Stergerea de pe Internet

Tuesday, 23 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sa incepem cu niste citate de pe money.ro :

Llovin are 500 de euro pe luna
jiji / Duminică, 03 Octombrie 2010 15:47

Cita minciuna! Lovin face bani dintr-o singura sursa, Mihai Craiu. Dupa ce a fost dat afara, fostul sef al jmecheriilor cu publicitatea de la antene a avut nevoie de o gura de tun care sa se rafuiasca in numele lui cu fostii colegi din trustul lui Voiculescu, si l-a gasit pe acest somer muritor de foame. Salariul lui este de 500 de euro pe luna. Si e de inteles, nimeni nu ar da mai mult pentru un site care are 50 de vizitatori pe zi. Pacat de Money.ro ca ii inghite minciunile pe nemestecate. Credeam ca sunteti un site serios.

Idiotii
Tiberiu Lovin / Duminică, 03 Octombrie 2010 15:47

Gigi and co: stiu ca va roade invidia, dar nu trebuie sa va afisati "inteligenta" peste tot. In locul Money.ro as fi sters aceste comentarii.

Problema-i cam asa : cindva saptamina trecuta l-am citit pe Lovin dindu-se de ceasul mortii ca l-a bagat Imre-n seama (care Imre e exact atit de calificat sa vorbeasca-n public cit te-ai astepta din partea unui "manager" neaos)

Acolo in articol exista o referinta la un articol publicat de click.ro, articol pe care eu l-am chiar citit, atunci saptamina trecuta. El exista. Astazi nu mai exista decit screenshot-ul. De fapt, singurele referinte la tiberiu lovin pe click.ro astazi sunt precum urmeaza :

Dinu Damaschin: «Acum 3 ani, Iri le-a dat afară pe Moni şi pe ... - [ Translate this page ]
www.click.ro/.../Dinu-Damaschin-Iri-Moni-Irina_0_1135686525.ht... - Cached
9 Mar 2011 – Eu am dat acesta informaţie lui Tiberiu Lovin, care lucra la România ... Tiberiu Lovin a intervenit la Acces Direct şi a confirmat că a ...

Adi Hădean despre participarea la Serile «Din inimă pentru copii» - [ Translate this page ]
www.click.ro/.../inima-copii-Crina-Matei-adi-hadean_0_107449255... - Cached
27 Nov 2010 – Politicos și Tiberiu Lovin, căruia îi promit că o să ne întâlnim într-o zi lângă ceva mai multă carne. Știe el de ce. ...

Simona Ionescu » Colonelul Mita, stampila si sobolanii - [ Translate this page ]
blogs.click.ro/simona_ionescu/2008/.../colonelul-mita-stampila-si-sobolanii/
29 Ian 2008 – ... Mihnea Georgescu · Corina Cretu · Alexandru Petria · Lilick · Tiberiu Lovin · Monitoring Media · Andi Laslau · Mihnea Dumitru - Politica ...

Simona Ionescu » Vorbele din fata urnei - [ Translate this page ]
blogs.click.ro/simona_ionescu/2007/11/25/vorbele-din-fata-urnei/
25 Nov 2007 – ... Lucian Purcareanu/soferul · Monitoring Media · Trexel · Costin · Tiberiu Lovin · Daniel Tudoran · Roxana Toma · Cristi Scutaru (Canada) ...

Simona Ionescu » Urmele amare din mintea unui jurnalist - [ Translate this page ]
blogs.click.ro/simona_ionescu/.../urmele-amare-din-mintea-unui-jurnalist/
22 Ian 2008 – Tiberiu - January 26, 2008 ... Revista blogurilor · Gigel (Sibiu) · Ana Birchall · Tiberiu Lovin · Politica romaneasca · Daniel Tudoran ...

Ultimele trei sunt simple referinte dupa nume, Simona Ionescu il avea in blogroll si-atit (plus ca intre timp "This user has elected to delete their account and the content is no longer available"). Prima este o aiureala cu niste persoane ale caror nume sunt stopwords, si a doua chestie n-are nici o treaba.

