Holocaustul, sau istorie si politica

Tuesday, 09 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

holocaust

Imaginea e una dintre creatiile persoanei care se semneaza A Wyatt Mann (si care, dupa anumite relatari, e chiar un evreu). Si-acum, sa trecem la discutie.

In primul rind, e fapt istoric, stabilit si nediscutabil, cel putin nu de catre oameni onesti, ca

  1. Statul german national-socialist s-a declarat ideologic in favoarea exterminarii cetatenilor dupa criterii etnice si rasiale, a conceput politici in vederea exterminarii cetatenilor dupa criterii etnice si rasiale si s-a indeletnicit sistematic cu exterminarea cetatenilor dupa criterii etnice si rasiale.
  2. Ca rezultat direct al acestor ideologii, politici si indeletniciri ale statului german national-socialist, un mare numar de cetateni au murit, pentru "vina" complet imaginara si absolut neacceptabila de-a fi infirmi, evrei, tigani si asa mai departe.
  3. Ideologia, politicile si indeletnicirile statului german national-socialist nu sunt unice sau specifice acestuia, ci sunt universal intilnite la toate regimurile national-socialiste din toate locurile si din toate timpurile : si comunistii rusi au exterminat evrei, tigani, ucrainieni, romani pentru vina complet imaginara si absolut neacceptabila de-a fi evrei, tigani, ucrainieni sau romani traitori in Bucovina. Si national-socialistii italieni din perioada razboiului, si national-socialistii sirbi ai comunistului Milosevici au procedat exact la fel.
  4. Datorita jocului numerelor (evreii constituind o fractie minuscula din populatia totala a Europei, dar o fractie majora din victimele politicilor national-socialiste), respectivul grup etnic si-a vazut exctinctia cu ochii cu ocazia evenimentelor politico-martiale de la mijlocul secolului trecut.

Digestia acestor adevaruri istorice prezinta oarecari dificultati politice tineretului din ziua de astazi, atit din cauza ca respectivele nu sunt prezentate corect cit si din cauza ca tineretului ii lipsesc indeobste (in toate timpurile si-n toate locurile) rafinamentele intelectuale care sa-i ingaduie sa-si reprezinte realitatea corect. Pentru a veni in sprijinul nevoilor de ancorare-n real ale acestuia, sa mai facem niste afirmatii de ordin abstract, general, care sunt de asemenea adevarate.

  1. Responsabilitatea pentru atrocitatile comise de statul german national-socialist nu se asociaza notiunii de stat in general, cum nu se asociaza nici poporului german in totul lui. Responsabilitatea pentru atrocitatile comise de statul german national-socialist se ataseaza sistemului politic national-socialist, si celor doua componente ale sale, nationalismul si respectiv socialismul, care sunt, ambele, malum in se.
  2. Responsabilitatea pentru faptele unui grup oarecare, indiferent ca-i vorba de fapte bune sau fapte rele, ramine cu strictete atasata grupului ca un tot unitar, si nu se pot in nici un fel detasa, imparti si re-atasa indivizilor individuali. Deci, daca echipa de baschet a Romaniei invinge echipa Algeriei, asta inseamna ca Romania este mai buna la baschet decit Algeria, dar nu inseamna nimic despre nici un roman anumit precum nu inseamna nimic despre nici un algerian anumit. Absolut nimic. Faptul ca "tiganii sunt betivi", chiar demonstrat stiintific sa fie, tot nu se poate opune nicicum unui tigan treaz. Mai ales abordari disonante cognitiv precum "e de fapt beat si el doar ca metafizic" sunt exercitii-n ridicol si nimic mai mult.

In concluzie : Care este responsabilitatea unui neamt oarecare, traitori astazi, fata de un evreu oarecare ? Niciuna. Absolut niciuna. Care este responsabilitatea unui neamt oarecare, traitor astazi, fata de grupul tuturor evreilor ? Niciuna. Absolut niciuna. Care este responsabilitatea statului german de astazi fata de un evreu oarecare ? Niciuna. Absolut niciuna. Care este responsabilitatea statului german de astazi fata de grupul tuturor evreilor ? Niciuna. Absolut niciuna.

Care este insa responsabilitatea nationalismului fata de evrei, tigani, bosniaci, ucrainieni, romani, poporul tutsi, buri, si o lista nesfirsita de alte grupuri violentate ? Incalculabila, si neispasibila. Care este responsabilitatea socialismului fata de umanitate ? Incalculabila. Neispasibila.

Asta-i toata povestea istoriei. Nationalismul si socialismul sunt cele doua fete ale raului. Separate sunt suficient de nocive cit sa strice un om, puneti-le pe aceeasi moneda si veti avea datorii mai mari decit se pot plati, chiar cu singele propriu.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

83 Responses

  1. pletzalcoatl`s avatar
    1
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Tuesday, 9 August 2011

    The basic motivation of the Holocaust was purely ideological, rooted in an illusionary world of Nazi imagination, where an international Jewish conspiracy to control the world was opposed to a parallel Aryan quest. No genocide to date had been based so completely on myths, on hallucinations, on abstract, nonpragmatic ideology – which was then executed by very rational, pragmatic means.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 9 August 2011

    Ca orice socialism.

