Cutremur in Costa Rica

Thursday, 06 September, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

When we felt the earthquake, we held onto each other because we kept falling. I've never felt anything like this. We just couldn't stay standing. My feet gave out under me. It was terrible, terrible.

~ Rosa Pichardo

7.6 pe scara Richter (pentru comparatie, cel de-a devastat Bucurestii in '77 a avut 7.2, si scara-i logaritmica). Dupa care a urmat evident avertisment de tsunami, pentru ca mnoa, oceanu-i aproape, nu stii niciodata cind vine-un val. Zece metri acolo, faci putin surfing cu apartamentu'.

In mod cu totul surprinzator (privind din exterior) a existat o singura victima, si pagubele materiale n-au fost insemnate. Privind cu ochii mintii din interior (sau daca doriti, privind la poza aia cu mine-n Costa Rica de-o fost chapeau pe-aici) nu-i chiar surprinzator. Costa Rica-i cladita toata cam la 1 etaj, case mai mult din lemn usor, n-are ce sa-i faca cutremuru'. O inundatie a la Haiti i-ar distruge complet asemanator, da' un cutremur nu-i asa mare lucru. Sau ma rog, daca explodeaza Arenalu' s-o zis cu ei.

Chestia imi aminteste de momentu' la care io proaspat intors din Cairo priveam la stirile cu bomba ce-a explodat linga Curtea Suprema de Justitie, la fo' doi pasi de unde-mi avusesem io intinsele apartamente.

E cred principalul avantaj de-a calatori in multe locuri : orice dezastre au loc sunt mai degraba de natura "pfoai, din ce-am scapat vicariously" decit de natura "pfoai ce-am patit-o". Nu rideti ca nu-i putin lucru.

Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

  1. Cel mai bine e sā stai acasā, Trilemoi. You're bad luck :)

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 6 September 2012

    Noroc rau!

  3. Mosierule, ai vandut averea familiei la suprapret ca lol e terenul/propietatea mai scump ca locatie selecta sau cum facusi banu?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 6 September 2012

    Exact asa cum am facut banu' acuma recent : in timp ce diversi puleti se incordau aiurea cu figuri & impresii nejustificate. Ei sedeau si-si povesteau ce mari jmecheri is, in curtea scolii, si ce pizde-or mai futut ei, noaptea-n vis. Io ii vindeam si-i cumparam la tona si futeam pizdele.

  5. -Iara pixdele ce-or zis (cand le-o footat si le-o dres Pircea Mopescu)?
    -Apai nu stiu, ca dansele n-or fost de fata.

    @Freud, Jewrcea Popescu stoarce guldeni si din piatra seaca (dar mai ales de acolo de unde nu se asteapta nimeni). Legendele urbane *sic* spun ca ar pi fost si pronograf, adica foote oameni in creieri (cred ca inca s-ar putea sa mai fie).

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Friday, 7 September 2012

    Bre auzi, inabilitatea ta de-a te exprima omeneste pare sa evolueze. Cu tot restu' de acte ratate face un tablou clinic destul de lamurit, ie OCD de-ala grav. Io zic (si nu la bascalie, ci cu toata seriozitatea) sa discuti cu un doctor de nervi pina inca mai poti cit de cit pretinde ca te aflii la cirma, n-astepta pina in halu' in care nu mai poti circula pe trotuarele din partea stinga respectiv nu poti trece de-un capac de canal fara sa dansezi sau ce alte minuni te mai asteapta.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.