Unde-s articolele de pe click la care face referire Tiberiu Lovin ? Primul ("Din gura târgului... Mihai Craiu îşi bagă colaboratorii în spital?") exista in continuare, al doilea ("tiberiu-lovin-blog-bani-publici-mihai-craiu-prisacariu_0_1004899578.html") e dat disparut, odata cu absolut orice referinta la Tiberiu Lovin pe click.ro

Va spun toate chestiile astea pentru ca in articolul disparut exista un schimb de comentarii intre un anonim cam de umorile si inclinatiile celui citat la inceput si Tiberiu Lovin, pe care urma sa il folosesc drept baza a unui alt articol, care n-avea nici o treaba cu pulifricii din presa romaneasca, ci ar fi fost util si important ceva mai in general vorbind.

Mi-e prea lene sa ma apuc sa-mi regindesc exemplele, asa ca nu voi mai scrie respectiva perla de intelepciune. Ca rezultat, Romania a pierdut mai mult decit cistiga in trei luni de activitate sustinuta a intregii trupe, Lovin, Imre, Corneteanu, Nicoara, cine vreti voi, luati toti cei o mie sau doua de inutili si irelevanti care "lucreaza" in presa si-n jurul presei romanesti : nu produc toti impreuna intr-un anotimp atita valoare cit sa plateasca pierderea unui articol de-al meu.

Ca sa fim bine intelesi, nu-i vorba de ceva conspiratii obscure, piovra sustinatorilor taberei X care-au bagat pumnul in gura taberei Y si drame chestii socoteli. Nici poveste de asa ceva. E vorba de pura si ingalata incompetenta, niste taranoi s-au trezit cumva parasutati in "orase", unde stau in fata monitoarelor si bat in tastaturi ca maimutele.

Romania se afla in fosa septica pentru ca-i populata de taranoi, si va mai ramine in fosa septica inca o vreme pentru ca n-ai de ce s-o apuci s-o tragi afara.

click-lovin-2

A, ps, ca sa nu ramineti cumva cu impresia ca de fapt unii-s mai buni sau altii mai nasoi in hirdaul asta :

Aș vrea să vă dau un link cu articolul, dar nu pot. Pentru că textul cu pricina nu mai poate fi găsit pe reportervirtual.ro.

Daca ma apuc sa copiez tot Internetul romanesc se vor gasi fara indoiala deontologi care sa urle, just ? 'Ai sa va impartasesc un secret : n-o fac pentru ca nu merita. Ala-i singurul motiv. Daca vre-odata ajunge blogosfera mica in pozitia de-a fi macar suspectabila de posibila relvanta, garantat voi pune absolut tot in cache. Nemultumitii n-au decit sa demonstreze credibil ca nu sterg chestii.

Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

42 Responses

  1. anonimosu`s avatar
    1
    anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Tuesday, 23 August 2011

    2. M-ai intrebat unde este articolul cu pricina si ti-am explicat ca am mai multe plangeri ce privesc acest subiect: linkuri catre articole care aparent nu ar mai exista. Ti-am explicat ca e vorba de mutarea site-ului meu de la o firma de hosting la alta si nu stiu cum mai multe linkuri s-au capatat cu anul pus de doua ori gen 2010/2010. Si atunci nu-l mai vezi. Ti-am spus ca il voi cauta si voi rezolva problema, cu toate ca nu era prioritara povestea. N-am apucat ca te-ai trezit tu sa scrii ca sunt blogger pe bani publici, pentru ca asa e frumos. Atunci cand ai nevoie de un om il suni si ii scrii pe mess, iar dupa ce ti-ai rezolvat treburile i-o tragi. Firesc la romani. Si mai firesc intre cei care se considera amici. Dupa ce ai scris postul cu mine, recunosc ca am cautat articolul si l-am gasit, am rezolvat problema cu link-ul corect, dar l-am salvat in draft. Public ce vreau si cand vreau, fara sa dau socoteala nimanui.

    Din comentariile la kamikaze. Mondiali oamenii.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 23 August 2011

    Mda.

  3. sa mor daca-m inteles ceva.

