Voi cind cereti sa vedeti buletinul ?

Monday, 21 November, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Deci sunteti undeva cu niste prieteni si-l cunoasteti pe cetateanul asta interesant (sau poate fi si-o cetateanca, nu ie problema, principiul e acelasi) care va priveste de-l simtiti si-n rinichi. Zice ca-l cheama George sau Ionel sau Alexandru sau putin conteaza, va cere numarul de telefon cumva, i-l dati cumva, va intilniti en tete a tete mai tirziu, petreceti asa nustiucite ore e prescriptia la ora actuala da-n fine, suficient, sunteti facuti unul pentru altul, mare iubire, mergeti sa vedeti un film sau ceva, i-o sugeti onest sau ceva, va mutati impreuna, uitati pilula nu-i place cu prezervativ faceti copii si nunta intr-o ordine oarecare.

Intrebarea mea este : la ce moment in aceasta desfasurare de forte si evenimente care indeobste dureaza si citiva ani (nu ca nu s-ar cunoaste cazuri de trei saptamini si sub) cereti sa vedeti buletinul cetateanului George, sau Ionel sau Alexandru ?

Si va intreb nu superfluu, vorba domnitei Ioana, ci cu un ceva in minte. Acel ceva este urmatorul exemplu concret : Acum niste ani cunosteam intre altele o domnita, mai degraba soiul vitica. Inalta, cu cosita blonda pina-n cur, laptoasa, tipul acela de copil cuminte care nu-si pune intrebari prea grave, interogatii prea adinci, pe care dac-o tulbura ceva e vre-un eveniment a carui impact n-are sanse sa depaseasca-n timp apusul. Ascultatoare, obisnuita de mica sa ia spusa adultilor drept adevar absolut, ajunsa la douazeci de ani cu o privire asupra vietii demna de-o premianta-n ciclul primar.

La un moment dat a anuntat ca se marita, cu un client. Eu i-am pus in vedere ca e inca tinara, ca restul de fete pe care le duce capul isi string o plasa de bani pentru mai tirziu, dat fiind ca la scoala nu i-a placut sa mearga, ma-sa n-are bani s-o tina (erau niste oameni saraci prin ceva fund de ruralitate, nu mai insistam ca nu conteaza), si daca pierde cinci sau zece ani cu asta dupa care ramine in curu' gol si eventual si cu ceva copii de crescut va fi destul de naspa pentru ea, dat fiind ca la treizeci de ani faci trotuarul si scurte, nu te mai tine nimeni in casa la caldurica si sa te duca prin restaurante.

De maritat s-o maritat, o facut nunta (n-am fost, dar au fost dintre baieti, si nu, n-o fost ceva ca cealalta de care v-am povestit, ca aia-i exceptia nu regula) si din ce-am auzit tipul e ceva italian mai batrior, inalt, slab si canit. Si bine, sa fie sanatosi.

Asta era pe la inceputul primaverii, zapada pe jos. Pe la sfirsitul aceleiasi primaveri, cind incepea sa ploua primesc raport c-o sunat un cetatean, patron de bar, un tip foarte fain cu care de altfel petrecusem in nenumarate rinduri, si anume ca fata-i acolo, fugita de la italianu', ca el n-are oameni si sa fac ceva. Mnoa, si i-am trimis vorba sa steie linistit ca investigam problema sub forma unui WV Transporter cu fo' opt gealati la bord, sa vedem dom'le, ce-i aici ?!

Pai ce sa fie, era cam asa : italianul nu era italian. Ci albanez. Acuma cu atita lucru am zis cam totul pentru cine era-n treaba la vremea aia, da' pentru restu' explic : se plateau destul de binisor fetele mai ales prin sudul Italiei, unde femeia era si-mi pare ca inca este sclava, puteai lua si cinci si zece mii de marci in mina pe una buna. Inalta, blonda, laptoasa, cuminte. Problema fiind ca astea nu se prea lasau lamurite sa mearga s-o suga o viata pe-acolo, da' nu-i problema, ca daca nu se lasa lamurite s-or lasa cumva rapite.

