[Rezolvat] Cum desfundam chiuvetele ?

Wednesday, 21 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Stiti cum se pune pe forumuri (in general de Linux, dat fiind ca pe alte platforme problemele nu au din principiu si rezolvari) un [SOLVED] in fata la thread-uri, ca sa stie omu' ca nu citeste degeaba descrierea problemei, ci va gasi si-o solutie acolo ? Mnoa, tot asa si aici.

Ceea ce nu inseamna, bineinteles, ca nu povestim intii pe larg descrierea problemei.

Si anume : s-a infundat chiuveta!!!

Cum procedam ?

Procedura numarul 1. Cumparam niste bilute de aluminiu superactive nemaipomenite de la supermarket, ca oricum aveam drum incolo. Costa vreo zece lei si nu prezinta riscuri pentru conducte, ori de plastic ori metalice (afara de cele din aluminiu) ne asigura producatorul. Ajunsi acasa turnam conform cu specificatiile, adaugam apa idem, constatam cu nemultumire ca nu se rezolva nimic.

Dam telefoane pe la cunostiinte, gasim un instalator, fixam o intilnire pe a doua zi dupa ma-sa masa. Cum azi e azi si nu miine, ba chiar cu atit mai putin dupa-masa, turnam in mai multe portii restul cutiei de chimizin la chiuveta, cu aceleasi rezultate de la inceput. Desi noi am respectat indicatiile.

Procedura numarul 2. Asteptam dupa instalator la ora fixata. Acesta nu se prezinta.

Procedura numarul 3. Cumparam una bucata chestie de-aia de spalat sticle doar ca mai lunga de la un magazin de diverse casnice, in urma unui drum special, alaturi de o buna cantitate de lesie curata hidroxid de sodiu, ca vorba ceea da-le-n ma-sa de chimizinuri artificiale de ni le vinde cabala burghezo-iudee sa ne saraceasca.

Ajunsi acasa, desfacem tevaraia pina la perete, bagam cu flitu' cela, adinc-adinc. Cind sa-l tragem afara raminem cu mineru-n mina. Pastele si Cristosii. Reusim cumva cu mari chinuri sa-l extragem facind un zghilt la o sfoara si agatind ramasitele, nu inainte de-a ne unge uniform diverse suprafete atit proprii cit si inconjuratoare cu continut de teava de scurgere, sub forma unui gel hidratant frumos mirositor, sau ma rog. Extragem porcaria, turnam lesia in locul ei direct in teava cu lingurita. Adaugam apa. Chestiea cam stucheste, da' oricum bucataria-i praf deja.

Remontam tevaraia. Constatam ca am rezolvat problema. Ne felicitam si imbratisam, ajutoarele de sex in forma de liniuta (trasatura de unire, bine ?) purced la curatat bucataria, precum si facut vasele. Dupa aproximativ o ora se constata ca de fapt chestia-i in continuare infundata. Crucile si Anafura.

Procedura numarul 4. Luam o Piata de la A la Z sau cum ii zice aici local si trecem in revista diversii instalatori. Care nu pot pleca de la serviciu, nu sunt in oras, nu raspund, nu vor sa vina pina-n Dumbravita, li s-a stricat masina, nu instaleaza decit centrale precum si o larga paleta de alte timpenii specifice virstei la care se gaseste Romania la ora actuala.

Procedura numarul 5 cit si solutia corecta. Se trage-n duct tape fiecare imbucatura a tevii, ca sa nu iasa nimic pe-acolo. Se desfileteaza ultima parte a tevii de scurgere de sub chiuveta. Se aduce furtunul de gradina in casa si se introduce de-o palma in teava. Se ductapeizeaza uniform sa nu scape pe nicaieri. Se da drumul la apa in gradina. Tevile se zbat si pling, dupa care isi dau drumul. Se lasa apa sa curga un interval de un minut doua sa spele cit de cit dupa care se inchide apa si se desductapeizeaza instantierea descuamarii derivatiei. Atentie sa nu extrudati ceva, in special degajamentul. Problema rezolvata.

La momentul la care va scriu aceste imi este oarecum ciuda ca nu m-am gindit mai devreme la solutia cea evidenta, pierzindu-mi vremea aiurea cu, intr-o ordine aleatorie, a) produse special destinate rezolvarii problemei cit si b) persoane specializate in rezolvarea problemei. Gresite, trist de gresite abordari irationale.

Tineti minte cum se procedeaza pentru viitor, cine stie cind v-a servi si-ti avea nevoie.

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

18 Responses

  1. Daca ai rezolvat asa, zic ca mergea si o banala pompa de chiuveta (dupa partea cu duct-tape, e drept). Altminteri n-as recomanda metoda, ca daca de presiune tasneste prin alte parti, sa vezi distractie.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 21 September 2011

    Pai n-avea pe un' sa mai tisneasca.

