Democratia din Ecuador

Thursday, 16 August, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Poate ca stiti, poate ca nu stiti, da' presedintele Ecuadorului, Chick Correa tocmai ce i-a acordat azil lui Julien Assange, pe motiv ca-i persecutat de catre guvernele Angliei si Suediei la ordinele Statelor Unite.

Chestia-i destul de haioasa, dat fiind ca nici n-au trecut cincizeci de ani de cind americanii se dadeau mari campioni ai drepturilor omului in timp ce spinzurau negrii prin sud si ardeau de vii vietnamezi prin Vietnam. Ca vorba ceea, Statele Unite trebuie judecate dupa ce fac bine, nu dupa ce fac prost, ca orice copil razgiiet.

Chestia-i de asemenea memorabila, dat fiind ca declaratia presedintelui Ecuadorului, o tara despre care probabil ca nici n-ati mai auzit pina acum nici nu ma gindesc c-o stiti indica pe harta (da' are capitala Budapesta daca va ajuta cu ceva) survine unei notite a guvernului celui de-al 51-lea stat unit, care zicea cam asa :

You need to be aware that there is a legal base in the UK, the Diplomatic and Consular Premises Act 1987, that would allow us to take actions in order to arrest Mr Assange in the current premises of the embassy. We sincerely hope that we do not reach that point, but if you are not capable of resolving this matter of Mr Assange's presence in your premises, this is an open option for us.

Literal asta ar insemna :

Trebuie sa stiti ca exista o baza legala in Regatul Unit, Actul Localurilor Diplomatice si Consulare din 1987, care ne-ar ingadui sa facem actiuni in directia de a-l aresta pe d-l Assange in localul curent al ambasadei. Speram sincer ca nu vom atinge acest punct, dar daca nu sunteti capabili sa rezolvati chestiunea prezentei d-lui Assange in localul dvs, aceasta alternativa ne ramine deschisa.

Ca sa va faceti o idee apropo de halul de sovieticeala in care se gasesc supusii Casei Albe naufragiati cumva inexplicabil fix in coasta continentului nostru (bai apropo, nu va puneti motor sa va mutati mai spre Cape Cod asa ?), dam si-o traducere la sentiment, nu doar la litera :

Daca nu-l dati afara pe Assange intram peste voi si-l luam pe sus, ca ziceam ca cladirea-n care-i ambasada voastra e doar o cladire ca oricare alta. Ca la noi in coloniile lumii a treia aici in Londra asa-i traditia, ca legile sa se aplice doar cind ne convine.

Chestia-i de asemenea destul de trista, iote frate c-o ajuns Ecuadorul sa apere drepturile omului, domnia legii si alte marafeturi in timp ce mizerabilii astia nu mai stiu cum sa le calce in picioare. Oi ajunge si eu ca fraierii din generatia precedenta sa-mi fie rusine ca stiu limbi, doara ca-n loc sa-mi fie rusine ca stiu ruseste mie mi-a fi rusine ca stiu englezeste.

Ce bordel e si lumea asta, totusi...

Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

27 Responses

  1. Pfuai, cum e sā fii singurul care stie unde-i Ecuadorul? :))

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 16 August 2012

    Cocaina.

  3. cred ca postul asta l-ai scris dupa ce ai violat-o pe una. cu prezervativ.

    si da, stia limbi. ;)

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 16 August 2012

    Cum ai rationat, cetatene ?

  5. Noa da' mulțumesc, am primit cu dragă inimă declarația președintelui, l-am văzut și acum câțiva ani în București și mi-a plăcut cum băga la pian.

    Apropo de președinți, de-aia nu mi-a plăcut mie Iliescu (cum nu mi-au plăcut nici ceilalți după el), că nu știa să cânte la pian.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 16 August 2012

    Bag seama ca tu votezi ca electoratu' feminin.

  7. Io aveam impresia că electoratu' feminin votează cu Ledi Gaga și cu astea. Dacă ie să o iau așa, io votez ca electoratu' de snobi care ascultă geaz și alte muzici de oameni plini de THC în dânșii. Zău de nu-l votam pe manelaru' de Giani Răducanu dacă candida.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 16 August 2012

    Nu e bun ca tiganii fura.

  9. Eu n-am inteles ce se tot agita sfera hispana pentru asta, avocatul e spaniol, acum azil ecuadorian.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Thursday, 16 August 2012

    Ei chiar cred in prostiile noastre.

