De pe cind eram io mai tinar

Thursday, 10 November, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

monica-bellucci

Poza este related, oarecum.

Deci, cind eram eu mai tinar aveam in grija un numar oarecare de cuvintatoare bipede. Nu mai intram aici in detalii de cum si de ce, ca pina la urma nu conteaza. Si veneau astia la mine sa le rezolv eu problemele, mai rar cu altii, in general intre ei. Si eu le rezolvam. Intotdeauna, fara exceptii, le rezolvam.

In general, spre nemultumirea ambelor parti. Rareori spre nemultumirea uneia dintre ele. Cre' ca atunci am invatat multe chestii, si despre oameni in general si despre lumea asta-n care traim, si despre mine insumi si asa mai departe. Nu neg, am dat raspunsuri gresite-n mai multe ocazii. Acum pot recunoaste linistit si-n scris asa ceva. Atunci de va punea dracu' sa spuneti de-astea era absolut ultima gresala de mai aveati ocazia a o face. Alte timpuri.

Si-acum, am sa va povestesc una la care de fapt am dat raspunsu' corect, da' e atit de gogonata incit nu ma indoiesc ca-mi veti pune la indoiala onestitatea daca nu de-a dreptul sanatatea mintala. Asta este, n-am ce-i face : realitatea bate si filmul, si literatura, si fictiunea-n general si imaginatia omului in special. Deci : un baiat isi ia o fata. Coscogeamite geneabetul de-l rugau deja de zece ani tot familionu' (mare familion) sa se-nsoare odata, sa se capatuiasca, sa alea. Si-si ia o fata, ma rog... o fata frumoasa. Nu neaparat cuminte ea, nu-i ca si cum o luase fata mare de la ma-sa din casa, da' in fine, frumoasa, isteata, bine legata, bruneta, cam soiu' aleia din poza dinsus, poate o idee mai inalta si cu siguranta mai tinara.

O fata pe picioarele ei, pentru ca in lumea respectiva femeile se impart net in doua categorii, unele-s un fel de animalute mai de companie, mai de povara, mai de cum devine chestiunea, altele-s agenti daca nu liberi macar rationali. Toate se nasc in prima categorie, stau acolo cit stau, pe urma unele se mai dumiresc la cap si isi fac viata cit pot, altele trec din proprietatea&grija tatalui in idem proprietatea&grija barbatului si soacrei si aia-i tot. Fac niste copile ca si ele si inchid ciclul. Da' asta a noastra era clar si indisputabil trecuta-n umanitate, io i-am zis lamurit ca sa nu ma duca-n situatii penibile, ea mi-o zis ca vrea sa se marite si sa se aseze, io am zis ca mnoa, foarte bine si casa de piatra.

Si s-o facut nunta, la care nunta am trecut si eu si-am baut un pahar de tuica, am pupat o fata sau doua sau cite-or fi fost la coada sa ma pupe si m-am dus ca mai aveam treaba. Nunta frumoasa, fata-n alb ca asa-i moda, oaspeti, muzicanti, haleu, beutura, tot ce-i de lipsa. Dupa aia am auzit cite una-alta, ca adica s-or imbatat urit de tot, da' urit de tot, c-or cam facut posta fetele prezente pe la spartul zorilor, inclusiv mireasa - care de altfel n-ar prea fi vrut chiar cit se cuvine unei mirese-n context, da' pe de cealalta parte stie meserie, frate, nu gluma, sa-i traiasca mirelui. Deci bun. Se mai intimpla, nu rideti ca se practica, pina la urma de-aia-i nunta, si daca ma gindesc bine voi de ce credeti ca se fura mireasa ?

Da' nefiind in toata ziua nunta, ci doar o data-n viata, lucrurile s-or asezat si oricum, aveam cutotii treaba. Pina la vre-o luna ? Doua ? Nu cred sa fi trecut doua luni cind imi vine domnita plinsa toata pe cap ca ea ma roaga s-o ascult si s-o ajut. Deci frate... ce-or fi facut astia ? O pipaie gealatu' mai apropiat, nu ca de arme cit de pofta, banuiesc, si mergem amindoi la secret. Mnoa, spune mito.

Si-mi spune c-or facut-o in parte la nunta, ceea ce i-a displacut pentru ca-i spusese ginericului ca ea vrea sa se aseze, si si-ar fi dorit o nunta care sa se deosebeasca cumva de profesiune, da' ai ce te intelege cu oamenii beti ?! N-ar fi suparat-o chestia asta, sau mai exact ar fi uitat-o, dar la vre-o saptamina dupa, in urma ce-i drept unei betii destul de convingatoare, barbac-su o luat-o pe sus si-o dus-o la frac-su-n pat, unde au futut-o amindoi pina spre ziua. Pai de ce ? Pai de-aia ca i-o zis ca-i moale si atunci o zis ca-i arata el, da' ea o glumit, numa' o glumit.

