Strategia pe termen lung

Wednesday, 07 December, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

La caz ca sunteti curiosi, pot sa va spun ca intentionez sa petrec urmatorii treizeci-patruzeci de ani scriind pe Trilema. Cam pe-acolo bate speranta de viata a unui barbat nascut odata cu mine, saizeci si ceva, saptezeci si-umpic. Daca n-oi avea zile, mnoa, asta este. Daca va linisteste pot preciza ca am un stil de viata relativ sanatos, o dieta relativ echilibrata si cu siguranta curata, nu beau cine stie ce, nu fumez cine stie cit si asa mai departe.

Ca rezultat Trilema e unul dintre blogurile care are sanse sa atinga jumatatea de secol de activitate. Daca va fi primul sau nu care s-o chiar atinga nu stim inca, dar e cert ca nu exista unul care sa-l fi atins deja. In rest vedem in timp.

Pastrind asa ca ordin de marime media de o-suta-si-ceva de articole pe luna inseamna atunci ca ne putem astepta per total la vreo cincizeci si ceva de mii de articole, poate chiar o suta de mii cu putin noroc. Asta inseamna ca pe cind voi muri voi fi scris mai mult decit oricine altcineva, si probabil voi fi si primul pamintean a carui opera e inaccesibila prin simplul volum, ca nu va fi nimeni capabil s-o citeasca toata si sa-si mai si aminteasca ceva. Chestia cu continutul platit ma va asigura de asemenea ca voi fi autorul care-a cistigat cei mai multi bani de pe urma operei sale in cursul vietii, fara dubii ori discutii posibile (mai ales daca-i excludem pe aia care-au scris timpenii).

Tot acest timp si tot acest spatiu il voi folosi in principal pentru a ma pisa cu mare jet pe toate grupurile de romani timpiti, ca-s ei webhostari sau jurnalisti sau experti online sau politcieni sau pur si simplu marea massa de trogloditi sau ce-or mai fi fiind dinsii. Aia care incearca sa se fofileze din fata realitatii cautindu-si refugiul in conventii, in grupuri, in imaginatie, in orice se poate numa' sa nu chiar fie.

Daca atmosfera in partile locului devine irespirabila am o lista gata pregatita de locuri unde sa ma mut, si-am sa fac mu-mu-misto de voi de la mare distanta (pe verticala), in timp ce haliti (iarasi) salam cu soia. Indiferent de asta am o lista de chestii pe care ma gindesc sa le vizitez, asa ca pe ici-pe colo m-oi mai afla si prin alte parti. Iar eu cind vizitez locuri petrec in general ani pe-acolo, ca-i mai comod.

Nu intentionez sa ma insor si nici sa ma angajez (la nimic), n-am de gind sa iubesc pe nimeni si nimic, nu urmeaza sa ma sacrific pentru nimic, n-are ce ma seduce altfel decit ca o joaca, meta-seductie de dragul prefacatoriei ca uite dom'le, hihi. Nu-i problema c-as fi cinic, ci pur si simplu nu m-am nascut suficient de prost si nici n-am reusit sa devin intre timp. Banui ca de-acuma-ncolo nici nu se mai poate pune problema, nefiind cum sau pentru ce.

In subsidiar intentionez sa folosesc intervalul asta pentru a invata intre o suta si hai mult doua sute de domnisoare, domnite si alte femele cu arsura joardei pe fund si comportamentul adecvat in societate, asa cum le vad eu (comportamentul cit si societatea). Probabil ca nu simultan. Sper, spre binele meu cit si-al tuturor.

Evindent ca-mi voi vedea mai departe de negustorie, in virtutea faptului ca ma distreaza. Cam asta-i tot. Intrebari ?