  4. ca tot vorbim de stergeri, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Civilization&action=history

    acolo o sa vedeti ip-ul meu. un muist islamist posteaza sub un nume englezesc pe 1 august moscheea pulii, care nu are de vazut deloc cu termenul civilizatie(imperiul roman, lol).

    ieri am editat articolul, scotand moscheea(construita in anii 600), inlocuindo cu o poza a unui oras indian care era mai jos in articol(in anii -2000), si in josul articolului punand forumul roman, muistul peste 2 ore imi modifica editarea, care era cu mult mai rationala, ca d'le e relevant si isi pune iar cladirea de rahat cu poza mare drept tron in articol.

    altul vine si ii sterge aluia iar modificarile, completand modificarea mea(eu pusesem o cladire romana, el a pus una greceasca, au ramas aman2, fair enough) ca ulterior sa faca un admin modificari finale-minore ca o lua razna treaba.

    de ce internetul suge pula asa de rau?

    sunt curios daca puletele arab revine, ca a mai adaugat unul acolo ca da lol, chestia aia e relevanta doar muiehadini.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 23 August 2011

    sa mor daca-m inteles ceva.

  6. deci ok am ras. da' ce-am mai ras.

  7. ieri am cautat prin wikipedia civilizatie si ma trezesc cu ditai moscheea pulii in pagina de civilizatie pe en.wikipedia.org, ca ironic dedesupt sa scrie ca originea cuvantului e romanica.

    am modificat articolul cu o cladire romana, idiotul care a pus moscheea mi-a editat modificarea ca un altul sa-i spuna islimistului ca moscheea nu e relevanta si a pus in loc o cladire greceasca.

    mbun.

    pacat ca s-a ales praful de enciclopediile alea de hartie pe raft, pacat rau.

  8. nici eu nu am inteles mai nimic....

  9. PATRICKdan`s avatar
    9
    PATRICKdan 
    Tuesday, 23 August 2011

    poza faina, nu cumva-i din "Pisica Alba, Pisica Neagra" ?
    scena cand si-o fura rau si pica-n latrina ..

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 23 August 2011

    @Freud Buei. Si ce legatura are ? Cu orice ?

    @PATRICKdan Exact de-acolo.

  11. teoria relativitatii a internetului.

  12. Propun sa lanseze o 9 platforma de succes pentru presa romaneasca 669.biz . le-am identificat cateva probleme P si le-am gasit si solutiile S:

    P: problema cu specialistii in interneti si seo care nu prea este:
    S: o gazduiesc pe blogspot la google. Are SEO si are reclama asigurata.

    P: nu-i loc sa stochezi toate prostiile care se pot scrie si din cand in cand (max 6 luni) trebuie sa stergi articolele vechi
    S: pe blogspot spatiul e nelimitat deci poti pastra totul. singurul inconvenient e ca daca nu stergi un articol vechi nu-l poti publica din nou (lucram la o solutie).

    P: titlul platformei. in romania e greu sa mai gasesti un titlu bun pentru o platforma de continut de calitate
    S: 669 e beton oricum il citesti

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 23 August 2011

    Eu creca 669.info ar fi mai feshan.

  14. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    14
    Celalalt Hipsterilor 
    Tuesday, 23 August 2011

    Cam asa si cu multe scrieri care-s pe interneti, sunt sterse tocmai pentru ca nu merita sa ocupe spatiul degeaba. Mai mult, unii tanti sau unele tante realizeaza ca anumite informatii ar fi de preferat sa nu fie la indemana tutulol, asa ca restrictioneaza accesul (chiar daca in alt fel fata de cum o face trilema). Multa informatie care se spune ca-i stearsa, de fapt, nu-i (stearsa), ci doar nu mai ii la indemana oricui de pe linterneti.
    Am ras? Am ras.

  15. @Celalalt
    Banui in lumea ta nu se mai gaseste de mancare: la supermarket e restrictionata pe bani, vecinii o pun offline in camara, la cantina saracilor e restrictionata de certificat, in ghena e ascunsa sub ceva capac si padurea nu-i la indemana chiar a oricui.

  16. citit.

    singurul lucru pe care pot sa il afirm este ca... http://www.youtube.com/watch?v=jowEQn_uj5g

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 23 August 2011

    @Celalalt Hipsterilor Dar laissez.

    @Dr.A Mda. Pe de cealalta parte nici tinarul Freud nu face diferenta intre stearsa adica, nu mai stim ce-o zis ala si "stearsa" adica trecuta la istoria paginii, asa fel cit el imi poate zice mie ce-o zis ala.