  3. a acuma bancile si camataria evreiasca sunt basme, nu? mda.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 9 August 2011

    Adica ?

  5. adica pe bune, din cate am inteles evreii se ocupau enorm de mult cu afaceri comerciale, intre care camatarie sau comert de sclavi. nu era regat fara gigei dinastia si nu prea stiau cum sa scape de ei, in special biserica.

    mai citisem si de curand cum ca nu stiu ce rege si-a futut economia dupa ce a alungat evreii.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 9 August 2011

    'Ai sa vedem. Evenimentul anului 1492 in opinia lui Columb insusi a fost alungarea evreilor din Spania, comisa-n vara aceluiasi an. Chestia le-a picat foarte prost evreilor, care gasisera-n Sepharad o oaza de liniste si-o patrie calda. Ca rezultat direct tot aurul lumii noi revarsat peste "monarhii crestini" s-a dus ca apa, imbogatindu-i pe engleji, francezi, italieni si oricine altcineva, numa' nu pe iberici.

    Banui ca-i chestie cam ca si cu initiativa privata : socialistii de toate soiurile ii iubesc roadele, da-i dispretuiesc sursele. Ca atare, societatea evolueaza-n salturi, de la foamete la abundenta, dupa cum prostimea isi urmareste visurile bunastarii fara munca scl.

  7. da' nu cred ca era de columb. eu pe asta il stiu de cruciade, cum ca biserica il platise defapt sa caute o ruta navala catre ierusalim(cruciade) nicidecum rute comerciale, popii probabil analizand posibilitatea ca copernic satanistul sa fi avut dreptate cu rotunjimea pamantului. oricum era nebun de legat http://en.wikipedia.org/wiki/Book_of_Prophecies

    ma rog, sa-i ia naiba pe toti.

  8. 2.b io inca prostie mai mare nu am citit pe blogul acesta. si au fost destule, sa stii!

    btw, nurenberg iti spune ceva?

  9. Dar cu asta cum ramane? http://www.jewsagainstzionism.com/zionism/jewishwar.cfm

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 10 August 2011

    @Mihai B Mei, hai sa nu ne aruncam la judecati, ca stii cum e cu riscu' sa descoperim chestii despre noi insine.

    La Nuremberg s-au judecat oameni pentru faptele lor, nu pentru faptele grupului.

    @gheorghe Nu e clar.

  11. @ghg : meh. eu sunt curios ce explicatie au de dat marea britanie, franta si posibil sua de cum a a ajuns un pamant complet populat de arabi, din mesopotamia, califatul arab si imperiul otoman sa devina prin s19-20 protectorat "palestinian" si dupa razboi si la ora actuala, numai e nici un arab acolo, e plin evrei europeni si restul de palestinieni sunt alergati cu bombe si arme de foc.
    marea solutie a pulii la lolocaust, le dam pamant si patrie falsa.

    @mihai : acolo s-au cautat tapi ispasitori mai mult, sa se spele cat mai repede pe maini.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 10 August 2011

    Chestia cu tapii ispasitori se poate spune oricind de catre oricine despre orice. Priveste istoria coruptilor prinsi in Romania : fiecare s-a declarat ori a fost declarat "tap ispasitor" pentru "altii".

    La prima intrebare : exact aceeasi explicatie pe care-o dau si arabii de cum a ajuns un pamint complet nepopulat nici de picior de arab sa devina undeva prin o mie si ceva plin de ei. Problem ?

  13. Sau cum iti explici ca evreii au avut destule pile incat sa bage legislatie ca sa ingradeasca libertatea la exprimare in toata lumea vestica, singura de genul asta dealtfel.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 10 August 2011

    Ti se pare ca ti-i ingradita libertatea la expresie ?

  15. Pai imbracatul in uniforma SS nu e expresie? Cum faci asta imediat sare un evreu pe tine. Vezi incidentul Radu Mazare. Sau poate vreau sa-mi tatuez o svastica pe frunte, etc.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 10 August 2011

    Mei auzi, tre' facuta o deosebire aici. Deci, libertatea de expresie inseamna ca tu poti sa exprimi timpenii si altu' poa' sa-ti spuna ca exprimi timpenii. Asta inseamna ea.

    Nici intr-un caz nu inseamna ca tu poti sa exprimi timpenii si altu' poate cel mult sa te aplaude. Ca daca ar insemna asa ceva, treci tu la aplaudat, ca este cine sa faca timpeniile, nu-i problema.

  17. Pai e o diferenta intre a-mi SPUNE ca vorbesc tampenii si A MA BAGA LA PARNAIE. Plus ca, de unde stim ca nu vorbeste el tampenii? Sau ca nu ne minte pe fata?

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 10 August 2011

    Mei, poate ca io-s din alt film, da' nu-mi amintesc sa fi fost bagat Radu Mazare la pirnaie. Sau despre ce discutam aici ?

