Cum se face cea mai ieftina sera din lume

Saturday, 22 September, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ca tot am adunat o colectie spectaculoasa de experti, priceputi si cunoscatori in probleme, chestiuni si treburi pe-aici pe la mine pe blog, sa le facem dara o placere. Cace ar fi lumea asta fara un loc in care diversii sa aiba impresia neimpartasita ca ei stiu chestii mai bine chiar si decit mine.

Deci, cea mai ieftina sera din lume se face pe pasi.

Pasul I : Materialele.

cea-mai-ieftina-sera-1

In imagine aveti teava Pexal (de-aia cum se pune la calorifere), 3 bucati de 5.5 metri. Puletele de la Dedeman va va explica cu un aer deranjat ca "nu se poate", ci ori cinci ori sase, si dumneavoastra ii veti pune in vedere ca se poate foarte bine. La care un alt client aflat si el prin treaba pe-acolo va va recomanda amical-imbecil sa luati dom'le cinci metri ca il confuzati pe tinaru', si le taiati acasa (ca asa e traditia la astia, sa "ajute vinzatorii" la descarcat navetele cu lapte, poate primesc o punga mai plina sau alte favoruri de viermi nesatuli sau cum era expresia.

La care ii veti raspunde taios dar amical imbecilului ca pe de-o parte acasa n-aveti taietor si pe de cealalta parte comertu' consta in aia ca il incurcati dumneavoastra pe vinzator, nu va incurca vinzatoru' pe dumneavoastra. Ca mnoa, asta e, is romani saracii amindoi si n-au cunostiinte despre lumea asta in care se regasesc si ei pierduti din gresala. Da' macar or invatat sa nu se bata cu usile automate de la intrare, deci sperante ar cam fi. Inca douazeci de ani, stupid people, alea.

In plus mai aveti si folie de plastic, 4 metri latime, doua bucati de sase metri lungime. Din ceva motiv folia nu prezinta aceleasi dificultati absurde, se poate taia la orice lungime doreste clientu'.

De fapt in imagine aveti patru si trei, nu trei si doua da' trecem peste amanuntul fascinant al rezervelor scl, ca nu e management aici. Mentionam in treacat ca Pexalu' e fo' zece lei metrul si deci vine ~170 de lei total iar folia cam 12 lei kila si deci vine cam 80 lei total, ducind socoteala completa si generala undeval al 250 de lei, sau sub o suta de dolari.

Alte chestiuni pe care nu le aveti in imagine da' sunt necesare nici nu le voi nota ci le descoperiti dvs pe carpurs din incercarile nereusite proprii, cacum ziceam nu e management aici. Bun venit in Croatian Garden, in pula mea.

Pasul II. Structura de rezistenta

cea-mai-ieftina-sera-2

Dupa cum se poate constata prin examinare vizuala, grinzile nu au aschii in crapaturi, cum de altfel e si normal.

Pasul III. Acoperirea.

cea-mai-ieftina-sera-31

Si cu asta gata. 16 mp. Cam trei ore-om de munca, sau cu alte cuvinte mult mai mult decit o suta de dolari.

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

45 Responses

 1. frumos. dar vezi ca n-ai precizat grosimea la folia de polietena. si n-ai precizat cu ce ancoram sera respectiva, ca n-am chef sa mi-o ia vantu la insistentele lui. a luat deja destul vantu de la noi.

  de asemenea, un mecanism mai modern de intrare ar fi chiar proprice. sa nu ne simtim ca mireasa sub val.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Saturday, 22 September 2012

  Apai mie n-are cum sa mi-o ia pe motiv ca ii intre casa si gard. In spate-i o salcie sanatoasa, nu ieste vind acolo. In principiu daca te bate vintu' ie mai eficient sa-i pui o opritoare (stilpi de lemn + rachita intre ei de exemplu) decit sa incerci sa ancorezi plasticu'.

