si curatati de promoroaca aerisirea centralei. Au fost minus opt miliarde de grade azi noapte, a inghetat si daca nu poate ventila nu poate functiona. A, ii raspund eu uluit. Bine multumesc, daca nu ma descurc va mai caut.

dezinteres-1Pe bune daca am mai patit minuni de-astea pe-aici, da' literalmente vreo cinci kile de gheata atirnau de burlanul bietei centrale.

Pasamite, daca sunteti nebacalaureati si nu stiti, gazul metan (CH4) arde complet in oxigen (02) formind o molecula de bioxid de carbon (C02) si doua molecule de apa (H20). Ca rezultat, fiecare mol de gaz metan ars produce doi moli de apa, ceea ce inseamna ca fiecare 22,4 litri de gaz metan (considerind ca se livreaza la presiune si temperatura normala) inseamna 1 x 2 + 16 = 18 grame de apai. Dat fiind ca eu platesc cam doua mii de kWh de gaz lunar si gazul are vreo 10 kWh pe metru cub rezulta ca intr-o zi ard cam sapte metri cubi, adica sapte mii de litri. Si deci produc aproximativ unsprezece kilograme si-un sfert de apaii prin acest procedeu (suficient pentru doi adulti sanatosi in desert, de fapt - sa mai zica cineva ca "nu este apa").

Deci iata ca din toata apa degajata de centrala mea cam o treime a ramas acolo, sa-mi deie mie de furca pin-am reusit s-o curat. Dupa care centrala merge, asa ca am marit temperaturile aburului tehnologic la toate derivatiile si am purces la a-mi contempla creatia de ieri.

dezinteres-2 dezinteres-3 dezinteres-4

Sa va explic : Pe de-o parte constat ca mie mi-s chiar simpatice pasaruicile, ca de exemplu sticletii, sau chiar si vrabiile. Pe de cealalta aveam prin casa tot felu' de nuci diverse care nu se prea maninca - au si ficatii astia o limita, plus ca nu ma dau in vint cine stie ce dupa nucile de Brazilia de le zice nigger toes prin sudul adinc, plus ca am facut gresala sa-mi cumpar seminte de dovleac (care in general imi plac) gata dessimburite si am impresia ca au fost dessimburite chimic cu ceva solvent. Pe de-a treia va dati seama ca pe asa ninsoare-s toate moarte de foame dat fiind n-au pe unde gasi nimic comestibil.

Asa ca m-am gindit ca n-are ce sa le strice daca le pun intr-un bol ceva de-ale gurii, ceea ce am si facut, in mijlocul unui delusor precum vedeti in imagine. Noaptea cind am amplasat eu haleala era zapada neteda ca-n palma, fara nici o urma, nimic. Dimneata (pe la zece) cind am contemplat rezultatele... pai precum puteti vedea. Ce ziceti c-or fi lasat urmele alea zgiriate apropo ?

Mnoa si-n rest cam asta. M-am dus in oras, constatind pe aceasta cale ca singura cladire-n dreptul careia nu-i curatat trotuarul de zapada din toata Dumbravita poarta mindra semnul Partidului Social Democrat (mi se pare si logic, sa vina statul sa le curete trotuarul, pai ori suntem socialisti ori nu mai suntem), am batut fata, chestii normale.

A, aici asteptati poze cu fundul ei rosu ? Vai, ce trist. Si s-a scumpit si tutunul...

———
  1. Pe de-o parte un mol de gaz intotdeauna ocupa 22,4 litri in conditii normale, pe de cealalta greutatea unui mol e intotdeauna egala cu suma greutatii moleculare a elementelor componente, hidrogenul are 1, oxigenul are 16 si da, stiu astea fara sa ma uit nicaieri. Carbonul are 12, azotul 14 si asa mai departe, le retin cam pe toate. Pentru ca nu mi-au folosit la nimic radicalurile, de-aia. []
  2. Sapte mii de litri impartiti la 22,4 moli pe litru sa ne dea numarul de moli de gaz. Numarul de moli de gaz inmultit cu 18 si cu 2 sa ne dea cantitatea de apa. []
Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

One Response

  1. [...] minte ca va povesteam recenti c-am pus niste seminte intr-un bol pentru necuvintatoarele inaripate, pe teoria ca berzei chioare-i gaseste MP broaste sau ceva [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.