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

44 Responses

  1. Ce-o sa faci cand o sa ramai fara bani? :D

  2. Haha, te-am luat 2 ani in cursa pentru jumatatea de secol. Fiind si ceva mai tanar, pot atinge o jumatate de secol + vreo 5 ani :D

  3. @ghg : intrebarea mai degraba era cum de a facut Mircea bani pe criza ca sa se retraga. Ca daca inca mai trage pe milionul ala facut acum doi ani, sau cand era, vreo 100 mii eur sau cat mai are e ceva viata gen asa proletar. La vreo 1000 eur pe luna salariu mediu european, 12000 pe an, 120.000 in 10 ani, deci lmao.

    ______________

    Mbine ma, Opencube Popescu. E naspa viata, nevasta, pakistanezii, etc.

    Chestia cu continutul platit ma va asigura de asemenea ca voi fi autorul care-a cistigat cei mai multi bani de pe urma operei sale in cursul vietii

    S-ar putea ca zoso sa aiba ceva de spus cu reclame si chestii de umplutura.

  4. Apăi dacă n-ai iubit, şi nu iubeşti, şi nici n-ai de gând, şi nu poţi fi "sedus"... atunci poţi trăi şi 100 de ani, nu 70. Că tot degeaba. Şi pietrele "trăiesc" mii sau zeci de mii de ani... sau mai mult...

  5. o lista de locuri?

  6. Fara suparare dar pietrele sunt anorganice, adica nu detin viata.

  7. Aşa e şi omul care nu iubeşte, spune poetul...

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 7 December 2011

    @gheorghe De-aia am zis cincizeci de ani, ca la ritmul la care-i cheltui cam atita dureaza.

    Nu ca n-as putea sa renunt la a mai pompa bani in blogosfera si sa ramin astfel pe plus, hatere.

    @krossfire Eu iti urez succes. Eventual daca vad ca te apropii ti-oi trimite fo' sucuba de-asta fatala pe cap sa te imbirlige s-o iei de nevasta, sa-i faci copii, sa-ti toarne pe furis postinor in supa, chestii.

    IT'S ON.

    @Freud Mai pune. Zerouri.

    Si de putut s-ar putea sa habar n-ai ce vorbesti, gen.

    @Lotus Si ce-ai tu de-acolo ?

    @F Ce-i baiu' ?

    @Freud Nu-i amuzanta faza asta cu pietrele ? Ba-i lucru mare, suntem tari ca stinca, ba-i de strimbat din nas, vai, pietrele. Asta-n conditiile in care toata Asia aspira la impietrire.

    @Lotus Poetul are aproape atit de mult habar ce vorbeste cit are si Freud.

  9. Pai ziceai ca locuri in care sa te retragi si-aveam o cuiozitate cum ca care-ar fi. Aia bai.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 7 December 2011

    Apai Brazilia de exemplu. Brunei de alt exemplu. Si astea-s numa' la litera B.

    Ca au B in ele cum ar veni.

  11. Păi tare ca piatra, iute ca săgeata... dar acum depinde, să nu fie tare de cap. Ai dreptate, aceeaşi noţiune, multiple sensuri... ce minunată-i lumea asta, am descoperit azi cu uimire! pare că zici tu mai sus. :)

    Poetul n-o fi având habar despre ce vorbeşte dar inima are raţiuni pe care raţiunea nu le poate pătrunde... :) Sau poate că poetul care-a iubit s-a simţit atât de nefericit şi de mizerabil încât s-a gândit să-nchine ode iubirii... în necunoştinţă de cauză, evident. Sau poate că savantul care s-a născut fără limbă şi cunoaşte compoziţia chimică a mărului îl înţelege mai intim decât cei care mănâncă mere şi le savurează gustul...

    Sunt atâtea de poate... :)

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 7 December 2011

    Inima e acolo ca sa serveasca nu ca sa se deie-n stamba.

    Fericiti cei ce stiu sa supuna, ca a lor e imparatia, si gloria, si marirea, precum si clatitele cu gem si somnul linistit pina la prinz.

    Da' ce stiu eu.

  13. Păi de obicei vin la pachet, iubirea cu datul în strâmbă, egoismele, plânsul, dependenţa de celălalt şi tot restul. Cine poate, le triază şi purifică sentimentul. Cine nu, ia tot pachetul, dar tot stă mai bine decât cel care n-are deloc, părerea mea.