    Garantat nu rezolva pompa de chiuvete, dat fiind ca pe de-o parte am incercat da' am uitat sa mentionez, si pe de cealalta ca daca socotesti diferentialu' de presiune la o prapadita de pompa (cit are, 0,1 litri ?) fata de ce am bagat eu iti da cu doua ordine de marime minim.

  3. Uite cum ajunge romania iara in criza. Ca un bun cetatean trebuia sa cumperi si mr musculo si bilute si alte cateva lichide care se pun cu apa fiarta si sa astepti sa vina 2-3 instalatori sa constate problema ca intr-un final sa cumperi o noua instalatie de la zero. Ce-i asa de greu? Tu repede la furtun huoooo

  4. Mie imi pare surprinzator ca s-a infundat. In principiu ai o sita in chiuveta, si un sifon dedesupt. Chestiile alea se curata local fie periodic cu solutie de NaClO fie manual in caz ca nu le intretii periodic.

    Problema ta s-ar putea sa provina totusi de la infundarea toaletei caz in care cauzele probabile sunt doua: fie cineva arunca prea multa hartie de ziar si alte chestii unde nu trebuie fie cineva nu mesteca suficient cand mananca.

    in orice caz solutia cu furtunul e proasta indiferent ca se aplica la desfundat chiuveta fie la enema din motivele de presiune prezentate de tine mai sus. Mai precis canalizarea nu e conceputa/prevazuta sa reziste la presiuni ridicate.

  5. desducta...ce?! la femeile care traiesc bine, mersi, singure si consolate cand vor ele nu te-ai gandit?! propun:
    procedura numarul 1 : sa-si cumpere dex
    procedura numarul 2: sa faca politehnica, sa invete, nu-i asa, despre instalatii
    procedura numarul 3: sa-si cheme amntul
    concluzia: la numarul de barbati necesari pentru a face fericita o femeie, adaugam unul, instalatorul.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 21 September 2011

    @cristi Lasa draga, ca si criza asta, e ziditoare.

    Bilute or fost alea dintii, apropo (sa se noteze ca am scris frantuzescul apropo si nu englezescul btw, pentru ca eu sunt un roman de-asta autentic care foloseste cuvinte din limba romana nu englezisme, bine ?)

    @Dr.A Mie nu mi se pare, da' asta-i mai mult din cauza ca eu fiind inginer m-am invatat cu capacitatea realitatii de-a infunda orice teava, mai ales acele tevi care nu au cum sau de ce sa se infunde.

    Toaleta e pe teava separata. Pentru ca vastele mele apartamente sunt chiar atit de vaste.

    Solutia cu furtunul pare proasta, in teorie, unor cetateni ramasi in urma fata de cuceririle stiintei, si nu e folosita in practica din cauza lor. Azi avem ducttape, tevaria e practic etansa oricum, presiunea apei aici in Dumbravita e slabuta, solutia e chiar perfecta, la specificatii tehnic. Ceea ce-mi aminteste apropo de niste maimute tinute intr-un tarc unde era ceva banana doar ca ori de cite ori incercau s-o ia erau stropite-n mutra. Dupa care n-au mai incercat, nici maimutele originale nici urmasele lor socializate de ele. Desi instalatia de stropit fusese desfiintata. Cam asa ceva.

    @coralie De la duct tape vine.

    Si ti-as povesti despre numarul de femei necesara ca sa mentina fericit un barbat recte eu (ca la asta ma pricep), da' parca mai bine lasam pe al'data.

  7. Da tu esti propritar sau chirias?

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 21 September 2011

    Eu sunt un fel de doo feluri.

  9. cool. poate e rezolvata pentru tine. crezi ca toti avem furtun de gradina? ce numele lui dumniezau e aici? :)

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 21 September 2011

    Daca sunteti saraci stati cu ea infundata. VA PLACE FRAERILOR ?

    MUUU MUUUUU

  11. @Mihai B: mi-ai luat vorba din gură. N-am vrut să fiu hater și de data asta.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 21 September 2011

    MUU MUUUUUU!

  13. Eu zic să-ți faci excentricitatea aia cu Becali, dar nu pe post de șofer, ci de păstor. Eventual chiar instalator. Dacă tot e bun de mecanic auto mă gândesc c-o fi bun și de instalator.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 21 September 2011

    Mai bine nu.

  15. de traditionala pompa de desfundat chiuveta n-a auzit nimeni? de obicei isi face treaba mai bine decat orice altceva, numai sa nu rasufle instalatia :)

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Vezi tu ce se zice si la comentariul #2 dinsus, zic.

  17. Freud`s avatar
    17
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 8 May 2012

    Noa ce-i asta, antiecologic, prea mult consum apa, prea mult scoci' cu lipici daunator, prea ai auschwitzat niste gandaci si microorganisme cu jetul gazator, prea ai privat niste oameni de munca.

    Prea prea.

  18. E ok sa folosesti o pompa, dar daca nu reusesti cu pompa cel mai bine sa astepti instalatorul. :)

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.