    Eu nu zic ca stim sau ca nu stim. Eu zic ca asa cum are el libertatea sa spuna ce-i tuna pe chelie are si altu' libertatea sa spuna ca el vorbeste timpenii, sau ca ar trebui bagat la pirnaie.

  19. pai aici nu prea am avut lolocaust si restul au plecat pe vremea lui ceasca.

    trimite-l pe mazare prin polonia sau germania sa vezi ce o suga pula in puscarie minim 2 ani.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 10 August 2011

    In Romania au murit mai multi evrei decit in Germania, sau decit in Austria. Sau decit aproape oriunde altundeva. De asemenea am si avut mai multi decit Austria. Sau Germania. Sau Franta.

    Eu zic ca umpic de studiu si aplicatiune pe fapte n-are cum sa va strice, ca sunteti tineri si nestiutori.

  21. lasa ba, eu cand am intrebat la liceul cati evrei s-au omorat in romania pe lolocaust, mi-a raspuns foarte mandra profesoara ca nici unul, ca cica antonescu nu a vrut.
    iasi o fi fost moldova spre exemplu si n-am aflat eu, sau ceva de genul.

    deci potrivit statului roman nu exista crime de lolocaust aici, problem?

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 10 August 2011

    Mbine.

    Country Estimated Pre-War
    Jewish population
    Estimated killed Percent killed
    Poland 3,300,000 3,000,000 90
    Ukrainian SSR 1,500,000 900,000 60
    Russian SFSR 975,000 107,000 11
    Hungary 650,000 450,000 70
    Romania 600,000 300,000 50

    A se vedea de exemplu pogromul de la Iasi.

  23. ma tu esti evreu de te intereseaza asta sau cum? eu sunt ceva mischlinge zweiten da' n-am acte sa demonstrez, ca ma duceam de mult in israel sa stau pe pensie alimentara.
    n-am trait pe vremurile alea, n-am zis eu evrei la abator, sa fie sanatosi.
    si asa le-au trecut moda, acuma e cu musulmanii persecutati

    lasand asta, tocmai ma uitam la tv. rusia face ceva amenintari la adresa lui basescu cum ca are planuri de anexare a moldovei si ca ne ameninta astia cu ce s-a intamplat in georgia acum 3 ani.

    m-am spart de ras cand am auzit ca e de interes european sa fie aparata integritatea moldovei. tara de sine statatoare. mda.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 10 August 2011

    Da' n-am inteles, si daca stiu istoria Statelor Unite is american ?

    Rusii vor neaparat sa suga o pula si nu stiu cum sa faca. Da' nu de azi-de ieri, e veche problema la ei.

    Pe de cealalta parte n-am auzit inca de curva sa si-o ceara si sa n-o primeasca. E doar chestiune de timp.

  25. 1. whoa, stai ca esti self-owned ca "american" = european, da' s-a inteles
    2. da' sa vezi ce chestie nimeni nu se pune cu rusia
    3. europa sau moldova ori cine? oricum banuiesc ca soarta lui basescu va fi identica cu cea a lui timoshenko. avantajul de a fi prieten cu putin.

  26. @MP

    dar tu realizezi ca o mare parte dintre cei judecati acolo, daca nu chiar toti, au actionat in interesul ideologiei grupului?

    eu amu nu am chef sa intru in amanunte sa iti explic ca la baschet echipa x a batut pentru ca il avea pe y pe teren mai in forma decat z de la echipa w.

    problema e: ma gandesc ca nu judeci prost tu, doar ca ai lacune grave in exprimare. daca mai recitesti inca odata ce ai scris acolo, in 2.b, poate ii intelege.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 10 August 2011

    @Freud Va fi o laie. Decoamdata serviciile noastre > serviciile lor. La greu, nu asa. Asta ar fi una. Restu' ti le zic cind ne vedem la CSAT.

    @Mihai B Nu conteaza in interesul cui au actionat. De-aia are omu' cap pe umeri, sa cugete cu el, "ba, oare bine fac eu ce fac ?". Asta cu grupu' poti s-o lasi, ca macane.

    Cind ai chef sa intri in amanunte revino cu incredere, ai toate sansele sa afli ce n-ai inteles si unde gresesti. Pin-atunci, mnoa, bafta la Bac gen.

  28. si ma rog ce avem noi? imediat ne rad rusii daca deschidem clontul. avem o pl, ar trebui sa cerem ajutor in sua, si atunci schimbam propietarul la gaze si petrol, cam atata.

  29. http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Jews_in_England#Massacres_at_London_and_York_.281189.E2.80.931190.29

    aici nu scrie tot, .. http://ddickerson.igc.org/cliffords-tower.html si nici acolo

    tl;dr niste baieti cu coroana s-a indatorat la evrei. si n-avea cu ce sa plateasca datoria. asa ca Coroana, Popa si cine a mai fost pe acolo, a bagat raca, ceva persecutare si cam s-au descotorisit de satanistii evrei. multi s-au sinucis, restul i-au omorat taranii.

  30. *legat de faptul ca nu ma credeai tu cu camataria, poftim dovezi.

