Romanul care stia el mai bine

Monday, 27 June, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Probabil cea mai grea suferinta a concetatenilor e faptul ca ei stiau, de fapt, mai bine. Sau macar bine. Sau numa' de fapt. Vorba-i ca ei stiau.

Nu poti sa-i explici unui subordonat o chestie, de preferinta o chestie pe care in mod evident si dureros n-o stie, pentru ca el... de fapt stie. Nu ma credeti ? Pai sunteti hateri. Nici chiar in cazul in care vine el la tine (rar caz, ce-i drept) sa te intrebe ceva, degeaba te apuci sa ii explici, ca de pe la jumatate incolo, dupa ce-a prins asa "in mare" si dupa ureche cite ceva, va trece in modul fundamental al prostiei neaose, adica "el de fapt stia bine".

Deci, un prostalau are impresia ca "anticonceptional" inseamna protectie contra bolilor venerice ? Degeaba ii atragi atentia. Pai va dati seama ca el stia bine, de la bun inceput, nu ? Ce sunteti hateri. N-o sa va asteptati acuma sa zica omu' "da dom'le, uite, eu asa credeam, ca anticonceptionalele te protejeaza de boli venerice, noa, asta este, am invatat ceva nou". Cum adica, sa fi invatat ceva nou ? Nu se poate. Nu se poate, pentru ca el stia deja. Bine.

Dom'le, si e atita de adinca prosteala asta incit corupe pina-n radacina oameni altfel inteligenti. Deci, unu' face pe cocosul cind nu-i cazul, si tu-i atragi atentia ca nu-s astea de nasul lui, ca n-are atita valoare cit sa-si permita asa ceva, si daca continua il va lasa nevasta ? Pai esti hater, clar. Dupa care il lasa nevasta ? Pai e curva, evident! Si ea si spurcaciunile alea de parinti (ai lui, nu ai ei). Pentru ca el stia bine de la bun inceput, si daca realitatea conspira cu haterii sa "demonstreze" pff, cum adica sa demonstreze realitatea ceva ?! NU! Absurd! Nu putem tolera asemenea aberatii la noi in tara! Sa se duca realitatea aia la ei acolo in Elvetia sau in Suedia sau de unde-o venit. Iara daca se mai inhaiteaza cu haterii sa stie clar ca-i invidioasa. Si anume, realitatea cea rece si neindurata e invidioasa pe succesul nostru. Care aveam, de fapt, dreptate, pentru ca stiam, de fapt, bine. Si anume, de la inceput. Noi si Thoth, al' de i-o invatat pe zei sa scrie.

Problema este atit de grava incit e pur si simplu imposibil, practic vorbind, si ti-e pur si simplu lehamite, subiectiv vorbind, sa mai incerci sa-l inveti ceva pe vre-un roman, oricare ar fi el. Dupa douazeci de infinitati de cazuri concrete in care ii spui o chestie si el, in loc sa zica "da dom'le, uite ceva ce n-am stiut", ca oamenii normali la cap, petrece de zece ori timpu' si de o suta de ori efortu' economisit prin imbunatatirea ceea ca sa inventeze povesti cit mai complexe din care sa rezulte ca el de fapt stia bine... pai pur si simplu ti se taie cheful.

De fapt, de-aia e si atit de scumpa consultanta-n Romania, fata de alte tari mai normale la cap : aici tot ce incasezi imparti in trei, o treime pentru algocalmine, o treime pentru psihanalisti sa te tocmeasca la cap dupa o sesiune cu traznitii locali si restu' venituri normale si obisnuite. Vine neamtu', canadianu', neozeelandezu', africadesuditu', norvegianu', oricine, absolut oricine la tine sa te intrebe ce fir conectezi la tensiune, ala rosu' sau ala verde, tu-i spui ca ala verde, el zice ca multumesc si gata. Romanu' vine si te intreaba, tu-i spui si el zice ca asa se gindea si el. Deci nu poate, frate, fara sa se fi asa gindit si el. Da' asta nu-i nimic, asta-i pasul unu.

