La ei in Statele Unite este multa democratie

Monday, 10 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

"El a crezut ca la noi in tara se poate manifesta ca in Statele Unite, unde este multa democratie. Din pacate, a invatat o lectie dura despre cum merg lucrurile prin Giurgiu. Vreti sa va spun cum au reactionat autoritatile? Pe baietii mei i-au luat imediat la audieri, iar pe cei vinovati nu i-a intrebat nimeni nimic. Ce competenta au organele legii? Cum se poate ca vinovatii sa stea linistiti acasa? Agresorii acestia sint interlopi cunoscuti in oras. Politia l-a lasat acolo si-a plecat, abia apoi a venit salvarea. Mi-au spus politistii, dupa ce au ridicat camerele de supraveghere, ca acestea nu functionau, nu erau bagate in priza", a dezvaluit aceasta.

Citatul de mai sus, produs de Smarandita Iliescu, managerul CSS Giurgiu pentru Antena 3 e atit de instructiv incit trebuie nemurit.

Pe scurt : un grup de betivani/cocalari/idioti care se cred ei asa "interlopi" s-au apucat sa se agite intr-un club. In care era si-un strain de obiceiurile de prin Giurgiu (un oras care cica a intrat odata cu Ardealul in Uniunea Europeana). Care strain i-a trimis la plimbare. Astia au sarit la bataie, strainul s-a sinucis (judecind dupa reactia autoritatilor romane). Politia a venit, a constatat ca mortul e de vina, si-a trecut la falsificat probe.

Cazul are doua radacini importante in practica legala a ultimilor ani. In primul rind, a fost cazul ofiterului de la ambasada americana, care beat fiind a omorit un roman cu masina. Mare scandal atunci, daca va uitati prin telegrame (en ; ro) vedeti ca a fost scandal serios acolo. In al doilea rind, cazul sportivului (handbalist parca era ?) roman omorit de-un clan de tigani unguri in Ungaria, ceva mai recent. Mare scandal si-atunci, dar politia ungara a reactionat totusi prompt, si ori de bunavoie ori de nevoie au arestat, inchis si condamnat respectivii autori.

Iata deci marile avantaje ale intergrarii in Europa, si in lume : nu mai merg porcarioarele cu "aici la noi". Nu mai exista "aici la noi", si politaii, procurorii si restul mituitilor din Giurgiu se vor vedea siliti sa respecte standardele pe care Bucurestiul le cerea Washington-ului prin vocea prim-ministrului de atunci, C. P. Tariceanu, se vor vedea siliti sa respecte standardele pe care Romania le cerea Ungariei (si pe care Romania le-a si obtinut, de fapt).

Este a doua oara cind politia romana se dezonoreaza, intr-un scurt interval : nu demult gemea Timisoara de personal administrativ si de conducere al Ministerului de Interne pentru a incerca sa puna pe brazda niste politisti corupti, care "aici la noi". Este a doua oara cind politia romana demonstreaza ca de fapt Basescu avea dreptate, mai demult, cind i-a trimis la plimbare, daca va mai amintiti scena. De parca si avem nevoie de confirmari de-astea, Basescu va ajunge un soi de Brucan in ritmul asta.

Morala e destul de simpla si evidenta, cred eu : nu mai exista "aici la noi". Si niste taranoi nespalati care au impresia ca ei sunt "mari smecheri" si-au cam ratat trenul istoriei.

Felicitari cistigatorilor.

Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. http://cosminmaricari.wordpress.com/2011/05/22/%e2%80%9econcerte-si-priveghiuri-la-lumina-lumanarii%e2%80%9d-wikileaks-episodul-10/

    Oare ai vreun cititor care nu ştie engleză?

  2. hua, apatridule, bagi numa' strambe. ce, esti bozgor?

  3. a apropo, uite cine e la curent cu lumea mondena, ala fara tv.

    mnoa cica negru dansa cu fata la ceva politai si herp derp cred ca omu' a scos banu' sa dispara baiatu de langa fata si ietc.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 October 2011

    @cosminmaricari Sigur sunt.

    @Freud Daca te chiar agita chestia, am auzit despre asta in limba engleza inainte sa aud in limba romana. Patasti.

  5. ba apropo de presa, sunt singurul care nu da doi lei pe povestea asta cu romanu' si negresa la show tv in germania?

    cacat de campanii subliminale europene.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 October 2011

    N-am idee despre ce zici.

  7. la tv, dastea cu germany's got talent, porcariile astea aranjate din start si etc.

  8. cum nu pot sa pun pe fain, muie europa.

    http://www.youtube.com/watch?v=6LygJB1g8WU

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.