Mutatis mutandis

Friday, 03 June, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Va dati seama ca n-as putea rezista unui titlu in limba latina care n-are treaba cu textul.

mutatis-mutandis-1

mutatis-mutandis-2

mutatis-mutandis-3

Asa ca va anunt ca pe viitor Trilema se va reprofila pe probleme de casa si gradina, unde se gaseste cel mai ieftin mangal de barbecue, informatii importante despre panta de inclinatie a canalizarii, ora cea mai potrivita pentru udat gazonul si alte discutii rurale.

A, si pentru un moment de haz :

mutatis-mutandis-4

Care aveti sase-sapte camile pofiti la Dumbravita, sa va cumparati juncuta.

mutatis-mutandis-5

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

114 Responses

  1. plimbare placuta mein lieber herr

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 18 June 2011

    Nuca e pe bune.

  3. moar buci.

  4. Acum înțeleg de ce nu faci grătare. Cu asemenea bucătărie afumi imediat toată casa.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Sunday, 11 September 2011

    De ce ai face gratare in casa ?

  6. nu fi si tu hater acuma

  7. Ai monitor CRT?

  8. Dar unde ai vrea să le fac, în fața blocului?

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Sunday, 11 September 2011

    @gheorghe Da. Plural chiar.

    @Cristian Eu am gradina.

  10. @ghg : oricat de surprinzator ar fii in 2011, si eu as vrea unul.

    ma scot din sarite tft-urile la nebunie. plm, depinzand in ce colt te uiti al ecranului, variaza luminozitatea, lol. asta si faptul ca consuma curent ca sa arate culoarea de negru.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Sunday, 11 September 2011

    Eu sunt foarte multumit de ale mele. Un CRT de buna calitate bate oricind un TFT sau ce rahaturi mai exista pe piata, tot asa cum un bec cu incandescenta bate un rahat de-ala cu mercur.

  12. @Freud: asta pentru că ai un LCD varză. Ia-ți un Dell sau HP de calitate cu panou MVA, PVA sau IPS și o să vezi diferența. Sunt mult, mult mai scumpe decât alea de la ofertă, dar crede-mă că merită. Ia de citește Not All LCD Panels Are Created Equal. Sunt o groază care gândesc la fel ca tine, dar asta din cauză că n-au văzut un monitor de calitate și se înfing la alea de 400-500 de lei. De intrarea analogică nu mai vorbesc. Eu i-aș împușca pe aia care produc asemenea monitoare. Deci adaugă și o intrare DVI/HDMI/DP și nu fă ca zoso care-și ia cu intrare VGA/DSub15 după care se plânge că se vede textul nașpa.
    La laptopuri cel mai bun ecran pe care l-am văzut în viața mea a fost la un Thinkpad din seria Axx (A douăzeci și ceva am impresia).

    @Mircea Popescu: acum depinde și la ce îl folosești. Pentru text, mie LCD-ul mi se pare mult mai bun decât CRT-urile, mai ales dacă e bine randat. Se vede cristal.

  13. @Freud: Dell U2410 sau UltraSharp 2408WFP (dacă s-o mai găsi) ori HP 2475w par să fie mai răsărite. Samsung mai avea un model interesant cu super negru, dar nu știu exact ce model era.

  14. Îmi bag ceva-n moderarea comentariilor. Vezi website.

    @Freud: asta pentru că ai un LCD varză. Ia-ți un Dell sau HP de calitate cu panou MVA, PVA sau IPS și o să vezi diferența. Sunt mult, mult mai scumpe decât alea de la ofertă, dar crede-mă că merită. Ia de citește Not All LCD Panels Are Created Equal. Sunt o groază care gândesc la fel ca tine, dar asta din cauză că n-au văzut un monitor de calitate și se înfing la alea de 400-500 de lei. De intrarea analogică nu mai vorbesc. Eu i-aș împușca pe aia care produc asemenea monitoare. Deci adaugă și o intrare DVI/HDMI/DP și nu fă ca zoso care-și ia cu intrare VGA/DSub15 după care se plânge că se vede textul nașpa.
    La laptopuri cel mai bun ecran pe care l-am văzut în viața mea a fost la un Thinkpad din seria Axx (A douăzeci și ceva am impresia).

    @Mircea Popescu: acum depinde și la ce îl folosești. Pentru text, mie LCD-ul mi se pare mult mai bun decât CRT-urile, mai ales dacă e bine randat. Se vede cristal.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Sunday, 11 September 2011

    @Cristian Problema ar fi ca eu am cumparat o pereche de CRT-uri la second acum 4 ani din alea 3-400 de lei, care INCA sunt mult mai bune decit orice TFT/LCD vrei tu.

    Unul dintre motivele pentru care nu folosesc laptopuri este ca nu au ecrane CRT. Altul ar putea fi ca incalzesc. Evident cel mai important este ca nu se vind in kituri sa le pot asambla singur.

    De folosit il folosesti pentru a privi la el. Nu se fac asumptii despre ce anume, ca nu vad cine are nevoie de o masina care poate fi folosita numai pentru curbe la stinga.

  16. Ce sensibili sunteti voi. Eu am numai lcd, laptopuri + un lg "la oferta" de 17. Am avut un CRT de 15'' dar ma cam dureau ochii de la el, de cand cu lcd nu mai am problema asta.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Probabil iti era setat pe prea multa radiatie.

