Sex in the city of sheeple

Wednesday, 18 May, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

"Without a doubt, the combined forces of Carrie, Samantha, Charlotte, and Miranda have been more devastating to life in New York than anything dreamed up by Roland Emmerich or Michael Bay. As a cable series, Sex turned New York's way of life upside down — convincing millions of Midwest dreamers that they could afford a one-bedroom Manhattan apartment by writing a single newspaper column every four months, that they could subsist entirely on Cosmos and pastries, and that they would magically have enough free time and disposable income to lunch with the girls in between Manolo Blahnik shopping sprees. Utterly devastating."
-Premiere.com, "20 Movies That Destroy New York"

Textul glasuieste precum urmeaza :

Fara indoiala, fortele combinate* ale lui Carrie, Samantha, Charlotte si Miranda au distrus viata in New York mai mult decit orice gaselnita de-a lui Roland Emmerich** sau Michael Bay***. Sex and the City a intors lumea pe dos, convingind milioane de visatori si visatoare din Midwest ca isi vor permite un apartament de doua camere-n Manhattan scriind cite un articol in ziar o data la patru luni, ca vor putea trai cumva din Cosmos si saleuri, si ca vor avea ca prin minune suficient timp si bani de aruncat incit sa se intilneasca "intre fete" ca pauza intre doua sesiuni de shopping la Manolo Blahnik****. Dezastru complet.

Textul are absoluta, completa si indisputabila dreptate. Este Cuvintul Lui Trompi.

Daca tot amarul de pustoaice (si pustani) de liceu grasute, "ironice", suparate pe lume si in general vorbind cu figuri in cap si harfe pe ele nu si-ar imagina ca prostia asta chiar se intimpla (in New York, in Bucuresti sau in Uttar Pradesh, nu conteaza), poate ca ar incerca sa invete ceva la scoala, in loc sa se poarte de parca scoala ar fi o chestie care le incurca, le incomodeaza si le sta in drum. Scoala fiind de fapt si practic vorbind singura, absolut singura lor sansa (si-asa edulclorata pina la Dumnezeu) de-a le face sa lacrimeze, sa singereze si sa transpire pin-ar ajunge si ele un ceva blagoslovit cu o utilitate oarecum descriptibila. Cit de cit. Intrucitva.

Da' nu, ele vor merge-n New York si vor rupe gura tirgului.

Ce-i drept, o vor rupe. Pina la urma tot cirnatu', lebaru' si parizeru' ala de asteapta prin galantare (la nevoie si zece ani, ca de stricat nu se strica) din ce credeti voi ca se face ? Doara n-om chinui animalele acuma, nu ?

---------
* Referinta la posibil cea mai cretinoida selectie de cvasi-super eroi, aia care salvau planeta prin puterea a ceva inelele lui peste. Atunci cind o idee buna (de exemplu asta cu eroii) e folosita de niste autori incompetenti dar dornici sa se exprime obtinem un kitsch. Atunci cind un kitsch e preluat de interesele comerciale, fiind folosit in reclame avem... ma rog, marketing. Atunci cind se face ultimul pas, spre PSA... practic vorbind nu mai este unde cadea, nu se mai poate mucezi, am atins fundul oceanului de lamé.

** Un homalau cu global warming, equal rights si alte magarii in program. Face filme. Proaste (Rotten score < 40% ca regula generala).

*** Alt idiot care face filme deosebit de proaste (The Rock, Pearl Harbor, Transformers etc). Daca s-ar servi cu kebab facut din el poate c-as gusta si eu saorma.

**** Producator si comerciant de pantofi. Scumpi. Uneori frumosi. Intotdeauna scumpi. Niciodata adecvati picioarelor tarancutelor, chiar daca reusesc cumva sa-i incalte.

Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

 1. Din ce episoade mai vechi am văzut eu, e unul din cele mai aeriene seriale. În sens de superficial şi pe lângă. N-aş merge până acolo încât să zic că sunt nişte frustrate tipele, dar în orice caz nu au habar de ce le părăsesc iubiţii când li se întâmplă...