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Thursday, 11 August 2011

    Aceeasi poveste si cu cavalerii Templieri si Filip cel Largut in Fund/Clement cel Foarte Larg in Fund daca ai chef sa te documentezi.

  32. They believed that Jesus Christ had conceived three children with Mary Magdalene, who moved to France after the crucifixion.

    oh boy... http://img846.imageshack.us/img846/1082/jewlaugh.jpg

    mda, citesc.

    misto metoda de a rezolva datoria externa. deci le dam foc la americani sau? :D

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Thursday, 11 August 2011

    Sau la uamenii bogati.

  34. Acu` sa va zic una pe care am auzit-o de la un antisemit: cica pe la 1890 era unu` Theodor Hertzl care a infiintat o organizatie de-i zicea "Adoratorii Sionului". Printre altele, obiectivul ei era sa creeze un stat evreu in Palestina. Pentru asta trebuiau indeplinite cateva conditii:

    1. Autoritatea "tutelara" din Palestina trebuia sa fie, in principiu, favorabila ideii. Adica sa fie "de-ai nostri". Nu era cazul Turciei, dar putea fi cazul Regatului Unit.
    2. Pentru crearea unui stat e nevoie de bani (multi). Nu-i vorba, ca evreii aveau bani, da` parca nu i-ar fi folosit pe-ai lor proprii pentru asa ceva. La o adica erau buni si banii nemtilor.
    3. Un stat mai are nevoie si de cetateni. Erau destui evrei prin lume (cam 10-11 milioane in Europa), dar majoritatea aveau o situatie materiala relativ buna si n-ar fi schimbat-o de bunavoie pentru parloagele din Tara Fagaduintei.

    Prima conditie s-a indeplinit dupa Primul Razboi Mondial, celelalte doua, dupa al doilea.

  35. @mp : WIN WIN REVOLUTIA PROLETARA. FURAM DE LA BOGATII BURGHEZI ARISTROCRATI POLITICIENI CA SA DAM LA SARACI alti politicieni munca e gratis !!!!!12111coispe!!!!1

    @adi : daca ce-am citit e adevarat, aia cum ca hitler a facut fum pe evrei pentru ca a aflat ca evreii din germania isi vandusera "tara" angliei sugerandu-le sa aduca sua in razboi, asta se sustine :

    Autoritatea “tutelara” din Palestina trebuia sa fie, in principiu, favorabila ideii. Adica sa fie “de-ai nostri”. Nu era cazul Turciei, dar putea fi cazul Regatului Unit.

    care turcia ba, ca era imperiul otoman atunci.

    plus ca israel e infundat intro criza mai urata ca europa, tocmai zilele astea se plangeau de foame, taxe peste taxe si etc.

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Thursday, 11 August 2011

    @adi Bun mei, da' e plina lumea de tot soiu' de tipi care infinteaza la tot momentu' tot felu' de organizatii botezate cit de fistichiu.

    @Freud I-am lasat un comentariu lu' putulica ala. Zicea

    Bogatia nu este un dat, o placinta pe care sa vina diversi sa si-o imparta.

    Bogatia exista strict in proprietatea celui care o creaza.

    Exista astazi milioane de indivizi inutili, care din orice motive sunt incapabili sa creeze bogatie ? Sigur ca da. Au ei drepturi ? Sigur ca nu. Muie si la sicriu, data viitoare (adica, reincarnarea viitoare) mai mult studiu si mai putina smechereala in scoala, mai multa gindire si mai putina figuratie si asa mai departe.

    Exista mai multe gloante decit smecheri la orice moment dat. Proba acestei idei simple se poate face oricind smecherii simt nevoia. Cred ca-i destul de simplu cit sa poata intelege orice socialist.

    S-a suparat si l-a sters. In felul asta a rezolvat trei probleme : a) eu nu ma mai stric de ris de pe gramada dragonului ; b) el n-o mai freaca la rece pentru un sfert de chirie de garsoniera, impartita cu alti trei puscariasi ca si el si in fine c).

    Pai nu ?

    La discutia cu adi : de ce sa nu fie turcii favorabili ideii, pina la urma ?

  37. asta-i unul dintre multele dezavantaje ale comunismului, cetatenii nu sunt pregatiti pentru competitie.
    una reala, nu dinaia : ne batem la olimpiadele patriei si dupaia vedem care primeste mai multe medalii rosii, dormiti linistiti ca Statul va da munca, scoala, case, etc etc.

  38. "de ce sa nu fie turcii favorabili ideii, pina la urma ?"

    Nu-i vorba sa nu fie de acord acum, da` nu erau atunci. Aveau alte (multe) probleme la vremea respectiva ca sa le mai arda si de gestionarea unui conflict arabo-iudeu in propria ograda. Si-n plus erau si musulmani (ca arabii) si probabil mai fundamentalisti decat azi.

  39. Mircea Popescu`s avatar
    39
    Mircea Popescu 
    Thursday, 11 August 2011

    @Freud Da. Motiv pentru care e si fain sa traiesti in Romania. Mie imi aminteste de scoala, petrecut maxim, nefacut nici o tema, iesit primu' ca oricum restu' vaideeei. It is good to... o wait.

