Poftiti la tribunal - partea intai, incheiere

Monday, 07 February, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Dupa un indelung interval in care fara indoiala a intors problema pe toate fetele, judecatorul care chicotea-n intelegere cu partea adversa, refuza introducerea de probe in completul dispret al codului de procedura, obstructiona precit putea descoperirea si se straduia sa ma lamureasca pe mine sa-mi gasesc altceva de facut s-a hotarit in cele din urma ca in fapt cauza nu-i de competenta lui.

De fapt, el s-a hotarit ca n-ar fi de competenta instantelor in general, interesante cit de numeroase si cit de adinci pot dospi confuziile-n capatina cea seaca a reprezentantilor tineretului contemporan. In tot cazul, minunea :

robu-pnl-sentinta-fata-s robu-pnl-sentinta-verso-s

Doar doi ani de la inceperea festivitatilor, sau trei ani de la comiterea faptei, cum preferati sa priviti chestiunea.

Faptul este ca, odata ajunsi in acest punct, as putea sa-l ingrop pe tantalaul zis Dumitru Hantea, care inca (in mod inexplicabil) semneaza prostiile iesite din capul lui cu autoritatea statului.

După 14 ani vechime, un doctorat şi o funcţie de conducere, în prezent primesc 4.900 de lei. Aceasta, în condiţiile în care, până în iulie anul acesta am soluţionat, pe lângă cauzele aflate pe rol, echivalentul numărului de dosare soluţionate în 2006 şi 2007 la un loc. Au fost în jur de 700 de dosare, iar dacă facem o socoteală, rezultă că am fost plătit cu 33-34 de lei pe dosar.

La 33-34 de lei pe dosar nu ma mira sa citesc emanatii precum "daca legea afirma un lucru nu inseamna ca neaga contrariul", brodate in paralel cu observatia ca din moment ce legea afirma ca exista comisii de arbitraj asta inseamna ca neaga, cumva, magic, calea ordinara a actiunii in justitie. De parca asa ceva ar si fi posibil intr-un stat de drept.

As putea sa-l ingrop zic, dar nu mi se pare ca-i chiar asa imperioasa nevoie, pina la urma se ingroapa el si singur. E trist a observa, en passant, cit de slab pregatiti sunt unii dintre absolventii de doctorate in stiinte juridice in zilele noastre.

In aceeasi masura as putea sa-l ingrop si pe Nicolae Robu, care s-a apucat si-a depus acte falsificate la dosar, bazindu-se pe ideea ca oricum are el stampila de la partid si se acopera daca e nevoie, chestie care este in continuare, chiar si in Romania, frauda, si care se pedepseste in continuar,e chiar si in Romania, cu inchisoare.

Si as putea tot cu un drum sa mai nenorocesc doi-trei pioni, executanti umili, care inca mai cred, in Romania, in 2010, ca "ce spune sefu' e bine" si ca "noi muncim, nu gindim".

As putea, dar sincer sa fiu mi-e lene. Nu ma mai intereseaza soarta fostului partid liberal, actualmente socialist-cacanist cit sa-mi mai bat eu capul cu a le face curatenie cu forta. Contributia mea la curatarea societatii romanesti pe directia asta se opreste aici. Am convingerea ca am aplicat citorva cocalari burtosi (metaforic vorbind) o zgiltiala pe care-o vor tine minte (nemetaforic vorbind). Nu subscriu la defetismul din "degeaba cureti azi, ca miine-i la loc", chiar daca probabil ca miine-i la loc. Nu cred ca va mai fi niciodata la loc, cred ca s-au creat niste fisuri. Om vedea.

Pina una-alta, aici se incheie povestea asta, cit ce ma priveste pe mine. Distractie placuta in continuare.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

32 Responses

  1. romania inedit`s avatar
    1
    romania inedit 
    Tuesday, 8 February 2011

    E bine ca ai avut c*aie si te-ai tinut de capul lor .

    Un alt judecator care se judeca de mai multi ani cu SRI-ul ( anul 2000 ) , judecatorul i-a cerut doi martori care sa confirme ca el este persoana in cauza .

  2. Personal eu chiar apreciez efortul civic, stiu ca nu e lucru putin.

    Alianta Liberal-Socialista... PTIU pacatele mele, nu am crezut ca se ajunge cu politica pana aici.

  3. you quitter you

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 8 February 2011

    @romania inedit Si i-o gasit ? Martorii, zic.