    Inima nu poate fi supusă că nu inima se dă în strâmbă ci prostia. Prostia da, aia poate fi supusă sau mai bine zis eliminată. Inima, eventual, poate fi trezită, că şi aşa cam doarme... iar apoi, sky is the limit. Deci eventual eliberată, nu supusă. :)

    Da' ce ştiu eu.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 7 December 2011

    In cel mai bun caz avem o problema de terminologie.

  15. Păi având în vedere că eu mi-am exprimat punctul de vedere, în timp ce tu te-ai mulţumit să spui: "aşa nu, aşa nu", poate eşti bun să clarifici şi poziţia ta vizavi de iubire, ca să ne luminezi şi pe domniile noastre, cititorii... :) E uşor să laşi pe cineva să vorbească şi apoi să-l critici, dar ia pofteşte şi ia cuvântul şi explică-ne cum e cu iubirea, în viziunea ta. Când merită, când nu merită, ce-i bine, ce nu-i bine... etc scl cum zici tu. :)

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 December 2011

    Pai daca nu-ti stii gasi raspunsul ma gindesc ca nu stii cauta, de unde rezulta ca nu-i o problema adecvata inca nivelului tau de dezvoltare intelectuala, maturare socio-afectivo-profesionala si ce-o mai fi. Ca pe-aici pe Trilema cam asa merge, fiecare citeste acelasi text da' pricepe din el ce si cit poate.

  17. Mai poate însemna şi că te fofilezi. Eu ce să deduc când tu scrii uneori că iubirea-i ceva pentru mase şi ce contează cu adevărat e sexul? Ce esenţă să scot de acolo? Mno. Că ai scris de mai multe ori, nu mai stau acum să caut, dar dacă vrei caut ca să nu zici că vorbesc aiurea.

    Fireşte, n-am citit toată Trilema. Poate vorbeşti undeva şi despre iubire în alţi termeni, dar eu în ultimul an de când mai intru pe aici, n-am văzut. De aia am scris mai sus să clarifici puţin subiectul pentru că ce spui tu e într-o anumită măsură similar situaţiei în care cineva îţi cere un argument şi tu-l trimiţi la plimbare invocând autoritatea ta în domeniu sau că eşti prea subtil pentru el. Nu 100% similar dar pe-acolo.

    Dar putem face şi altfel. Indică-mi tu articolul revelator în acest sens, scuzându-mi lipsa mea de pricepere în ale căutării, şi atunci voi citi acolo şi mă voi edifica... Că trebuie să fie măcar un articol care să fie revelator într-o anumită măsură.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 December 2011

    Da mei, am inteles, ai tu niste nevoi. Bun, si ?

    Cum adica fireste ca n-ai citit toata Trilema ? Ba nu-i fireste deloc, intii o citesti toata si pe urma te plingi de ce lipseste. Asta sarind un pas, da' ti-l spun mai incolo sa nu-ti stric distractia.

    Hai, spor.

  19. Aha, deci de aia vrei tu să publici atâtea zeci de mii de articole, care afirmi că o să devină imposibil de citit de un singur om, ca să nu mai poţi fi întrebat de nimic fără a avea posibilitatea de a-l trimite la plimbare pe cel care întreabă... :lol:

    Dincolo de asta, nu văd de ce refuzi dialogul cu un cititor.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 December 2011

    E pai bun venit in cruda realitate, io-mi aleg cititorii, ei n-au de ales. Ca-n viata.

  21. @Mircea Popescu Cand ai facut socoteala cu 50 de ani ai pus si ca s-ar putea sa se accelereze ritmul in care ii pierzi in anii care vin?