  Folia e de o grosime corespunzatoare. Ce pula.

  Iar mecanismele moderne... noa, dupa buget fiecare. Tu pune-ti termopan.

 3. TREI ORE?!!!

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Saturday, 22 September 2012

  Apai daca incerci sa-l faci singur iti va lua probabil douazeci.

  Trei ore-om.

 5. Mestere Manole! Esti ambitios, vād :)
  Am citit gresit titlul, initial, " cea mai ieftinā searā din lume" si m-am gândit, hello! New tunes. Apoi ti-am vāzut sera... nu te baza tu prea mult pe gard si pe salcie, bagā niste letzuri ( sipci, pentru mitici) si fixeazā folia aia, cā nu numai de frig vrei sā protejezi plantele. O sā vezi.
  Poa' sā fie si crāpate in lungime :))) Florin avea dreptate, sā stii! Lemnul " moale" in care tu nu ai incredere, asa crāpat cum e, se foloseste de când lumea la asa ceva. Dacā vizitezi vreodata o casā sau o bisericā sāteascā din Bavaria, construita pe la 1700, o sā ti se parā foarte cunoscut.

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Saturday, 22 September 2012

  Da' dicenu niste piramide ? Pina la urma ce nu e un exemplu bun intr-o discutie despre o casa prost construita-n 2011 ?!

 7. Casa ta "prost construitā" o sā existe si peste 300 de ani, cu tot ( sau datoritā) lemnului moale din pod. Adeca, nu trebe sā te temi cā-ti picā-n cap!

 8. Vezi, mo, ca ai scris gresit cea mai frumoasa sera din lume. Ahahahahahah, acolo intri tu taras cu sclavele ca sa transpirati si sa eliminati toxine,nu? Fuoarte frumos facuta ghemotoc folia :D
  Ce faci mo, cu minciocul ala, vrei sa prinzi fluturi sau ce pustie?

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Saturday, 22 September 2012

  @kokofifi Deci inteleg ca-mi oferi o garantie completa pe 300 de ani contra oricaror defectiuni pina in limita a 100`000 de euro ?

  Fuarte bine, baga un gpg --clearsign sa fie sigur.

  @Florin Care este problema daca sta fetele-n genunchi ? Oricum nu le-ajung sinii pe jos si femeia de-aia-i facuta mladine din mijloc, plus ca gradinaritul se petrece la sol. Precum vezi, intelligent design.

 10. How dares Florin make fun of the nice greenhaus!

  He should get mud shoved up his toenails and have to walk around barefoot with nothing to wear but a tarp!

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Saturday, 22 September 2012

  If anyone could be bothered...

 12. The Troubled Asset Relief Program (TARP) is a program of the United States government to purchase assets and equity from financial institutions to strengthen ...

  :)))

 13. Am citit gresit titlul, initial, ” cea mai ieftinā searā din lume” si m-am gândit, hello! New tunes.

  I read salt at first. Seems trilema's becoming a dyslexia phub.

  In imagine aveti teava Pexal (de-aia cum se pune la calorifere), 3 bucati de 5.5 metri.

  Sper ca ecologistii sunt nefericiti acum.

  N-am inteles la ce faci tu sera, buruieni sau ce ai acolo, da-n fine. Ti-au crescut liliputelegumele de cand le-ai dat modele din piata gen? :D

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Saturday, 22 September 2012

  Pentru astia cu seara ieftina.

 15. baga un gpg –clearsign sa fie sigur.

  Degeaba, ca n-are ce-ti ipoteca de banii aia. Altfel, fara lien ..

 16. Mircea Popescu`s avatar
  16
  Mircea Popescu 
  Saturday, 22 September 2012

  Nuca eu am mare incredere in zisele anonimilor de pe interneti. Pentru ca ele reprezinta un tezaur de competenta si capital uman cit si o mare cantitate de devize convertibile.