    @cipslim Ce nu face baba pentru frumusete...

    @F Ata ete.

  5. romania inedit`s avatar
    5
    romania inedit 
    Tuesday, 8 February 2011

    Are termen in iunie 2011.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 8 February 2011

    Pai cine stie, pin' la vara poate gaseste sarmanul om.

  7. Da mey ce esti tu om sau vita? Pai omu se lupta pana la capat nu renunta. Cu pusca cu militieni, nuse lasa asa cu una cu doua. Cum nean vatat pe noi Mircea Popescu ala care sa nascut miraculos din parinti care nu e vite ca nare ani. Deci trebuie sa trag la concluzie ca esti vita. Si cum vita din vita se naste ma tem ca si matai tot vita. Pam pam.

    Casa numai adaug ca a fost uni nu dam nume la mine acuma care tiam spus ca esti un bou si ca nare nici un rost sa dai in judecata pe cineva in Romania daca nu esti preten cu judecatoru sau dela partid. Da inca sal dai in judecata pe ala de la partid mam spart pe mine de ras. Si tu nu ca nu si sa vezi si sa vedem ca tu lai dat in judecata si pe Eugen Simion si sa vezi ceo sa se mai intample. Si cesantamplat? Nimik. Ma rog, o sa mai cresti tu mai mare si cand o sa ai asa cam 16 ani sau fro cinci sase procese din astea pierdute, care vine mai repede, o sati dai seama cam avut dreptate. Pam pam pam.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 9 February 2011

    Ce ejti hater buei trol ?

    N-o sa-mi dau seama c-ai avut dreptate veci pururi, pentru motivul simplu ca n-ai. Nici n-ai cum sa ai.

    Da' ad interim io oi continua sa "pierd" procese, ca si asta, si tu ma gindesc ca poti sa nu te mai obosesti nici sa te sui pe femeie, ca oricum n-are rost, pina la urma tot tre' sa te dai jos, si nici sa nu mai respiri, ca nu-i nici o smecherie, dupa ce-ai tras in piept iti vine sa dai afara si pe urma iara sa tragi in piept. Pai ce rost are ?!

  9. Da cu pusca si cu militieni? Nu, nimica? Ce te lasi batut cum a facut vitele de romani sub comunism, mai putin maicata care na avut ani? Pai se poate?

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 9 February 2011

    Deci ce sugerezi pina la urma, sa-l impusc pe Hentea ca-i prost ?

    Pai de banii aia ma pot apuca sa te impusc si pe tine, da' nu-i prea eficient : nu orice prost justifica uzura tevii. Tre' sa fie un anumit fel de prost, tre' sa faca ceva periculos. Faptu' ca el sta intr-un colt si se scobeste-n nas nu-i, indesine, suficient.

  11. Da, da, ce sati povestesc. Scuze, scuze. Romani aia la care leai zis tu vite tot asa erau calcati in picioare de tot felu de judecatori si militieni. Ce leai mai spuso tu dela obraz cum se face, iei pusca si impusti pe toti, cum ai face tu? Asa face omu, vitasi cauta scuze ca trebuie sa fie un anumit tip de militian si din astea. Ce nuti aduci aminte? Esti tampit? Teai ramolit? Ca fost decat acu cateva luni. Dece nu iei tu pusca sil impusti pe judecatoru asta, casa fac oameni? Sau esti si tu o vita, ca romani aia careau tot rabdat sub comunism si nampuscat nimeni pe frun militian?

  12. Mey dadatroll eu rezonez cu cauza ta mey ppl, but the princess is in another castle cum s-ar zice

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 9 February 2011

    @dadatroll Buei trol. Daca tu crezi & ejti convins ca Romania din 2011 = Romania comunista, foarte bine, meri si-i pusca. Incepe, zic eu, cu berceanu. Da' daca nu-ti convine ala, ia-l pe Crin Antonescu. Sau daca vrei femeie, Roberta Anastase. Sau daca nu, iti faci lista si singur ca vaz ca stii scrie.

    Da' nu te astepta acuma sa ma simt io obligat sa creditez fantasmele&aberatiile tale, mnoa, ce atita agitatie pe-un lucru simplu ?

    @cipslim Lol sec.

