Asa-zisele "limitatoare de viteza"

Wednesday, 06 June, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Poponariile infecte si contrare moralei crestine cit si neplacute lui Satan care incearca sa treaca drept "limitatoare de viteza" desi mai propriu s-ar numi Hidosenia Abisului sau ceva de genu' sunt dupa umila mea parere cea mai clara si solida dovada a materialitatii prostiei (cit si raului).

Va citez dintr-un blog facut de-un spamagiu jegos in speranta ca asa "va scoate si el un ban pa Internet", calca-l-ar un scuter pe cap pina baseste rime. Zice el :

Contra argumente
In Uncategorized on aprilie 5, 2011 at 6:25 pm

strica masini
- nu si daca treci peste ele cu viteza legala (sunt proiectate conform unor standarde)

sunt distruse de masinile de curatat zapada
- nu e problema, au suruburi si se inlocuiesc, e un risc asumat pentru care merita 11 luni de siguranta rutiera

micsoreaza viteza de rulare si creaza blocaje
- asta e scopul lor, sa reduca viteza de rulare de 50km/h la 30km/h. Viteza medie in oras este 12 km/h, asa ca daca ai circula fluid si ai trece cu 30km peste ele ar fi minunat, e mult peste medie

incetinesc salvarile, pompierii, politia
- da, dar cu maxim 3 secunde, e tot un risc asumat

creaza socuri in cladirile dimprejur
- corect, e un efect secundar, pe care cei care cer bumperele trebuie sa si-l asume; administratia strazilor nu vrea sa-si asume responsabilitatea

creaza zgomot la trecere
- dar reduce in acelasi timp zgomotul per total prin limitarea vitezei

jeep-urile nu sunt afectate
- da, dar ele sunt o minoritate.

nu poti trece cu 30km/h peste ele: sunt prea inalte
- asta este o viteza recomandata, depinde de masina, starea amortizarelor, etc.

lista de discutii e deschisa, lasa un comment.

Deci ati inteles puletele ? "Este un risc asumat". Gen, ce inseamna asta, bai stirpitura ? Concret, ce inseamna asta ? A, vai, ai rata mai mare ca salariul... pai "a fost un risc asumat", deci acum ai din ce le plati magic cumva, da ? "Este un risc asumat", noul mod de-a spune "este un dezavantaj pe care aleg sa-l ignor dar nu recunosc asta". Daca esti un retardat enervant, vreau sa zic.

Altfel, in lumea reala cacaturile alea au dezavantajul cert si masurabil ca incurca pe toata lumea care respecta legea. Chestia asta nu este acceptabila. Nu ma intereseaza daca pisa mana si mir, nu ma intereseaza daca salveaza bebelusi de la macel in Angola, nu ma intereseaza nimic. Absolut, absolut nimic. Atita timp cit eu ma deplasez cu viteza regulamentara nimeni si nimic nu are dreptul sa ma incurce!

In schimbul acestui dezavantaj care el singur este suficient ba chiar arhisuficient ca sa le interzica existenta, cacaturile alea aduc niste beneficii. Adica.. nu. Nu aduc nici un fel de beneficii. Pentru ca unu' care nu respecta viteza oricum nu o respecta. Afara de cazu' ca ii pui un zid de otel prin care nu trece, el va rula neadaptat la conditiile de trafic. Ca asta face el, intelegi ? Daca nu l-o impresionat faptu' ca ai pus tu o tabla rotunda pe care scrie cu rosu pe alb sau cu negru pe verde 50 sau 30 sau 19 sau 3 pi patrat nu-l va impresiona nici faptu' c-ai pus ceva chestie pe sosea galbena cu negru sau albastra cu roz. Nu exista aceasta clasa imaginara a vitezomanilor facultativi, hipstarasi de corporatie care merg cu 260 la ora pe limita de 50 doar daca nu sunt limitatoare, iar in rest o ard chill la 48.

