Sunteti priceputi cu maiestria ?

Monday, 12 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu
    Eu :
    " Învăţasem pe dinafară pasaje din basmele lui Petre Ispirescu, am citit toate cărţile obligatorii din generală şi liceu (am mai sărit unele de pe la Literatură Universală, spre necazul lui Manolescu, care mă luase om de bază in clasă), am devorat publicistica lui Eminescu, am trecut prin Durkheim, Le Bon şi Comte nu neapărat pentru că erau recomandate la şcoală, ci pentru că mă ajutau să înţeleg lumea, am citit Villon pentru că era obscen şi Byron pentru că era sensibil, şi cu toate astea simt că n-am citit destul (colega mea de apartament a citit de vreo 3 ori mai mult).."

    Zoso a citit lucruri. Lmao.
    Ea : ;p

    Eu : N-ai citit alea, drept ?
    Ea : Nu.

    Eu : Cam trist.
    Ea : In abordarea asta universul in sine e ingrozitor de deprimant. Zici ca te intristeaza?

    Eu : Nu neaparat ca ma intristeaza pe mine. E trist pentru pretentiile tale de-a fi o persoana cultivata si asa mai departe, faptu' ca zoso te ingroapa-n carti citite de el, necitite de tine.
    Ea : Stai sa inteleg. Incerci sa-mi construiesti o problema, in caz ca n-am ?

    Eu : Ahahahaa. Lmao bun rezumat, da' cum ai rationat ?
    Ea : Pai pentru ca n-am contribuit cu nimic. Ai facut niste observatii despre doua persoane diferite si te-ai apucat de construit din juxtapunerea lor o problema, pe care mi-o prezinti ca si cum ar fi a mea. (Da, ca o intrebare, dar o intrebare tendentioasa).

    Eu : Ai citit cartile de zice ca le-o citit ?
    Ea : Nu. Nu zic ca premizele-s false.

    Eu : Sunt chestii de baza, pentru incepatori. N-ai citit nici macar chestiile de baza care ingaduie cuiva competenta intelectuala a lui zoso. Ce-i construit aici? E fapt, pur si simplu.
    Ea : Nu, e artificiu. Uite :

    Eu : Asa?
    Ea : 1. N-am citit chestiile de baza, pentru incepatori. / De fapt, am citit niste chestii de baza. Decameron. Hemmingway. Joyce. Pot sa numesc autorul unei poezii iraniene aleasa la nimereala si recunosc o parodie dupa o poezie-n romana; 2. Care ingaduie cuiva competenta... / Elementele concrete specificate pot desigur contribuie la o perspectiva mai larga, dar nu-s nici calea unica nici necesare neaparat; 3. Al lui zoso. / Asta presupune ca eu am grija unui roman anonim, si vorbeste-n mod echivoc despre intelegerea academica a lumii ca si cum ar fi ceva prosteala/interactiune sociala.

    Eu : Corect, dar : chestiile de la nr. 1 sunt literare, pe cand Durkheim/Le Bon sunt sociologi. 3 e solid, desigur. 2 e slab, de fapt daca te vizitam la locul de munca intr-o zi la intimplare si te gasim sugind pula, tragem concluzia corecta ca esti curva, chiar daca n-am verificat in fiecare zi in parte.
    Ea : Atunci introduci ideea ca am dorinta/pretentia (si-n paralel sugerezi/declari de-a dreptul ca-i neactualizata/falsa) la a fi "o persoana cultivata si asa mai departe". Practic, imi spui ce doresc, imi sugerezi ca n-am si-mi construiesti un set de explicatii deliberat cit mai umilitoare, dupa care intrebi sugestiv daca-i trist.

    Eu : >D Cam asa ceva.
    Ea : As spune ca da, pare ca-i o problema construita pentru mine. Nu stiu de ce vinzi de-astea, dar eu nu cumpar.