In pasul doi, ca de-aia-i tara interesanta, in pasul doi zic! gasesti optzeci de echipamente diferite arse. Pentru ca au avut ghinionul sa aiba cablaje de date vopsite verde, care au fost introduse-n prize. Pentru ca... pai pentru ca... pai pentru ca s-au gindit ei. Sau unu' singur, de o suta de mii de dolari bucata, sa fie. Si stiti ce spune Ion, Gheorghe sau Marin, indiferent cine, cind racnesti "Care-ati distrus scanneru' de o suta de mii de dolari!!!" ?

Stiti ce spune ? Hai, sa va vad cum stati cu experienta.

Pai Ion, Gheorghe sau Marin se intoarce spre celalalt Ion, Gheorghe sau Marin si-i sopteste asa abia auzit "Vezi, ti-am zis eu". Prostia care-a cauzat de fapt catastrofa supravietuieste sculei, cum le va supravietui si tuturor Ionilor, Gheorghilor si Marinilor, si cum imi va supravietui, fara nici un fel de indoiala posibila, si mie.

Pentru ca eu unul icter fac.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

26 Responses

  1. Mihai B`s avatar
    1
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 27 June 2011

    mnoa, da zi-ne nene cum trebuie sculptata frunza de palmier de catre bastinasii din insula pastelui ca sa faci fluier din ea? :))

    adica, sa fiu hater, vezi ca si tu esti tot roman. c-asa iti scrie in buletin.

  2. Ce scaner de 100.000$? Tu i-ai facut setupu lu ala de-a scanat operele lu Mihai Eminescu si apoi l-ai dat in judecata? :))

  3. Mihai B`s avatar
    3
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 27 June 2011

    @gheorghe

    ssssshhhhhh... e nervos mircicu ca nu iase afacerile, desi el a prevazut asta si i-a avertizat pe parteneri.

    da' amu sa isi noteze ca si pe el l-o avertizat altii cand s-o pus sa faca consultanta in afaceri la noi in tara.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 27 June 2011

    @Mihai B Da ma, ai dreptate.

    Da' macar io incerc sa ma tratez, cind ie cazu'.

    @gheorghe De fapt mi-o fo' ciuda c-o avut scanner mai tare ca a meu.

    @Mihai B Taci ma hatere ca nu m-o avertizat nimeni. CI AM STIUT IEU!

  5. eu unul vreau sa cred ca sunt o persoana optimista, ca sunt un cetatean care intelege legea, societate, ceva reguli minime de socializare si o perspectiva intelectual-hedonista perfect aplicabila.

    cand ii explici romanului ceva cu frumosul, fie stie si nu vrea sa recunoasca, sau din contra e prea prost si nu d'le, el are dreptate cum pizda ma-sii sa nu. daca dai din gura, TACI BA-N ***** **** **** ** * * * ** * * * iara daca continui BA TU VREI SA-TI SPARG FATA, GUUUUUURA.

    da' sunt optimist.

    cand vrei sa fii multiculturalist si ii explici ca plt, tati si mami spala wc-uri din greu si ca scoala, invatat, seriozitate sa ai un viitor, da bun bun, am inteles. ca peste cinci minute mai se face cumva magic de un telefon mobil sau portofel, eh, plm, tot optimisti suntem.

    doar nu or fi toti la fel, nu?!

    ca plm unui arab ii explici ca ma, viata nu e frumoasa din drog in drog, si macar nu trafica sa strici viata altuia. hopa peste 5 minute cum scoate arabul el stie de unde pitit niscava hash' si imediat le vinde.

    plm, suntem optimisti.

    explici unui lgtb ca ba, calea nu e sa te vopsesti in buburuza galbena goala si sa iesi in strada, da ghici cine si-a cumparat spray-uri.

    eh plm, suntem optimisti.

    mda.

