Inovatia pe Internet

Saturday, 17 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Precum stiti, cam de prin minim 2009 incoace (11 Nivose 2008, ca sa fim precisi) Internetul se petrece pe bloguri.

Idem precum stiti, blogurile sunt un ce compus dintr-un autor si proprietatea lui indiviza asupra unui server. Acest autor zis si blogar scrie articole. In cadrul acestor articole se primesc comentarii de la trecatorii pe Interneti, comentarii pe care blogarul nu are dreptul sa le modifice. Pentru a obtine mai multa atentie (numita impropriu trafic) blogarii se organizeaza-n diverse organisme colective, de la platforme de bloguri (varianta cea mai primitiva) pina la fain (varianta cea mai avansata).

Precum nu stiti, ca sunteti tineri, da' va spun eu, inainte de 2009 (11 Nivose etc) Internetul se petrecea pe forumuri. Unii cetateni vesnic mereu in urma tehnologiei (mosii aia cu dacii 1310 de pe soselele de azi le sunt prototipu') datorita incapacitatii lor mentale de-a se adapta la nou, zisa si retardare in termeni de specialitate medicala se mai aduna pe-acolo si-n zilele noastre. Trist, da' asta ei si n-ai ce-i face, nu ne putem toti naste peste 100 IQ ca s-ar muta media-n sus, ori 100 IQ e prin definitie media.

Precum idem nu stiti, pe forumuri e precum urmeaza : cineva scrie un articol (operatiune numita "Start New Topic"), la care se primesc comentarii de la trecatorii pe Internet.

Este evident progresul : ce se numea inainte "new topic" se numeste acum "articol nou", ce se numea inainte forumist este acum blogar (ca oricum marea majoritate a blogarilor traiesc din comentariile altor blogari care aspira la a primi propriile comentarii de la blogarul comentat, creindu-se astfel chestii de real interes precum Forumul Blogarilor Laba-n Cerc) si ce se petrecea inainte pe firul de discutii se petrece acum pe firul de discutii.

Progresul inovativ-tehnologic este clar si cert, citam din clasici :

Din două una, dați-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, și anume în punctele... esențiale... Din această dilemă nu puteți ieși... Am zis!

Ei, forumurile de astazi sunt mai scumpe si mai dificil de intretinut, asta-i marele progres. In rest, totu' identic si fix la fel, va desfid sa-mi gasiti pe undeva vre-o diferenta. Pe bune acuma.

A, si ar mai fi si retelele de socializare, care evolueaza ne-ntrerupt din tripod, irc si livejournal in myspace, twitter si facebook. Diferentele sunt atit de marcate incit nu le pot gasi nici cautindu-le cu lingurita, parca-s masline la Branghelina-n decolteu.

Vedeti deci ce loc central ocupa Inovatia pe Internet : totul se modifica periodic da' ramine exact cum o fost, totul se schimba da' nimic nu se altereaza, ci fix tot aceleasi carnuri se impacheteaza in alte sclipuri. Parc-am fi in Antalya sau prin ceva statiune din Florida, in fiecare zi un rind de babe aliniate pe sezloange, fiecare cu alte costume de baie-n alte culori altfel taiate, da' aceleasi tite zbircite si buci atirnate. Dupa care o noua zi, total shuffle, TOTUL se schimba, ce era verde acum e albastru, ce era cu picatele acu' e cu dungulite, si-n rest bucile tot atirnate si titele tot zbircite.

Inovatia pe Internet, sau o dilema din care nu puteti iesi.

———
  1. Aka Superautostrada Informationala. []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

110 Responses

  1. defapt noi inca mai folosim forumul, aka cean. blogul e depasit.

    am reusit ce vroiau totalitaristii : stergerea indentitatii personale in favoarea colectivului sau anoni.ma-sa, ma rog.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 17 September 2011

    Iote ca de fapt io am identitate personala. Poate fi si din cauza ca nu pun botu' la "totalitaristi". Sau poate fi din alte cauze.

    Tu ce scuza ai ?

  3. pai daca folosesti blog?! treci pe cean. nici casuta de nume n-au unele.