    @adi Foarte discutabil mei. Imperiul otoman a fost unul dintre putinele state foarte tolerante cu evreii, care-au ramas asa de-a lungul intregii istorii. Io zic, daca ne apucam sa discutam chestii de-astea, sa le luam in considerare serios, nu sa le expediem televizionistic, in fraze si false si neverificate si prea superficiale ca sa poata fi adevarate.

    Deci, de ce sa te scarpini la urechea stinga cu mina dreapta trecind printre craci ? Nu era mai simplu sa dai ceva bani la viziru' si la beiu' de Tripoli dupa care sa faci ce vrei tu in raia ? Hm ?

    PS.

    Legend does claim that Don Isaac Abravanel, who had previously ransomed 480 Jewish converts of Malaga from the Catholic monarchs by a payment of 20,000 doubloons, now offered them 600,000 ducats for the revocation of the edict. It is said also that Ferdinand hesitated, but was prevented from accepting the offer by Tomás de Torquemada, the grand inquisitor, who dashed into the royal presence and, throwing a crucifix down before the king and queen, asked whether, like Judas, they would betray their Lord for money.

  40. A fost si califatul arab tolerant cu evreii. Defapt arabii si evreii au ridicat economic toata fundatura aia ramasa de Spania, dupa ce se alergasera romanii cu africanii pe acolo, cam multe dispute. In mod ironic cel mai mare port, Barcelona, fusese fondat tocmai de tatal lui Hanibal, pe care l-au macelarit baietii Sono Porci Questi Romani.
    Bai da' ce noroc au avut cu aurul din America tocmai cand isi macelareau economia.

    La Otomani mai ramasese Israel, unde aia care erau nomazi prin desert se intelegeau destul de bine.

    da sursa la text

  41. Mircea Popescu`s avatar
    41
    Mircea Popescu 
    Thursday, 11 August 2011

    http://beit-abravanel.com/Don%20Abravanel.htm de ex.

  42. Mircea Popescu`s avatar
    42
    Mircea Popescu 
    Thursday, 11 August 2011

    A, si vezi si http://www.sephardicstudies.org/decree.html pentru documente autentice.

  43. Si SUA au fost si sunt foarte tolerante cu evreii, dar nu pana acolo incat sa le ofere din teritoriul lor cat pentru un stat.
    Nu zic ca asa au stat lucrurile, ti-am zis ca e opinia unui antisemit convins si pe deasupra si adept al teoriei conspiratiei. Logica era urmatoarea: dacat sa dai bani vizirului, mai bine inchei un gentleman`s agreement cu lordul John prin care te angajezi sa-i sustii enteresu` in zona, mai ales ca nici liderii politici britanici nu prea erau antisemiti. Si chiar cei antisemiti s-ar fi bucurat sa-i trimita pe evrei in Palestina. Chiar si in cazul Germaniei lui Hitler ideea a fost pusa pe tapet, alaturi de "proiectul Madagascar", inainte de aplicarea "solutiei finale".

    "Legend does claim that Don Isaac Abravanel..."
    Cunosc si eu legenda. Ba chiar intr-o carte a lui Wiesenthal - "Calea sperantei", sunt citate documente ce atesta incheierea unor astfel de intelegeri, dar numai cu familiile evreiesti bogate. Dar mai exista si alte legende, care bat in alta directie. Si ele se gasesc expuse in cartea lui Wiesenthal.

  44. @mp

    Translated from the Castilian

    ehehe ce-i si cu bacul asta.

    SUA a facut o chestie misto, printre care bombele atomice au fost facute de savanti evrei, refugiati si etc. Erau adusi in Anglia si din Anglia pe barca in SUA. Plus ca aproape toate marile afaceri americane sunt detinute de evrei. Plus ca le-au dat armament si tehnologie israelitilor(conflicte cu arabi).

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jewish_American_businesspeople

  45. ah am gresit tag-urile.

  46. Mircea Popescu`s avatar
    46
    Mircea Popescu 
    Thursday, 11 August 2011

    @adi Chestia e ca pe de-o parte regatul/imperiul nu prea facea de-astea cu gentlemans' agreements cum zici tu (cu exceptii mai notabile prin India), in timp ce otomanii faceau tot mereu (moda bizantina, preluata de la greci).

    @Fred Astaire Concret, cu nume, la aia cu "toate marile afaceri".

  47. tu nu vezi linkul, ca nu stau sa-i enumar pe toti. ballmer de la maicrousuoft, ser gay si alalaltul de la gugle.illegal.ro, amandoi evrei, baiatu' di la dell tot ievreu si tot ashea. feisbuci, compac, bourleand, diznei, tuenti senciuri fuox, mietrou leul meieri, paramaunt, etc.