 2. mitzaabiciclista`s avatar
  2
  mitzaabiciclista 
  Wednesday, 18 May 2011

  Păi ia să vedem un pic. Una este bogată de la natură, adică aşa se născuse ea, avusese un bărbat destul de bogat, divorţase şi conform legilor americane împărţise averea cu el şi apoi îşi găseşte un job la o galerie de artă. Şi asta-i Caroline. De ce ar fi frustrată o asemenea femeie, nu ştiu, dar în fine...
  A doua, Miranda, e avocată şi chiar sunt episoade în care se plânge de extra ore de lucru, de weekenduri lipsă în favoarea cazurilor şi etc. Dar era şi bine plătită, şi asta a recunoscut-o de nenumărate ori. Frustrări? Când ai un job de avocat într-o firmă din New York care îţi acoperă toate asigurările de sănătate inclusiv pe cea dentară? Păi de ce? Pare imposibilă meseria de avocat ca femeie într-o firmă americană? De ce?
  A treia, Samantha, hehehehe, după ce că are propria ei firmă de PR mai are şi avantajul de a fi o femeie liberă de prejudecăţi, considerând sexul o artă în sine uitând numărul de bărbaţi care îi treceau prin pat. Ba chiar afirma, deseori, că preferă viaţa fără o relaţie constantă. Dacă şi asta avea frustrări.....
  A patra, şi cea mai importantă aş zice, este Carrie. Eu nu am văzut nicăieri în film unde s-ar spune că publica câte un articol odată la 4 luni. Aparte că rubrica ei era săptămânală şi era pentru Vogue(dacă ţin eu bine minte), o revistă, indiferent care, mondenă şi cu tiraj răspândit în lume, mă îndoiesc sincer că-şi remunerează autorii cu un salariu comparabil cu cel al unei casiere, chiar şi de Carrefour(nuş'de ce m-am gândit la magazinul ăsta, dar în fine) Şi deci, domnişorica asta Carrie îşi permite să-şi ia doar pantofi şi să locuiască în cel mai micuţ şi penibil apartament din Manhattan, nu de alta dar nu-şi putea permite altceva.
  Acuma să revenim un pic la subiectul filmului şi să lăsăm deoparte aceste micuţe şi insignifiante amănunte ce probabil sunt de neobservat de un bărbat fără frustrări (oare de ce doar femeile sunt frustrate? şi de ce este neapărat ceva rău în asta?, ah, da! ştiu! fiindcă sunt femei :D)
  Mbooon! Deci e vorba de 4 femei care se întâlnesc odată pe săptămână să ia masa împreună(a observat oare cineva că e vorba de O DATĂ pe săptămână?)iar în restul timpului se vorbesc la telefon spunându-şi toate alea.....ce o fi aiurea aici sau improbabil sau imposibil, nu ştiu...dar în fine!
  Plus de asta trăiau în Manhatan. Mă gândesc, dar numai aşa în treacăt, că dacă locuiau în Manhatan, aveau totuşi bani. Deşi, către finalul filmului una pleacă la Los Angeles după iubit, alta se mută în Bronx cu bărbatu-su, doar Caroline care apucă iar un bărbat cu bani rămâne acolo şi Carrie care, finally, se mărită cu Mr. Big se mută şi ea într-o casă decentă(ca spaţiu mă refer)
  Acuma ce rău o fi în faptul de a urmări un astfel de film, nu văd! Că există fetiţe care şi-ar dori viaţa lui Carrie sau a Samanthei, e strict problema lor. Dar a spune că serialul acesta a avut un aşa impact asupra lor încât să-şi piardă firea, mă-ndoiesc sincer. Cel care a făcut asta, ori a fost plătit să facă pe criticul ori a gândit superficial....dar chestia asta îmi aduce aminte de bunica şi de admonestările ei care începeau mereu cu acelaşi: "he, he, muică, pe vremea mea nu se......" bla, bla, bla, bla! :D

 3. @Mitz Ia uite cine e fan lol

  Deci ... minunata recenzia :P

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 18 May 2011

  @Lotus Apai noa.