 17. De unde aflam ca Mircea e uoam sarac si foloseste plastic in loc sa lemn, dildau inox pentru prostata etc lol.

 18. Mircea Popescu`s avatar
  18
  Mircea Popescu 
  Sunday, 23 September 2012

  Weakbait.

 19. Sort of, tried.

  He should get mud shoved up his toenails and have to walk around barefoot with nothing to wear but a tarp!

  I dind't know Polimedia had offices in Bucharest and already dispatched personnel. Not any kind of tarp, Nike coat-like tarp written in big and clear capital letters ffs. Best rain coat be best with brand. Askpleebes.ro

 20. la prima ninsoare te caci in ea. Trebuia sa pui niste pari furati dintr-un gard si pe ei sa montezi teva aia. Folia tre sa stea intinsa ca sa se prelinga tot ce se aseaza pe ea.
  Deasemeni intre tevi se pune o alta teava si se leaga ca sa fie mai solid

  Plus ca arata ca un cacat in ploaie, cum poi sa stai cu asa ceva in curte?

 21. Mircea Popescu`s avatar
  21
  Mircea Popescu 
  Sunday, 23 September 2012

  Nuntelegi tu umorul.

  PS. Pe-aici e desert, nu ploua, nu ninge.

 22. hahahah, dupa cum bine remarca domnul mirceea... ce de experti! in orice. ;)

  cred ca daca mai continuam discutia asta mult, o sa ajungem sa ridicam si finalizam turnul babel la mircea in curte. si dumbravita o sa se numeasca noul babilon. :d

 23. Ma laud si eo cu beciul meu.

  http://i.imgur.com/TG2Z3.jpg

 24. Mircea Popescu`s avatar
  24
  Mircea Popescu 
  Sunday, 23 September 2012

  Noa bun. Sa pofteasca domnii sa iti critice si tie butoaiele, ce tot numa' de mine se iau.

 25. Ce-i in ele? Motorinā? o¿o

 26. motorina pentru ca sa te poata viola conform postului mircenian anterior, unde ne-ai urat celor care participam, sa ni se usuce si sa cada. lui moromete sigur nu o sa ii se usuce si nici nu o sa ii cada, dupa ce bea ce ii in butoi.

  motorina pentru viol, dar pentru ca sune mai bine pentru tine, kokofili, noi o sa ii zicem scurt: vin. :d

 27. Sasa prezinte vinrile la iinspectsie. O cana pentru tov. Impozit.

 28. Ete pl impozit.
  Il pastrez pana se deschide Schengenu si-l duc sa-l vand pe subt mana in Danemarca sau in Spania, pe unde mi-au plecat pretenii ca cica aia beau numai prostii pe-acolo.

  Bine ca n-a intrat in fotugrafie si partea din stanga, unde aveam tuicile. Cica n-ai voie sa detii mai mult de 50 l (sau cum erea?) ca e bai mare. Pai 50 nu-i ajunge lu al batran nici pe-o masea umflata.

 29. Mircea Popescu`s avatar
  29
  Mircea Popescu 
  Sunday, 23 September 2012

  Care-i faza cu 50 de litri ca n-am inteles ?

 30. Intr-adevar, tempranillo suge pula si prefer o feteasca in fata merlot/pisat. Creste via in Danemarca?! Retin ca am facut pe trolu' cu ceva ocazie, sarbatorise Marcel Popescu nu stiu ce si o poza cu sticla vin + scari.

  Impozit pe tuica lol?

 31. Cum citesc eu tangential aproape tot, am inteles eu ceam inteles...

  Articol de genul asta am citit.
  http://blogcontabil.ro/a/Articole/Contabil_de_la_9_la_5/337/Noul_Cod_Fiscal:_Inchisoare_pentru_detinere_de_alcool_sau_trabucuri.html

 32. Mircea Popescu`s avatar
  32
  Mircea Popescu 
  Monday, 24 September 2012

  Apai tuica nu-i chiar alcool etilic.

