Miliblogging

Tuesday, 19 April, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Introducere : Acest articol face parte dintr-o campanie publicitara pe care un anumit producator de lapte pe care nu-l vom numi a demarat-o in blogosfera.

Meta-referinta : Pentru a simplifica navigatia cititorilor interesati in cadrul articolelor publicate pe foaia de proaste moravuri de pe care acest articol a fost furat cu copy-paste, la sugestia unui grup de lucru brainstorming, am implementat taguirea labelizatoare a fiecarui paragraf.

Explicatie ortofonetica cit si epica : Desi asa cum am explicat trol se scrie cu un singur l si blog cu un singur b in formele lor simple, totusi in titluri se pot scrie cu dublu b (ambele), mai ales cind acele titluri contin cuvinte importate din limba engleza si nu derivate din limba romana. Aceasta explicatie nu are nici o legatura cu subiectul articolului de fata, fiind furata cu copy-paste dintr-un alt articol (nepublicat inca).

Cuprins - partea introductiva : Stiti fara indoiala ca anumite platforme de social media incearca sa se prezinte drept "microblogging", chestie care-i in primul rind absurda si-n al doilea rind neadevarata. Este absurda pentru ca neexistind o limita inferioara a textului publicabil pe-un blog, blogging-ul este si micro cit si macro el insusi, fara probleme, si este neadevarata pentru ca absurditatile nu pot fi niciodata adevarate.

Paranteza elipsiva : Pentru a contrabalansa stilistic litera dublug din titlu, litera dublul din numele sponsorului a fost redusa abuziv la simplul. Vom ignora bineinteles orice cereri nejustificate (precum de altfel nici nu sunt) ale sponsorului de-a reduce corespunzator si factura.

Cuprins - partea cuprinzatoare : Am observat o chestie interesanta in cei doi ani sau pe-acolo de cind introduc ocazional articole pe fain : tendinta mea proprie de-a face... un fel de blogging acolo. Sa luam citeva exemple.

Banc, fara legatura cu continutul : Daca inteligenta se masoara tiani, [...] (din nefericire, restul bancului s-a pierdut in negura istoriei - n. Tr.)

Cuprins - partea exemplificativa :

millibloging

Explicatie venita de nicaieri : Tr. folosit in sintagme precum n. Tr. dinsus nu inseamna nota Trilemei, cum v-ati putea in mod eronat astepta, ci nota lui Trompi. Idem d. Tr. nu noteaza anii numarati de la aparitia Trilemei decit printr-o pura coincidenta. Cu aparitia lui Trompi.

Cuprins - partea discursiva : Ce inseamna un articol de blog ? Am mai discutat cum scriu eu, zic ca n-are rost sa repet.

Iata deci ca fain este pina la urma o platforma simplificata de blogging : iti cere un punct de referinta, ceea ce rezolva cu forta (am citit undeva ca un oarecare personaj infernal are aceasta tendinta in raport cu blinzii daci) prostul obicei al aspirantilor la blogging din patrie, anume de-a nu da referinte. Dupa care ingaduie un scurt comentariu, si eventual, pentru cei mai inteligenti si capabili, chiar si niste taguri. Urmind acesti pasi simpli oricine, dar vreau sa zic absolut oricine poate scrie mai bine decit, de exemplu, zoso.

In acest sens, fain poate fi privit drept o platforma de blogging cu rotite ajutatoare, un fel de wordpress.com cu beneficii. Si cum tot blogerul din patrie aspira sa "faca bani din blogging", iata ca activitatea se si plateste.

Ce poti sa mai ceri ? (Va rog din suflet sa nu-mi raspundeti, este o intrebare retorica, bine ? [si asta!]).

Concluzie : Cine este Trompi.

Coluzie : Precum puteti observa, coloana principala de pe fain are exact aceeasi latime ca si coloana principala de pe Trilema, ingaduindu-mi astfel sa introduc pe blog cu maxima comoditate imagini capturate de pe fain. Aceasta facilitate considerata la un anumit moment suficient de importanta cit sa fie mentionata-n documentele de design nu si-a gasit pina astazi nici un fel de utilitate, dovedind o data in plus completa inutilitate a tuturor profesiunilor care se ocupa cu evaluarea viitorului.

Intrebare oarecum legata de subiectul articolului : Folosesc la ceva butonasele alea de social media de pe fain ? Sa le scot ?

Ocluzie : intestinala.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

14 Responses

 1. valoare:discutabila

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 19 April 2011

  Ca de obicei.

 3. anonimosu`s avatar
  3
  anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
  Wednesday, 20 April 2011

  Vezi cai scris la belizatoare gresit.

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 20 April 2011

  Awww. Ceea ce-mi aminteste o chestie.

 5. In sfarsit un articol cu capete si cozi. Ba chiar si diverse tentacule, pardon rotite ajutatoare pentru mecanismele defecte.

  P.S. Dinspre partea mea poti scoate linistit butonasele cu pricina.

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 20 April 2011

  Ce boarga esti sa mor io, asta o fost singuru' articol scris de calculator. Ca se roaga de mine de doi ani aproape, hai lasa-ma sa scriu si io unu', hai ca pot, am vazut cum se scrie, hai te rooog lasa-ma si pe mine.

  Si io l-am lasat. Si tie ti-o placut. Ti-l trimit ?

 7. Pe calculator zici?

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 20 April 2011

  Pai.

 9. Trimite-l, ca nu se plictiseste aici sigur.

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 20 April 2011

  Iti faci harem ?

 11. Ha ha.

 12. dap, poţi să scoţi butoanele.

  prefer să dau şi pe twitter şi pe FB linkurile direct, fără să treacă prin fain.

 13. Mircea Popescu`s avatar
  13
  Mircea Popescu 
  Sunday, 24 April 2011

  Probabil ca le voi scoate ca numa freaca banda degeaba. De megabitii aia hranim un copil din africa. Sau chiar doi.

 1. [...] This April 2011 article, Explicatie venita de nicaieri : Tr. folosit in sintagme precum n. Tr. dinsus nu inseamna nota Trilemei, cum v-ati putea in mod eronat astepta, ci nota lui Trompi. Idem d. Tr. nu noteaza anii numarati de la aparitia Trilemei decit printr-o pura coincidenta. Cu aparitia lui Trompi. [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.