Zorele, zorele, zorele...

Thursday, 11 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

... frumoasele mele zorele sau cum era.

Deci dragii mosului, sa va spun o poveste cu Billy Mumphry. Billy era un baiat simplu, de la tara. Am putea spune un optimist cu pula-n ochi, care s-o trezit amestecat in jocurile cu tepe inalte ale lumii diplomatice si intrigii internationale.

Cum de s-a putut intimpla asa ceva ? Ei, iata ca s-a putut. Povestea intimplarii incepe, asa cum multe povesti asemanatoare incep, de la zorele. Zorelele lui Billy aveau nevoie de spatiu. Asa ca intr-o prima faza Billy s-a apucat si-a cumparat sfoara de cinepa si piroane mai mititele. La fiecare zorea, Billy lega sfoara de gard cu un capat, iar cu celalalt capat de pironul mai mititel, pe care apoi il infigea-n solul roditor ca o mama a noastra a tuturor, suficient de departe de radacina zorelei cit sa n-o lichideze da' suficient de aproape cit sa fie totusi in zona.

Pline de recunostinta pentru faptele lui omenoase, zorelele s-au ridicat pe sfoara, dupa care de pe sfoara pe gard. Dupa care s-au ridicat deasupra gardului, privind trist spre orizont, filfiite-n in bataia vintului. Intr-o zi cind Billy tocmai se pregatea sa se suie-n taxi, intr-o doara a proprit-o pe una dintre ele de cablul care mergea dinspre poarta inspre casa, sa transmita la intervale bine alese mesajul butonului de sonerie catre difuzorului soneriei. Zoreaua s-a cocotat cu patima spre casa, in timp ce restul o priveau trist, filfiind in bataia vintului.

Dupa vreo saptamina de asa razboi psihologic, Billy a cedat nervos, a mai cumparat un ghem de sfoara cu ocazia plaselor de tintari (ca precedentul se terminase, 1-2 metri x 10-20 de cuiburi = mult) si s-a hotarit sa bata un cui in streasina, cam pe unde venea socoteala cablului de la sonerie, sa ofere astfel sanse egale tuturor.

Si se suie Billy sus pe scara, pune cuiu' linga lemn, si cu ciocanu' bang da una. De sub streasina iese o viespe. Billy se uita la ea, se uita la cui, si-i mai trage una cu ciocanu'. Cuiului. De sub streasina mai iese o viespe. Billy se uita atunci de cealalta parte a grinzii-n care batea el cuie, si ce constata ? Un cuib de viespi, de-ala atirnat, cu jdemiliarde de viespi viespuind pe el.

AAaaaaAAAAaAAAaAAAAAaaaaaaaa!!111!!

Ce face Billy ? Pai, emite vocal-instrumental interdictii de a se mai raboli-n titele goale prin gradina catre reprezentantele fericirii altor barbati temporar parcate-n grija lui, dupa care isi ia pe el geaca aia faina de cind era copchil, cu gluga, manusi dure si intr-o mina cu un borcan in care pusese niste spirt ca de doua degete pe fund se urca inapoi pe scara.

Unde, cocotat in virful degetelor de la picioare, monteaza borcanu' pe suprafata inclinata unde sedeau viespile, cu precizie absolut milimetrica. Rezultatul ?

billy-mumphrey-1

N-a scapat nici una. Nici una.

Dupa care, Billy si-a batut cuiul,

billy-mumphrey-2

Iara-n pacea serii zorelele au purces sa aburce noi culmi de azur si vegetatie, pe noua instalatie (n-am gasit alta rima) :

billy-mumphrey-3

In fine, o observatie rasista : desi toate zorelele survin din acelasi pachet de saminta, ele nu sunt identice. Majoritatea sunt netede, atit pe lastari cit si pe frunze, dar una dintre ele este paroasa. Si nu asa paroasa o idee, un puf usor si poate chiar sexi. Nu dom'le, paroasa ca Nede, urs, ma-ntelegeti ? Si asta nu-i nimic, dar fiind ea si cea mai voinica dintre ele toate, s-a apucat sa se urce peste altele si sa le faca nefacute-n vazul trecatorilor publici. Asa ca am despartit-o si i-am dat intru catarare firul ei propriu de cinepa, cu care sa se incoarde cit doreste. Dar in urma procesului se vede treaba c-oi fi ranit-o intr-un punct pentru ca... pai pentru ca... pai pentru ca acum da lapte.

billy-mumphrey-4

Voi ati mai vazut zorea sa dea lapte ? Da' tita de-o forma asa faina ca asta a mea ?

