Utilitatea copilului anal

Thursday, 17 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Copilul anal este consumatorul ideal. Asta e marea problema economica in discutie, si motivul profund pentru care o boala de nervi absolut necunoscuta de-a lungul mileniilor de existenta umana pe acest Pamint a devenit brusc nu doar endemica, ci de-a dreptul majoritara in populatie.

Ca o paranteza, tin minte ca exprimarea neta a faptului ca singura sursa a moralei este comertul a trezit atunci oarecari indoieli. E drept, expresia e socanta. Totusi, singurul motiv pentru care-i socanta e ipocrizia de care dam dovada, evitind sa exprimam net realitatea cea mai banala. Pentru exemplificare priviti cum toate ideile normative ale societatii, unele dintre ele mai vechi decit arcul de bolta ori instrumentele pentru scris au fost modificate in nici un secol spre a ingadui o cit mai buna valorificare comerciala a potentialului economic al copilului anal.

Revenind la tema, copilul anal este un consumator ideal nu doar pentru ca e prin definitie interesat si de la bun inceput gata sedus de produsele industriei vinzatorilor de nimic, "actualizeaza-ti potentialul", "vizualizeaza abundenta", in scurt de toata liota escrocilor care vind doctrina ca "nu exista realitate in sensul constringerii". Asta-i doar o mica parte, poate cea mai vizibila utilitate comerciala a copilului anal, dar cu siguranta nu cea mai importanta.

In fapt, cineva care nu reuseste sa-si reprezinte realitatea in sensul constringerii e foarte util pentru afaceri in primul rind pentru ca-i foarte previzibil. Toata teoria din "studierea pietei", "marcom", reclama, publicitate, toate abordarile stiintifice asupra publicului pentru interesul comercial (ori politic-electoral, care-i tot un interes comercial doar ca nu lucreaza cu capital-bani, ci cu capital-voturi) se bazeaza de fapt pe un model anal al individului. Nimic nu-i mai simplu decit manipularea si in cele din urma achizitionarea si vinzarea-cumpararea in pachet, en gros, a alegerilor unui individ ramas mental in hatisurile virstei de trei ani.

In plus, cineva care nu reuseste sa-si reprezinte realitatea in sensul constringerii e perfect incapabil sa se organizeze si sa opuna rezistenta oricarei incalcari a drepturilor sau intereselor lui legitime. Nici un fel de batjocura, spoliere, abuz nu pot fi urmarite precum nu pot fi nici pedepsite de catre copilul anal, paralizat cum se gaseste in ale lui "nu conteaza ca oricum". Asa incit lenta degradare a produselor care ii sunt oferite in schimbul unor sume tot mai mari, precum in general lenta inghesuire in ferme de prosti, tot mai similare fermelor de vite ori gaini, precum si mai in general constanta scadere a calitatii vietii in ultimul secol nu-i intre problemele pe care consumatorul ideal copilul anal le poate aborda, lasa la o parte realiza.

Acum o suta de ani un barbat lucrind cite sase ore intr-o zi asezat pe scaun putea sa-si permita sa creasca doi copii intr-o casa de vre-o doua sute de metri patrati, cu etaj si gradina, avea telefon si masina (cu garaj, cladire separata) intr-o perioada cind masina era cam ce-i elicopterul astazi, si telefonul un fel de satelit propriu si personal. Nu va vine sa credeti, dar consemnarile abunda. Astazi copilul anal care-a luat locul individului adult de-atunci traieste in vreo douazeci de metri patrati de spatiu, un pat, un culoar, o masa cu calculatorul pe ea, o baie, maninca rahat ambalat, nu-si permite sa faca copii si in general se bucura de conditii ceva mai proaste decit imi amintesc ca aveau la dispozitie caii bunicului si ceva mai bune decit a vitelor aceluiasi. Da' vorba ceea, nu conteaza oricum, ca are ipad.

Copilul anal este in fapt, privind economic, o alternativa preferabila individului adult, si o binevenita solutie la tot mai pronuntata problema a aglomerarii. Ca atare, nu doar ca nimeni nu se preocupa activ sa trateze boala, dar chiar dimpotriva, majoritatea tratamentelor sunt privite drept profund imorale.

Sincer sa fiu, nu pot spune ca nu-mi convine situata asta. Dar faptul ca imi convine nu inseamna, cel putin dupa mintea mea, ca ea nu exista. Sigur, fiecare-i liber sa-si construiasca propriile determinari pe tema.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. Mah tu freudianule ...

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 17 March 2011

    Ei, cine citeste stie.

  3. Pana la un punct te-ai incadrat pe patern, finalul insa nu prea se pupa cu copilul anal :)

  4. Ai si vreo alternativa la capitalism? Ca tocmai asta-i idea, orice prost poate fi transformat in bani, chit ca-i periculos pentru el insusi.

    Da' teoretic o sa cam pice si o sa devina backfire din moment ce plozi > muncitori = lipsa bani, si atunci e periculos si pentru ei, comerciantopatronii.

    Si asa cam deja trage incolo si sunt mici solutii de rahat ca remediu impuse de stat, cum ar fi alocatii, ajutoare si indemnizatii care au si cam dus la criza, paralel cu boala de se impruta prin credite pentru a tot consuma, lol.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Sunday, 8 April 2012

    Ce problema rezolvam ?

  6. Pai io inteleg de aici ca nu'ti convine, deci trebuie sa ai o alternativa?

    Parca te'am mai intrebat si cu alta ocazie, ziceai ca-ti convine capitalismul in lipsa unei alternativi, mda.

  7. *e

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Sunday, 8 April 2012

    Da' de ce sa trebuiasca sa dau o alternativa, ca n-am priceput ? Ce-i aici, ceva cosmos in care suntem toti legati ca parti dintr-o chestie mai mare si impreuna si pula mea ? Nu-mi convine si jet si gata, ce mare chestie.

  9. Bine lol ziceam si eu asa poate aveai vreo sclipire.

    Da, suntem legati de energii ancestrale socialiste sau string theory, ma rog. :D

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 8 April 2012

    Apai din pacate n-am. Daca-mi vine citeste pe blog ca apare acolo.

  1. [...] sa zic, rant? Mircea Popescu : E de fapt partea introductiva a unei serii de trei articole (1, 2, 3). [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.