  22. Ha, pai tu lotuse credeai ca????...............credeai prost ba......aici e trilema si n-ai voie sa crezi, cel mult sa speri ce vei primi o farma de orice semi edificator, dar pe care tu nu-l pricepi.
    MP este in faza de negare si ca orice prost aflat in faza asta, respinge tot spunand ca exista alte chestii mai bune, cum ar fi ratiunea. well, ratiunea e o chestie fucked up daca nu o asociezi cu ........ rezumat asa a la copilu de aur

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 December 2011

    @gheorghe Apai cum adica "sa se accelereze". Asa, el singur ? Io ce pazesc ?

  24. sa-ti toarne pe furis postinor in supa

    Lolce frici are Popescu.

  25. @Mircea Popescu Inflatie, hiperinflatie, astea. N-ai unde sa ti-i bagi, se duce dracu totul in acelasi timp peste tot. O sa pierzi bani fie ca ii bagi in lire elvetiene, aur, bitcoini, actiuni etc. poate doar sa ai noroc sa castigi la vreo loterie dinasta de bule, altfel pula. De ceva timp nu se mai pune problema de unde-mi pun banii sa iau cea mai buna dobanda, ci unde sa ii pun sa pierd cat mai putin.

  26. Nu conteaza nici alea.

    Popescu o va suge la urmatoarea criza de petrol. Chit ca are locuinta si etc, o sa sara petrul la orice. Faina, apa, draci. Curentul si transportul e pe resurse naturale.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 December 2011

    @gheorghe Mei, realitatea futaiului este o chestie diferita de imaginatia virginilor.

    Tu-mi povestesti mie cum ii cu banii acuma ?!

    @Freud Altu'.

  28. Succes!

    ( Nu stiu cate persoane/organizatii indrazsnesc sa isi faca strategie pe 50 de ani... )

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 December 2011

    Multumesc!

    Ma gindesc ca nu prea multe.

  30. Mey, daca ai facut si tu niste bani vanzand motorina la sarbi nu inseamna ca esti George Soros acum.

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 December 2011

    Deci cum, ne imaginam o solutie pentru problema inaderentei imaginatiei virginilor la realitate ?

    Fail.

  32. wat?

  33. Lol ce mega hater e Gheorghe.

    Nu ma, Pircea e curat. Iel avea trust de piarizde. Spalarea de bani sunt acuzatii nefondate.

  34. Deci de ce nu dezminti afirmatia?

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 December 2011

    Ha ?

  36. #30 si #33

  37. Mircea Popescu`s avatar
    37
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 December 2011

    Nu mi se pare ca merita efortul.

  38. Adevaru' e ca mi se pare si mie suspicios ca un tip sa spuna la 30 de ani ca are bani cat sa nu munceasca toata viata lui, cum a zis si la 20 si ceva in SUA(si si-a luat teapa cu criza); asta avand in vedere ca teoretic pirci popescu ie ceva bac mediocru si facultate platita, si antreprenor cu bani de provenienta inexplicabila, in special pe la vreo 20 de ani pe acolo.

    Ceea ce implica afaceri necurate.

  39. Mircea Popescu`s avatar
    39
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 December 2011

    Suspect ba, nu suspicios. Bacu' mediocru' a lu' peste.

    Io m-am retired la douajicinci de ani. Asta este, suspect au nesuspect, greu la stomacel au pufos si misterios, cum o fi asa este si gata. V-ati descurca voi cumva si cu asta, cum va descurcati cu tot restul.

  40. Parca zici ca luasi vreo 8, deci mediocru.

    Suspicious > suspect, inglish winrar. Romanian speakers : ~20 mil. English speakers : ~ 2bn.

    Pai ce exemplu de persoana publica esti atunci? Mircea Popescu, om statornit, cu principii, cu iecsperienta, cu de toate; ie hot? Pai ce-i asta?!

  41. Mircea Popescu`s avatar
    41
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 December 2011

    Da' n-am inteles teoria asta, toti aia care nu-ti dau tie raportu' is hoti acuma ?

  42. Well you have a point there, fuck you.

  43. Rusine Dinu Patriciu!

  44. Mircea Popescu`s avatar
    44
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 December 2011

    Muie PSD.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.