Un singur paragraf, trei timpenii

Sunday, 14 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Aleg eu paragraful, voi numarati :

deci-lol

Pentru conformitate, numaratoarea oficiala :

  a
 1. Exista persoane pentru care e cel putin riscant sa se agite prea tare pe tema mutrelor altora.
 2. E adevarat ca pentru o scurta perioada in anii 1800 frenologia a fost luata in serios de diverse persoane fara o ocupatie mai buna, iar Gall si-ai lui s-au vazut chiar depunind marturii "experte" prin tribunale, la procesele a diversi nenorociti. Totusi, din 1800 au trecut niste ani, lumea s-a mai spalat, femeile au de exemplu dreptul sa voteze, negrii sunt aproape considerati oameni, si nimeni nu-l mai ia in seama pe Gall. Sigur, o aiureala precum "priviti la fetele lor si spuneti daca pot fi avocati" are mare cautare intre timpiti, care oricum nu-s capabili de rationamente mai aprofundate de-atit. A scrie pentru timpiti e un mijloc sigur de-a te asigura ca vei pierde cititorii care nu-s timpiti, dupa care vei re-descoperi marea descoperire a "presei" romanesti : degeaba ai un milion de "cititori" care nu stiu citi, si degraba incerci sa te finantezi vinzind chestii unor oameni care n-au bani.
 3. N-ar strica niste exemple de afaceri de-astea pornite de la zero si care-s pe plus fara "relaţii, poziţie politică, fără complicităţi şi alte forme de şpagă". Da' pe cit posibil nu falimentu' personal al opiniomanului in discutie, ceva chestie de care am fi auzit si noi. Goldman Sachs. Apple. Microsoft. Google. Enron. Haliburton. British Petroleum. Ceva chestia colo, daca se poate.

Am mai putea socoti intre timpenii si timpenia oarzana de-a propune metafore fara nici o grija apropo de ancorarea lor in real (aiureala aia cu cornul si laptele), da' nu cred c-am ajuns inca pe asa culmi de progres si civilizatie. Mai la anul. Anul 2200.

Pentru curiosi, timpenia citata survine dintr-o chestie mult prea pompos numita "curs de guvernare", careia nu-i dau link din urmatorul motiv : nu vreau sa incurajez timpitii, precum de exemplu este Cristian Grosu (precit pot sa-mi dau seama, singurul participant la platforma-proiect colectiv de ampla relevanta si larg angajament).

deci-lol-2

Sa-i felicitam pe cistigatori!

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

 1. Hai să-ţi zic o chestie. Să zicem că omul X la cutare eveniment scoate pe gură o prostie. În altă zi la alt eveniment scoate pe gură o chestie inteligentă.

  Cum e omul ăla? Prost? Sau inteligent? Şi pe ce principiu? Că dacă o zis o perlă atunci o dat dovadă de prostie. Dar când o zis o chestie inteligentă atunci o dat dovadă de inteligenţă.

  Tot omul are momentele lui proaste (mai ştii cine-a afirmat pe blog că numărul celor care niciodată n-au spus vreo prostie tinde la zero?), totul e să ştii cum să le pui în evidenţă. Pe Trilema. ;)

  Eu sunt un prost. Luati aiurelile pe care le-am scris mai sus ca atare.

 2. PS: editarea asta a comentariilor mele, cu adăugarea acelui text la sfârşit şi cu modificarea link-ului, e penibilă. Parcă ai fi nici măcar în clasa I, ci la grădiniţă...

  Eu sunt un prost. Luati aiurelile pe care le-am scris mai sus ca atare.

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Sunday, 14 August 2011

  Pai asta-i dezavantajul de-a primi pe oricine de pe interneti : ti se mai tiriie de-a busilea si copchii de gradinita.

 4. ce ma, esti jigodie rasista, nu-ti place ca guvernul ajuta integrarea sociala prin alocatii si mancare gratis la puradei?

  hua hua hueheueuehuehuhehehueh

 5. Da, ştiu că te deranjează comentariile mele.

  Da tot n-ai răspuns la întrebare.

   
   

  Şi acum să dăm cuvântul lui Mircea Popescu:

  Eu sunt un prost. Luati aiurelile pe care le-am scris mai sus ca atare.

 6. Celalalt Hipsterilor`s avatar
  6
  Celalalt Hipsterilorinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Monday, 15 August 2011

  Contuzia ii ca Lotus nu dispare iar Mircea Popescu nu trolifica comentarii.

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Monday, 15 August 2011

  @Freud Meri ma, tu ii fi fiind ceva psihobloger d-ala.

  @Celalalt Hipsterilor Plm, nici sa trolifici nu mai ie voie ? Guvernu' mondial, smf in el.

 8. Oh man, all that comment trolling cracked me up real good, thanks for the laugh :D

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.