Oriflame, Fidelizare.com, White Image. Pe scurt, spam.

Friday, 23 December, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Deci ce primesc eu pe fir ?

oriflame-fidelizare-whiteimage-spam-1

Va dati seama, s-a inscris Veronica Popescu cu ceva adresa office@ sa primeasca rahaturi de la Oriflame.

Privind putin in headere,

oriflame-fidelizare-whiteimage-spam-2

Deci ceva tipi de-si zic fidelizare.com sunt sursa directa a spamului. Cine sunt ei ? Pai...

Despre
Companie

In 2003 am fost primii care am adus conceptul de email marketing in Romania. Am vrut sa aratam ca email marketing inseamna mai mult decat un simplu email. De atunci, aratam tot ce sta in spatele unui email si, mai ales, cum trebuie sa se desfasoare o comunicare one-to-one pentru a avea rezultatele asteptate.

Suntem mai mult decat un furnizor de servicii de email marketing, suntem pasionati de email marketing.

Suna foarte frumos, asa, in teorie. In practica insa...

oriflame-fidelizare-whiteimage-spam-3

Pot intelege ca un client zurbagiu sa faca mizerii cu listele, ori intentionat ori din simpla incompetenta. Sigur, Oriflame se da companie mare, internationala si serioasa in fata pustoaicelor de liceu, da' asta nu inseamna ca nu stim cum sta treaba : sunt bugat incompetenti, sunt bugat prosti intentionat. Altfel n-ar fi ajuns s-o frece la rece cu melemee.

Pe de cealalta parte, nu pot intelege ca niste unii care se lauda cu bunele practici si declara ca ei le-au inventat in Romania inca din 2003 (va aminteste de Stefan Badescu ? Ori de Lorand Minyo ? Si mie.) sa nu aiba setate mailurile de pe care cica trimit. Stiti de ce ? Pentru ca astfel nu pot trata corect bounce-urile, de-aia.

Tipii cica-s activi, si aflu cu netarmurita emotie ca

Daca lucrezi in e-commerce, probabil ecomTIM este o conferinta de la care nu trebuie sa lipsesti pentru ca acolo vor fi foarte multi speaker internationali, reprezentanti ai PayPal, Magento, SEOmoz, Google, VISA…dar si multe nume cunoscute din online-ul Romanesc.

La ecomTIM va fi prezenta si colega noastra, Cristina Dinu, care va sustine un workshop de 2 ore, aplicat pentru problemele de e-commerce, la care vei invata printre altele cum sa integrezi social media in campaniile de email marketing, cum sa creezi content si cum sa analizezi rezultatele unei campanii.

direct de la ei de pe blog.

Ajunsi aici, as dori sa primesc, nu neaparat de la colega lor Cristina Dinu, ci de preferinta de la responsabilul pe partea tehnica, raspuns la doua intrebari : ca de ce nu au setate email-urile pentru bounce, si ca ce au de gind sa faca pentru a remedia aceasta situatie.

Ca-n biznis.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

17 Responses

  1. Andrei Georgescu`s avatar
    1
    Andrei Georgescu 
    Friday, 23 December 2011

    buna ziua,

    Va raspundem cu placere intrebarilor dumneavoastra, dar nu inteleg la ce va referiti cand spuneti ca nu este setata o adresa de bounce?

  2. veronica =))

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 23 December 2011

    @Andrei Georgescu Pai uita-te putin la screenshot-uri. Daca tu imi trimiti mie un email care are setat

    Return-path: <mi52123_s626798@fidelizare.com>

    dupa care serverul tau raspunde ca

    550 5.1.1 <mi52123_s626798@fidelizare.com>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table

    ar trebui sa fie evident care-i problema : ca n-ai setat mi52123_s626798@fidelizare.com ca adresa rutabila.

  4. Andrei Georgescu`s avatar
    4
    Andrei Georgescu 
    Friday, 23 December 2011

    Sincer nu stiu cum ati obtinut rapsunsul respectiv, ceea ce pot sa va asigur este ca toate bounce-urile sunt colectate.
    Procesul de colectarea a bounce-urile se poate realiza in 2 modalitati: sincron (raspunsul este primit instantaneu in momentul livrarii emalului sau rejectarii acestuia) sau asincron, cand emailul este acceptat de serverul destinatie dar este respins cel mai probabil de un flitru de content de pe serverul destinatie.