  48. Fiind vorba de teoria conspiratiei, nu tre` sa stii tu cand o faceau ei. Agrementu` zic.

  49. btw http://www.clauteo.com/2010/07/un-evreu-american-avertizeaza-slia-vom-avea-aceeasi-soarta-ca-germanii.html

    si cu dedicatie pentru libertarieni

    "This whole Jewish world, comprising a single exploiting sect, a kind of blood sucking people, a kind of organic destructive collective parasite, going beyond not only the frontiers of states, but of political opinion, this world is now, at least for the most part, at the disposal of Marx on the one hand, and of Rothschild on the other... This may seem strange. What can there be in common between socialism and a leading bank? The point is that authoritarian socialism, Marxist communism, demands a strong centralisation of the state. And where there is centralisation of the state, there must necessarily be a central bank, and where such a bank exists, the parasitic Jewish nation, speculating with the Labour of the people, will be found" -Mihail Bacunin

    .

    His Eurocentrism manifested itself in his call for a United States of Europe, his support for Russian Colonialism, particularly as practised by his relative and patron Count Nikolay Muravyov-Amursky and his indifference to Japan and Japanese peasants during and after his brief stay in Yokohama. (Japan was regarded as the most prominent revolutionary country in Asia following the Meiji Restoration of 1866–1869.) All these aspects of his thought however date from before he became an anarchist. Bakunin's conversion to anarchism came in 1865, towards the end of his life, and four years after his time in Japan.

  50. Mircea Popescu`s avatar
    50
    Mircea Popescu 
    Thursday, 11 August 2011

    @Freud S-o luam catinel. Primele 10 de firme dupa capitalizare :

    Apple Inc., $337 billion
    Exxon Mobil Corp., $331 billion
    Microsoft Corp., $203 billion
    International Business Machines Corp., $194 billion.
    Chevron Corp., $181 billion.
    Google Inc., $178 billion.
    Procter & Gamble Co., $171 billion.
    Berkshire Hathaway Inc., $168 billion.
    Wal-Mart Stores Inc., $168 billion.
    AT&T Inc., $165 billion.
    Johnson & Johnson, $165 billion.

    Sa luam de exemplu Apple :

    Top 5 Holders Shares Held
    FMR LLC 52,090,801
    VANGUARD GROUP ... 35,545,187
    BARCLAYS GLOBAL... 23,515,929
    PRICE T ROWE AS... 23,378,300
    INVESCO LTD. 19,627,275

    FMR LLC = Fidelity Investments, is one of the world's largest mutual fund firms. Serving more than 20 million individual and institutional clients, Fidelity manages nearly 500 funds and has approximately $1.5 trillion of assets under management.

    Vanguard = Claiming some $1.4 trillion of assets under management, the firm is battling FMR (aka Fidelity) for the title of largest retail mutual fund manager on the planet.

    Mnoa, unde ti-s evreii buei ?

    @adi Apai bun, nu tre' sa stiu io, da' asa in principiu ii posibil ca am io cu Soarele o intelegere de cind sa fie eclipse. Lasa faptu' ca nu Soarele decide asta, si nici nu exista un mecanism prin care sa ne intelegem, sau un mecanism prin care sa-l coninteresez. Vorba e ca nu tre' sa stii tu.

  51. aia fac bani din vanzari si cumparari, nu ceva original, da' ma rog. oricum, ceva e ceva, aia fac afacere si vand.

  52. Mircea Popescu`s avatar
    52
    Mircea Popescu 
    Thursday, 11 August 2011

    Deci cum ?

  53. Singura diferenta e ca in principiu, o intelegere intre un om si un obiect neinsufletit ca Soarele e imposibila rational vorbind, pe cand una intre reprezentantii unei comunitati (autointitulati sa nu) si reprezentatii unui stat (care e si ei oameni) e perfect posibila si chiar probabila.

  54. Hai ma, cum poti sa zici ca n-a facut ballmer ceva original :))

  55. Mircea Popescu`s avatar
    55
    Mircea Popescu 
    Thursday, 11 August 2011

    @adi E perfect posibila, da' e si perfect improbabila, aia-i problema.

    @gheorghe Eu sincer il consider pe Ballmer intemeietorul noii directii in muzica pop, cu Lady Gaga si alea. Toate l-au furat pe el.

  56. hater

  57. las si eu astea aici

    http://www.holocaustdenialvideos.com/1_cole.wmv
    http://www.holocaustdenialvideos.com/2_cole.wmv
    http://www.holocaustdenialvideos.com/3_cole.wmv

    http://www.youtube.com/watch?v=CmNTIfoWNog

  58. si astea

    http://der-stuermer.org/english/zogen.htm

    http://radioislam.org/jewish-photos/manipulat-the-wold/world-leaders-manipulated.htm

  59. Mircea Popescu`s avatar
    59
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 October 2011

    Lasa linistit ca oricum nu le citeste nimeni.

  60. eh, s-o gasi careva.

    wmv-urile alea e chiar must see.

  61. si contribuim in continuare cu

    http://www.henrymakow.com/translated_from_the_hungarian.html

    Elie Wiesel nu ie Elie Wiesel.