  4. Ai uitat de wiki mai ales că Trilema e wiki cu toate paginile protejate de vandali ca mine și Freud.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Saturday, 17 September 2011

    @Freud Mie-mi place cu casute.

    @Cristian Wiki nu e de pe Internet. Wiki e din Hawaii.

  6. Scrie Mircea, care până acum câteva luni încă mai rula un forum (dacă nu-l mai rulează şi astăzi).

    Diferenţa dintre blog şi forum este că blogul pune mai mult accent pe articol în timp ce forumul pe ceea ce ar reprezenta comentariile (de fapt reply-urile la acel topic). Pe un forum este mai uşor să afişezi foarte multe topicuri decât este pe un blog să afişezi foarte multe articole.

    Ca urmare a centrului diferit de greutate, pe forumuri deseori topicul (adică echivalentul articolului de pe blog) este scurt sau foarte scurt. Uneri el este format dintr-o singură întrebare, la care cel care o pune caută răspuns.

    Tehnic vorbind, dacă blogul este "compus dintr-un autor si proprietatea lui indiviza asupra unui server", atunci forumul este compus dintr-o serie de mulţi autori, de obicei foarte mulţi, care toţi pot crea noi topicuri (echivalentul scrierii de noi articole) şi o serie mult mai mică de administratori.

    Forumurile sunt mult mai potrivite pentru schimbul de informaţie şi de idei. Ca urmare ele beneficiază de motoare de căutare mult mai puternice decât palidă căsuţă de căutare de pe blog. Pe forum poţi căuta un subiect după un şir de caractere care apare în titlu, în topic, în răspunsuri, care e mai vechi sau mai nou de o anumită dată, poţi căuta inclusiv sau exclusiv etc etc. Compară cu search-ul de pe bloguri.

    Dacă dezvolţi un soft, este mult mai la îndemână să foloseşti un forum unde cei care utilizează acel soft pot deschide noi subiecte pe diverse categorii, pune întrebări, raporta erori etc. Forumul este mult mai comod decât blogul pentru aşa ceva.

    În concluzie forumurile sunt mai decentralizate decât blogurile şi mai potrivite anumitor scopuri. Ia gândeşte-te tu, ca utilizator nou de cutare platformă, dacă ai dori să pui nişte întrebări, ce ar fi mai uşor de făcut: de căutat bloguri care descriu fix problema ta, în toate nuanţele şi particularităţile ei, sau de-ţi făcut un cont pe un forum şi de pus acolo o întrebare? Şi ce ar fi mai rodnic dintre aceste două variante?

    În sfârşit, dacă tu susţii că ele sunt de fapt unul şi acelaşi lucru în esenţă, după cum ai scris mai sus, atunci de ce spui că forumurile sunt inferioare? Că fiind acelaşi lucru, rezultă că sunt la fel. Şi că implementând trilema pe un forum ar fi tot aia până la urmă. Deci logică defectuasă la tine. ;)

    Lol legat de faza că nu ai voie să modifici comentariile. Dar ai voie să ştergi link-ul spre blogul propriu şi să îmi bagi un footer. Right...

    Eu sunt o simpla fictiune. Luati ce-am scris mai sus ca atare.

  7. Hm, mai degraba as spune ca forumul e o forma mai retardata a blogului. Cum judec: fie o discutie infierbantata pe un forum. Fie mai multi participanti care arunca postari de 2-3 propozitii in contradictoriu. Fie un Xk participant care se enerveaza si scrie ... aa ... wait for it ... aa ... drumroll ... un text bine inchegat incat ar fi numa' bun de pus ca insemnare pe un blog.

    Practic forumul e undeva intre simplu chat si discutii serioase (aka blog). Apropo, asta-i si semnul ca you're doing it wrong pe blog: ti se transforma casuta de comentarii in chat.

    my2c

  8. @dAImon

    Dar tu judeci în termeni de articol scris pe blog. În termeni de chat, forumul este superior. Nu toate problemele se pretează aceleiaşi rezolvări şi nu toate interacţiunile de pe net pot fi cel mai bine desfăşurate pe un blog. ;)

    Eu sunt o simpla fictiune. Luati ce-am scris mai sus ca atare.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 September 2011

    @dAImon Bun, da' problema mea era de inovatie, ceea ce conota tehnologia, nu sociologia. Deci, dintr-o perspectiva tehnica, cele doua sunt hapt fix acelasi lucru, doua front-end-uri "diferite" pe aceeasi poveste. Nu-s inovatii, nici in gluma. Integratele sunt inovatii, fata de lampi. Blogurile nu sunt inovatii fata de forumuri. Banale reimpachetari.

