La amindoua, amindurora

Sunday, 13 February, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

carmenn : Va multumesc mult la amandoua, cat si celor care au votat deja. Dar... poate se mai gasesc vreo 4 care nu au votat si considera ca merita sa-si lase votul.

mircea_popescu : Amindurora! :D

carmenn : Merge si asa si asa

Da, sunt grammar nazi. Cu altii. Da' nu-i problema, ca si nazistii aia originali erau mai nazisti cu evreii decit cu gheii (de-un exemplu).

Privita pe coordonatele nazismului gramatical, ideea preopinentei, ca adica "merge si asa" e numai buna de camera de gazare. Pai cum adica, "merge si asa"!!! Nu merge si asa! Cui multumesti ? Amindurora! Nu "la amindoua", ca nu-i complement de loc. Avem nevoie de dativ odata ce intrebam cui, nu putem accepta acuzativul. Burn the witch!

Dar totusi... dar totusi... dar daca am avea un alt caz, cum de exemplu poate sa devina problema :

Doi smardoi se legana
pe o pinza de paianjen
Dar a venit
Gore din Chitila
si le-a dat de cheltuiala la amindoi amindurora

Pai mai frate! Cum adica amindurora ? Ce facem aici, suntem smardoi sau nu mai suntem ?! Ori suntem smardoi si-atunci suntem amindoi ori ne lasam de meserie si ne facem corporatisti, ce pielea.

Dar daca... dar daca avem un al treilea caz, asa cum se poate intimpla, ca Gore nu le da de cheltuiala, ci toti trei se apuca de pun la un loc pensia bunicii si ce-au mai sutit ei de prin casa de corectie asa incit se imbata regeste ? Ian sa vedem niste modificari pacifiste-n text :

Doi smardoi se legana
pe o pinza de paianjen
Iar cind a venit
Gore din Chitila
Se legana toti trei.

Bun, deci nu se mai incaiera, se leagana-n trei, ca niste ghei ce ei de altfel si sunt, fara sa stie (sau ma rog, poate ca ei stiu da' nu-s capabili sa marturiseasca, asa cum nici ciinele mediu nu recunoaste ca-i onanist). Mult mai bine acum, este ?

Da' daca al patrulea vine si-i ia la bataie pe tustrei, ca asa se zice, nu ? Daca-s doi ii ia la bataie pe amindoi (complement direct, pe cine ce, cazul acuzativ), si daca-s trei ii ia la bataie pe tustrei (tot complement direct, tot pe cine, ce, tot cazul acuzativ). Iar de-aici incolo nu mai sunt probleme, ca nu mai exista pentru patru, cinci, sase ori opt forma monofema, se zice "la toti patru" si "la toti optsprezece".

Bun, si-atunci daca e la un caz de problema cu scandal ? Cum zicem, ca le-a dat de cheltuiala... la tustrei ? Pai cam asa zicem, ca le-a dat de cheltuiala tustreuror nu exista, si nici tustreilor, si nici toti gheilor. Ca sa nu mai intram in problema ca spre deosebire de cuvintul amindurora, care e hermafrodit, tustrei la masculin are pereche feminina, tustrele (de la turturele-n limba latina). Cel putin asa cred.

Pai si-atunci daca zicem la tustrei si e bine, chit ca raspunde un acuzativ unei intrebari de dativ, de ce n-ar fi bine la amindoi ? Sau la amindoua ? Ca uite e chiar mai clar asa, macar stim daca-s fetite de-adevaratelea sau numa' fac pe fetitele, din admiratie fata de Gore (din Chitila).

Chit ca dupa rationamentul asta ar fi preferabil sa zicem ca i-a facut o felatie la unu', in loc sa zicem ca i-a facut o felatie unuia, cum oamenii civilizati prefera sa zica (iar oamenii felati nu-si pun problema chiar asa de acut, presupunem).

Mnoa vedeti voi, boieri dumneavoastra, ce mare haos e in limba asta romana de-o vorbim noi intre noi, doi cite doi si uneori tustrei ? Iaca!

Category: AICMF
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. Apoi, dacă eşti grammar nazi, fii până la capăt. Scrie tu corect. Vezi că vocativul se desparte prin virgule de restul propoziţiei. Asta am observat doar aşa, citind primele paragrafe. Poate că mai sunt şi altele, dar eu nu sunt un grammar nazi.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 February 2011

    Creca ti-o scapat unde ziceam ca is, da' cu altii.

  3. Păi şi atunci dreptatea? Unde-i dreptatea? Şi mai ales, cât costă? Că dincolo era mai ieftin.
    Anyway, consider că răspunsul tău reprezintă faptul că tu însuţi greşeşti deci e legitim să greşim. Închidem ostilităţile şi deschidem un canal diplomatic. Am o problemă pe "fain". Unde o dezbatem?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 February 2011

    Pai ori pe fain, ori daca doresti pe Trilema de exemplu aici, ca-i mai proaspat.

    Da' nu eram in ostilitati oricum, ce-i aici, socialism ?!

  5. http://www.youtube.com/watch?v=J7E-aoXLZGY
    We <3 MP!

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 February 2011

    Ahaha why ty, I <3 u2.

  7. "Da, sunt grammar nazi. Cu altii. Da’ nu-i problema, ca si nazistii aia originali erau mai nazisti cu evreii decit cu gheii (de-un exemplu)."

    deci nazistii originali erau ghei, sau tu? :)

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 February 2011

    Nazistii originali erau nazisti. Ca si mine (care sunt un original).

  9. ahh yes, lexy makes a beautiful return <3

  10. Never gone. Just lurk moar.

  1. La amindoua- amindurora pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Ca sa vedeti cum ma inspira pe mine discutiile de pe fain :D...

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.