Mircea MacGyver Popescu

Friday, 12 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am creat o improvizatie ridicola din disperarea nevoii. Cum cititorii insista sa le-o arat, ca sa-si rida de mine fara indoiala, ce pot eu face decit sa acced ? Las' sa rida, ce, io n-am ris niciodata de nimeni ?

Prin urmare, ca sa va faceti singuri plase de tintari, ori din disperarea nevoii ori din perversitatea imitatiei ori de-a dreptul din perversitate pura, aveti nevoie precum urmeaza :

  1. Ferestre care sa aiba undeva o suprafata lisa.
  2. Plasa care sa fie metalica. Pentru ca daca-i de plastic va fi fara indoiala (fiind vinduta in Romania, unde toata lumea-si vinde deseurile pe post de "produse" si inca la suprapret) proasta, ceea ce inseamna ca se va coace la soare si puteti sa va spalati pe cap cu ea intr-o luna-doua. Un alt avantaj important al plasei metalice este doua, si anume
    1. ca fiind metalul mai rezistent decit plasticul se poate realiza plasa cu sirme mai subtiri la aceeasi rezistenta, ceea ce reduce frecarea la vint, ceea ce reduce fortele perpendiculare la care intregul ansamblu va avea a face fata si respectiv
    2. ca fiind metalul mai greu decit plasticul plasa in sine are inertie mai mare la miscari perpendiculare, ceea ce-o recomanda scopului nostru.

    Eu am cumparat plasa de aluminiu izolata cu fibra de sticla, e destul de scumpa dar e si cea mai buna, imi pare.

  3. Duct tape. Acest element nelipsit din orice buzunar de MacGyver adevarat trebuie sa fie numaidecit si neaparat de buna calitate, ceea ce exclude cam nouazeci si trei firtale la suta din tot ce se ofera spre vinzare in scumpa patrie.
  4. O foarfeca, o scara, manusi. Precum si sutiene, chiloti, lanterne si alte echipamente de protectie & sustinere, dupa nevoi si necesitati.

Odata ce v-ati asamblat necesarul intr-o gramajoara la fata locului, treceti la a va asigura ca intr-adevar plasa potriveste peste geam, dupa care taiati frumos o lungime potrivita, cu ceva toleranta, lipiti o bucata de duct tape din virful jaluzelei ca sa tina plasa cit o montati (eventual echipati o domnita cu o coada de ceva sa va ajute sustinind plasa) si purcedeti la a lipi marginile (anume, stinga si dreapta intii). Odata ce-ati fixat astea doua parti, lipiti jos (si intariti, ca in virtutea gravitatiei aici e mare presiune) si sus (unde nu strica niste intarituri, daca se poate).

Nu va fi cine stie ce aspectuos, da' nici tintari nu mai am. Eu. Ymmv.

macgyver-1 macgyver-2

macgyver-3 macgyver-4

Duct tape n-are cine stie ce aderenta pe plasa, dar are buna aderenta pe plasticul in care-i montata fereastra, asa ca pozitionarea resita mai degraba mecanic decit altfel. Tocmai de aceea minimizarea fortelor perpendiculare e asa de importanta.

Ansamblul tine, deocamdata. Daca se rascoala, ma gindesc ca vom vedea atunci. Da' pina se rascoala... merge si asa. O, tara mea de glorii, tara mea de te-as fute-n gura cinci mii de ani tot n-ar fi destul pe cit meriti.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. Nu era mai simplu sa-ti importi plase din Ungaria? Just a-saying.

  2. Cristian`s avatar
    2
    Cristian 
    Friday, 12 August 2011

    N-arată rău. Acum să văd cum reușesc și eu la bloc cu tâmplărie dintr-aia veche din lemn mai ales că fereastra are și un fel de jgeab :-D

    P.S. Aia cred că trebuia s-o arăți în altă parte, aici de exemplu http://trilema.com/2010/nsfw-vulvarium/

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 12 August 2011

    @dAImon Dintr-un motiv care nu se poate explica in cuvinte geamurile nu au locasul ala in care s-ar potrivi niste screen-uri speciale.

    @Cristian Pai pe timplarie de lemn teoretic e inca si mai simplu, cumperi cuie de cizmar si bati cam la centimetru.

    Aia = ?

  4. Cristian`s avatar
    4
    Cristian 
    Friday, 12 August 2011

    E cam vechi lemnul, dar da e o idee.

    Fiecare completează cu ce vrea la fel ca la șaorma.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Saturday, 13 August 2011

    Am uitat sa zic : distractia favorita de cind am instalat astea e sa ies noaptea afara. Pe plasa sunt cel putin 2-3 tintari privind cu jind inauntru, si-s asa de absorbiti ca pot fi striviti cu degetu' asa, delicat. Finut.

    Lalala.

  6. Te pomenești că acum ți-ai găsit una de gimnaziu și vrei să-i faci insectarul.

  7. si ce... metalul nu rugineste bre? daca bate crivatul de banat intr-o zi si-ti zboara constructia? :D

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Saturday, 13 August 2011

    @Cristian Io nu prea ma am cu astea mici. Pe bune.

    @f Asta metal e aluminiu, asa cum va recomand si voua. Aluminiul nu rugineste de la natura, ca oxizii de-i formeaza in aer adera la metal si il izoleaza, da' asta al meu are si izolatie suplimentara de fibra de sticla. Ceea ce va fi util cind e rece afara, sa nu faca turturi prea mari (teoretic vorbind, vom vedea atunci practica).

    Daca bate vintul pe afara nu voi avea probleme, ca precum vezi improvizatia-i inauntru. Singura chestie-i daca se face super curent prin casa, ca-s usile deschise. Deocamdata tine, da' vom vide.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.