  18. Ale tale au potentiometru pentru radiatie? La cat le tii?

  19. Ce modele ce CRT-uri? În afară de câteva Sony-uri cu Triniton, restul CRT-urilor de-abia că se compară cu LCD-urile când vine vorba de citit/scris. Grila cu cristale lichide mi se pare că face lucrurile un pic mai clare. Repet, încearcă să te uiți la niște LCD-uri ca lumea, nu tot felul de prostii din hypermarketuri. Pe alea îmi vine și mie să le arunc pe fereastră.

    Hai că Dell și Lenovo te lasă sa-ți configurezi cât de cât laptopul.

    Ete scârț cu luatul curbei la stânga. TN e bun pentru gameri, *VA pentru cei care vor negru închis, iar IPS pentru dizainări care vor culori de calitate și unghiuri de vizibilitate bune.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    @gheorghe Din hardware nu setez decit temperatura culorii, intotdeauna pe 6500K, 9300 e ingrozitor de obositor. Software la momentu' asta am amplificarile toate pe zero (daca te uiti multe placi seteaza amplificari gen gamma 1.25 si alte cacaturi sa fie culorile "stralucitoare" bla bla). Eventual dupa nevoi poti sa-i chiar reduci puterea sub 1, depinde de monitoare, de cit timp petreci in fata lor si de cita lumina ai in camera. Testul e simplu : atita tai puterea pina cind o sedinta de x ore nu te jeneaza, unde x e cit vrei tu sa fie. Cealalta parte e ca-ti setezi fonturile cit sa fie comode, pe un monitor de 21 de inch asta inseamna ca n-are nimic scris de ce sa fie sub 16px de ex.

    Eu privesc la un monitor in medie zece ore pe zi de minim cincisprezece ani, am dioptrii 0/0 masurate asta vara si sunt de parere ca fix asta-i cauza : crt-uri la putere mica (si frecventa mare, ca la 50Hz le vad flickeru', cum il vad si pe LCD-uri, de pe la 80-85 in sus discutam).

    @Cristian Astea de care ziceam sunt o pereche Dell M991, vechi de zece ani, la vreo 50 de dolari sau asa ceva valoare de piata (si azi ca si acum 4 ani).

    Nu-mi veni mie cu teorii ca nustiuce avioane la 2000 de lei bucata, ca nu ma intereseaza. Eu nu-s dispus sa platesc peste 1-200 de lei pe un monitor, nu-s dispus sa cumpar sub 20 de inch si nu-s dispus sa ma deranjeze oricit de putin. Oricit de putin, asta inseamna ca ma fut in ele LCD-uri cu flicker, cu unghiuri timpite la culori, cu faptu' ca nu poti pune mina pe ele ca dau in spasme si asa mai departe.

    Ma depaseste, literalmente, cit de oi pot fi oamenii, sa plateasca ordine de marime ca sa obtina un produs mai prost dupa toate aspectele, numa' pentru ca aia vor sa le vinda expertii-n fraierit fraieri. De-aia nu merge economia, apropo : oamenii sunt fundamental irationali, ceea ce-i un mod politicos de-a spune ca-s niste vite sinistre.

  21. Lasă bă animalele că iarăși dau năvală alea de la PETA. Eu n-am văzut cu ochii mei vreun CRT care să se compare cu LCD-urile de calitate cu care am avut de-a face. Nu ești primul care laudă CRT-urile și te cred că în unele situații sunt mai bune sau mai convenabile, dar zău dacă m-aș arunca la un monitor CRT vechi de 3 ani sau mai mult. Am și eu un Philips vechi de ani buni, pe care nu l-aș da nici dușmanilor mei. Nu mai vorbesc de faptul că unde naiba găseam eu Dell-urile alea? Eu ți-am zis de ce îmi place tehnologia LCD, iar dacă adaugi și antialiasingul care îți oferă rezoluție „triplă” pe orizontală eu zic că atunci când lucrezi cu text nu ai decât de câștigat.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Mei, pina la urma fiecare-i diferit si pe banii lui fiecare are dreptu' suveran sa faca hapt cum considera.

    Io doar zic ca nu ma vad cumparind un LCD deceniul asta. Acum fo' zece ani cind au inceput sa miste mai vioi mi-am zis ca-i o tehnologie interesanta si promitatoare, si indata ce se va pune la punct am sa-mi iau. Iote ca inca n-o venit momentu' ala, nu e suparare, eu rabdare am.

    Dell-urile le-am gasit in ceva depozit de 2nd hand aici chiar in TM, nu mai retin unde si cum, da' era o hala cu ceva sute de monitoare, hai si-ti alege, uite asta ar fi bun, cite aveti aaa pai avem trei, hai sa le facem o proba, unu' nu mergea de nici o culoare, celelalte doua erau ok, cit vrei pe ele ? A, pai le luati amindoua ? Da. Atunci atit. Bine, tac-pac si aia o fost. La cit or costat imi puteam permite cite unu' tot la un an odata si tot ieseam ok ca pret.