Si mai avea italianul nostru albanez o fiica dintr-o casatorie anterioara, o codana secretoasa de fo' nouasprazece anisori asa. Care-i era de fapt amanta, ei neavind nimic in comun biologic vorbind, da' mnoa. Asta statea cu ei, si proasta noastra se straduia sa-i fie o mama buna bing-bong. Iara cu fo' saptamina inainte urma sa vina si "fiul" astuia sa stea si el cu ei, dat fiind ca nu ii reusisera nustiuce afaceri "pina se pune pe picioare". Ei, si venise asta, un gealat imens pe la vreo treizeci, semana cu "tac-su" cam cum seaman eu cu Angela Merkel.

Dupa o zi-doua de reveneala, s-a decis familionul ca sa mearga cutotii in Italia. Asta n-o vrut sa plece. Or incercat s-o lamureasca cit or incercat da' ea nelasindu-se lamurita nicicum cu o incapatinare specifica de altfel vitelusei de era, da' complet surprinzatoare pentru dinsii care pare-se erau cam superficiali asa, i-or tras o mama de bataie si-or lasat-o (nelegata!) sa se mai dumireasca. Si ea o fugit la asta-n bar, fiind aproape, si omg halp. Pentru ca de-aia exista oameni puternici pe lume, in caz ca n-ati stiut, sa-i scoata pe toti tontii din cacaturile in care se baga in urma tonteriilor lor. Pai nu ?!

Mnoa si pentru dramatism (ca-s si io cabotin, noa, recunosc, sau cel putin eram) am mers pina la asta la bar, am pus-o pe mamzela sa-si sune sotul sa-i indice unde se afla, pina si-or facut aia curaj si s-or organizat am examinat-o putin pe domnisoara-n grup ca ce-i drept era frumusica asa, in prostia ei. Si pe cind or ajuns italienii ne-or gasit sezind la masa, io cu patronu' barului si cu fata. I-am poftit sa sada jos pe Pat si Patachon, le-am explicat ca uite, fata asa s-o gindit ea ca mai bine ramine in Romania, si cel mai sanatos ar fi sa isi dea ei reciproc divort si sa-si vada fiecare de treburi.

La care asta solidu' o vrut sa stie ca cine pula mea is io ?! Ca intr-adevar, eram cam tinerel asa, si nici cine stie ce solid n-am fost niciodata, ci mai aproape de consistenta tirului. Cu alte cuvinte o intrebare pe care poate ca si io as fi pus-o, intr-un context asemanator, daca eram la fel de prost. Da' lucrurile fiind cum erau ele, i-am raspuns binevoitor ca nu stie cine-s, vezi, asta-i de fapt marea problema aici, or iesit astia ai mei de pe unde erau si i-or dat putin cu capu' de fiecare stilp din beciul ala (buna traditia-n Cluj de-a avea barurile-n buncare atomice, apropo) si pe urma li s-o pus in vedere ca daca ii mai vede cineva in Cluj vre-odata cit traiesc ei or cacat batu', ca sa ne exprimam astfel. Dat fiind ca aici nu-i voie sa faca doi topirlani pe smecherii, si daca-i un oras inchis discret nu inseamna ca nu-i un oras inchis acuma, ce pula.

Si cam asta. Da' intrebarea ramine : voi cind cereti sa vedeti buletinul ?

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. VW transporter http://theunpronounceable.files.wordpress.com/2011/02/bus1.jpg ?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 21 November 2011

    Da bwey hatere, exact asa.

    Si cu barele de protectie imblanite.

  3. Si BTW, de unde ai tu gealati? Sa nu-mi spui ca ii platesti ca nu te cred.

  4. mai, nu stiu, mircea cand cer buletinul, da-ai fost brav la aceasta patanie. ;)

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 22 November 2011

    @gheorghe Ei, illo tempore.

    @mihai b Inconstienta nu se confunda intotdeauna cu bravitatea.

  6. Exact cam asa am avut si eu o poveste printr-o tara araba cu o basarabeanca pe care am intalnit-o la supermarket. da eu am venit nu cu 10, cu fo 25. cu fo 8 masini, cu pistoale, automate si astia erau ascunsi in vila la un prieten. Deci au venit aia sa recupereze femeia, au inceput cu amenintari si unul din ei a scos un cutit. La momentu ala a iesit gealatii de peste tot si ia batatorit cam vo 3 ore pana au zis aia si cate vaccine au facut si cu cine au baut cafea cu 6 luni inainte.

    Da gealatii astia erau de la politie

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 22 November 2011

    Apai probleme de scala. Romania e o tara mica.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.