Mnoa. Chestia asta spune ceva.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

 1. Strasnic gospodar. Bravo.

 2. fucken wasps!

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Friday, 12 August 2011

  @alas Dar mersi.

  @dAImon Si tu esti wasp hater de-ala ?

 4. Iar droguri?

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Saturday, 13 August 2011

  Buei fuma-v-ati mucii io asa ceva n-am vazut! Hopsedatilor!

 6. Zorelele parca nu se fumeaza, din cate-am auzit se bea o zeama de zorele dar nu stiu cum se prepara. Salvia in schimb se fumeaza si este un psihedelic foarte puternic si unic prin efectul lui.

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Saturday, 13 August 2011

  Mda, bine, sigur ca da, totul se bea, totul se fumeaza, pff. Get a job and buy some coke. Get a gf and drop some acid. Listen to some music and do some e. Forget teh fucken plants, srsly.

  PS.

 8. Mda, singurele "plante" pe care le-am bagat au fost niste seminte de Hawaiian Baby Woodrose, care fac acelasi lucru ca si chestiile alea albastre doar ca probabil sunt niste diferente. Gen diferenta ca daca gasesti o metoda buna de a le prepara s-ar putea sa nu ti se mai faca rau ca dupa semintele alea.

  Problema mea cu asta a fost ca experienta a fost prea hardcore si n-am inteles absolut nimic din ea. Ma uitam la niste chestii pe youtube si vedeam langa fereastra de youtube un patrat in care vedeam alt video, care era un mesaj ascuns in video-ul de youtube si chiar parea sa aiba sens. A fost interesant pe moment, dar ar fi fost si mai interesant daca tineam minte ce-am vazut.

 9. pletzalcoatl`s avatar
  9
  pletzalcoatlinsigna de criptograf 
  Saturday, 13 August 2011

  One summer in high school I smoked some salvia divinorum (which is different from what you've got there in the garden, being salvia officinalis, I think). It was pleasant in the pipe for smoking's sake, but I never had any sort of psychedelic experience with it.

 10. Cristian`s avatar
  10
  Cristian 
  Saturday, 13 August 2011

  @gheorghe: data viitoare când mai iei așa ceva să scrii pe blog sau să twitterești experiența cu pricina.

 11. @Cristian Pai in ultima vreme am descoperit ca e foarte interesant si sa fii treaz. As putea sa incerc sa scriu din ce-am bagat pana acum, nu stiu de ce nu m-am gandit la asta pana acum.

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Saturday, 13 August 2011

  @gheorghe Lol asta cu "fac acelasi lucru dar sunt niste diferente" fu mondiala, mei fumatule mei :D

  Trebuia sa-ti notezi. Eventual poti face un blog pe tema, gheorghe decodeaza mesajele secrete din jewtube. Scrie-l in engleza, baga adsense si in doi ani iei venituri mai mari decit al doilea jucator de pe piata din .ro

  @pletzalcoatl Haha right you are. I was curious who catches on. S. divinorum has leaves a lot more basil-looking.

  @gheorghe Ghici de ce nu te-ai gindit, mei fumatule mei :D

 13. Ce fumat ma, ca n-am fumat nimic toata ziua.

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Saturday, 13 August 2011

  Pai poate fi si de la aia...

 15. Mircea Popescu`s avatar
  15
  Mircea Popescu 
  Monday, 22 August 2011

  Pfoai deci mi-am copt o friptura la oala de lut cu rozmarin din productie proprie... alelei...

 16. asa-i zici tu la iarba?

 17. http://ro.wikipedia.org/wiki/Salvie

  dar și în bolile specifice bărbaților: probleme de sterilitate și impotență (ceaiul din frunze de salvie sau ceai din flori de salvie mărunțite).

  Care erai ala cu prezervativele xxl? :D

 18. Mircea Popescu`s avatar
  18
  Mircea Popescu 
  Sunday, 26 February 2012

  Bine ma, cre' ca gasesti un website care sa-ti creasca pula si prin impachetari in balega proaspata daca te aplici destul de serios pe cautare.

 1. [...] tot am ucis cu singe rece si alcool un numar consistent de viespi, ale caror cadavre le detin intr-un borcan, hai sa folosim la ceva imprejurarea asta. Ca de exemplu [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.