    Da' lasind la o parte factoru' pret, au gagicile laptoape, peste tot in ce birouri merg toata lumea e pe TFT-uri (bine, unii nici n-au incotro la ce inghesuiti sunt), inca n-am intilnit un ecran care sa-mi arate mai bine decit ce am acasa decit de citeva ori, si de fiecare data la dtp. Unde erau fara exceptii fix tot monitoare CRT, doar ca mai scumpe decit al meu (si-n general cam la fel de vechi, sau chiar mai vechi, am vazut un Sony de 24 de inch de prin 99 cred, dar probabil cel mai bun monitor pe care l-am vazut de cind sunt).

  23. Crede-mă că nu mi-a făcut deloc plăcere să dau o căruță de bani pe un monitor.

    Văd că nici pcMadd care vindea tot felul de vechituri nu mai vinde CRT-uri. Sunt curios ce se întâmpla dacă niciunul din alea trei de le-ai vrut tu nu mergea sau era varză :-D

    LCD-uri de prin birouri o sug pentru că șefii se zgârcesc să ia unele ca lumea și iau tot felul de rahaturi.

    P.S. Ce mi se pare mișto la M991 e rata de reîmpropătare de 110 Hz.

  24. @Cristian, la LCD-uri prefer Dell si Nec (de regula au MVA si DVI), de preferat un 19" sau 20" 4:3 , ca alea wide imi par aiurea. Folosite se gasesc pe la 150-300 de lei si-s mai bune decat ce se gaseste de regula de nou in comert.

    CRT-urile inca mai sunt mai bune decat LCD-urile, numai daca le comparam contrastul si deja nu mai are rost sa continuam. Singurele dezavantaje la CRT-uri ar fi legate de dimensiuni si ca-s mai obositoare pentru ochi.
    CRT-uri bune aveau si aia de la Iiama, Dell-urile erau cu tub sony trinitron, Eizo iar faceau monitoare bune, si (parca) papagalii Viewsonic.
    Pe laptouri aia de la MSI te lasau sa-ti configurezi, aveau pana laptopuri cu ddr normal ca pe computere, nu sodim. Sunt si acum destule laptopuri cu slot mxm (1,2,3) pentru placi video, ramii nu mai sunt o problema, placile de baza ti le alegi cu ce chipseturi vrei, procesoarele pot fi schimbate, also diplay.

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    @Cristian Pai probabil luam un Sony, sau ceva. Era din ce alege acolo, pe bune.

    E un monitor foarte ok pe toate partile, oricum o intorci. Eu oricum prefer rezolutii "mici" gen 1024, n-am idee de ce, primul monitor era un 13 inch de-ala CGA de 320, cind am facut saltul la EGA pe 480 parca am fost superfericit, pe urma VGA la 640 eram deja incintat, deci fix puneam monitoru' si gata, ala vechi era uitat. Dupa care am mai sarit o data pe 800, aia o durat o vara ca imediat mi-am luat un monitor nou, 1024. Si de-atunci, de prin cit sa fi fost, 96 ? 97 ? De-atunci tot pe 1024 stau, am incercat 1280 cind o iesit, meah. Am revenit. Am tot reincercat, inclusiv 1600 am incercat pe un monitor de 24 de inch de l-am avut inainte sa plec, mneah. Nu m-or convins si pace.

    @Batman Problema mea nu este sa mi le "configurez". Problema mea este sa fie comodizata piata, adica sa pot alege componente de la ce producator am io chef, si-atunci sa inceteze cu cacaturi gen "vindem cu adaos 80% ca oricum n-ai ce face". Aia e problema, nu ca sa iau eu 4 giga in loc de doi. Eu vreau 8 giga la pret de 512 mb.

  26. @Mircea Popescu, pai 2giga ddrIII is cam 45-50 de lei. La banii astia, nu mai conteaza. Hdd-urile de 2,5 iar sunt (relativ) ieftine, nu-s cu mult mai scumpe decat alea de 3,5. Placile de baza si restul accesoriilor ce-s mai scumpe (si-i drept ca au dezavantajul ca-s mai greu de racit, da asta-i pretul mobilitatii). Diferenta de pret intre un desktop (cu monitor cu tot) si un laptop o ajuns sa fie destul de mica (la configuratii asemanatoare, ca performantele nu-s comparabile, desktopu rulz).

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Mei, o chestie simpla :

    Asus G73SW-BST6 Laptop i7-2630QM Quad Core 750GB Wimax 17.3" Nvidia G 156 reviews - $930 - 14 stores

    HP Pavilion dv6t Quad Edition Core i7-2630QM Laptop dv6tqe 16 reviews - $899 - 7 stores

    Cit ma costa un quad core desktop fix tot la specificatiile alea ? A, jumatate banii ? Pai atunci despre ce plm vorbim ?

  28. Da' monitoru, cat face monitoru? Batman, Batman.
    O chestie la fel de simpla, laptopurile pleca de la 1000 -1200 de lei, un PC ii cam 600-700 + 300-400 monitoru.

  29. @Mircea Popescu: eu te cred că ai avut noroc și ai găsit ceva care să-ți placă.

    În privința rezoluție, multă lume gândește la fel ca tine, nu-i nicio surpriză aici. Eu însă vreau rezoluții cât mai mari ca să-mi poate încape cât mai multe în caz de nevoie. N-am vederea extraordinară, dar GNOME/GTK+ mă lasă să-mi aleg fonturi cât vreau eu de mari așa că dimensiunea mică a pixelilor nu e o problemă pentru mine, ba chiar un avantaj pentru că textul e desenat mai fin.