    Da' la sociologie : cre' ca ierarhia de-o vezi e foarte dubioasa. BBS-urile ce erau, chat sau forum ? Ca inca n-avem multe bloguri care sa se poata compara serios cu alt.ceva.orice. Pe de cealalta parte, ironia face ca alea mai serioase discutii din viata mea s-au petrecut in foarte putine cuvinte.

  10. @Mircea Popescu

    Blogurile şi forumurile sunt tot o împachetare a informaţiilor însă nuanţată diferit. Ele răspund la nevoi diferite. În anumite contexte blogurile sunt mai utile, în altele forumurile.

    Sigur că până la urmă nu au cum să apară forme nemaivăzute şi nemaiimaginate de interacţiune pe internet, deoarece internetul înseamnă în esenţă schimb de informaţie. Dar modurile în care acest schimb se produce vor continua să se rafineze şi adapteze diferitelor nevoi ale oamenilor.

    Eu sunt o simpla fictiune. Luati ce-am scris mai sus ca atare.

  11. De fapt Trilema e un mare server IRC, iar fiecare articol reprezintă un canal.

  12. pfoai la fix pentru mine instalatorul francez.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 September 2011

    Deci cum ?

  14. vezi ce ti-am scris ultima oara pe mail si intelegi. defapt e si la mine pe blog.

  15. Adică fiecare discută cu toată lumea, care cum apucă. De exemplu, eu acum: salutare la toată lumea!.

  16. 'sup coae.

  17. @Mircea Popescu: Freud se pregătește să devină instalator la fel cum Einstein se pregătea să devină bibliotecar sau funcționar ce-o mai fi fost.

  18. Freud e un fel de Mario de pe Nintendo :-)

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 September 2011

    Fuarte inovativ.

  20. Tu nu șt.. că .stor.a se repetă?
    P.S. E crză de î cu punct.

  21. fail

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 September 2011

    @Cr.st.an Pai istoria poa' sa se repete, da' daca tu ai impresie ca facebook-u-i istorie... Plm, cine mai tine minte azi tripodul.

  23. mpopescu (mirșea@polimedia.us) has joined #trilema

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 September 2011

    == mircea_popescu [4e60edf7@gateway/web/freenode/ip.78.96.237.247] has joined #bitcoin-otc

  25. /away o aștept pe Lilly în stația de autobuz

  26. lol, ca tot era vorba de asta pe fain, asta chiar e nonconformism.

  27. fa-ti cont acolo ba.

  28. Sa nu te-apuce descompunerea pana vin eu:))

  29. Juice: acolo unde, pe fain? Am deja.
    Lilly: dar poate că-s mai tânăr ca tine, te-ai gândit la asta?

  30. Barbatii mor inaintea femeilor.. si din cauza femeilor de altfel:))

  31. Da Lilly, o să mi-o sugi până o să mă lași fără vlagă.

  32. Atat de previzibil:-j Ma bucur ca nu dezamagesti

  33. După atâtea discuții despre supt, nu era normal? Și după cum se vede din tăietură am ezitat în a da acea replică. Poate că trebuia să spun că mor așteptând iubirea vieții lor într-o stație de autobuz precum Forrest Gump. Apropo, vrei o bomboană de ciocolată?

  34. @dAImon: să știi că eu mă gândeam să-i propun lui Mircea să facă și un server de IRC pe lângă trilema, dtng și fain.

