Cutia

Saturday, 14 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Dupa toate probabilitatile prima cutie a fost gasita pe 9 Mai 2018, jumatate ingropata in nisipul Takapotai. Un obiect vitros, cu muchii ascutite intr-o forma perfecta de cub si doua emisfere metalice cit diametrul unei monede pe una dintre fete.

Obiectul a fascinat de indata din multiple motive. Oricit de dur materialul, cum explici muchiile fara nici o ciobitura si lipsa oricarei urme de uzura ? Si cum a ajuns pe plaja, dat fiind ca nu pluteste, ci se duce bilbidic la fundul apei ?

N-a durat mult pina cind cineva a atins din gresala ambele emisfere si-a primit un soc de zile mari : 220 de volti. Cutia functiona ca o baterie. Initial s-a presupus ca-i un generator, dar cu trecerea timpului s-a putut masura ca toate cutiile contin intre cinci si sase megawatti. Odata consumata energia continuta, dispar pur si simplu. Nici un sunet, nici un fum, nici o lumina, nimic. Pur si simplu. Acum e, acum nu e.

De-atunci au aparut cu sutele de mii, dupa estimari mai recente ale Centrului de Evidenta si Studiu al Dispozitivelor Electrice Vitroase (CES-DEV) anul trecut s-au materializat si respectiv dematerializat peste douazeci de milioane de cutii. Materializarile au loc din senin, te poti trezi daca ai putin ghinion cu o cutie incastrata-n masa din sufragerie, in tocul usii de la intrare, in roata masinii sau absolut oriunde altundeva. Anual sunt citeva sute de raniti in urma materializarilor si au loc citeva zeci de decese, inclusiv evenimente socante precum de exemplu cazul cuplului bosniac intervievat de televiziunea franceza acum doi sau trei ani. Femeia vorbea si dintr-o data in loc de cap avea o cutie. Singe, urlete, vaiere, emisiune in direct... Capul n-a mai fost gasit niciodata. Copiii priveau de-acasa.

Dincolo de aceste dezavantaje, cutiile acopera cam tot necesarul de energie electrica al planetei, eliminindu-se astfel o buna parte din problematica poluarii precum si o importanta cauza de inegalitate sociala. Vagabonzii si boschetarii de azi nu mai aduna sticle goale, ci colecteaza cutii pe care le aduc la centrele de colectare speciale. Doua-trei gasite intr-o luna sunt arhisuficiente pentru a asigura un trai comfortabil unei persoane.

Continutul si functionarea cutiilor ramine un mister : nici una n-a fost sparta in asa fel incit sa poata fi examinata pentru ca dispar instantaneu de indata ce-s macar ciobite. S-a incercat radiografia cu raze X dar cutia functioneaza pur si simplu ca un amplificator de putere, raspunzind cu emisii de intensitate de-a dreptul periculoasa in acelasi spectru. De fapt exista citeva aplicatii care extrag energia cutiei pe aceasta filiera.

E absolut neclar cum si de ce apar, cum si de ce dispar, de unde vin si unde se duc. N-avem, cu alte cuvinte, nici cea mai vaga idee. Cea mai convingatoare teorie, dupa parerea mea, chiar daca nu-i nici pe de parte acceptata de comunitatea stiintifica, este ca originea cutiilor se gaseste-ntr-o lume paralela in care regulile sunt plasate opus sau ortogonal. Cu alte cuvinte, cutiile descarcate aici sunt incarcate acolo si invers, cutiile descarcate acolo sunt incarcate aici. Civilizatia respectiva pur si simplu a descoperit un mod de-a le pompa peste barierele care ne despart.

Biserica catolica e de parere ca sursa e pur si simplu dracul, si ca atare utilizarea lor e strict interzisa pentru catolici. Rezultatele practice fiind asa cum v-ati astepta ca o minoritate se abtine de la le folosi in public si cam atit. Ca la prezervative exact.

Teoretic chestia asta e fapta de comert intergalactic. Practic pur si simplu nu se stie.

Category: Cuvinte Sfiinte
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

  1. Flaviu-Luchian`s avatar
    1
    Flaviu-Luchianinsigna de criptograf 
    Sunday, 15 January 2012

    Impotriva vietii fade, noul Mircea E Liade!... sau mai degraba ursula k. leguin

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 15 January 2012

    Haha reclamagiu te faci.

  3. Anonimosu`s avatar
    3
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Sunday, 15 January 2012

    Old internet: http://www.ursulakleguin.com/UKL_info.html

  1. [...] ceilalti jurati2, asa ca m-as bucura sa aflu de la ei direct, adica de la Toni M, Eliza T, Mircea P, Robert V, Ioana P, Vlad R, Maria P, Mihai P si Hannah. Da, nu m-am putut abtine asa ca am luat si [...]

  2. [...] posibile pareri ati putea gasi si pe la altii:  Toni M, Diana, Mircea P, Robert V, Ioana P, Vlad R, Maria P, Mihai P si Hannah. Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe [...]

  3. 6
    Am dat notele « Bordelul Vesel (via Pingback)
    Sunday, 5 February 2012

    [...] http://bordelulvesel.wordpress.com/2012/01/14/evadatii/ http://trilema.com/2012/cutia/ http://trilema.com/2012/alteriotii/ [...]

  4. 7
    Concurs de fictiune - evaluare pe oaltaparere.ro (via Pingback)
    Monday, 6 February 2012

    [...] http://bordelulvesel.wordpress.com/2012/01/14/evadatii/ http://trilema.com/2012/cutia/ http://trilema.com/2012/alteriotii/ [...]

  5. [...] anterior nu-i de altfel singurul krotalian la suflet, chit ca denumirea o fi alta pentru autorul Cutiei. Textul e bine inchegat si usor de citit ca o dare de seama ori ca o prezentare de idee care-si [...]

  6. [...] Cutia e o incercare in mare reusita de-a eluda problema. Ideea e banala, executia acceptabila. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.