    @Batman: nici eu nu mă omoram după panoramic, dar când te uiți și la filme, parcă sunt chiar de dorit.

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    @Batman Mei, bun, pleaca. Io ziceam nu neaparat de virfu' de gama, da' totusi mai in prima treime asa, ca eu nu imi cumpar nici laptop nici desktop de 1000 de lei. Deci hai sa vedem un quad core asa mai serios, ce oferte avem pe laptop si ce putem construi pe desktop. Lasint la o parte toate problemele de spatiu etc, ca de exemplu ca daca eu vreau un raid cu 4 hdd-uri pe desktop imi fac miine.

    @Cristian Mei, si eu am nevoie de spatiu uneori, adica o data pe luna sa zic in medie cind fac analize pe actiuni si chestii. De-aia si am doua. Da' practic vorbind multa lume confunda "a avea nevoie" cu "a-ti da importanta". Cel putin asta am constatat eu privind la oamini.

  31. Și tu acum. Încerc și eu să compensez niște lipsuri :-)
    E bună ideea cu două monitoare. Pentru programare probabil că mi-ar fi fost mai utile două mai mici și cred că găseam două suficient de bune la același preț, dar după aia era mai nasol cu filmele.

  32. @Mircea Popescu, da tu vrei sa-ti bag in ochi partea cu "ca performantele nu-s comparabile, desktopu rulz"?
    Laptopul isi are rostul pentru movilitate (sau trebuie sa repet si partea asta?). Nu-ti iei laptopul cu tine ca sa faci raid (iar aia care-si iau ca sa se joace au de regula probleme cu caldura si cu partea de alimentare), ci ca sa poti lucra/citi/coresponda etc si de altundeva nu doar din casa. Un editor de text, un browser si ceva media player cer resurse de nu se poate.
    Gasesti Core 2 duo pe la 1200-14000 cu placa video decenta, da nu vad ce sa faci cu quad pe laptop (exceptand cazurile celor care muncesc cu computerul - programare/proiectare, caz in care investitia isi merita fiecare leut pentru timpul castigat).
    Si io-mi fac sli maine, ca raid am deja, da nu-mi car calcuratorul dupa mine la munca.

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Si revenim exact la vorba de la 22, fiecare-i diferit si pe banii lui face ce pofteste.

    Eu de exemplu nu doresc sa lucrez altundeva decit in locul in care lucrez. De-asta n-am nustiuce telefon, de-asta nu-mi cumpar ipad si asa mai departe. Iar cind lucrez vreau sa pot lua un fisier de 1.6Gb, deschide si citi fara probleme, procesa in secunde si asa mai departe, acolo pe loc. Nu vorbim discutii, ci chiar am dat o proba recenta pe faza asta.

    Deci pina in final ce-i adecvat pentru fiecare e adecvat pentru fiecare, nu aia-i ce ne agita pe noi. Da' nu mi se pare ca poti sa contesti ca intr-adevar, laptopurile se vind mai scump decit justifica piesele din ele, pur si simplu pentru ca-s laptopuri, si n-ai optiuni, nu le poti cumpara bucati ci doar intregi.

  34. Tu nu citești pe wc? Zău de n-ar fi mișto un iPad pentru lectura de pe wc.

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Am o editie din operele complete ale lui Caragiale rezervata-n acest scop.

  36. Lactopurile sunt scumpe ca trebuie sa aiba o constructie solida sa nu iti pice bucati din el dupa cateva luni de folosire si nu poti sa-ti alegi foarte multe pentru ca-s facute sa incapa piesele exact sa nu ramana loc sa arunci un scuipat inauntrul lui. Un laptop mai solid e minim vreo 30-40 de mil, unul mai decent 23-25 si asta nu cu cine stie ce specificatii, un dual core cu niste giga de ram si un hdd, dar au constructia mai buna decat cacaturile de 12 mil.

  37. lolo ce cacaturi citesc aicea. lcd-ul e mai obositor decat crt, punct. pe crt o ardeam eu 13 ore fara ecran de protectie, pe cacaturile astea pic de somn pe la 11 seara.

    laptopurile sunt scumpe in romania pentru ca romania suge pula punct

    romanii o sug si de bine ce o sug nu stiu ce sunt alea reduceri. desigur ca daca tu incerci sa vinzi un laptop la 200-300% din pretul unui desktop, evident vei suge puli.

    eu am dat vreo 1500 eur acum 5 ani pentru un desktop, era laptopul 600.

    desigur, asta daca vreau sa stau zilnic cu stecher in priza la o chestie care teoretic e portabila.

  38. a si ps :

    DE CE MIRCEA CARE NU SE UITA LA TV ARE TELEVIZOR? !!!?!?!!?!?!?!?!?!?!1111112213124234 354742

  39. Mircea Popescu`s avatar
    39
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    @gheorghe Deci sunt scumpe din cauza plasticului ? Mai vere... Fa-le din duraluminiu, cum se fac vasele alea mari de lapte daca-ti mai amintesti, de le-or harabit douazeci spre cincizeci de ani pe toate coclaurii colectorii de lapte si n-or avut nici pe dracu'. Pe bune daca nu-i prosteala ieftina asta, "e scump ca tre' bagat plastic".