  14. 1) Dai in judecata ca tampitu si nuti foloseste la nimica. Ca o hartie din asta roz cu care sa te stergi pe cur poti sati trimit si eu pe mail nu trebuie sa mergi la tribunal. In general cand dai pe unun judecata declari victorie cand ala pateste ceva. Aici ala na patit nimica, cum na patit nici Eugen Simion, nici fotografu ala, nici mama dracului. Nimeni, oricat de vinovat nar fi, nu pateste nimica in Romania dacal dai in judecata, si asta ar putea sati spuna si un copil de cinspe ani care se uita la televizor si la altceva decat desene si manele. Da tu nu si nu, ca sa vezi cum castigi tu si dai recurs si poftiti la tribunal si pui la blog. In final, caca. Nai ce sa discuti, miroase hartia aia vezi daca nu cumva sau si sters astia cu ea cand tiau trimiso ca eu parca vad o pata.

    2) Cum ai luato tu acuma dela tribunal asa au loato romani aia carei numesti tu vite de la ceva tribunal si militieni. Aia stim cu toti. Ce nam stiut pana acum cateva luni e ca ei eu fost vite ca nau facut nimica. Ca un om ca tine punea mana pe ceva pusca si ii impuscai pe toti militieni. Acuma sa te vad, ca puste e destule. Ma tem ca vitejia asta ta se aplica numai la conditionalu optativ.

    Deci sa te vad. Ca Romania asta nu e ca aia de atunci in care tiai fi aratat tu vitejia. In Romania de astazi sunt si pusti. Sunt si apele si poti sa ii dai in judecata la Brusel. Sa vad ce faci, ca asa la ipotetic vorbind erai mare viteaz. Da parca vad ca esti si tu tot o vita ca romani aia care nau impuscat militieni pe vremea comunismului.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 9 February 2011

    Da' ce esti tu, Ceausescu, sa hotarasti ce-mi foloseste mie si ce nu ? Nu ti-o fi folosind tie la nimica, aia pot crede, da' chestia vorbeste despre tine nu despre altceva. De fapt, daca ma gindesc mai bine, ce te tot zdrobesti tu sa scrii pe blog acolo la tine, si-asa nu te pricepi si nu-ti foloseste la nimica ? Hai ca-ti trimit io un certificat si gata. Bun ? Restu' teoriei tale, foarte interesanta fiind, o voi tipari frumos si i-o voi trimite lu' fostu' director de la vamile Romaniei, sa stie si el ca n-o patit nimica. Cum sa scrie la semnatura, Dadatroll sau Ceausescu ? Sau mai bine Napoleon ?

    Mai departe, sanatate buna, teme-te linistit, io ce sa-ti fac ? Din fericire temerile tale nu se intrupeaza direct in realitate, inca. Da' poate discuti cu Ceausescu si da el niste indicatii.

  16. dadatroll vs mircea popescu 6-0. e ca in tenis.

    mai mircea popescu, la ce ai mai publicat si realizarea asta? sa poata rade lumea de tine, ca uite, n-a fost?! sau gestul conteaza? de ce nu mergi cu procesul pana la inalta curte de casatie si justitie. si daca si acolo sunt inapti, apoi adreseaza-te instantelor europene.

    parca era ca nu mai are robu somn. sau asa te laudai intr-o vreme.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 February 2011

    Pai tot ce public public ca sa poata ride lumea de mine, logic vorbind.

  18. Garantat ca baietii astia sunt atat de dedicati Binelui incat merg si astazi sa repare clantele si sa unga balamalele usilor de prin apartementele unde au locuit cu cinci ani in urma in chirie. Pentru ca nu ar putea dormi noaptea daca ar scartai o usa pe undeva pe unde au trecut ei. Inadmisibil!

    De aia si au inalta cadere morala sa te traga pe tine de urechi, bai Popescule. Ca ei repara clante. Si ung balamale. Pricepi tu?

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 February 2011

    Mi se pare ca nu ai responsabilitatea unui interlocutor.

  20. Trolu de serviciu`s avatar
    20
    Trolu de serviciuinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 10 February 2011

    Trolu de serviciu@Mircea Radu, nu tu erai ala care spunea ca nu se lasa niciodata de politica, ca-i simplu sa stii unde si pe cine sustii urmarind claritatea discursului politic (cu posibilitatea de a trece peste rebuturile din partid) si ca Ro nu-i cu nimic mai prejos fata de alte asemenea si ca se poate in alta parte se poate si la noi in Ro ? Acum vii cu "Nu ma mai intereseaza soarta fostului partid liberal, actualmente socialist-cacanist cit sa-mi mai bat eu capul cu a le face curatenie cu forta" si "Nu cred ca va mai fi niciodata la loc, cred ca s-au creat niste fisuri"(miorita style? ). Trist.
    Marcel Popescu@Trolu, eu nu m-am lasat de politica, fac politica in mintea mea, si nici miorita ...