Alaturi de acest avantaj care nu exista, si in completarea dezavantajului care el singur este arhisuficient cit sa le interzica existenta mai exista si alte dezavantaje. De exemplu, incetinesc salvarea. Ceea ce da, is "doar cinci secunde", pina tre' sa mearga o ambulanta peste o strada cu patru de-asta puse din cincizeci in cincizeci de metri in timp ce niste nenorociti inauntru se chinuie sa faca proceduri medicale pe pacient. Da' ce pula mea conteaza ca zgiltiie masina de ajung aia sa-i scoata ochii cu acu' de perfuzie, e un risc asumat gen. Ce, are ala la coloana si nu e voie sa fie zgiltit ? Pai risc asumat fratica, voi nu stiti citi ? La externarea din spital ii va da firma de produs cacaturi inutile un bilet pe care scrie "Bai pulete, esti paralizat pe tot restul vietii pentru ca noi ca societate ne-am asumat riscul asumat sa faca o firma de cacat cincizeci de lei profit in schimb. O meritat, da-te-n sloboz de-aici de sarac."

A, si masinile de pompieri. De exemplu o autospeciala cu apa, tragind fo' zece tone asa, trece peste alea, intra in oscilatie (voi ati condus vre-odata o cisterna sa stiti cum ii ?) si intra pe urma-n stilp. Risc asumat ? Risc asumat. A, si masinile de curatat zapada, deci strici tu echipament de zece mii de lei ca sa faca puletele cincizeci de lei profit ? Pai de ce nu, doara nu-s banii tai si oricum e un rIsC aSuMaT.

A, creeaza zgomot, strica fundatii, strica strazi ? RISC ASUMAT! A, la cite gropi sunt fix aia mai lipseau, denivelari si-n sensul opus, sa distrugem cu 10% mai repede directii, bucse, amortizoare, alea ? RISC ASUMAT! Ce conteaza ca o zgiltiitura-n plus pe zi la o suta de mii de masini e egala cu o suta de mii de zgiltiituri la o singura masina ceea ce inseamna ca in medie fiecare cacat de-ala distruge o masina pe zi ? Vai, dar sunt proiectate la niste standarde (si anume, standardul sa distruga o masina pe zi). Daaa, daca e cu standarde atunci e ok. Sa vina asta sa-l fut in cur cu o matura, ca io fut in cur idioti cu matura tot la niste standarde : asa fel incit sa le rup colonul, asta e standardul meu. Problem ?

Da' cea mai mondiala e aia de la final : chestiile nici macar nu functioneaza. A, pai ele functioneaza, da' depinde de starea masinii, amortizoarelor, etc. Deci nu functioneaza. A, ba da, dar depinde. Si la jeep-uri nu functioneaza deloc. A, da, dar alea-s o minoritate. Deci bun ?

Dupa care puletele continua incurajind tembeli (gen, babele idioate care protesteaza si azi ca "protectia ciinilor", musca-le-ar titele alea lasate) sa se duca ei sa ceara la primarie. Ca primaru' atit asteapta, sa mai instaleze un cacat daunator cu sclipiri de inutilitate, sa faca si el un gheseft. Si probabil ca se gasesc tembeli pe care-i roade cadece! exista lumea asta, sa i se puna dom'le un surub, sa simta si tembelu' ca in pofida evidentei totusi conteaza : o facut lumea sa fie mai naspa.

Tre' sa imi cumpar un aruncator de flacari.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

3 Responses

 1. Vorbea ala fara masina.

 2. Bumpurile alea limiteaza temporar viteza in zona la 30 km/h prin semnalizare corespunzatoare (semnul de denivelare). Treci tu cu range rover peste ele cu 60 la ora de 3-4 ori si o sa ramai cu masina fututa daca sunt facute cum trebuie.
  Toti soferii cand sunt la volan sunt zmei, si pe urma cand merg pe jos se transforma in cei mai indignati pietoni. Been there done that.
  Traficul greu nu are ce cauta pe stradute cu damburi deci nu are ce sa se strice la fundatie. In mod normal damburile sunt de cauciuc trebuie instalate in asfalt, nicidecum deasupra decat in caz ca sunt temporare.

  Unul care nu respecta viteza se duce cu masina la garaj sa o repare dupa ceva vreme. Nici un zmeu de asta nu se incumeta sa-si futa planetarele in 3-4 zile.

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Thursday, 7 June 2012

  @Freud Da' ce-are ?

  @cipslim Bai, ma lasi ? Astea-s cacaturi, pe bune acuma. Atita timp cit eu merg cu 30 la ora poti sa-mi sugi cariciu' cu cacaturile tale de "limitatoare". Pai ce sunt eu, om sau vita in optica ta ?

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.