O suta de cuvinte - CVI

Monday, 24 January, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

[...] vroia chiar daca nimic nu i se potrivea. Am consolat-o ca va creste ea mare curand-curand si-am trimis-o la culcare. Stela a scos cinci sute de lei din poseta si i-a pus pe masa, o singura hartie nemaivazuta.

- Maine sa umpli frigiderul.

Apoi a iesit. Am auzit cheia in broasca.

- Mami, de ce ii zici stapana Stela ?

- Asa-i place ei, mami.

- Si de ce ne-a dat atatia bani ?

- Pentru ca am fost cuminti, mama draga.

- Ce bine!

Copila a adormit si-n scurta vreme am adormit si eu. A doua zi am mers [...]

Category: Prz arhscrt
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

  1. Deci a trimis-o la culcare dar dormea pe soba si deci a vazut banii de pe masa sau cum? Iar dialogul...mama draga...

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 24 January 2011

    Tu n-ai trimis niciodata copii la culcare, deduc.

  3. Deductie gresita. Daca-i trimit eu la culcare insa, se chiar duc pe loc :D

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 24 January 2011

    In care caz sa-mi permiti sa observ ca esti mai ciudata pina si decit subiecta aici in discutie :D (ca muiere umilita s-o mai pomenit, da' copii ascultatori mai rar).

  5. :)) Observatiile sunt la liber. Dar parca subiecta in discutie se presupunea a fi cat se poate de obisnuita neavand nevoie de nici un alt motiv sa faca ceea ce face, altul decat acela ca e om. Om obisnuit adica.

  6. Observ si eu ca la copii chiar nu te pricepi :P Copiii sunt atat de ascultatori cat stiu ca le merge (la limita, minimul) cu fiecare persoana in parte. Si sunt extrem de buni in a evalua dintr-o privire cat e acel minim.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 24 January 2011

    Pai si ?

  8. Pai deci chestia cu "copii ascultatori mai rar" n-are a face la o adica cu copiii ci cu cine le spune sa se duca la culcare. Daca se duc sau nu, nu este deci o masura a cat sunt ei de ascultatori.

  9. @Diana Coman, copiii nu numai ca-s foarte buni in a evalua cat le merge, ci-s foarte buni in a evalua in general (asta probabil pentru cva mintea inca nu li-i intortocheata de conceptii si tipare).

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 24 January 2011

    @Diana Coman Asta ce zici tu se aplica si din perspectiva Diana-copil si din perspectiva Diana-adult sau numa' dintr-una ?

  11. @Florin Ei, sa nu exageram totusi :) Tind sa remarce esentialul, da, in parte fix pentru ca nu au prea multe notiuni adiacente in care eventual sa se incurce. Si intr-un fel calitatea existentei lor depinde pana la urma de acuratetea cu care evalueaza adultii (mai exact ce sau cat pot obtine de la ei) - deci normal ca se perfectioneaza la capitolul asta, dar asta nu-i face foarte buni evaluatori de situatii de exemplu.

    @Mircea Popescu Nu prea pricep ce intrebi. Ca si copil nu tin minte sa-mi fi pus vreodata problema in termeni de "ascultator sau nu" ci doar de "fac X sau nu?" - chiar daca X era cerut/ordonat de un adult. Si nici ai mei n-au folosit vreodata termenul cred. Parerile din exterior pe tema erau impartite, dupa cum probabil banuiesti :D

  12. La piata ...

    Lasand la o parte ca Diana ataca ... dar de ce sa-si umple frigiderul?
    Cred ca am uitat daca cetateanca e casatorita ori ba.

  13. @Luka D Fiind ordin de la Stela, cred ca umplutul frigiderului e doar un indemn la umilinte...frigorifice :D

  14. @Diana Coman Da, clar. O umileste cu un indemn catre semi-preparate decat s-o puna sa faca o ciorba de cocos dar din aia la care fierbi vreo 6 ore.
    Grea umilinta, oare o sa faca fata?! :D

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 25 January 2011

    Ce face fetele ?

  16. Fetele face sex.Vrei si tu?

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 25 January 2011

    Iara ?!

    Pare rau, io nu fut iepuri.

  1. [...] rand pungile si i-am aratat Carinei. Toate ii placeau, pe toate a vrut sa le incerce, pe toate le [...] Category: Prz arhscrt Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a [...]

  2. [...] [...] cu chiu cu vai si-am facut cumparaturi. Carne, cas, zarzavaturi, lapte, smantana... de cand n-am mai avut smantana. Oua. Paine. Zahar, ulei, tot ce e nevoie, si de toate era nevoie ca nu mai aveam de nici unele. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.