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 February 2011

    Pentru satisfactiea ta personala : Io nu m-am lasat de politica, stimate. Io am constatat (cu regret) demisia in corpore a fostului partid liberal din partidul liberal. E o diferenta.

    Ce inseamna "sa faci politica" ?

  22. Trolu de serviciu`s avatar
    22
    Trolu de serviciuinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 10 February 2011

    "Tin sa precizez ca io nu m-am lasat de dansa, ci dansa s-o lasat de mine."

    Sper ca, in timp, o sa ne arati ce inseamna "sa faci politica".

  23. @Trolu de serviciu

    pai ar putea infiinta mircea popescu un nou partid liberal care sa nu joineze partidul uniunea liberalo-socialista. daca el se nastea pe vremea lu' comunistu', nu s-ar fi lasat cu una cu doua, asa. ar fi impuscat sefii aia de post, rand pe rand, unul dupa altul, pana cand cheusescu dej s-ar fi saturat sa ii mai trimita sefi de post in satul respectiv. sau taranul isi planta gradina? :)

  24. Avocat Constantin Deaconescu`s avatar
    24
    Avocat Constantin Deaconescuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Thursday, 10 February 2011

    Oare cati din stimatii experti de pe Internet au remarcat ca d-l Popescu nu ar fi putut continua nicicum litigiul, dat fiind ca nu mai are cadere odata cu demisia din partid?

  25. Trolu de serviciu`s avatar
    25
    Trolu de serviciuinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 10 February 2011

    @Mihai B, eu zic ca deja l-a. Prin el insusi.

    Da, bine, si dupa ce impusca cate un sef de post, se ducea sa-si iubeasca iubita, dar numai cu prezervativ, sa nu ia vreo buoala, ca din patriotism sau pentru principii poate sa moara, da din dragoste, ba.

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 February 2011

    @Trolu de serviciu Nici macar, doar c-o turbat mirtoaga. Ce sa facem acu', sa ne prefacem ca totu-i in regula ? Ne dam jos, o impuscam, facem alta...

    @Mihai B Nu poti infiinta partid singur, mei. Si nu-i sanatos sa infiintezi partide la 30 de ani, n-am virsta de infiintat partide. Daca infiinteaza careva, sunt pentru, de altfel am si scris pe tema.

    @Avocat Constantin Deaconescu Lasa dom'le fineturi de-astea. Ei ar fi stat in Partidul National Socialist, numa' ca sa poata sa se judece cu un oarecare anonim din el, ca la 16 ani n-ai alegeri de facut, si mai ales alternativele nu prezinta niciodata dezavantaje.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 February 2011

    @Trolu de serviciu Io n-am nimic impotriva sa mor, indiferent de cauza, da's contra sa ma chinui, din lene.

  28. dorina`s avatar
    28
    dorina 
    Friday, 13 July 2012

    Domnule Popescu Mircea,

    Va depling ca ati avut parte de un judecator care nu cred ca este destul de instruit pentru a judeca legal. Totusi trebuia sa-l recuzati si doar pentru ca detine catedra la Facultatea de Mecanica din cadrul UPT1 Faceti-i repede sesizare la inspectia judiciara si reclamati-l ca nu s-a abtinut stiind ca este in relatii cu Robu (doar ii semna statele de plata!) . Daca obtineti pedeapsa disciplinara puteti anula horarirea.

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Friday, 13 July 2012

    Cine detine catedra si ce catedra ?!

  30. dorina`s avatar
    30
    dorina 
    Friday, 13 July 2012

    jud.Hantea are catedra la UPT unde a fost rector Robu

  31. După 14 ani vechime, un doctorat şi o funcţie de conducere, în prezent primesc 4.900 de lei.

    Prost neprost e chiar de cacat salariul.

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Friday, 13 July 2012

    @dorina Ahahaha ce tristete. Noa, ce zici, ramine Timisoara fara primar pe chestia asta ? Is curios daca au atita inteligenta inamicii politici ai usl-ului cit sa treaca la treaba.

    @Freud Este. Si el nu are pentru ce-l primi.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.