    Cu conceptele e greu. Plus ca patasti.

    @Mihai B Si ea pe tine.

  18. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    18
    Celalalt Hipsterilor 
    Tuesday, 23 August 2011

    @Dr.A, ai dreptate, atat mancarea cat si scrierile (in general) umbla free prin supermarketuri si pe interneti.
    Io zic ca nu-s comparabile, la fel cum n-are nimic a face ce-am spus io cu ce mi-ai spus.

    Nu mai sunt disponibile articolele lui Lobont sau ale lui Ghiusy pentru ca nu mai vor ei sa le lase la indemana oricui pe interneti, fuoarte bine, pot fi date personale si sunt in totalitate la dispozitia/in posesia lui Lobont si Ghiusy, deci fac cand ce si cum doresc cu ele, fara nici un fel de obligatii. Cam la fel si cu mancarea din supermarketuri.

    @Mircea, sa spunem ca tu nu stergi niciodata niciodata niciodata prilema si ea da dainui vesnic pe si prin interneti, trololo. Da presupunem ca ai sterge-o, cam care ar fi dreptul cuiva sa te traga de maneca pentru asta? O, niciunul? No, tot n-am inteles care o fost problema ca si-o sters Lobont (sau cum il cheama pe ala) articolu.

    A, da "{Ca rezultat, ROMANIA a pierdut mai mult decit cistiga in trei luni de activitate sustinuta a intregii trupe, Lovin, Imre, Corneteanu, Nicoara, cine vreti voi, luati toti cei o mie sau doua de inutili si irelevanti care “lucreaza” in presa si-n jurul presei romanesti : nu produc toti impreuna intr-un anotimp atita valoare cit sa plateasca pierderea unui articol de-al meu.}", o fi, ca prea le zici cu foc.

    PS, deci pana la urma cum ramane, daca informatia ii cafenie si nu merita nici macar salvata, ii problem daca ii stearsa? Pai ori ii cacat ori nu mai ii cacat.

  19. big brother archive.org o sa ne inghita pe toti, stai linistit.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 23 August 2011

    @Celalalt Hipsterilor Mei, dupa intelegerea ta rezultatele proaste la bac s-ar putea sterge fara probleme, ca oricum is proaste.

  21. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    21
    Celalalt Hipsterilor 
    Tuesday, 23 August 2011

    Mircea, adica rezultatele la bac is tot una cu articolu lu Lobont? Adica scrie undeva ca articolul lu Viturca trebuie facut public?
    Adica rezultatele la bac is tot una cu blegosfera? Unde dau si ce primesc.
    Hai sa amestecam informatiile publice cu cele personale.
    Informatiile de la BAC merita sa fie afisate, merita sa fie facute publice, trebuie? Se pune problema sa le salveze unul sau ba (cac onsidedera el ca merita sau nu salvate, is de cacat sau nu)? A, nu, pai nu se pune problema.

    Hai sa o spun altcumva, tu zici ca blegosfera-i de cacat (desi, daca ar fi sa citez din clasici "internetul e un supraset a ceea ce faci tu in viata reala, ceea ce faci in veata reala e un subset al internetilor" sau ceva de gen, dupa care "tot ce-i cladit de mana omului ii stralucitos, tot ce-i de la natura ii noroi" sau asa ceva) si nu merita sa-i faci o poza sau sa o salvezi (deci, se poate pierde, da-o pana mea, nu?). Pai daca-i de cacat si nu merita salvata, se poate pierde, da-o-n Frant de cacacioasa, care-i problema ca o stres Balint? Roar?

  22. Problema e cu omu', nu cu continutu'. Daca ceva e de cacat nu pui pe net in the first place. Nu te trezesti dup-aia ca "vai, dar nu trebuia sa fac asta". Sau nu te plangi cand ti se zice ca esti bou.

    Miau?