    @Freud N-am inteles, tu esti sclavu' lucrurilor, daca ai televizor tre' sa te uiti la el, daca ai nevasta tre' s-o futi, daca ai ventilator il tii pornit numa' pentru ca ai ? Uite ca io am televizor si tot nu ma uit la el, era aici cind m-am mutat.

  40. daca ai nevasta tre’ s-o futi

    Da, că altfel se duce la altul.

    @Freud: și ce LCD-uri ai văzut mătăluță?

  41. Mircea Popescu`s avatar
    41
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Macar vine cu bani.

  42. @cristian : de coispe firme si marimi.

  43. Misto fotoliu ala, iti afunzi coaiele in puf ca un pasa.

  44. Pai Freud e bashtan, da 1500E pe un desktop dar isi ia lcd de 50E.

    Totusi, ceva ce-as vrea si eu. Un monitor mai mare de 20'' care sa fie 4:3, nu 16:9. 16:9 este o chestie foarte stupida, le permite muistilor de producatori sa scrie ca au rezolutii mari mari, totul din ce in ce mai mare, dar de fapt tot ce e interesant e tot in centrul ecranului, iar pe verticala pe un monitor de 23'' ai de fapt spatiu mai putin decat pe un monitor de 19''.

    Desigur sunt si niste avantaje, anume ca poti pune 2 ferestre una langa alta sau poti sa-l intorci invers si sa ai extrem de mult spatiu pe verticala, dar e cam ghey, deci tot 4:3 e mai bine.

  45. Lasă bă textele cu mărimea și firmele că eu sunt aproape sigur că n-ai vazut un MVA/PVA sau un IPS că nu expune nimeni așa ceva, pe toți trebuie să-i pui să ți-l despacheteze, iar prin birouri, am zis deja, se găsesc doar știfturi.

  46. @gheorghe: așa e cu raportul. Monitorul meu 16:10 de 24 țoli e cam la fel de înalt ca vechiul de 4:3 și 19 țoli. Eu mă consolez cu gândul că măcar benzile negre de la filme sunt mai subțiri.

  47. Mircea Popescu`s avatar
    47
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    @cristi Sa stii, am un set, canapea si doua fotolii, piele naturala "ecologica" zice, un deliciu.

    @gheorghe Nici nu esti singurul. http://www.google.com/search?q=large+4:3+monitor

    @Cristian Eu am vazut si MVA si IPS, in birouri. Se gasesc in general stifturi, da' nu absolut si exclusiv stifturi. Mai depinde si de birouri, sau mai exact de cine lucreaza acolo.

  48. P.S. @Freud: un test oarecum simplu ca să-mi dau seama dacă ai văzut monitoare LCD de calitate: se puteau înălța sau coborî și roti stânga-dreapta cu 90 de grade?

  49. Mircea Popescu`s avatar
    49
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Testu' pulii, de exemplu in banca are fata monitor de-l poate inalta/cobori/roti si e tot un TN obosit.

  50. Deah si eu am pe la lucru ori samsunguri basite care se strica cu zecile si dell-uri de 23 de inch, amandoua se rotesc si plm dar sunt TN-uri de cacat.

  51. @Mircea Popescu: prin firme americane mai acătării bănuiesc, unde apropo Dell-urile par să fie destul de populare, dar nu-i musai. Cei de la Google par dotați din punctul ăsta de vedere, însă la Microsoft prin Franța am înțeles că au Dell G2410 care e mișto datorită consumului scăzut, dar care are panou TN. Ar mai fi și 37signals cu ale lor Mac-uri, dar monitoarele alea sunt bune pentru bărbierit mai degrabă.

  52. Mircea Popescu`s avatar
    52
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Ahahaha buna asta cu barbieritul.

    Chiar si-n Romania sa stii ca exista firme care-si trateaza civilizat angajatii. Nu puletii de citeva sute de euro pe luna, bineinteles, da' de existat exista.

    Logic vorbind, pentru ca salariul mediu sa fie la 1800 intr-o tara in care "toata lumea" abia scoate 600 e destul de evident ca exista un contingent sanatos peste 10`000.

  53. Mda, problema cu Dell e ca au inceput sa bage numai cacaturi, sau poate doar in Romania sau poate de fapt baga genesys din romania cacaturi in dell-uri, dar eu pe la lucru am avut vreo 6 HDD-uri stricate in calculatoare dell noi noute, din vreo 25 cumparate...

    Si sincer, am ajuns la concluzia ca ma pis pe calculatoare brand name, sunt scumpe si de cacat, mai putin flexibile si nu-s deloc mai bune si mai stabile decat unul facut din bucati cu putin bun simt pe care-l scoti macar cu 20% mai ieftin cu specificatii si calitate mai buna.

    Desigur, daca ai o mega multinationala cu jdemii de desktopuri si poti sa-ti planifici achizitiile si sa-ti faci infrastructura de deployment si plm poate ca are sens, dar eu nu am, deci nu-mi pasa.

  54. lol hater pe negotul jidanesc

  55. @gheorghe: e foame de bani. Tu te descurci să ți-l asamblazi, dar ce se fac amărâții care nu se pricep? Își iau laptop? :-) Și mai sunt și persoanele care deși se pricep, nu reușesc să cumpere componentele așa că ajung să-și ia unul de firmă.