  35. Da sa stii ca nu e cum zicea el, ca nu stii ce-ti pica. E harta pe interiorul cutiei.. Vreau daia cu caramel.
    Care-i faza cu IRC ca eu nu l-am prins, ieram tanara fecioara:-/

  36. @cr : inb4 ddos

  37. Încă se mai folosește IRC-ul. E un protocol pentru camere de discuții. Vine de la Internet Relay Chat. Mai multe persoane se conectează la un server sau o rețea de servere precum Undernet după care intră într-una sau mai multe camere (sau canele) unde pot sta la taclale. Fiecare cameră are un nume și un subiect (topic), administratori (OPerators), utilizatori care pot vorbi (au „voice”) și restul. Cel mai adesea poate vorbi toată lumea, dar la nevoie se poate folosi restricția cu vocea. Pe lângă asta, pe unele canale se poate intra doar cu invitație.
    De asemenea, doritorii pot vorbi doar între ei în privat și își pot transmite și fișiere. Cam asta ar fi tot ce e de zis.

    P.S. De mIRC ai auzit? Era un program pentru IRC, la fel cum Internet Explorer, Firefox, Chrome și Safari sunt programe pentru web (HTTP). De obicei lumea face confuzie între IRC și mIRC.

  38. /me gives Lilly a caramel candy

    Freud: fără măgăreli că și-așa se plângea dAImon că sunt prea multe comentarii.

  39. Mersi de clarificare:d si cred ca ar fi fain asa ceva in stil polimedic

  40. Cu plăcere. Dacă vrei să vezi cum e, poți încerca clientul web pentru Freenode, canalul #bitcoin-otc. În caz că te plictisește canalul cu pricina poți să-i dai /join #sex :-)

  41. Dragutul de tine!

  42. Mircea Popescu`s avatar
    42
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    @Freud Ce nonconformism ? Cont undie ?

    Vaz cacopchii se distreaza & fak balonashe...

    @Cristian Neah. Serverele irc sunt satana.

    @Lilly Tu multumeste pentru bomboane femee.

    Ce tare ie Cristi sa mor io.
    ;;give Cristi cookies.

  43. @mp :

    el ca-si face blog pe pastebin, cu linkuri diferite la nume. cont pe pastebin, ca sa-i vina postarile in vreo lista ordonata sau ceva.

    si lol.

  44. Ui ca nu vazusem ciucalata! Sar'na, na o cookie de la The Dark Side:d

  45. Mircea Popescu`s avatar
    45
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    @Freud A, a. Ie un nonconformist fo sho.

    @Lilly Vezi ce fata simpatica esti ?

  46. shh, I'm gonna get all wet.. I mean red!:)))
    cum naiba tai cuvintele?:-/:))

  47. taguri del end-of-del

  48. Mircea Popescu`s avatar
    48
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Lilly <del>este o muista mica</del>.

  49. Pe mircea íl mananca in cur! mdeci cum? muie si merge?

  50. O mers!!!:))) Multam!

  51. Lol cica comentez prea repede si sa iau o pauza:|

  52. ahahaha, hateru' le-a dat cu html

  53. Mircea Popescu`s avatar
    53
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Sa cresti mare si cu pielea fina.

  54. Faca-se voia ta

  55. @Freud: nu-mi vin nicăieri postările.

    @Lilly: mulțumesc pentru prăjiturică, chit că vine de la The Dark Violet side :-)
    Eu aș spune să încerci totuși aia cu #sex, s-ar putea să ai o surpriză. De altfel singurul alt canal non-tehnic pe care-l știu este #arabic (mă-ntreb dacă o fi unul și pentru evrei), dar mă îndoiesc că ai asemenea pasiuni.

    @Mircea Popescu: mulțumesc că i-ai atras atenția femeii.

  56. Mi-am prins urechile in chestia aia, nu-i de mine tehnologia aia:))
    Cred ca ma gandeam la pantofi de nu am observat marinimia-ti mirabiloasa!

  57. Mircea Popescu`s avatar
    57
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    @Cristian Vezi ce fin si delicat ti-o sugerat pasul urmator ? Zic ca inca nu-i totul pierdut, tot ajungi tu sa sugi dintre degetele domnitei.

    Fuguta la Guban.

  58. @Mircea Popescu: după cum ziceam mai devreme sunt pe fugă, dar uiți de faptul că trebuie să vrea și ea și că mai trebuie să prindă și autobuzul.
    /away dus cu sorcova

  59. A venit vremea colindatului deja?:-/

  60. Mircea Popescu`s avatar
    60
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Noa Lilo ca ramasasi fara pantofi.