  62. Dar cu asta cum ramane? jewsagainstzionism.com/zionism/jewishwar.cfm

    Se sustine :

    1933: On January 30, Adolf Hitler becomes Chancellor of Germany. He drives Jews, many of which were Communist out of Governmental positions within Germany. As a result of this, in July, the Jews hold a World Conference in Amsterdam during which they demand that Hitler re-instate every Jew back to his former position.

    Hitler refuses and as a result of this, Samuel Untermyer, the Ashkenazi Jew who blackmailed President Wilson,and is now the head of the American delegation and the president of the whole conference, returns to the United States, and makes a speech on radio which was transcribed in the From the New York Times, Monday, August 7, 1933.

    Our campaign is...the economic boycott against all German goods, shipping and services...What we are proposing...is to prosecute a purely defensive economic boycott that will undermine the Hitler regime and bring the German people to their senses by destroying their export trade on which their very existence depends...

    As a result of this boycott, Jews throughout America, would protest outside and damage any stores in which they found any products with, "Made in Germany," printed on them, causing stores to have to dump these products or risk bankruptcy.

    Once the effects of this boycott began to be felt in Germany, the Germans, who had demonstrated no violence towards the Jews up to this point, simply began boycotting Jewish stores in the same way the Jews had done to stores selling German products in America.

    iamthewitness.com/DarylBradfordSmith_Rothschild.htm

  63. http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Final_Solution#Usage_in_German

  64. tu ai rescris cumva articolul asta?

  65. Mircea Popescu`s avatar
    65
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 8 February 2012

    Mnop.

  66. http://ro.wikipedia.org/wiki/Afacerea_Strousberg

    ____

    Mark Henry Gitenstein is the United States Ambassador to Romania. Gitenstein is of Romanian heritage
    =)))))))))))))
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Gitenstein

  67. Fara indoiala, miscarea de la 1848 avusese insemnatatea ei, intrucat manifestase cu oarecare rasunet in Europa, desteptarea constiintei nationale in romanii din Principate si vointa lor de a se dezvolta in conexitate cu civilizatia occidentala. Dar ca organizare politica inlauntrul acestei tendente generale, oamenii de la 48 nu au lasat si nu au avut nici o conceptie reala. Constitutiunea din 15 iunie 1848, de pe "campul libertatii" de la Filaret, cu cele 22 articole ale ei, era o opera de fantasie, fara valoare practica. A impune unei tari, care pana atunci fusese in neputinta de a progresa tocmai din pricina deselor schimbari de Domn, un Principe ales pe cinciani (art. 5); a da unei tari, geograficeste intercalate intre trei monarhii absolute, care ii amenintau existenta, o forma, quasi-republicana, declarand pe acel Principe de 5 ani inca si responsabil; a acorda (art. 10) "dreptul fiecarui judet de a-si alege dregatorii sai, drept care purcede din dreptul popolului intreg de a-si alege Domnul"; a decreta "emancipatia israelitilor si drepturi politice pentru orce compatrioti de alta credinta" (art. 21); toate aceste erau numai naiva asternere pe hartie a unui amalgam de idei nebuloase[...] -T.M. ~1871 disc. parlam.

    Boldul imi apartine si e absolut hilar, prostia asta cu drepturile minoritatilor bantuie de doua secole. Lol cica ale israelitilor si a restului, de parca astia erau cine stie ce gros al natiunii, majoritatea populatiei gen.

  68. Mircea Popescu`s avatar
    68
    Mircea Popescu 
    Sunday, 19 February 2012

    Titu e usor idiot in genral vorbind. Altfel da, erau, cel putin economic vorbind.

  69. Lolz, parca erai conservator, acu' arunci cu foc in ei?

    A si cu dovezi.

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6e/Proclama%C5%A3ia_de_la_Islaz_%281848%29.jpg

    Articolul 21. Hai ca nu-i grea slavoromana.

    emancipatzia izraelitzilor etc.

    Amuzant e ca art 14 prevede abolirea sclaviei tiganesti, lol eu invatasem prin gimnaziu ca domnule cuza abolise sclavia. srsly.

    ____________
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a0/Declaration_of_Human_Rights.jpg

    http://freemasonry.bcy.ca/art/s_c_art/s_c_eye_disk.jpg

  70. http://www.filehost.ro/1360181/8388154_Mein_Kampf_Romana_net_pdf

    Mda deci am citit primele 50 pagini din vreo cinci sute in care Hitler povesteste cum a supto si nu s-a facut pictor ci muncitor pe santier, marxismul e un cacat si initial evreii erau niste baieti buni si nu intelegea el ce-i cu persecutia lor, pana a dat de sionisti, a aflat ca presa de scandal si teatrele cu piese de cacat, pornografia si prostitutia din Viena sunt conduse/facute de evrei si etc.

    6 milioane de evrei au murit, cica gazati cand asteptau sa le curga apa la robinet, care defapt erau gazati prin a arunca pastile de ziclon b pe geamuri sau tavan, care defapt nu erau izolate ermetic http://holocaustdenialvideos.com/, care defapt stai ca plm ce sens are sa gazezi niste tipi, unde la auschwitz era arbeit macht frei, se muncea si defapt nu cumva au murit ei de febra tifoida? (exemplu http://en.wikipedia.org/wiki/Lizzie_van_Zyl)

    De unde deducem ca holocaustul asa cum e prezentat pana la ora actuala e cam fals si inflorit ca la niste baieti cu bani sus pusi nu le convine ce spune istoria.