    @Jew: să știi că Dell a fost chiar tare la începuturile sale exact la partea de comerț. Primeau comenzi prin poștă și livrau la fel, iar clientul avea libertatea de a-și configura calculatorul cum vroia mușchiul său. Dacă vroia cu 8 MB de RAM în loc de 4 nu era nicio problemă șamd. Între timp s-au mai prostit și ei și au venit cu tot felul de rahaturi de denumiri și segmentări cretine.

    @Mircea Popescu: deci doar bancherii au privilegiul ăsta? Mie chestiile astea de ergonomie mi se par obligatorii.

    Legat de picior: ăla e mai mult un test negativ în sensul că dacă piciorul lasă de dorit, sunt șanse mari ca și ecranul să lase de dorit.

  56. Mircea Popescu`s avatar
    56
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Si sincer, am ajuns la concluzia ca ma pis pe calculatoare brand name, sunt scumpe si de cacat, mai putin flexibile si nu-s deloc mai bune si mai stabile decat unul facut din bucati cu putin bun simt pe care-l scoti macar cu 20% mai ieftin cu specificatii si calitate mai buna.

    Eu cam asta cint de prin 1995.

    @Cristian Daca un angajat, ORICARE angajat, de la femeia de serviciu pina la pizdutele de raspund la telefoane nu e capabil sa invete sa asambleze intr-o zi, eu ii prind miinile pe rind in tocul usii, apoi picioarele, si apoi il/o concediez, cu desfacerea contractului de munca pentru idiotenie in forma agravata si recomandare pentru ajutor de handicap sever - lipsa creier.

    Apropo de discutia cu DELL si cum era el intr-o vreme tare, poate numele de Carly Fiorina va spune ceva. Sau poate ca nu.

  57. Ba deci e culmea, sa ma pis pe ei de jidani si pe dolarii pe care-i economisesc facand toate monitorarele wide, acum nu mai gasesc nici monitoare de 18.5'' 4:3. Muie.

  58. ba lasand monitoarele, sa-mi explice si mie cineva de ce latin_swedish e default pe servere?!

  59. Mircea Popescu`s avatar
    59
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    @gheorghe Eu in continuare zic ca e vina publicului. Daca nimeni nu cere, normal ca baietii dau ce e mai profitabil.

  60. Mda, publicul e prost. Toata viata mea am incercat sa le explic oamenilor ca monitoarele wide sunt de cacat, dar ei nu ca asa sunt si filmele la cinematograf. De parca s-au mai scos in ultimii 10 ani 4 filme la care sa merite sa te uiti.

    Lua-si-ar monitoare 3d publicul asta.

  61. Mircea Popescu`s avatar
    61
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Eu planuiesc sa dau lovitura cu niste vibratoare 3d. Nu mai spune la nimeni.

  62. E și factorul preț. Cică e mai rentabil pentru producătorii de panouri să scoate doar modele de un singur fel și anume 16:9.

    De asamblat calculatorul nu e chiar greu, dar trebuie să știi și ce anume asamblezi. Nu e chiar așa de ușor să selectezi componente care să se potrivească într-un mod cât mai echilibrat, iar de calitate sau diverse caracteristici nu mai vorbesc. O groază de lume se zgârcește de exemplu la sursă, deși dacă aia face figuri sau e mai sensibilă la fluctuațiile de curent n-ai făcut nicio afacere. La fel și cu SSD-urile. Până să vină Intel cu ceva ca lumea, toți ceilalți o sugeau la scriere. Apropo de calitate, firmele mari, inclusiv Dell din ce am văzut în niște filmulețe, testează serios sistemele înainte de a le scoate pe poarte fabricii.

    Fiona n-a făcut ea mare brânză, dar nici înainte de ea nu era HP vreun mare nume în privința calității. Era cunoscut și atâta tot. Digital în schimb era de vis și nici Compaq n-o ducea rău la capitolul vânzări.

  63. @Mircea Popescu: vibratoare 3D s-au făcut deja. Dacă vrei să fii original fă unele 2D.

  64. @Jew: serverul cui? Implicit se folosește ISO-8859-1 care s-ar putea să nu includă suport pentru suedeză, iar Apache httpd-2.2.19-2.fc15.x86_64 are în fișierul de configure implicit directiva AddDefaultCharset UTF-8.

  65. Mircea Popescu`s avatar
    65
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Da mei, da' noi vorbeam ca gheorghe le selecteaza si niste unu'-doi necalificati le pun in cutii.

    Nu stiu cit creditez filmuletele din seria "priviti cum penetreaza cerneala aceasta creta". Sa nu mai spui la nimeni, da' halatele alea albe nu-s din spital, au ei asa un studio unde imbraca in halat de doctor pe oricine.

    Fiona a facut urmatoarea brinza : "avem un brand cunoscut, sa bagam maxim de cacaturi pe gitul fraierilor cit tine si in rest inchidem cosmelia". Acelasi principiu s-a aplicat in anii 90 across the board.

  66. Lenovo (Thinkpad) - Inside the box - Display Ratio Change (again):

    I stated in my last post that the industry is going to go through yet another display ratio change over the next year or so.

    For years we've had 4:3 “square” displays. These have all but disappeared from the market as the current standard is 16:10 “wide.”

