Onomasticacanina

Sunday, 02 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

via cuteoverlord.com

via cuteoverlord.com

Acum niste vremuri am facut misto copios de-o gagica care primise un pui de catel altfel foarte simpatic (conspectati imaginea din partea dreapta pentru alte precizari pe tema) si ne-o cerut idei de nume.

Cum noi eram oarecum afumati bine de tot - fiind intr-o Duminica tot cam pe vremea asta, si cam ulterior unui chef, da' chef in formatu' ala nemuritor cind mergi cu prietenii undeva mai retras pentru weekend de-i zice acuma "teambuilding" (pentru ca rahateii de aspiranti la masculinitate din ziua de azi nu mai is capabili sa bea daca nu ii duce o piarizda cu gura la sticla, hua!) si mai ramasese alcool ca dusesem mult, si oricum noi duceam votca cu lada nu bere cu lingurita, da-n fine - au curs frate niste nume de neuitat.

Eleufteria. Beculina. Transvaala (ca era catea puiu', presupuneam noi asa cum v-ati putea astepta de la niste tipi alcoolizati de-al doilea rind intr-o Duminica pe la prinz, sa presupuna ca un ceva e catea). Chichirina. Azbestia. Hortensia Papadat Bengescu. Garagatia. Procesoria. Clintona (si cu asta v-ati prins cind se intimplau treburile, plus minus). Ignatia. Pafnutia. Melopeea. Si asa mai departe, cre' ca am stat ca timpitii vreo 2 ? 5 ? 16 ore ? tolaniti pe spate, rigiind, fumind si emitind propuneri de nume.

Aia saraca plecase de mult, noi eram tot acolo si ne spargeam de ris ca niste scolarite proaste tot la cinci minute, ceea ce sub un anumit aspect... da' sa trecem. Sa trecem la subiectul articolului, pentru ca da, va asigur, exista. Doar ca nu mai retin unde l-am pus, da' l-am avut in mina, va jur.

A, da. Deci, citind eu pe fain dau peste un articol despre Cornel, din care va citez (din articol, nu din Cornel) :

Cornel e o comoară de cățel și nu-l cheamă numai Cornel... Îl mai chemă Iosif, Apollo, Puștiu, Albrecht, Pafnutie, Craiu, Dorel, Hello, Dolly sau Rex sau... cum dă Domnul când trece cineva pe lângă el... Odinioară, când eram mic-mic, îi chema pe toți Cățel și nu se supăra nimeni... asta în treacăt fie spus.

Precit imi poci da seama, cetateanul Lucian O. Valeriu nu facea parte din grupul vesel de-acum niste ani, din vremea lui Clinton. Ba chiar constatind ca-i scorpion (zice el) deducem ca imposibil sa fi fost parte din grupu' vesel dat fiind ca io n-am pomenit scorpioni pe o raza de douaji de mile-n jur, decit eventual scorpioance, care-s invitate cu drag mai ales daca au si ochii verzi si alte atribute specifice scorpioanelor cu ochii verzi. Da' Pafnutie mi-a retinut privirea, si ma gindesc bwey frate, fir-ar a dracului de treaba, ne baga astia ceva in votca ? Si eu care credeam ca la betie vin ideile originale, ca noua ne vin idei originale, ca moasa-sa pe gheata.

De fapt cred ca am raspunsul. Is influencer ba, muriti!

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

3 Responses

 1. Esti o pula. V-ati adapat cutotii la sanul Universalitatii si acu va dati smecheri :D

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Monday, 3 October 2011

  Ba, tu-ai gresit articolu' ?

 1. [...] Cum era aia, sunt vechi, domnule Is influencer, ba. [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.