  23. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    23
    Celalalt Hipsterilor 
    Tuesday, 23 August 2011

    @dAImon, io-s de acord cu ce zici tu acolo, multe care-s puse "pe net in the first place" chiar is de cacat si, daca-s sterse, zic ca-i un castig. Si da ba, sa se trezesca cat mai multi si sa spuna naibii ca “vai, dar nu trebuia sa fac asta”, si dupa aia sa-si accepte cand li se spune ca or fost boi. Io numarandu-ma printre ei (desi n-am avut niciodata pretentia ca as vrea in the first place, dimpotriva).

    Ham.

  24. DECI TU N-AI RESPONSABILITATEA UNUI INTERLOCUTOR!

  25. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    25
    Celalalt Hipsterilor 
    Tuesday, 23 August 2011

    @dAImon, no vezi, cam asta-i maxim ce se poate intampla cand, wai, si-o sters unul articolul de pe bleogu-i personal, blaogul sau mai stiu io ce :D

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 24 August 2011

    @CH Pai mai devreme sau mai tirziu vei primi una peste ochi, dat fiind ca tu nu incerci sa discuti, tu ai niste convingeri false la care nu simti ca poti renunta si esti dispus sa te pretezi la orice mizerie-n discurs care promite ca poate reuseste sa le intemeieze, sau daca nu poate ca macar nu mai observa nimeni problema.

    Deci. Odata ce publici ceva iti iei niste angajamente. Ca ai maturitatea intelectuala si emotionala sa iti iei angajamente sau nu putin conteaza. Actul publicarii, ca si actul vorbirii-n forum, ori in public, implica niste angajamente unilaterale din partea ta. Cel mai important dintre ele, pentru discutia curenta, este opozabilitatea : ceilalti iti pot opune tie, la orice moment in viitor, ce-ai zis tu in public. Ca vrei ca nu vrei, ca-ti convine ca nu-ti convine, ca simtit ca asa ceva e "nedrept" sau nu, asa este.

    Singurele aparari posibile sunt ca esti debil mintal, in care caz vorbesti fara tine, si familia trebuia sa te tina intr-o lesa mai strinsa decit te-au tinut ingaduindu-ti sa iesi pe Internet (care nu, nu este pentru copii, precum nu este nici pentru pusii sub interdictie). Daca vorbesti fara tine in realitate un judecator te va decadea mai devreme sau mai tirziu, si daca vorbesti fara tine pe Internet te voi decadea cel putin eu, si cel mult toata lumea - in general ceva intre astea doua.

    Distinctia intre niste imaginare "informatii private", adica chestii publicate de tine sau de altii, despre tine sau despre altii, si informatiile publice, adica publicarile rezultatelor la Bac este si ridicola si degradanta. Eu nu particip la activitatile debililor mintali. De fapt, mai nimeni in afara de debilii mintali si aspirantii la debilitate mintala (categorie in care cu tristete tre' sa-ti zic ca te tot incluzi, da' despre aia dinjos) nu participa la activitatile debililor mintali.

    Si-acum despre tine si debilitatea mintala : esti un om sanatos la cap da' ai ramas cu sechele din copilarie, si incerci sa-ti compensezi dificultatile propriei istorii subiective (partea cu trecerea de la infantilism la maturitate, care s-a petrecut cumva da' cu mult greu si mare efort, ceva mai tardiv decit zice scripta pentru omaneii "sanatosi") prin Internet. Adica, vezi doamne, aici nu te poate obliga nimeni sa cresti mare si sa-ti asumi responsabilitatile propriei persoane. Ha-ha-ha, ce-ai mai cistigat tu, si cum o sa demonstrezi tu lumii si vietii ca ramii imatur 4evar&evar!!11 daca vrei hahaha.

    Mbine. N-o sa-ti vina sa crezi da' in realitate nu exista nici un fel de diferenta intre cele doua. E exact la fel de ridicol si-aici cum era si-acum douazeci de ani irl, singura diferenta fiind cum se zice ca "it just makes your stupid more accessible to others".

    Asta-i tot.