    The industry is about to move yet again to true 16:9 wide. This means that the ratio of your PC display will match that of your HDTV. This change won't happen overnight, but will phase in gradually. In fact, it's already started. Many of the newest consumer notebooks, especially in the 15″ class now sport the more rectangular 16:9 display.

  67. Mircea Popescu`s avatar
    67
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Mbine.

    Revenind la ontopic, mare chestie e o gradina la casa omului, fratii mei albi. De exemplu tocmai am luat niste rosii de pe araci, am tras de niste usturoi si-am taiat busuioc direct din tufa, facindu-mi o salata. Ma rog, cu untdelemnu' si sarea din magazin, da' tot e o mare chestie.

  68. Mircea Popescu`s avatar
    68
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Din articolul citat de Cristian :

    Again, we can thank the LCD manufacturers for this change. By cutting everything in the same aspect ratio, they have less waste per large sheet of glass. Since these manufacturers make more selling TV displays than laptop displays, the PC vendors have almost zero say in this change. We simply have to adapt. As much as I would like it to be so, 4:3 is not coming back.

    Deci e clar. Eu ramin totusi pe 1024x768, care-i 4:3.

  69. Poftă bună, dar și mai interesant era dacă ne spuneai că ai cules iarbă din grădină :-)

    Legat de canapelele alea: nu transpiri pe pielea aia de zici ce-i aia?

  70. Mircea Popescu`s avatar
    70
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Apai io in general port haine, iara pe catele nu le las.

  71. Nici măcar pantaloni scurți?

    Eu zic să-ți faci provizii... de monitoare.

  72. Mircea Popescu`s avatar
    72
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Neap, pantalonii scurti sunt pentru copchii.

  73. Mircea Popescu`s avatar
    73
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 September 2011

    Apropo de #52 asta ce monitor o fi avut ?

  74. Monocrom de 14 țoli.

  75. Lasă monitorul ăla, hai mai bine să ghicim ce monitor are ăsta :-)))

  76. Ia uite aici super monitor de la Intergraph: InterView 28hd96 CRT monitor. 28 de țoli, panoramic adică numai bun de filme plus rezoluție înaltă. Așa ceva avea și John Carmack când lucra la Quake.

  77. P.S. PC Report avea cred în fiecare număr o reclamă babană la stațiile Intergraph. Byte în schimb era mai mult cu SGI în special stația de lucru O2.

  78. Mircea Popescu`s avatar
    78
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 21 September 2011

    Pai bun.

  79. Arpopo de mutat, nu ziceai tu pe undeva că ți-ai lăsat nu știu ce lucruri printr-o casă din SUA (raionul Massachusetts pară-mi-se) deoarece îți era mai comod așa?

  80. Mircea Popescu`s avatar
    80
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Asa, si ?

  81. Vroiam să văd dacă e așa sau ba. Aia e casa în care o să te retragi când te-oi pensiona?

  82. Mircea Popescu`s avatar
    82
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Ie storage bwey. Nu prea cred ca ma voi retrage in State, depinde si cit de batrin ajung sa fiu, da' nu-mi pare probabil. Mai au de supt multa pula pina sa ajunga oameni.

  83. Deci nu e casă de locuit mai ales la bătrânețe, ci doar un depozit? Să înțeleg că românii/România > americanii/SUA?

  84. Ahahaha, are garaj dala inchiriat.

  85. Mircea Popescu`s avatar
    85
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Romania e preferabila cultural, pentru ca aici daca-i spui putoi unui putoi respectiv mediocru unui mediocru aia se supara si te considera arogant, da' nu reusesc sa adune o groaza de timpiti ca ei care sa tina manifestatii pentru drepturile putoilor mediocri de-a nu-si avea sentimentele ranite sau ceva cacaturi. Romania nu are o Ellen Degenerate, si nu are (inca, cel putin) o hoarda de socialisti care s-o faca pe liberalii in public. Mai important, e preferabila economic, pentru ca-i in general populata de cetateni lipsiti de abilitatile si intelegerile cele mai banale, si ca atare nu-ti ia mult efort sa-ti mearga bine. Adauga un regim fiscal incurajator si apropierea Europei si deja e ceva.

    Nu mi-e clar daca va mai ramine ceva din avantajele locului in zece sau douazeci de ani, da' nici nu pot spune ca-mi pasa. E, pina la urma, problema Romaniei sa-si mentina si dezvolte avantajele comparative.

  86. Hater pe lesbiene. Noi o aveam pe Magda Ciumac, iar acum pe Daniela Crudu & blonda lui Bote. Regim fiscal încurajator?! Mie ăla din SUA mi se pare mai încurajator, dar nu-s expert contabil, așa că e posibil să n-am dreptate.

  87. Magda Ciumac e bolnava de sifilis.

  88. Mircea Popescu`s avatar
    88
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Eu nu sunt hater pe lezbiene. Am doua in casa, pe de-o parte, Portia de Rossi mi-e chiar draga, Anne Heche mi-e simpatica, Degeneratis e o alta mincare de peste. Ea si cu alalalt bot de osinza, nu mai retin cum o cheama. A, Flossy McToilet.

    SU sunt o catastrofa fiscala deja, si se va agrava.

  89. Ai două lesbiene? Da' ce naiba faci cu ele, curățenie prin casă?

    Stai puțin, că eu aș fi vrut să excludem ajutoarele alea date de guvern marilor corporații și alte rahaturi. Mă refer mai mult la omul amărât care are un serviciu sau cel care vrea să-și deschidă o (mică) afacere. E încurajat afaceristul sau trebuie să dea TVA-ul în avans și alte rahaturi?