  @Mitzaabiciclista A, stai, asta-i ala cu avocata aia proasta si "artistica", oarecum anorexica asa ?! In tot cazul, dumele astea cu e avocata si are timp de stat la povesti cu prietenele tin asa, la astia care n-au discutat cu un avocat in viata lor, si care au impresia ca un "consultant de credite" de pe la ceva banca e o pozitie profesionala. Realitatea e mult mai aproape de Raluca Stroiescu, Ramona Ciciu scl.

  E o naivitate sa-ti inchipui ca un tip ce publica in revista poate trai din banii aia. Punct. Nici macar in Queens. Nici macar in Romania. Deci nu-i vorba ca nu-si plateste (nimeni) colaboratorii cit un supermarket sau mcdo, ci mai degraba e vorba ca nu-i plateste. Deloc.

  Cam cit crezi tu ca e chiria in cel mai micut si penibil apartament din Manhattan ? Asa, de curiozitate intreb. Lecturi suplimentare : http://www.nypost.com/p/news/local/manhattan/cozy_crazy_couple_makes_tight_studio_R15ToNFTaJE3c17zkw4efP

  Problema e relativ simpla : o multime de femei isi formeaza idei eronate despre viata din lumea reala in baza faptului ca se uita la televizor. Dupa care intra chiar si in dispute cu aia care cunosc lumea reala. In baza experientei lor proprii si personale de viata... de la televizor.

  Calea pe care isi formeaza ideile astea eronate este ca la televizor lucrurile "pur si simplu se intimpla". Oamenii n-au de muncit pentru chestile pe care le fac ei, ci pur si simplu. Se intimpla. Membrii unei elite (ca de exemplu, locuitorii celui mai exclusiv cartier din New York) sunt membrii ai elitei in virtutea faptului ca sunt... membrii ai elitei. Zice televizorul. Deci este. Cum au ajuns acolo ? Pentru ca asa-i scenariul. Ce caracteristici, obiceiuri, comportamente, preocupari si cunostiinte au ei ? Pai, nu acelea care le-ar ingadui macar o sansa de-a participa la viata elitei, ci acelea cu care audienta "poate sa rezoneze". Deci, acelea care le garanteaza ca nu vor avea nici o sansa de-a participa la viata elitei.

  Viata reala, spre deosebire de viata televizionistica, ori n-are scenariu, ori daca are diversii privitori la televizor sunt parte din statistica, si n-au nume personal in el.

 5. si ce idei zici tu ca ar trebui sa isi formeze femeia??

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 18 May 2011

  Lucrurile de baza mei, intelepciunea populara a poporului roman. Ai carte ai parte, meseria-i bratara de aur, chestii de-astea.

  Nu povesti ca piar, ca ma descurc eu, ca sunt printesa, ca obraznicu' maninca praznicu' scl. Pentru ca in lumea reala obraznicu' maninca in general pulanul. Asta cind are noroc si nu maninca de-a dreptul pula.

