Idee de blog pe nisa "calatorii"

Saturday, 04 June, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Foarte simplu si pe inteles : autorul blogului face cite un copil in fiecare tara.

Odata ce i-a iesit, se muta in urmatoarea. Scopul e sa faca cite-un copil in fiecare tara din lume (eventual cu o comparatie mai apasata sau mai subinteleasa cu Gingis Han sau alte personaje istorice asemanatoare). Blogul va tine loc de jurnal al incercarilor respective, isi povesteste omu' acolo metodele de agatat, isi catalogheaza succesele si insuccesele, mai adauga impresii de calatorie, judecati despre bucataria locala si asa mai departe.

La nivelul de biznis e destul de clar ca asa un format n-are cum sa ramina fara material. Tari sunt peste o suta, ceea ce-i peste longevitatea umana. Atita timp cit autorul se tine de treaba va exista mereu intriga, drama, comedie, toate ingredientele necesare literaturii. Nu-i ca si cum va intra vre-odata in pana de observatii factuale data fiind constanta schimbare de decor si asa mai departe. Blogul combina toate partile bune ale tuturor niselor cunoscute la ora actuala, adica va avea si travel, si poze cu copii mici, si birfeli de jurnal intim, si poze din vacanta, totul ridicat la puterea 11.

La prima vedere s-ar crede ca un barbat se preteaza cel mai bine pentru asa ceva, dar n-as chiar pune pariu, problemele sunt mai complexe, e cu dus si cu venit cum zice intelepciunea populara. Pe de o parte sigur ca-i mult mai usor de gasit un barbat dispus si capabil sa faca un copil dupa care sa uite de el si sa faca altul, altundeva, cu altcineva. Pe de cealalta parte, e relativ dificil pentru un barbat sa gaseasca femei dispuse la aranjamentul asta. Nu ca ar fi imposibil, mai ales in tarile civilizate, da' prin fundurile Africii si Asiei mai greu. Chit ca probabil acolo ar functiona de minune mituirea si simpla seductie mincinoasa. Cine stie...

Pe de cealalta parte, pentru o femeie ar fi absolut trivial sa se impregneze, in orice tara doreste ea. Probabil ca ar fi ceva mai dificil sa renunte la plod dupa citeva luni (si e clar necesar sa renunte la plod inainte de-a pleca mai departe, asta-i premiza blogului, nu se admite trambalatu' prin lume in urma unei tirle de copii facuti prin tot locul, ala nu mai e blog, e scoala ambulanta), da' pina la urma scopul blogului este dezvoltarea personala, depasirea propriilor limite, chestii de-astea de baza, iara nu satisfacerea asteptarilor societatii ori sinelui.

De fapt, as fi chiar curios cam cum ar iesi un concurs intre un barbat si-o femeie pe tema asta (nu ca nu-s aproape convins ca iarasi ar iesi barbatul invingator, ca in orice concurs intre genuri bazat pe un criteriu masurabil). Poate se arunca Trojan sau careva sa-l sponsorizeze... Eventual BCR, ca am vazut ca ei is mai deschisi la idei de-astea nonconformiste.

Voi ce parere aveti ?

A, da, PS : Ideea mi-a venit de pe fain.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

5 Responses

  1. mitzaabiciclista`s avatar
    1
    mitzaabiciclista 
    Saturday, 4 June 2011

    Io am părerea că tu huzureşti şi cu ocaziunea aceasta îţi circulă prin creieraş tot felul de nebunii.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 June 2011

    Pai este foarte adevarat.

    Da' ce schimba asta ?

  3. uite bre' mircea, e cazul sa iti faci reclama la dntg.

    http://www.112chan.ro/b/res/82012.html

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 June 2011

    Nu mai retin exact, parca le facusem o propunere acum niste timp dar n-or venit cu nimic concret. Asta e.

  1. [...] Idee de blog pe nisa "calatorii" [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.