Primul IceWind Dale

Wednesday, 11 May, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

primul-icewind-dale-1Ma scuzam penibil in 2009 ca n-am jucat seria Gothic fiind "ocupat cu niste domnisoare" la vremea respectiva. Ei bine, n-am jucat nici seria IceWind Dale, tot din aceleasi motive, tot in aceeasi perioada. Da' nu-i problema, ca le-am pus pe lista (jocurile, nu domnisoarele, spre deosebire de restul lumii, care invers) si incet-incet, de-a lungul anilor, cind ingaduie timpul, recuperez.

Din capul locului vreau sa va spun ca am avut un ghinion funest in jocul asta ceva de nu s-a povestit. Hai sa va povestesc.

primul-icewind-dale-2Ghinionul numarul 1 : Mi-am facut echipa, cu doi magi specialisti, un fighter tank, un bard, un cleric, un arcas (ranger). Deci fara manglitor delo-delo. Grav. Grav de tot, bardul nu [prea] merita, doi magi nu merita sigur (pentru ca nu prea gasesti vraji calumea, si mai important pentru ca foarte greu faci nivele, eu stau sa termin capitolul cinci si lumea are lvl ~11, deci am 2 de lvl 5 ? pffff). Mie in general imi place cu magi, da' aici nu merita, pur si simplu.

Asa ca am restructurat, un mag (fara mag nu se poate, bun ?), doi foarte dexteri elfi, unu' hot celalalt arcas, un dwarf tank, un cleric si-un paladin. Ceea ce ne duce la ghinionul urmator :

primul-icewind-dale-3Ghinionul numarul 2 : Exista in joc doua crossbow bune, doua (sau trei) arcuri bune, un throwing axe bun (ala de revine) si-un slingshot bun. Eu mi-am facut 2 cu prastia (mai ales pentru ca in Baldur Gate e plin de Fael gold, spiked bullets si alte chestii faine), 2 cu arcul si unul crossbow (cineva tre' sa fie si tank). Aiurea, nu exista nici Fael gold nici nimic, si era mai bine daca faceam 1 - 2 - 2, da' ma rog, asta-i asa, parfum, pe linga

Ghinionul numarul 3 : Cind mi-am ales ce sa fie cu tank-ul, am zis axe si halebarde. Dupa care i-am gasit o halebarda faina si am zis ca-l specializez in aia (pe teoria ca parca asa retin, ca exista in D&D diverse halebarde cu + AC, si deci per total ajungi mai bine decit cu scutul). Ei, dar am dat peste o ... secure cu +2 AC, chestie pe care nu-mi amintesc s-o fi vazut absolut niciodata. Veci pururi. Deci era mai bine daca-l specializam pe securi. Dar asta-i nimic pe linga

primul-icewind-dale-4Ghinionul numarul 4 : Ajuns in capitolul 3, plin pina sub ochi de tot felul de chestii culese (ca io-s genul care ia tot si duce) nu mai am spatiu asa ca decid ca-mi vind potiunile ce nu le-oi bea veci, scrolurile inutile, etc scl. Si string mari vreo 35,000 de bani de aur. Pfoai! Sa-i cheltuim deci. Si ma tot sucesc si ma tot invirtesc si (minat fara indoiala de timpenia aia cu "sa compensam" greselile trecutului) cumpar tancului o halebarda, de 38,500. Ceea ce inseamna ca da, am mai vindut si ce nu doream neaparat sa vind. Da' super halebarda, Fayr's Halberd (1d10 + 3, THAC0 + 3, Speed Factor 6). Deci superba, da ? Mnoa, numa' bine, ca ne pregateste pentru

Ghinionul numarul 5 : Al treilea monstru ucis dupa aceste modificari si investii imi da Great Shield + 3 (THAC0 - 1, AC + 4!!!!). Si-acum problema se pune cam asa : tancul meu poate avea AC - 10, daca poarta securea de - 2 si scutul de - 4, sau AC - 4, daca poarta halebarda pe care abia am cumparat-o. Fiind el tanc, si arcasii din spate facind cam 70-80% din treaba... asta e, nu-i incotro. L-am trecut pe axe. Am folosit literalmente super-halebarda de 38,500 pe 3 monstri. TREI! Deci 10,000 bucata. Da' nu-i grav, pentru ca...