  27. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    27
    Celalalt Hipsterilor 
    Wednesday, 24 August 2011

    @Mircea Topescu, mai, pentru unul pentru care ceea ce face pe interneti reprezinta un supraset a ceea ce face el in veata reala, o fi cum zici tu, nu zic nu, da' pentru mine internetii sunt un subset al vietii reale, asa ca mi se pare firesc ca angajamentele sa difere. "Actul publicarii, ca si actul vorbirii-n forum, ori in public", stai sa vedem cum suna "actul vorbirii-n forum personal" sau "actul vorbirii-n public personal" sau blog personal. Angajamentele sunt una iar drepturile si obligatiile sunt alta. Daca scriu ori desenez ceva pe-un blog, pot sa fac ceea ce vreau cu blogul respectiv, la fel si cu comentariile pe care mi le-au lasat diversi pe blogu-mi. Pot sa sterg blogul ala, sa sterg comentariile, sa le editez sau sa le trolific, e dreptul meu sa fac ce vreau cu ceea ce-i al meu. Bun? Fara angajamente, ci doar cu drepturi sau obligatii. Mai mult de atat, cunosc destui oameni sanatosi la cap care, dupa ce s-or plictisit de jucaria numita blog, si-or "sters-o" de la vedere. Au si aveau dreptul sa faca asta? De bun inteles. Asta nu inseamna ca nu-si (mai) pot arata informatiile/prostiile cand cui si in ce conditii au chef.
    Normal ca-i ridicola asocierea rezultatelor de la bac du date si informatii personale de pe bloguri, asta pentru ca intr-o parte sunt legiferate anumite obligatii, obligatii care nu se regasesc de partea cealalta. Fac ce vreau cu pozele mele, daca le-am aratat o data cuiva, nu inseamna ca trebuie sa le las la dispozitia oricui de pe interneti, pentru cacrede Marcel Popescu ca sunt angajamente (desigur, daca bloagheru-i sferic si traieste in vid, sunt angajamente lidentice fata de bunu-i din proprietate cu angajamentele discursului public). Daca pun la vedere o prostie, nu inseamna ca trebuie sa o las acolo ca sa stie lumea cum arata o prostie.
    Am pus la vedere prostii? Am pus, si nu putine, parte dintre ele au intrat in posesia ta, restul, care sunt inca ale mele, le-am trecut in privat si le arat cui am chef.
    Poate te hotarasti pana la urma, cum ii, poti sau nu poti sa constrangi pe intrerneti (daca bine tin minte, pana acum, scroul ii de 1-1).

  28. Sa reamintim celor crescuti in pestera ca blogul privat nu e ala pus pe NET. Ala e blog PUBLIC.
    Blogul PRIVAT e blogul INCHIS in spatele unui firewall ACASA.

  29. DECI BLOGU MIEU IE PRIVAT DA, AM TRAS JALUZELELE, VECINEE NU-MI POT VIDEA MONITORU'

    AM DAT PE BLOGGER SA FIE BLOG PRIVAT, DA? CE E ALA GOOGLE INDEX, CACHE, VRAJELI. AM DAT DISABLE. ZERO.

    CE, DOAR NU O SA VENITI CU CONSPIRATIA AIA MASONICA CA ANGAJATII GUGLE VIEDI TOT?!

  30. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    30
    Celalalt Hipsterilor 
    Wednesday, 24 August 2011

    @Dr.A, sa reamintim celor care n-au crescut in pestera ca n-am pomenit nicaieri de BLOG PRIVAT.
    Hai sa videm, un blog care-i pe interneti si la care accesul se face prin parola, cum se numeste? Drept zici, ii blog public.
    Nu-i nimic, m-am obisnuit ca io sa zic una si tu sa-mi zici alta.

  31. pletzalcoatl`s avatar
    31
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Wednesday, 24 August 2011

    This is so LJ drama cca 1999.

  32. @CH
    nu ca as fi vorbit eu in special cu tine mai sus. Numa zic.

    In discutia de fata situatia e asa:

    Actul I - articol
    - exista standarde pe baza carora se desfasoara comunicarea in spatii publice si oameni care nu le respecta.
    - fiind vorba de standarde nu exista masuri coercitive dar se pot face judecati de valoare evidentiind cetatenii care nu respecta standardele (pentru recunoasterea in public a acestora).

    Actul II - comentarii
    - o seama de cetateni fie debili fie inculti dau de inteles ca nu cunosc standardele. motiv pentru care standardele le sunt intai explicate.
    - dupa ce au fost explicate se verifica daca sunt debili sau inculti si se descopera ca cel mai probabil sunt inculti.