    Ce porti tu, botine de-ala cu toc de 19 si gaurice-n fata sa ti se vada degetelele ?

  61. Nu-mi place cu gauricea-n fata ca-ti scoate degetele afara zici ca-s carnati bagati la chestia aia care dai de manivela si iesi prin niste gaurici.. cum s-o numi?:))
    Si as vrea io de 19 da mi-o iau in bot. Imi trebuie ceva cu tocu gros.. :))

  62. Mircea Popescu`s avatar
    62
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Eee, pai funduletu' pe bicicleta si jos grasimea, punem muschi in loc.

  63. Pi da ce legatura are cu ce zisăi? Ziceam cum le iese carnatii la tantiile cu gauricea la pantof, io nu pun asa ceva in picior!

  64. Mircea Popescu`s avatar
    64
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Si pe tocuri subtiri de ce nu poti sa umbli ?

  65. Ca am probleme cu glezna. Mi-o luxai mai demult si am tinut-o langa in luxatii timp de vreo trei ani, din 6 in 6 luni. Mai calc si ciudat, cand eram mica mergeam numai pe varfuri. Imi trebuie zona de contact cu solul mai mare pt stabilitate. Ca sa nu mai zic ca am spatele piciorului extrem de sensibil si daca port pantofi imi taie in carne.. Nu prea merge:)) Dar am niste botine inalte si cu toc gros cu care nu am probleme deloc, deci mai e speranta..

  66. Mircea Popescu`s avatar
    66
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Asa ? Noa atunci bun :)

  67. Da de ce vorbim de pantofi?:)) Vrei sa iesi din closet sifonier?

  68. Mircea Popescu`s avatar
    68
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Pai exista chestie despre care n-am vorbit, aici pe foaia de proaste moravuri fine pentru oameni subtiri ?

  69. Pai cred ca n-am vorbit despre animale,haine,par,produse de ingrijire,materiale,instrumente (de orice fel).. is multe rau! sau tu vrei sa faci un expozeee despre mine si-ncerci sa ma prinzi cu mata-n sac?:))

  70. nu-i plac tocurile lui mircea?

    pe varfuri

    balerino.

  71. n-aveam veleitati cu maini vanturate prin aer, sau stanțe și fluturasi.. doar asa mergeam:-?? Si n-am destul echilibru sa fiu balerina.. am cam prea putin in general:))

  72. Mircea Popescu`s avatar
    72
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    @Lilly Lasa ca deprinzi.

  73. Is deja aproape baba, ce sa mai deprind?

  74. shh ca nu te mai invita la suc cristian.

  75. Mircea Popescu`s avatar
    75
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Deprinderi.

  76. mircia cica tot n-are nimic in inbox, nu?

  77. sa deprind deprinderi ca sa intreprind.. intreprinderi?

  78. Mircea Popescu`s avatar
    78
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    @Freud Bre, ti-am raspuns deja de doua ori. Tu m-ai bagat in spam sau ceva ? A ?

    @Lilly Sa deprinzi deprinderi ca sa felezi felii pe faleza. Sau gen.

  79. Despre ce naiba vorbiti voi?

  80. nu?! omfg, h4x of internets!

    pe aia de contact@domeniu?

    sa mor de am ceva in inbox.

  81. @leeveeah : i-am dat un meil lu mircea.

  82. Si ce-i aia h4x? si am terminat cu intrebarile pe ziua de azi:))

  83. Mircea Popescu`s avatar
    83
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    @Freud Da, pe aia. Sa vezi ca ti-ai balarit MX urile si nu primesti mail.

    @Lilly Ceva ce excita fetele pina-n douaji de ani. Sau asa cred baietii pina-n douaji de ani. Chiar treizeci.

  84. @leelee : h4xor bre, de la hacker. primu' cuvant e ala fraeru', al doilea e al' pe bune.

  85. @mp : incearca un resend ceva.

  86. Mircea Popescu`s avatar
    86
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Da alta adresa, gen yahoo ceva.

  87. vezi aia de chess.com cu care ai mai primit de la mine.