primul-icewind-dale-5Ghinionul numarul 6 : Ajungind la elfi in Severed Hand, am descoperit ca exista magazin! Unde se plateste cam 2,5x pe potiuni, vraji si ce-am mai vindut eu dincolo. Deci am mai pagubit un 10,000 si-aici, fara discutie. Ca sa nu mai mentionam

primul-icewind-dale-6Ghinionul numarul 7 : Scara catre ultimul nivel al turnului elfilor, unde-i magazinul, era foarte invizibila fiind hapt in centru. Am tot cautat prin toate partile dupa ea, n-am gasit-o, ramasesem fara sageti, pe urma am ramas si fara de-alea de arbaleta, un om ranit, altu' beteag, eram ceva trist. Si incet incet tot in jos mergeam, pina in final cind am dat peste ceva ascunzis in care m-or sarit 3 (TREI!) bone golemi de-aia naspa, sustinuti de doi magi si mai stiu eu ce. Cumva-cumva i-am batut, din vreo 5 incercari, da' deja mai mult mort decit viu am decis ca nu se mai poate, si m-am intors, 7 harti, pina la magazinul de-l cunosteam. Unde am facut tranzactia de povesteam dinsus. Dupa care, reinarmat si reimprospatat m-am intors sa le dau omoru' dracilor astora si sa gasesc naibii scara. Pe care am gasit-o instantaneu, dind click pe ea din gresala. Si hopa c-am fost sus. La magazin. Literalmente, golisem dusmanii 100%, da' am plecat de nebun inapoi.

Mai ziceti ceva, mai oameni! Durere, si alta nu.

Dar, la partile avantajoase, am a ma lauda cu un tank de 121 hp la nivelul 9 (avind +10 de la talisman, +10 de la armura), si o groaza de bunatati, pe care nu vi le mai enumar ca va ia groaza. Da' va dati seama ca tank cu AC - 10 si 121 hp nu-i capabil de-a fi pus in dificultate, precum rezulta si din imaginile alaturate pe margini. Fug ettinii din calea ei, cit o fi ea de piticoata.

Cam asta.

PS. A, da, citeva amanunte. Pestera de la intrarea in Dorn's Deep se regenereaza, contine ~20,000 experienta, puteti in principiu s-o folositi pentru a cistiga citeva nivele, daca aveti rabdare.

Pentru batalia finala veti avea nevoie de Conlan's Hammer si doua dintre Shocking Flail +4 (6-11 dmg 7 spd), Cairn Blade (5-14 dmg 6 spd), Aihonen (6-13 dmg 2 spd), Slayer (6-11 dmg 1 spd) sau Celebrant's Blade (5-12 dmg 3 spd) in final. Halberd, mace, dagger si short sword n-au exemplare utilizabile, asa ca specializati-va in altceva. De asemenea veti avea nevoie de 3 potiuni de rezistenta la foc (a treia pentru cleric), 2 potiuni de Giant Strength, 2 Oil of Speed (daca n-aveti haste nativ pe echipament). Eu le-am folosit pe ultimele doua, desi greatsword ar merge de asemenea (Aishonen), preferabil in loc de Celebrant's.

Belhifet e foarte dificil de omorit in principiu, dar relativ usor pe urmatoarea strategie : Un soldat echipat cu ciocanul, un al doilea echipat cu arma lui. Magul isi da stoneskin, clericul bless, soldatii isi beau potiunile. Trimiteti cei doi soldati sa omoare golemul din stinga (e mai aproape), si apoi golemul din dreapta, ignorindu-l complet pe B.

Dupa ce golemii au murit, treceti de pe ciocan pe arma preferata si atacati-l pe Belhifet daca se afla in interiorul cercului. Daca nu, pozitionati magul (cu stoneskin) asa fel incit sa fie cel mai aproape de el, demonul il va ataca, puneti soldatii sa atace demonul. Dupa o vreme Belhifet se va teleporta, nu-l urmariti, ci asteptati sa revina (folositi intervalul pentru heal). Cind revine, iarasi magul la inaintare. Aveti grija sa nu va moara cei doi soldati, in rest, nu prea conteaza. Cam din 3 stoneskin ar trebui sa fie gata, afara de cazul ca aveti soldati naspa.

Category: Trolloludens
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

 1. Mei, inteleg cum erau si altii cand ma auzeau pe mine cand vorbeam despre WOW pe vremea cand il jucam.

  Chestiunea asta este MMORPG sau RPG simplu?

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 11 May 2011

  Ie RPG. Poate chiar simplu, depinde cum privesti.

  PS : http://www.youtube.com/watch?v=ZplEwrQLN1s

 3. O, ce vremuri. Şi Baldur's Gate, şi Planescape Tourment...

  Slightly off-topic: Dragon Age ai jucat? E fabulos. Cel puţin la fel de bun ca astea, plus că storyline-ul e incredibil. Incredibil în sensul bun.

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Thursday, 12 May 2011

  N-am jucat. E si el pe lista de recuperari, intentionez sa joc tot ce-a scos Bioware pina mor.

  Ca toate filmele lui Bogart le-am vazut.

 5. Poţi să sari peste Mass Effect, părerea mea. În rest, sunt toate (cred, nu am jucat Shattered Steel) capodopere.

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Friday, 13 May 2011

  Updated.

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.