  11. Adicacum acum wikilix ie minciuna?

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 August 2012

    Nu aia bai. Democratie, libertate, alea.

  13. +socialism, insemnam ceva noi toti?

    Antieuropean hater ce esti, dabea isi mai spala pacatele domnu' rafael, live hd.

    Totusi sunt curios pe cate tone neimpozitabile de banane il vor da pe Assange.

  14. Mihai B`s avatar
    14
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 17 August 2012

    pai cum?! acuzatiile lui assagne se pot transforma in acuzatii pentru mp. ca si el a publicat wikileaks pe trollema. plus ca se lauda ca violeaza fete in beci. :|

  15. @ Mihai : Si diverse ziare au publicat chestii aparute in Wikileaks. Problema nu e publicarea unor documente deja iesite la lumina (that's journalism), ci daca le-ai obtinut tu cu mana ta (sau i-ai indemnat pe altii sa ti le aduca).

  16. Deși faptul că arhiva e deja pe Bittorrent (vreo 60GB), combinat cu situația că torenții sunt „inamicul numărul unu al bunăstării Statului” poate crea o confuzie de forma asta. Dacă poți judeca un om pentru că a dat link către material piratat (precedentul a fost creat în UK recent), atunci e posibil să poți trimite în instanță și un individ care distribuie materiale pe care opinia publică de peste ocean le etichetează drept „teroriste” - nu în România, sper.

    Ironia-i că materialele respective provin din sânul guvernului US, deci cum ar veni ei sunt teroriștii. Doublespeak, nu alta.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 August 2012

    @spyked Statul are avantajul asta foarte bisericesc ca se poate abstrage din sine insusi oricind doreste. Deci, fura statul prin functionarul sau Crin Antonescu ? A, eok, ala de fapt fura el, nu STATUL. Ca si cum hotul prins cu mina-n buzunaru' tau ar declara ca nu el fura, ci mina lui, sa se taie jos mina ca ea-i de vina si sa fie dusa la inchisoare. Dupa care el isi creste imediat si fara nici un efort alta mina-n loc. Smechereala pentru prostit prostii.

  18. Mihai B`s avatar
    18
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 17 August 2012

    @dAImon

    da, dar n-au violat sclave la ele (la ziare) in beci. :P

  19. Daca insistam, se gaseste o camerista ca pentru Domenique Strauss Kahn ala, care sa zica c-au facut-o posta la Guardian sau ceva.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 August 2012

    Cine au ?

  21. Saracul inca face bulau desi Sarko mumu alegeri?

  22. Jurnalistii de acolo! Animalele care au publicat si telegrame de la Wikileaks?

  23. :d trolling succesefully... mircea popescu is now worried. :d

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Saturday, 18 August 2012

    Lmao.

    Tu esti asa un fel de Antonescu mai mic. M-ai ingrijorat de nu mai pot.

  25. da eu nu inteleg ce se vrea de la asange asta on a legal basis.
    El e practic un publicist, informatiile nu le-a scos el din sistem, el este cel ce le publica.
    Cacum ar fi... ok daca ajunge la un trust de presa o informatie strict secreta si aia o publica tradatorul nu e trustul de presa, tradatorul e ala care a furnizat informatia. Dar logic la trust nu ai ce sa-i faci.
    In plus Assange nu iaste cetatean al Dubfuckistan, deci el nu are obligatia de a fi loial nici macar deloc lui Bill O'Really (un fel de Gadea al americii pentru necunoscatori).
    Deci legal pen ce vor sa-l lege? Ca este un dusman al intereselor americane?

    UK o sa intre in ambasada Ecuador cand o sa danseze Obama ca Shakira.
    Asta e cea mai mare tampenie, sa-si distruga aia cutumele diplomatice pentru un cacat de nimic, vise de sudist indoctrinat, a mai facut asta numai Iranul si se vede in ce hal a ajuns.
    Cred ca il scoate FSB-ul pe usa din dos.

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Saturday, 18 August 2012

    Se vrea de la el sa fie dus cumva in Statele Unite, unde nu se mai respecta legea si deci nu mai conteaza ce teorii bagi tu acolo.

  1. Democratia din Ecuador pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Ecuadorul i-a acordat azil lui wikileaku'....

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.