Mnoa, si de-atunci incolo nu chiar in fiecare seara da' macar tot a doua avea program cu ambii frati, si calare si pe jos. Ceea ce... baiatul asta era (c-o murit sarmanul) un tip asa... inalt, ciolanos, simplut la minte, leal si onest la caracter. Fratele din mijloc el. Al mai mare, un tip oaches si foarte volitiv, al mic chiar mic, fo' 16 anisori. Nu ma mira s-o fi dus la frac-su mai mare sa-l ajute ala s-o scarmene, dat fiind ca fata impunea, e genul ala de femeie despre care simti dac-o iei in brate ca nici daca dai in ea pina rupi patu' nu o vei fi adus in punctul ala de supunere prin exhaustie sexuala de-l au femeile in program.

Dar asta nu e tot. Ci, intorcindu-se ala micu' din ce haiducie pribegise el, lu' frac-su "i s-o facut mila de el" ca sarmanu' n-are prietena, si l-o poftit frateste sau mai exact o poftit-o pe domnita mai la o muie la inceput, da-ncet incet sex in regula. Mnoa, asta o mers cit o fi mers, spre fericirea familiei ca fratii se inteleg de minune si ala micu' nici nu mai vrea sa plece nicaieri ba chiar si o fost vazut cu o carte de scoala in mina (pentru prima oara in probabil zece ani, si meritul cert al fetei, care de altfel o fost o influenta pozitiva in viata oricui o interactionat cu ea, credeti ce vreti despre curve dar iata ca nu prea-i asa cum va pare de la distanta) da' de la o vreme si al batrinu'... adica... pai ce, el nu-i om ? Noa, si cum sa-i zica copii lu' tac-su sa nu puna mina ?!

Ajunsi in acest punct am inceput sa ma intreb daca biata soacra o fi problema-n aranjament, pina la urma, ceea ce-am si verbalizat, si asta s-o strins odata i-asa-ni toata ghem si s-o repezit spre mine cu pumnii strinsi, falcile-nclestate si ochii umezi ca nu! Ci ea vrea sa se marite! Si sa se aseze! Si ce ii asta! Sa ii spun eu, si ce are de facut pentru ca asa ceva nu se poate!

Va comisionez comisiunea adica-n fine, ce sa ne mai incurcam in cuvinte mari : va spui cu toata sinceritatea c-am ramas interzis, chit ca idem cu toata sinceritatea va pot spune ca vazusem si auzisem multe pina la acel moment. Deci. Fata vrea sa se marite. Sa se aseze. Ce ii asta!

Am cugetat indelung la problema, ca ce ii asta, si mai ales ca ce are de facut, dat fiind ca nu-mi era clar absolut deloc. Dupa citeva clipe, excedat, m-am ridicat sa ma plimb prin spatiul ala strimt dar buncarit care mai mult te enerveaza daca n-ai loc sa te plimbi prin el decit sa te relaxeze sa poti gindi. Dupa care m-am sprijinit pansiv in fund de masa, si ea s-o asezat pe scaun, ca pina atunci statuse-n picioare, si m-o intrebat asa, calm, domestic ca daca vreau sa-mi suga pula. Ca un serviciu adica, sa-mi poci aduna ideile. O bijuterie de femeie, va spui drept, da' daca s-o hotarit sa se marite ? Sa se aseze ? Mnoa, s-o asezat.

Va spun drept ca nici sa rid de ea nu mi-o venit, ceea ce... ma rog, poate "ar fi meritat". De fapt nu, da' cine pricepe distinctii de-astea. Deci, ce se face-n asemenea situatie, domnii mei, aspiranti la intiul loc in stat, la prima functie-n guvern, la intietate-n familie, la preeminenta sociala si postul de sef de scara ? Daca tot familionu', daca toata piovra, daca toata cosa nostra va numeste miine sefi supremi prin aclamatie si va cere pe urma sa-i veniti cu solutii concrete si aplicabile la problemele de zi cu zi, ca de exemplu asta, ce faceti ? Pe unde scoateti camesoiu' ?

Care-i, dom'le, solutia corecta-n incurcatura asta ?

Am pus sa aduca masina, am luat fata de-o aripa si ne-am dus fix la domiciliul conjugal, unde am anuntat fratii-n pijamale ca fata se confisca. Si gata. Literalmente, asa am zis, ca se confisca, exact ca o jucarie unor copii prea galagiosi. Se confisca! Nu pareau nici surprinsi nici indurerati nici altminteri. Pareau, sincer sa fiu, usurati. Literalmente.

