O nevoie politica

Thursday, 06 January, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Dragii mosului, ma bucur ca uite va am, sa va pot obosi de cap impartasindu-va o nevoie de-a mea. Nu-mi dau seama daca-i strict de-a mea sau o mai fi fiind si de-a altora, da-n tot cazul, descriem intii, alegem pe urma.

De cind cu demisia Partidului National Liberal din Partidul National Liberal de-am ramas singur pe lume resimt nevoia acuta, disperata, apasatoare a unui partid liberal in Romania. Sau de dreapta, cum vreti sa-i spuneti.

Dar nu o alcatuire care se pretinde, se afirma, se considera liberala si de dreapta cu sase guri dupa care in fapt se dezice cu douasprazece miini si o suta douazeci de degete de zisa, pretentia si afirmatia dinainte. Asa ceva n-am nevoie, ca de-astea avem si-am tot avut si nu servesc la mare lucru, sunt perfect echivalente in inutilitatea lor obositoare cu chestiile care se cred banci si proastele care se cred avocate. Avem destui impostori, nu-i nevoie de inca o tura, si mai ales nu-i nevoie de impostori adusi la cerere ori facuti pe comanda : orice impostor e perfect egal cu oricare altul, n-am nevoie de unul custom.

Am insa nevoie de un partid autentic de dreapta, am insa nevoie de un partid autentic liberal. Fara exceptii, fara tranazactii, fara intelegeri, fara nici un fel de toleranta. Fara "hai sa-l luam si pe asta chiar daca o fost in FSN ca-i baiat bun", fara "lasa-l si pe asta chiar daca o fost securist". Fara "avem nevoie de banii lui X, de televiziunea lui Z, de legaturile oculte ale lui Y". Nu avem nevoie, nici de banii lui X, nici de televiziunea lui Z, nici de legaturile lui Y. Duca-se invirtindu-se cu ele cu tot.

Un partid care sa nu resimta "nevoia" de-a intra la guvernare drept cauza suficienta pentru a face aliante cu socialistii. Socialistii sunt dusmanul, neimpacat si intractabil, nu doar al dreptatii sociale, al libertatii si al prosperitatii publice, dar de-a dreptul al fericirii, ratiunii si Binelui. Nu poate exista o alianta cu socialistii cum nu poate exista un maritis cu o vaca. Nu pentru oameni, si mai ales nu pentru oameni care se respecta.

Un partid care sa-si urmeze principiile si doctrina (doi pasi peste ceea ce exista pe piata la ora actuala, pentru ca nu avem partide care sa aiba macar principii ori doctrine, darmite sa le mai si urmeze). Un partid care sa isi defineasca drept scop nu accederea la putere, ci implementarea unor idei. Un partid dispus sa stea in opozitie o suta, o mie de ani, daca-i pina acolo, oricit, pina cind electoratul se hotaraste ca e cazul sa renunte la mizerie morala, la minciuna, la autofurat caciula, pina cind electoratul se hotaraste ca prefera sa munceasca ca sa aiba putin, decit sa sada si sa nu aiba nimic in timp ce spera ca va primi, ii va pica, "ii va da statul" "totul".

Poate ca sunt singurul incercat de nevoia asta, nu neg ca-s un personaj excentric si cam bizar. Da' am ca o presupunere, poate iluzorie, poate indrituita de cunoastere si experienta, ca asa un partid ar executa la orice alegeri minim zece-douazeci la suta din electorat. Indiferent de orice altceva, o entitate care respecta toate criteriile enuntate ar avea garantate intre o zecime si o cincime dintre orice mandate puse in joc la orice alegeri, azi, miine, anul viitor.

Iar dupa un an, sau doi, sau cinci sau o suta de ani se poate ajunge, prin munca sustinuta dublata fara exceptii de onestitate, de tinerea acestor principii enuntate, se poate ajunge la majoritate, definitiva.

Imi pare rau ca nu m-am trezit mai devreme, ii puteam cere lu' Mos Craciun. Da' pina la urma nu-i problema, si 2011 are un 24 decembrie, cum are si 2012 si 2015 si 2020. Nu pot spune ca ma grabesc.

Dar pot spune ca am nevoie.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. Cred ca te-a impulsionat si ce s-a mai propus pe fain plus comentariile. Dap, mai e pana sa avem un partid de dreapta. N-ar strica.

  2. N-am mai dat de mult cu gura pe-aici, c-am fost fff. ocupat. da` uite ca zic acu`:

    De ce nu pui tu de-un partidulet nou, ca ma-nscriu si io ca simplu membru si cetatean onest. Da` sa nu-i spui Alba ca Zapada!!!

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Thursday, 6 January 2011

    @Melicovici Dap.

    @adi Pentru ca nu am virsta. Partidele se intemeiaza de oameni la cincizeci, nu de oameni la treizeci.

  4. pai sa infiintam partidul Noua Dreapta.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Thursday, 6 January 2011

    Nu stiu cit de bine ales e numele ala, tendentiosule.

  6. da e available may ppl! am verificat eu, nu exista partid cu numele asta. Noua Dreapta, gata cu liberalismul, cu Nationalu, cu tot felu de denumiri, sa reiasa din caracterul partidului.
    Plus s-a mai si facut ceva piar pe numele asta si e oarecum notoriu.
    Media stunt garantat pana se dezmeticeste presa ca ONG-ul si partidul sunt nu numai diferite dar dusmani poitici (intr-o anumita masura) si gata notorietatea.
    Nu mai tre sa cotizezi la pungoaiele vanto-motanesti ca vin ei ca fraierii cu gatul in lat. B1 si celelalte trusturi pro PDL, astaa obiective, or sa arate ca se scindeaza PNL din cauza ca magarii si-au tradat convingerile. Dupaia apare Crin sa explice ca el nu fute 2 deodata si cine-i dezaxatu asta: PAC! OTV e al tau.
    Ce a facut Mircea Popescu asta in Egipt domle cand era si Omar Haisam acolo?
    Sondaj: Credeti ca Mircea Popescu stie unde e Elodia?

    SI e un sut in cur bine plasat de te diuce la 10%. Si de acolo lucrezi cu ideologia ca ai vizibilitate, da pana acolo ride the wave.
    mantelegi?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Thursday, 6 January 2011

    Hehehe este un plan acolo, nu zic nu.

  8. Vezi daca i-ai facut vite pe criterii de varsta? Acu` nu mai ai cu cine.

    Da` nu-i nimic, mai asteptam zece-cinspe de ani, la scara istoriei nu inseamna nimic. Oricum, cam 30 de ani traieste politic o generatie, deci astia din `89 fix in 2020 vor fi "morti".

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Thursday, 6 January 2011

    Daca ii faceam eu nici nu era asa grav, da' s-au facut singuri.

    Asta e.

  1. O nevoie politica pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    De-a mea proprie, sau poate ca nu doar de-a mea proprie, cine stie....

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.