    ActulIII - comentarii
    - observand ca standardele nu sunt legi cetatenii inculti trag concluzia ca fiecare poate face ce vrea in privinta respectarii lor si, zic ei, nimeni nu are dreptul sa-i judece pentru asta.
    - li se atrage atentia ca libertatea cuiva de a fi tampit in public e in mod automat si libertatea oricui de a-l numi tampit in public: adica tocmai ceea ce s-a petrecut in actul intai. De unde rezulta ca obiectiile lor nu au obiect.

  33. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    33
    Celalalt Hipsterilor 
    Wednesday, 24 August 2011

    @Dr.A, ce-i drept, faza cu blogul privat te-o lovit asa, din senin (si nu are nimic de a face cu "le-am trecut in privat si le arat cui am chef") si-i perfect motivata si justificata. O fi, nu zic nu, se mai intampla oricui.
    Tu spui "exista standarde pe baza carora se desfasoara comunicarea in spatii publice", presupunand ca un articol (sau un blog) inseamna neaparat comunicare in spatii publice, ar fi posibil ca "comunicarea" sa se desfasoare conform "standardelor" la o anumita data (comunicarea, zic) sau chiar o anumita perioada de timp, dupa care, brusc si dintr-o data, sa nu se mai "desfasoare"?
    Au autori dreptul sa-si incheie comunicare? Nu. Ca incheierea comunicarii nu se sufune standardelor, chiar daca ea s-o desfasurat conform standardelor, incheierea ei nu se supune. Ii scris in luna si-n stele ca oricine isi va deschide vreun blog, sa-l tina vesnic pe interneti la dispozitia publicului, altfel, va intra sub incidenta lu' nu se sufune standardelor.
    Articolu' e comunicare iar comentariile sunt informare.

  34. @CH
    Uite o intrebare la care sa meditezi: Ca o premiza de comunicare, din tot ce inseamna civilizatia moderna exista ceva idei/ valori pe care le impartasesti constient cu restul cetatenilor in forma lor general cunoscuta?
    Mie imi pare ca functionezi intrucatva autist: strict pe baza unor concepte originale proprii.

  35. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    35
    Celalalt Hipsterilor 
    Wednesday, 24 August 2011

    @Dr.A, poi Mircea Topescu ce zice la articol? "Daca vre-odata ajunge blegosfera mica in pozitia de-a fi macar suspectabila de posibila relvanta ...". A, bun asa.

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 24 August 2011

    @pletzalcoatl Y yo hatin on foreign dramaz ?

    @Celalalt Hipsterilor Nu da' pe bune acuma, intrebarea doctorului nu-i tocmai de lepadat.

  37. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    37
    Celalalt Hipsterilor 
    Wednesday, 24 August 2011

    @Mircea Popescu, am levitat la intrebarea aia cand o pomenit de aia care-si faceau mina arzand carti si, dupa ce-am meditat umpic, am stat si mi-am zis in barba ca ce rost are sa le zic la uoamini ca unui sa le arzi pe ale altora si alta-i sa-ti belesti insemnarile (ale tale), desenele schitele si alte chesti, mai ales daca-s cafenii. Si dupa aia n-am mai levitat, ca o venit Marcel Popescu si o zis ca blegosfera ii atat de cafenie incat nici macar nu merita facuta o copie.

  38. Mircea Popescu`s avatar
    38
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 24 August 2011

    Totusi, altceva se intreaba.

  39. Chestia asta-i aplicabila internetilor in general sau numa' pentru o parte din interneti? Cacaut niste chestii haioase si trololudense de pe fain si nuntelegio :P

  40. Mircea Popescu`s avatar
    40
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 December 2015

    Apai am arhivele pe oareunde, da' mnoa.

  1. 41
    Internetul ca instrument postmodern | Mind Porn (via Pingback)
    Wednesday, 31 August 2011

    [...] pe cineva dacă şterge, dispare etc (aparentă inocenţă!) -, există cazuri mai importante de ştergerea de pe internet, cu consecinţele de [...]

  2. [...] am zis. Pentru ca asa si este. Logic vorbind ar trebui sa-mi pastrez o minima rigoare logica si sa-mi caut [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.