  6. aia e nimic, sa vezi cate si-a luat in gura si o tinea pe a lui ca evreii sunt ortodocsi ... in sensul crestini ortodocsi. =))) ca a vazut el probabil vreun film cu evrei si ... tu stii care-i faza cu ortodox si ca inseamna (dreapta credinta) nu e o religie in sine, religia e crestinismul.

    ii explicau astia ca evrei sunt de religie iudaica/mozaica bla bla ... el nu ca sunt ortodocsi ca si romanii, rusii ... hahaha, saracu gras idiot!

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 27 June 2011

    @Critic Deci io tatatat n-am inteles ce zici tu minus faza cu buburuza galbena goala. Care chiar este calea. Si lumina. Si vieata!

    @Ionut Sunt convins ca iegzista o iexplicatie. Krakadil v spirti!

  8. am uitat sa zic ca omu stie tot, citez: "biblia spune cu totul altceva. nu exista cai de astea de mijloc, ori esti cu noi, ori impotriva noastra."

    iti vine sa crezi ca e si teolog si ca a citit biblia? :))

  9. @mp : cetatean dezamagit de multiculturalism si integrare sociala.

    @ionut : te referi la mine? daca da, si din cate tin eu minte, aberai tu pe blogul tau ca evreii sunt albi, si deci isus la fel, cand aia sunt maronii si unii probabil negrii ca noaptea.

  10. special pt tine am cautat postarea:

    "În lume sunt în total 2 miliarde de adepţi ai creştinismului, din care 1 miliard şi ceva catolici, vreo câteva sute de milioane evrei şi restul ortodocşi de diferite rituri. "

    deci evreii e ortodocsi si cateva sute de milioane! :)))

  11. *btw, vorbeam de negrii cu tlfn si etc.

  12. @Critic tlfn = "Time-Lagged Feedforward Neural Network" ?

  13. nu e in majuscule, ahahaha, self-owned.

  14. Nu ştiam de treaba asta cu "ştiam eu mai bine", probabil pentru că de obicei interacţionez cu oameni inteligenţi, de bun simţ sau foarte determinaţi în a-şi susţine punctul de vedere. Trebuie să recunosc că până acum nu aveam idee cu ce fel de persoane interacţionezi tu, iată că am învăţat ceva din acest articol...

  15. Mihai B`s avatar
    15
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 28 June 2011

    @Lotus

    cu hateri interactioneaza dom'le, cu hateri! :)

  16. Eu ca-n South Park..celebrul supererou Captain Hindsight.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 June 2011

    @Lotus, Mihai B Poate fi si problema de abatere fata de medie. De exemplu copii cu sindrom Down au impresia ca toti ceilalti copii sunt stralucitor de inteligenti, din ce-am auzit.

    @krossfire Ba chiar mai rau.

  18. asa, s-a'ntors Sherlock Homeless. Shuper.

  19. Luka D`s avatar
    19
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 28 June 2011

    Realitatea e o curva.

    @Critic Cubistule care esti, am intors monitorul invers si degeaba.

  20. @Mircea Popescu

    Da, dar probabil ăia nu recunosc că au învăţat ceva nou din articol, ci o iau pe linia asta cu "ştiam eu treaba asta"... :)

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 June 2011

    @Luka D Si suge.

    @Lotus De fapt aia saraci cu duhu' tind sa fie niste oameni chiar foarte modesti si la locu' lor. Mai-timpitii-decit-timpenia-insasi se recruteaza in general dintre lenesi, nu dintre retardati.

  22. @Mircea Popescu

    Cam multe superlative. Probabil respectivii nici nu sunt de acord cu ce scrii tu.

  23. Sau nici el/i cu tine.

  1. [...] invatat ceva o bagat la cap si-o facut pe mai departe bine, etc. Astilalti is mereu problema. Ca "ei de fapt stiau bine", ca alea-alea. Diana Coman : Deci eu sunt de acord ca e mai rau sa ii spui omului ca e destept [...]

  2. [...] Romanul care stia el mai bine [...]

  3. [...] concluzie emite pulica ? Hai, ghiciti, trei incercari, primele doua nu se pun si a treia-i ca "stie el mai bine". Corect, felicitari, ati cistigat. Pulica stia el mai bine decit ala care-o trait acolo cum stau [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.