  88. i are answer

  89. /JOIN #sex
    * Now talking on ##you_have_got_to_be_kidding
    * Topic for ##you_have_got_to_be_kidding is: Hi, you should probably read the network policy page (http://freenode.net/policy.shtml#general) and maybe some information about the network (http://freenode.net/ and http://freenode.net/philosophy.shtml) and maybe find a better network ;) (http://irc.netsplit.de/networks). Thanks!
    * Topic for ##you_have_got_to_be_kidding set by unknown at Thu May 29 22:24:17 2008
    -ChanServ- [##you_have_got_to_be_kidding] Hi, you should probably read the network policy page (http://freenode.net/policy.shtml#general) and maybe some information about the network (http://freenode.net/ and http://freenode.net/philosophy.shtml) and maybe find a better network ;) (http://irc.netsplit.de/networks). Thanks!

  90. Mircea Popescu`s avatar
    90
    Mircea Popescu 
    Friday, 23 September 2011

    Deci te-or banat ?

  91. Nu. De parcă n-ai ști adevărul.

  92. Mircea Popescu`s avatar
    92
    Mircea Popescu 
    Friday, 23 September 2011

    Eu prefer sa-l caut.

  93. The Truth Is Out There

  94. Ui ca non capisco nada :))

  95. Canalul #sex nu există pe serverele FreeNode.

  96. Mircea Popescu`s avatar
    96
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 September 2011

    Fiind ele asa cum de altfel in realitate si sunt dedicate dezvoltarii de proiecte etc.

  97. I'm trolling raving>

    Put on my raving shoes and I boarded a plane
    touched down in a land where the skies were blue
    in the middle of the the pouring rain
    everybody was happy
    energy shining down on me
    yeah, I've got a first class ticket
    feel as good as a boy can be

    I'm raving, I'm raving
    I'm raving till the sweat has fallen down off me
    I'm raving, I'm raving
    but do I really feel the way I feel
    yeah

    Put on my raving shoes and I boarded a plane
    touched down in a land where the skies were blue
    in the middle of the the pouring rain
    everybody was happy
    energy shining down on me
    yeah, I've got a first class ticket
    feel as good as a boy can be

    I'm raving, I'm raving
    I'm raving till the sweat has fallen down off me
    I'm raving, I'm raving
    but do I really feel the way I feel
    yes

    come on!

    Wicked!
    Wicked!
    Wicked!

    yeah!

    I'm raving, I'm raving
    I'm raving till the sweat has fallen down off me
    I'm raving, I'm raving
    but do I really feel the way I feel
    but do I really feel the way I feel

    Thank you!

  98. Și varianta molcomă pentru ardeleni

  99. Testing, testing...

  100. Mircea Popescu`s avatar
    100
    Mircea Popescu 
    Monday, 26 September 2011

    Nobody cares about Scooter. O, and rave sucks.

  101. Ce părere ai despre Kindle? Dar despre noua tabletă scoasă de Amazon?

  102. Mircea Popescu`s avatar
    102
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 28 September 2011

    Absolut niciuna.

  103. Dacă tot e „kitchen sink” aici, am și eu nedumerire: pletzalcoatl e româncă sau nu?

  104. Mircea Popescu`s avatar
    104
    Mircea Popescu 
    Friday, 30 September 2011

    Nu.

  105. @Freud: Jewish Problems:

    Jewish Problems
    Tanya Khovanova, Alexey Radul
    (Submitted on 7 Oct 2011)

    This is a special collection of problems that were given to select applicants during oral entrance exams to the math department of Moscow State University. These problems were designed to prevent Jews and other undesirables from getting a passing grade. Among problems that were used by the department to blackball unwanted candidate students, these problems are distinguished by having a simple solution that is difficult to find. Using problems with a simple solution protected the administration from extra complaints and appeals. This collection therefore has mathematical as well as historical value.

  106. Văd că lui Freud chiar că nu-i place matematica.

  107. deci la ce vine asta?

    Log in to arXiv.org
    If you've never logged onto arXiv.org:

    eye dont ivan give a fak.

  108. @Freud: Download -> PDF.

  109. mda, am vazut ulterior.

    deci la ce imi foloseste mie asta?

  110. E cu juice, ar trebui să fie suficient.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.