    Mein Kampf e ilegala, studiile de rasa la fel iara jurnalul Anei Frank e sub cheie in Olanda si e ilegal contrazicerea lui, niste baieti fac puscarie ca au demonstrat contrariul prin 90, Elie Wiesel are mai multe probleme (http://www.eliewieseltattoo.com/) etc etc

    L'histoire est une suite de mensonges sur lesquels on est d'accord.

  71. Mircea Popescu`s avatar
    71
    Mircea Popescu 
    Friday, 24 February 2012

    Da' adica cum "ie ilegala" bre, daca tu o citesti ? Sau ai impresia ca esti ceva de-asta cum ii zice, revolutionar neinfricat care incalca legi si tot ?

  72. >romania
    >legi

    >interneti + lege
    >refuz acta

    etc

  73. http://www.monitorulbt.ro/Stiri/National/2012-03-08/Dan+Sova+si-a+pierdut+functia+de+purtator+de+cuvant+al+PSD.html

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/dan-sova-si-radu-mazare-psd-istii-care-au-speriat-evreii-970492.html

    Chestie amuzanta, mie mi-a zis un profesor de istorie acelasi lucru acum mult timp, ca Antonescu nu le-a facut nimica evreilor. Sunt curios care-i curios care-i originea afirmatiei.

  74. Mircea Popescu`s avatar
    74
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 March 2012

    Apai orice violator serios de pe la tara iti zice daca-l intrebi ca el "nu le face nimica" numa' eventual "o scurtat putin preludiul".

  75. http://www.holocaust-education.dk/holocaust/massedrapsmetoder.asp

    In the Chelmno extermination camp gassing trucks were used for this horrible enterprise.

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Destroyed_Magirus-Deutz_furniture_transport_van_Kolno_Poland_1945.jpg

    A destroyed Magirus-Deutz van found in 1945 in Kolno, Poland, not far from the Kulmhof (Chelmno) extermination camp. Initial suspicions that this was one of the gassing vans used to liquidate Jews were not confirmed, instead this van was found to have been used to transport furniture.

    http://strangevehicles.greyfalcon.us/NAZI%20GAS%20VANS.htm

    Thus, there is no reliable graphic illustration of the gas vans used in Chelmno. However, the testimonies of witnesses contain many important data on these vehicles. In 1945 and later, Polish authorities examined some Poles who stayed in the area of Chelmno after the removal of the vast majority of the Polish population to the GG in 1939-1940.

    Da' bine ma, am vazut si eu ca dintr-o masina iesea fum ieri si gata, inauntru ard evrei, nu ca i s-a futut carburatorul sau ceva de genul. Hai ca-mi da dreptate si vecina de la 4, lolz, holocaust, herp derp.

  76. Ultima mea contributie pe tema. Stiti ca Hitler sustinea aia cu rasa ariana, nu? Germanii rasa suprema, svastica, etc. Acu' ca sa stiti, omu' era perfect sanatos la cap, fara gluma fara nimic, cel putin la faza asta.

    La vremea lui circula teoria originii omenirii in India, deoarece sanscrita ar fi fost originea latinea si in consecinta un fel de rasa ariana/indiana care s-ar fi propagat din India pana-n Europa. Svastica ca simbol pentru germani tocmai la asta facea referinta, arienii din India si simbolul lor solar cu raze de soare.

    Chestia asta se baza si pe studii genetice, in masura in care in care in India si Germania se gasesc o mare proportie de gene in comun prin halogrupi, o chestie care se regaseste in cromozomi si ADN.

    http://my.opera.com/ancientmacedonia/blog/show.dml/4504132
    http://64.40.115.140/learning/article/11
    http://www.r1a.org/2.htm

    India nu este originea civilizatiei ci Africa, dar originea europenilor este India.
    Incetati a mai pupa in cur negri si evrei ca vai biblia, crestinismul originea europei, sclavie si etc.

    Chestia asta nu sustine nazismul, sustine ca a sustine invaliditatea unor teorii din cauza unor regimuri politice e stupida, cum face Franta care interzice studiile de rasa.

  77. Noa primul link ala de pe opera are tampita tematica. Da' luati http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19888303

  78. *latinii, latinei.

  79. http://www.guardian.co.uk/world/2003/jan/25/russia.books

  80. http://www.revisionists.com/revisionists/felderer.html

  81. http://en.wikipedia.org/wiki/Panama_scandals
    http://en.metapedia.org/wiki/Examples_of_propaganda_in_Wikipedia

  82. http://sixmillionmyth.blogspot.com/p/six-million-myth.html

  83. http://www.stormfront.org/forum/t618882/
    http://www.elvispresleynews.com/JewishElvis.html

    m-am cacat baloti.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.