Un numar de probleme

Tuesday, 05 July, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

In Dumbravita a plouat toata noaptea, tocmai dupa ce udasem eu bine gradina, in disperare de cauza, ca asteptam sa ploua de hmm... vreo 5 zile deja de la precedenta udare, care iarasi suferise aminari tot cu cite sase ore ca poate ploua doua zile la rind, da' n-o fost sa fie. Ca a dracului vreme ce n-ati mai pomenit, n-o plouat de prin Mai. Deci pe bune, de prin Mai, cinci saptamini ca popa. La radio o tot anuntat ca ploua, de innorat s-o tot innorat, in Timisoara o plouat cred si de doua-trei ori, da' bas nu aici. Si io om milos, cum sa las toate alea sa urle de sete ? Asa ca le-am udat, un zece tone de apa am pe factura minim de la irigatii pe-o palma de loc. Catre cincisprezece. Daca nu ploua ?

Ei, si s-o apucat intr-un final sa ploua - a, apropo, in caz ca va intrebati cum am facut, pot sa va spun cu toata siguranta si responsabilitatea ca nu stiu. Am dus gagici bine coapte, cu forme opulente, cu sini si funduri capabile sa iste din ele-afara armate in lant pe drum in sus si-n jos, sa le ude vecinii. Dinsii le-or udat, cerul nu s-o impresionat. Am dus atunci copile de gimnaziu, cu titele mai mult impresie si zece floci in total in toata trupa, idem degeaba. Dupa care o plouat brusc si neasteptat, complet neanuntat, in batjocura tehnologiei si dispretul samanismului.

Asa ca habar n-am ce-am facut de-o plouat. Pentru cercetatorii posteritatii, enumar citeva elemente mai proeminente, care-ar putea sa fie : a) am iesit pe poarta mare, nu pe ai' mica, cum ies de obicei ; b) am mestecat coada aia frageda si dulce a unui fir de orz smuls din teaca lui ; c) m-am ras intii pe partea stinga si apoi pe partea dreapta, spre deosebire de deobicei ; d) am plecat in oras fara umbrela.

Si cit am stat in masina o fo' soare si frumos, doara cum am ajuns o-nceput sa ploua. Dupa care s-o facut repede frumos, cit am avut eu treaba-n banca, vreo zece-douazeci de minute. Pe cind am iesit, o-nceput sa ploua iara. Am avut a merge o palma de loc, pina la avocat, si palma aia de loc o plouat continuu. Am intins-o anume, la avocat, sa se opreasca ploaia. Ei, pin-am fost eu inauntru n-o plouat, da' o inceput cum am iesit, de indata. Si-o tinut-o tot intr-o bura pin-am ajuns la Materna-Modern, unde n-or avut umbrele, desi mai cumparasem de-acolo. Si-o continuat sa ploua si pin-am ajuns la Casa de Moda, unde am gasit umbrela (ca eu cumpar o umbrela anumita, un model dat, si doar ala). Dupa ce-am cumparat-o a stat ploaia, si de-atunci incoace e soare, cum probabil va si ramine, tot restul verii.

Da' macar am eu doua umbrele, perfect identice. Una de rezerva.

Si-acum, dupa acest scurt moment introductiv, am sa va supun atentiei prima dintre probleme.

niste-probleme-1

In baza unor informatii anecdotice, imi permit sa suspectez ca recenta abrihtulire a lozelor prin aplicarea cu sete a maciucii cunoscuta popular drept BAC n-a rezolvat in mod complet problema.

De asemenea,

niste-probleme-2

Sub X-uri se mai poate distinge, palid, textul anterior. Era "SI LIBERTATILOR CETATENESTI".

Sper ca va este deosebit de limpede cum stam, da ?

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. Mihai B`s avatar
    1
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 5 July 2011

    daca nu-ti cumparai umbrela sigur nu statea ploaia. :D

  2. fail trol is fail, now we now rain gods don't exist.

    cum, nu-l stii pa Rochi?! Ii a lu' Baboa Leana.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 5 July 2011

    @Mihai B Si io-s convins. Dar vorba ceea, 80 de lei e un pret mic pentru a controla fenomenele atmosferice.

    @Critic Nu ?

  4. nici pa Chibritceanu si Vlad Gram?

    pfoai, i ai mai tari sat daici dala mine

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 5 July 2011

    Chibritceanu ?! CHIBRITCEANU ?!

    Ahahahahaha. Zi-i din partea mea ca ma-sa-i proasta. Da' rau in plm.

  6. cred ca a murit prin 2000

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 5 July 2011

    Evolution at work.

  8. on a long enough timeline, everyone's chances of survival drop to 0.

    chuck said it.

  1. [...] ziceam si cu o alta ocazie, suspectez ca recenta abrihtulire a loazelor prin aplicarea cu sete a maciucii cunoscuta popular [...]

  2. [...] Un numar de probleme [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.