Dupa care am tinut-o sub pamint vreo doua saptamini pina i s-or facut actele si restul, si-am trimis-o hapt in alalalt capat de lume. Pentru ca, fata draga, aici cu ce vrei tu n-ai cum rezolva, poti merge-n alt oras si se afla-n doua zile, poti merge in alt judet si se afla-n doua saptamini, poti merge-n alta tara si tot se afla, in doua luni sau in doi ani si tot acolo ajungi, mai devreme sau mai tirziu. Cum ai invatat nemteste, spaniola si franceza inveti si portugheza, si te descurci tu acolo, ca esti fata desteapta.

Si s-o descurcat, de altfel, o facut scoala, e asistenta medicala, are doi copii, is smeazi amindoi si asta-i toata povestea.

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

21 Responses

  1. Hai ba Mircea, tocmai te-am laudat ca om respectabil, tu ai facultati, ai dalea de fiu de politician si tu-mi spui mie acuma ca nu intelegi o metafora?

    Fata a vrut sasaseze. In pula. :>

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 November 2011

    Ejti tinar si nelinistit bwey.

  3. rabinu' mircea...

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 November 2011

    Mi se atrage atentia din off cum ca.

  5. Astea erau amintirile din copilarie care te napadeau :) ?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 November 2011

    Amintirile ma chinuiesc, amintirile ma rascolesc, nuuuuu mai reeeeezist.

  1. [...] maritat s-o maritat, o facut nunta (n-am fost, dar au fost dintre baieti, si nu, n-o fost ceva ca cealalta de care v-am povestit, ca aia-i exceptia nu regula) si din ce-am auzit tipul e ceva italian mai batrior, inalt, slab si [...]

  2. [...] sa dea textila jos, o lingeti un pic, va linge un pic, intre timp v-a venit si ideea salvatoare ca suptu' pulii relaxeaza si iata cum creste productivitatea la locul de munca pentru bossi. E de asemenea o pozitie foarte [...]

  3. [...] care vor sa faca exit pe bune fac exit pe bune, cea mai frecventa fiind bineinteles mariajul - neaparat la distanta!)ii se indragosteste de-un fost hmmm.... "pilot" da' de fapt tactician sef si numarul 2 intr-o [...]

  4. [...] ceva petrecere de corporatiste si-o bagati la portbagaj tot aia e. La rigoare o puteti lua direct de la nunta, pentru trolaj [...]

  5. [...] faca alte chestii (in general sa se marite in sensul clasic al termenului - chestie care de altfel nu totdeauna reuseste) da' singuru' moment cind nu m-am gasit inconjurat de femei cu practica la bord si experienta-n [...]

  6. [...] se fut si intre ei. Si anume, Leo pe Elie. [↩]Voi credeati probabil ca eu glumesc in aia cu petrecerile de nunta apropo de muia utilitara. Iata ca se confirma, de catre alti rafinati ca si mine. [↩]Ceea [...]

  7. [...] does that go ? I told a story once, incidentally illustrated with Belluci's bosom. I know a few more. This filmi tells another [...]

  8. [...] magic) cinematic compression of that idiotic TV show. Specifically, a local gangland bossii intervenes in the lives of a bunch of retarded children (all named Gusti). He nominally is working a "non stop", which is to say a typically Romanian [...]

  9. [...] confessions are meaningless in a goat world. So therefore I will add that not only I didn't think I'd live to see it ; but that I am very happy to have lived to see it! 'Tis a wonderful thing, I tell [...]

  10. [...] her in the trunk, whatever. If it comes to it you can pick her directly off o puteti lua direct her own wedding, for maximal [...]

  11. [...] all of 'em off his lawn. He sleeps with a loaded carbine and hides his stash of cash. He also fucks his daughter in law after seeing a different son than her husband (who happens to be a transvestite) fuck her all [...]

  12. [...] have been eaten by moths over time ; so we get this article instead. [↩]Recall the story of that wedding ? Or that other one about the chick that I had to have a doctor scare out of anorexia which I seem [...]

  13. [...] you address the lord, you get your deserts and you exit, stage left. Thousands upon thousands of problems were probably handled by this early #trilema in this here seat of medieval Hunedoara, the kingdom [...]

  14. [...] least inasmuch it regards anyone but white males. [↩]On the basis of experience, ample and far reaching such that it's not open to impeachment by bumbling nobodies, doers of nothing from nowhere. [...]

  15. [...] say, and deeply feel, that I'm the last romantic left. ———Rather amply illustrated on this here only thing currently occuring. [↩]In the sense of parturition, id est [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.