  5. Asta-i mai tare ca Stefan alalaltu' sau cum il chema. Nu e cu scuze, intreaba ce greseli are sistemul :))))

  6. Andrei Georgescu`s avatar
    6
    Andrei Georgescu 
    Friday, 23 December 2011

    @Freud exista o echipa care monitorizeaza permanent acceptable use policy si ia masurile necesare. Noi punem la dispozitie un sistem pe care il folosesc cateva sute de clienti, rolul echipei de AUP este sa reduca la minim orice incident de genul acesta, si orice abuz din partea oricarui client indiferent cat de mare sau mic este numele acestuia. Iar simplu fapt ca avem aceasta conversatie este o dovada a faptului ca, chiar ne intereseaza ce practicile fiecare client care foloseste sistemul nostru chiar daca nu intotdeauna este totul perfect ...si unii dintre ei nu respecta cele mai bune practici.

    Intrebarile mele de mai sus erau strict legate de un raspuns solicitat de Mircea.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 23 December 2011

    @Andrei Georgescu Pai atunci cea mai buna idee e sa iei legatura cu echipa respectiva si sa trimita ei pe cineva competent care sa raspunda la cele doua intrebari, dat fiind ca tu nu pari sa faci fata.

    Deocamdata nu respectati nici un fel de bune practici, nicaieri.

  8. Iote cu cine au $lice
    http://www.hostway.ro/ro/gazduire-website, tab reduceri.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 December 2011

    Hm, unde-am mai vazut hostway ala...

  10. ?

  11. Rahat, am futut tag.

  12. Probabil au vazut ca folosesti exim si au zis sa-si bata joc un pic de el :)) Acum srsly, nu inteleg de ce ar avea ei nevoie de adresa de bounce cand ei nu trimit printr-un relay, ci direct si se prind daca mailu e bounce-uit din raspunsul pe care il primesc la conexiunea smtp. Singura problema ar putea fi daca serverul care primeste mailu il trimite mai departe si alt server il bounce-uieste, dar oamenii care ar face asa ceva merita sa fie pedepsiti oricum.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 December 2011

    Noa ma unde zacea expertu' in internete.

    Stii ce ? Io zic sa-ti faci o firma sa profesionalizezi chestiunea, ca pari asa la o prima vedere cam la nivelu' intelectual corespunzator.

  14. Nicolae`s avatar
    14
    Nicolae 
    Wednesday, 30 May 2012

    Ciudate lucruri la whiteimage. Un client mi-a povestit ca mai nou inchiriaza baza de date si trimit email-uri de pe adrese precum info@domeniuclient.ro dar fara sa implementeze minimum de standarde in domaniu (DK, SPF, DKIM)... nu mi-a venit a crede ca a tratat atat de superficial clientul respectiv.
    Si mai spui ca esti unul dintre pionierii in ceea ce priveste combaterea spamulul.
    Oricum una din intrebari ar fi: de unde au ei bazele de date? Clientii stiu oare tot? Si ce e mai grav este ca acel client a avut feedback aprope zero fata de o campanie trimisa prin altcineva la o celebra baza de date de pe net comercializata de un bodyguard respectabil care probabil a terminat Vianu si face si el un ban cinstit... ca si whiteimage de altfel ;))

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 30 May 2012

    Sunt niste probleme, care survin in principal din imprejurarea ca nimeni n-are habar de nimic, si-atunci in lipsa de criterii se discuta numere. Cite adrese, citi dolari, alea.

  1. [...] o faptura ca Andrei Georgescu e perfect indiferent daca priveste la un sac cu mere sau la o plasa cu porodici, el va vedea un [...]

  2. [...] the days I was writing in Romanian and mercilessly dominating that (very narrow) niche. Like so : Oriflame, Fidelizare.com, White Image. Pe scurt, spam. ; root eSolutions, Internet Spam Provider ; Internet. Spam. Noi. ; gsmtop.ro, acesti spamagii [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.