    Eu : Haha de ce nu!
    Ea : Prefer sa lucrez cu probleme reale. Dar esti priceput cu maiestria.

    Eu : Lol.

Domnisoara imi pastra o felie de placinta cu mere facuta de chiar minusitele ei, pe care insa i-am alocat-o ei in urma acestui dialog, pentru ca si-a cistigat-o in lupta dreapta.

Textul discutiei originale a fost tradus, tot de catre minusitele ei, intr-o limba romana absolut isterizanta, pe care am mai reparat-o pe ici pe colo (mai ales in ce priveste genurile), dar am si lasat-o in pace sa straluceasca in anumite locuri. Va ramine, daca aveti chef, exercitiul de-a stabili in ce limba se petrecea dialogul original.

Sau, daca nu, cine-i zoso ala la care se face referire. Desi, daca ma intrebati pe mine, prima sarcina-i mult mai usoara, privind global problema.

Category: Trilterviuri
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

  1. Nu stiu de ce vinzi de-astea, dar eu nu cumpar.

    in engleza in original "I'm not buying it" ?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Mda.

    iono why you're selling it but i'm not rly buying.

  3. Cehă sau jidănească? :-)

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 September 2011

    Jidaneasca lol.

  5. Am furat și eu meserie de la Freud.

  6. Hahaha, deci nu cred, nu cred :D

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 September 2011

    Pai sa crezi, sa crezi.

  8. Pictor Bavarez din 1488`s avatar
    8
    Pictor Bavarez din 1488insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 13 September 2011

    WAT, WAT, JEWS, WEAR AR DA JEWS, WEAR, WEAR????!!!! SHOW ME

    lol acum pe bune, e jidanca? lol.

  9. Vorbim de pictori și uite pictorul:

    Este un pictor in Brasov,Mircea Tudor Popescu, care transpune muzica in imagini,de fapt o picteaza, folosind punctul si culoarea.Il iubeste foarte mult pe Gustav Mahler. O armonie dintr-un concert el o vede si o transpune in culori.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 September 2011

    Ba voi sunteti intelesi ?

    Jevreilor!

  11. Parcă n-ai ști cine conduce lumea.

  12. http://polimedia.us/dtng/c/res/5085.html

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 September 2011

    @Cristian Saijidoi si trei de zero. Cred ca este un semn.

  14. Semn de punctuație?

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 September 2011

    Eventual de pululatie.

  1. Sunteti priceputi cu maiestria - pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Dovada clara, indisputabila si incontrovertibila ca nu ma inspir din absolut nimeni, ci pur si simplu creez, eman prin toti porii cultura romana, atita cita este ea, ca unica sursa a ei.

    Adaugat pentru nevoile unui hater al carui nume istoria l-a uita...

  2. [...] alt cetatean care se crede priceput cu maiestria nu stie ca exista si innerving si unnerving, cu sensuri mai degraba [...]

  3. [...] {mircea_popescu> Poa' ca-mi gasesti o problema pe care n-o am ? {cristi> Sunteti priceputi cu maiestria ? [...]

  4. [...] Exista doua categorii de articole pe Trilema, tocmai ce-am remarcat asta noapte in somn. Deci, pe linga articolele pe care nu le citeste nimenii exista articolele care stau asa cum sunt ele scrise, ca o pietroaie in care cititorii sa-si sparga capul (inlocuindu-l, eventual, cu un alt cap, mai bun - in rarele cazuri in care nu-l inlocuie pur si simplu cu un alt cap mai tare) si respectiv exista articolele pe care comentatorii reusesc sa le rescrie in comentarii, fie descoperind vre-o particularitate contextuala care le face sa insemne vadit altceva decit ce pareau ele sa insemne lectorului superificial, fie altminteri expunind printr-un efort asiduu si o acribie vecina cu uitarea de sine diversele scamatorii pe care le folosesc eu pentru a induce in oroare cititorii ingenui cit si naivi. Ca de exemplu maiestria. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.