 33. estupido wrote:

  motorina pentru ca sa te poata viola conform postului mircenian anterior, unde ne-ai urat celor care participam, sa ni se usuce si sa cada.

  Nu stiu unde ai vazut tu "urări".

  Apoi...imi vine greu să cred că trebuie sa-ti explic cât de indecent e să faci bancuri pe tema asta, si cât de mult spune asta despre tine. Numai pentru că Trilemoiul te provoacă să-ti dai in stambă, nu inseamnă ca trebuie s-o si faci!

  Presupun că ai si tu o mamă, ca tot omul. Sau o soră. O nevastă. O să ai, poate, o fiică, sau două, sau cinci! Trăiesti in tara tuturor posibilitatilor, s-ar putea ca intr-o bună zi să o păteasca cineva de care-ti pasă. Te sfătuiesc sa mergi atunci sa le ceri detalii "haioase", să văd dacă te mai hlizesti !

 34. Mircea Popescu`s avatar
  34
  Mircea Popescu 
  Monday, 24 September 2012

  Poate el s-o nascut din viol, si daca nu o viola domnu' tac-su doamna ma-sa nu-l nastea pe el. La asta te-ai gindit ?

 35. parnia rodica`s avatar
  35
  parnia rodica 
  Sunday, 11 November 2012

  Multumesc mult DESTEPTILA,daca ai sti de cati ani ma framant cum sa fac o sera ieftina

 36. Mircea Popescu`s avatar
  36
  Mircea Popescu 
  Sunday, 11 November 2012

  Sa-ti traiasca.

 37. Se putea si mai ieftina.... Mai bine luai niste bete gratis din brazii pe care ii arunca lumea in fata blocului, ii bagai in pamant langa alee si legai niste sfori intre gard si parii mai mici batuti in pamant. Apoi captuseai gardul pe interior cu folie si gata. Astfel ieseai mai ieftin ca nu mai cumparai pexalul, care at fi trebuit sa fie pvc sau ppr ca sa stea cat de cat arcuita. Pexalul nu are elasticitate ci doar plasticitate, deci cea mai proasta alegere. O fi ea ieftina dar nu consider ca se poate numi sera, nici macar un solar amarat. Eu consider ca este numai o irosire de folie, si teava. De timp nu e irosire ca se vede ca n-ai ce face cu el.... Si apoi sa stai tu in 4 labe cand lucrezi in sere d-astea marca anti-technicus...

 38. Mircea Popescu`s avatar
  38
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 6 May 2014

  Zici tu ceva.

 39. Salut
  ce vrea sa fie chestia, aia sa nu zici ca e sera sau solar .sincer eu cred ca ai invelit iarna salcia aia si acum a luato vantu
  Bafta

 40. Salut
  Sa mi zica si mie cineva, ce vrea sa fie chestia aia .sera sau solar sigur nu este .
  tind sa cred ca a invelit cineva salcia iarna cu folia aia.
  Va salut
  Puiu

 41. Mircea Popescu`s avatar
  41
  Mircea Popescu 
  Monday, 30 March 2015

  Bai da' plin de hateri in lumea asta.

 42. "Not a nasty, dirty, wet hole, filled with the ends of worms and an oozy smell, nor yet a dry, bare, sandy hole with nothing in it to sit down on or to eat: it was a hobbit-hole and that meant comfort." Ne-am dat dreacu' :)

 43. Mircea Popescu`s avatar
  43
  Mircea Popescu 
  Friday, 3 April 2015

  Ian te uita! Ce mai zici tu porcusorule ?

 44. Pe aici, pe dincolo si in fapt daca tragem linie, pe nicaieri. Apoi murim. :)

 1. [...] in afumatoare, nu cacaturi de-astea ieftine produse industrial pentru saraci. Rosiile sunt rosii de la mine din sera si usturoiul e tot de pe intinsele-mi [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.