 7. mitzaabiciclista`s avatar
  7
  mitzaabiciclista 
  Wednesday, 18 May 2011

  Bag de seamă că ai citit numai ce ai vrut tu să citeşti din ce am scris eu şi nu tot ce am scris eu, referitor la asta.
  Că era vorba de un film, numai, cred că sunt în asentimentul tuturor. Dacă facem filme ca să avem la ce privi amuzaţi într-una seri plicitisiţi de cotidian, e una, dacă facem însă filme ca să ghidonăm pulimea, mă întreb de ce reacţionează unii la ele şi sar atât de rău în sus. Importanţa filmelor în viaţa reală nu trebuie să aibă mai mult de un impact vizual şi oarecum cerebral la un anume moment de timp. Pe urmă e cazul să ne vedem de ale noastre. Dacă însă, filmele sunt făcute să ghidoneze pulimea într-un anume fel, stau şi mă întreb eu(precum ţaţa Florica a lu' neica Stamin al lu'Capac din vârful dealului) o ghidonează se pare bine, bine de tot, de se trezesc cu noaptea-n cap, minţi luminate să judece ce şi cum se comportă apoi ăla de se uită la astfel de filme. Şi cu cât reacţiunea e mai tare, cu atâtişica scopul filmului este atins: vânzări de bilete, popcoarne, etc.
  Interesant este Lotus care le-a şi etichetat pe tipe ca fiind frustrate( pe eroine adicătelea) şi m-a făcutără să mă întreb, de data asta precum Vica a lu' Mărin şoferul de pe tractorul de la CAP de care se ştie că era mai sprinţară oţîrişică, dacă io am momente când poci să spui că-s mai frustrată aşa,e carevasăzică că mă simţesc ca o eroină d-astea dă niuiorc?

 8. mitzaabiciclista`s avatar
  8
  mitzaabiciclista 
  Wednesday, 18 May 2011

  Mdeah! Azi toate lumili îs trezite cu faţa dinapoia pernei

 9. @Critic Si mai ales faptul ca nimic nu iese fara efort (adica din ala care doare pe undeva, cumva) personal (adica al ei strict) - nimic din ceea ce merita adica.

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 18 May 2011

  @mitzaabiciclista De citit am citit tot, dar am reactionat doar la ce cade-n zona de discutie a articolului nostru, dat fiind ca interpretam un comentariu la un articol si nu un articol de sine statator. Ori problema in discutie nefiind filmul, ci efectele lui in anumite minti, evident ca n-oi raspunde la probleme de natura "cum e filmul". Scoping, ce sa mai.

  In general regula pe Internet este ca putem ignora cuvintul "frustrat" si derivatele, dat fiind ca rareori e folosit cu o minima intelegere a sensului lui propriu. Lotus in particular e unul dintre cei ce-au demonstrat o completa incapacitate de-a utiliza termenii in sensuri proprii, precum si-o totala lipsa de preocupare pentru problematica asta.

  @Critic @Diana Coman I-e dat sa nasca-n singe si dureri, da ?

 11. mitzaabiciclista`s avatar
  11
  mitzaabiciclista 
  Wednesday, 18 May 2011

  Huh! ce spaimă am tras! :D

 12. corect, corect.

  ”Femeia să asculte învăţătura în linişte, cu toată supunerea. Nu îngăduiesc femeii nici să înveţe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniştită."

 13. -> http://ortodoxia.md/piedici-in-calea-mintuirii

 14. Anonimosu`s avatar
  14
  Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
  Wednesday, 18 May 2011

  Cam exagerata chestia cu frustrarea. Uite inspiratia: este un termen medical, inspiratie+expiratie=respiratie, dar are si un sens uzual, diferit de cel medical, de specialitate. Frustrarea e exact la fel, are un sens in psihologie dar si un sens de zi cu zi.

 15. Mircea Popescu`s avatar
  15
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 18 May 2011

  @Critic Da' ce-are una cu alta ?!

  @Anonimosu Eventual ar putea sa fie exact la fel, da' in vre-o suta de ani asa. Pina una-alta, nu prea e.

  Cam ce sens zici tu ca are, "de zi cu zi" ?

 16. Mircea Popescu`s avatar
  16
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 18 May 2011

  A, oops, am corectat, io ziceam catre Diana nu catre tine.

 17. lol si eu trollam cu invatatura catre-pentru femei.

 18. da' acuma zi ceva si de Californication...

 1. [...] structure of typically pantsuit power-of-suspension-of-disbelief attempted handshakes marks her as the worst kind of fucktard just like "Sir, I will need you to..." marks out the lowly USGistani [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.