  90. Mircea Popescu`s avatar
    90
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Da' tu de ce crezi ca toate lezbiencele is fanatice de-alea ce nu pot vedea pula ?!

    Vezi, asta-i problema cu feminazele astea timpite : propaga aarhetipuri scornite de mintile lor inecate in osinza.

    Nu mai exista oameni amariti care sa aiba o afacere. Mediul e atit de ostil initiativei private incit nu cred ca se poate povesti.

  91. Nu e vorba de feminism și faptul că au oroare de pulă, dar din moment ce sunt lesbiene înseamnă că nu fac sex cu bărbați. inb4 Mircea Popescu nu e bărbat.

    Păcat când te gândești la al lor american dream.

  92. Mircea Popescu`s avatar
    92
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    De fapt faptu' ca-s lesbiene inseamna ori ca prefera sa faca sex cu femei ori ca nu sunt in general interesate de barbati. Si daca erau heterosexuale insemna exact invers, ca prefera barbatii sau ca nu-s in general interesate de femei.

    E pacat, ce-i drept.

  93. Cu fetele lesbi ie cam naspa ca nu poti sa le zbanguiesti si etc.

    Nu-mi imaginez ce dubios poti sa fii sa te uiti la alea cum se ling intre ele, tu cu ditai bulanul si spor la laba caci ele nu te fut.

  94. Mircea Popescu`s avatar
    94
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 October 2011

    Da' dice sa nu te futa si dice sa nu poti sa le zbenguiesti ? Bre, voi de unde va informati, de la Cosmo ?!

  95. Eu încep să cred că alea sunt de fapt bisexuale.

  96. Pai bi e altceva.

    Fetele strict lesbi nu vrea cu baieti.

    Adica cu care-am-incercat-eu.

  97. Mircea Popescu`s avatar
    97
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 October 2011

    Pai nu. Daca erau bisexuale nu aveau preferinta de gen.

    Sa intelegem cu o paralela. Unele femei is blonde, altele brunete. Barbatii care sunt strict interesati de brunete si dau in bilbiiala daca vad o blonda ar fi ceva fetisisti. Femeile care sunt strict interesate in femei si dau in bilbiiala daca vad o pula sunt ceva misandre/heterofobe. Barbatii care prefera brunetele sunt niste barbati care prefera brunetele. Femeile care prefera femei sunt lezbience. Barbatii care prefera blondele sunt barbati care prefera blondele. Femeile care prefera barbati nu-s nimic, sau is heterosexuale. Barbatii care nu pot vedea brunete, ca ii apuca tremuriciu' is ceva fetisisti. Femeile care nu pot vedea pizda ca le apuca voma sunt ceva misogine/homofobe. Nu se prea intilneste, homofobia e mai des intilnita la barbatii (tineri si cam fara experienta sexuala).

    In fine, babratii carora nu le pasa sau le pasa prea putin cit sa conteze sau admira brunetele pentru parul lor negru si blondele pentru flocii lor blonzi sau ceva is niste oameni nu e clar cum, iar femeile care admira pula pentru ca-i lunga si pizda pentru ca-i umeda sau asa ceva sunt bisexuale.

  98. Mircea Popescu`s avatar
    98
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 October 2011

    @Freud Nu voiau cu tine si te-au mintit.

  99. Eu de aici am înțeles că Mircea ar face-o și cu bărbați. Drept urmare, Mircea, să lași și bărbații să participe la concursul de sodomizare care are drept premiu sodomizarea ta.

    @Freud: în garajul ala își tine bemveaul cu care a agățat-o pe directoarea tehnică Polimedia, aia care știe și să cumpere pâine pe lângă nițel HTML.

  100. Si sa tina o companie de servere in SUA.

  101. Stai că acum mi-a căzut fisa. MP a pornit dintr-un garaj la fel ca HP :-)))))))

  102. Mircea Popescu`s avatar
    102
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 October 2011

    Nu HP a pornit dintr-un garaj. Ci tirul.

  103. TIR-ul sau tirul (de armă)?

  104. TIR-ul condus de Ukavra sau tirul de armă?

  105. Mircea Popescu`s avatar
    105
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 October 2011

    Nu mai tot pune atitea intrebari.

  106. Dacă nu dai și tu rootul sau nu deblochezi accesul la paginile wiki ca să-mi pot edita ori șterge comentariul 103, eu ce să fac?

  107. io cred ca asta are ceva fixatie cu d'soara mentionata.

  108. Mircea Popescu`s avatar
    108
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 October 2011

    Io cre' ca are fixatii cu ele pe rind. Ceea ce-i cam gheu, in masura in care ele-s doar vehicolu'.

  109. Sau invers.

  110. pai na, daca lili n-o vrut saisedeielui

  111. Nu știu nicio lili.

  1. [...] V-am amenintat ca ne reprofilam pe chestiuni domestice ? V-am! [...]

  2. [...] Mutatis mutandis [...]

  3. [...] mai intilnit cu el de altfel cu ocazia vinzarii fetelor la tirgu' de juninci organizat reglementar anu' trecut ca si-n toti anii de la facerea fetelor pe [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.