Retete de supa la plic

Sunday, 10 July, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

In cadrul acestei tepe internaute intitulate "supa la plic" pentru a fenta cititorul vom discuta prepararea unei zame denumita "clam chowder" in limba engleza in original, si fara echivalent in limba romana (probabil din cauza ca localnicii baga cam multa supa la plic pentru sanatatea lor).

Clam chowder se prepara peste tot in lume unde se gasesc clams, adica scoici de ocean (spre deosebire de scoicile de riu, care se numesc mussels). Evident noi traind intr-o tara fara iesire la ocean ne vom descurca cu scoici de riu. Asta e.

Exista doua variante principale de clam chowder, una Boston style, care-i o supa alba, pe baza de lapte, si alta New York style, care-i o supa rosie, pe baza de rosii. Noi vom prepara prima varianta, dat fiind ca a fierbe chestii-n bulion ma gindesc ca stie oricine.

Pentru inceput, aveti nevoie de-un pachet de scoici congelate, pe care-l gasiti in general in orice supermarket, in frigiderul ala stingher cu ciudatenii, asezat mai intr-un colt linga rindu' de hardughii pline ochi de pui, ca pasare ca porcu' nu-i pe-aici pe la noi.

clam-chowder-1

Acestea fiind zise, procedati la a rade niste carne afumata (pentru sanatatea dumneavoastra, evitati consumul de carne "afumata" chimic, limitindu-va strict la a ingurgita carnuri afumate la fum, obtinut prin arderea - prin foc! - a deseurilor lemnoase fara alte adaugiri)

clam-chowder-2

Dupa care, alaturi de niste ceapa, la un pic de foc (cine comenteaza ca mi-i murdar aragazu' il plezneste Raluca)

clam-chowder-3

Odata ce s-au imprietenit si carnea si-a lasat grasimea adaugati faina, prajiti-o la culoarea care va convine si-apoi stingeti cu lapte. Adaugati cartofii fierti separat

clam-chowder-4

Dupa care la primul clocot sunteti gata de servit. Bon appetit!

clam-chowder-5

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. Deci asta e aproape un fel de "supa de toporisca" :))

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 13 July 2011

    Cum adica supa de toporisca ?!

  3. A, nu stii cum se face supa de toporisca? Iei toporisca, pe la 3-4l de apa si o oala incapatoare. Torni intai apa in oala si pui oala la fiert. Cat timp fierbe apa aia bine-bine, cum tot n-ai ce face, dai o tura prin gradina si aduni ceva zarzavat - ce ai acolo, niste morcovi, cartofi, pastarnac, telina, ce gasesti - pe care-l tai cubulete si-l pui in apa clocotinda. Si cum inca nu e gata de pus toporisca, mai gasesti si ceva bucatele de carne sau macar ceva oase cu maduva pe care le arunci in oala. Dupa ce a fiert bine-bine sa se patrunda carnea, mai adaugi si ceva mirodenii si verdeturi - leustean, marar, ce gasesti. Iar la urma, poti sa pui si toporisca-scoici daca vrei :D

  4. Hipsterilor`s avatar
    4
    Hipsterilor 
    Wednesday, 13 July 2011

    loool !

  5. pletzalcoatl`s avatar
    5
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Wednesday, 13 July 2011

    Knife soup :D!

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 13 July 2011

    @Diana Coman Voi ragatenii nu puteti intelege fineturi de-astea potagere.

    @Hipsterilor Deci carei faza ca nu mam prins ?

    @pletzalcoatl Yeee.

  1. [...] Retete de supa la plic [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.