Hide and go shriek

Friday, 16 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Dupa titlu te-ai astepta sa fie cu desene animate, de-astea noi si timpite. Faptul ca nu-i ii da deja o bila alba, pe linga care filmul chiar este un exemplu de asa da. Chestii facute corect :

I. Toate fetele isi arata sinii. Asta e o regula de baza a oricarui film in care apar fete. Vulva nu-i nici asa de interesanta nici obligatorie, da' filmarea-n care-s fete ce nu prezinta sinii la camera e o absurditate, iara nu film de-asta cinematografic. Am mai zis, de altfel, da' consider ca merita sa repet pina intelege toata lumea, chiar si-n fund.

II. Fetele au o relatie normala cu asternuturile. Incepind cu ceva film timpit cu Alain Delon in care era asta nustiuce de-l cautau niste tipi de la politie intr-o camera cu una pe care-o tot descoseau respectivii dac-o fost erou' acolo cu ea toata noaptea, ceea ce domnita afirma cu hotarire, intarind cu observatia ca "daca n-ar fi fost crede ea ca ar fi simtit imediat", asta-n timp ce era impachetata din talpi pina-n git cu plapuma de-am observat pina si eu, prepuber si complet dezinteresat de femei in sensul sexual al termenului ca totusi, cine dracu' sta asa in pat si sfirsind cu orice film doriti ales la intimplare de la inceputurile lumii si pina am rezolvat noi problema, toate femeile, dar toate femeile filmate in asternuturi au intotdeauna o grija dementa de-a isi trage plapumile pina-n git si-a se mumifica-n pinzeturi de zici ca lor nu li-e cald, nu le respira porii, nu transpira si-asa mai departe.

Hai sa ilustram cum se procedeaza corect :

femeia-in-asternut-exemplu-corect

Intelesu-m-ati ? Titele afara, plapuma chiar sub ele. Asa, asa si numai asa stau femeile in pat, am vazut eu de nenumarate, nenumarabile ori. Asa e si normal si comod, afara de cazu' ca traiti in Romania lui Ceasca si nu este apa in calorifere prin Ianuarie la -20 de grade, nici o femeie niciodata in toata istoria lumii nu s-o impachetat ca mumia. Si suntem cutotii satuli pina-n git de falsele reprezentari ale asa-ziselor filme care-s de fapt maculatura celuloidica.

Sa se retina, si sa se aplice!

III. Privitorul cunoaste spatiul de joc. Complet irelevant, nefiind cu tite, da' totusi mentionam pentru interesul teoretic cit si al impotentilor : modul corect de-a face un film horror e asa : prezinti intii spatiul, asa cit privitorii sa-l cunoasca bine. Prezinti apoi masurile pe care le ia ucigasul pentru a lua in stapinire spatiul (chestii de baza gen cum pune lacate pe usi, taie curentul scl). Prezinti apoi zbaterile nenorocitilor care vor fi incet-incet maltratati pina la moarte.

Modul gresit de-a face un film horror sunt cacaturile cu "prezentat lumea prin ochii victimelor". Stupid, nefunctional si nesanatos. Spatiul trebuie sa fie clar cunoscut, ca sa le putem impartasi teroarea. Ucigasul tre' sa fie ambiguu, ca sa le putem impartasi teroarea. Daca prezentam lumea prin ochii victimelor, rezulta un spatiu slab definit si-un ucigas prea conturat. Nu ie bine. Trebuie exact invers.

IV. Explicatii rationale. Tre' oferite explicatii rationale si de bun simt macar la un nivel minim. Si aici, si in filmul dat exemplu negativ chiar la inceput lumina sta stinsa pe intreaga durata. Acolo fara nici un motiv credibil sau aparent. Aici, pentru ca la inceput cit ne punem intrebari pustanii sunt instruiti sa n-o aprinda, pentru un motiv care convinge rational, si mai apoi ne uitam de problema. Unul dintre tipi e mai solid si genu' luptator, asa ca-si trage niste scatoalce credibile inainte sa ia un vibrator de 43 de toli in plexu' solar cu iesire pe linga nervu' sciatic. Chestiile astea mici sunt esentiale, pe ele se construieste calitatea finala a filmului, tot asa cum o partida nebuna de amor rezulta din trei detalii si doua paie bagate-n fund la momentu' oportun, iara nu din nustiuce grandilocvente sforaitoare, empatii si alte nimicuri.

V. Victime enervante Una dintre cele mai sigure cai de-a face un film horror bun e sa alegi victimele dintr-o clasa nesuferita. Cu politicieni ar fi bine, cu avocati ar fi bine, cu mecanici auto ar fi bine, da' din ceva motive cenzura de Hollywood nu permite asta. Mai ramin elevii de liceu. Buni si aia. Da' pe bune acuma, va ginditi ce-ar fi ceva gen Ally Mc Beal sau alea cu medici da' facut horror ? Pfoai.

In cazul nostru concret victimele sunt elevi de liceu din anii '80, deci va inchipuiti cam ce freze si haine poarta, si cam ce dume au in cap. Fix la virsta aia la care vor sa se deie mari smecheri, si inca mari smecheri in gustul anilor '80. Este ca n-are cum sa nu ruleze acest film ? Ei bine, exista si-un bonus : actorii sunt deosebit de idioti, deci pe bune, deosebit de idioti. Citesc replicile alea parca-s la scoala populara de arte pentru ciobani, iti vine sa le dai una cu o secure rotativa numa' din atita cauza.

Coloana sonora e atit de timpita incit devine aproape buna, o performanta rara pentru productii sonore din perioada respectiva. Per total, un film horror aproape perfect.

PS. Cineva zice "just cool out, ok?" deci ma-ntelegeti voi ? Nu chill out, cool out.

PPS. Am scris recenzia pe la jumatatea filmului. Intre timp am vazut si restul, tot ce-am modificat e c-am adaugit PS-ul dinsus. Intelegeti cum devine problema.

Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

47 Responses

  1. I. Și curul fundul cui îl lași?
    II. Cred că asta-i chestia care mă enervează cel mai mult, deși uneori nici realitatea nu-i prea departe de film. Apropo, poșeta intră și ea la îmbrăcăminte?
    III. Nu știu ce să zic că nu-s un fan al genului, dar Hostel (1 sau 2) a fost destul de interesant.
    IV. Oooo da.
    V. Ai uitat de evrei :-)))))

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 September 2011

    Mei, fundul e ok, da' nu-i obligatie profesionala la filme. Titele is.

    Daca realitatea nu-i departe de un film prost e cazul sa bei mai putin si sa spui pa mai des. Cine si-o bagat titele-n poseta, sau despre ce discutam ?!

    Evreii nu-s enervanti, is chiar simpatici. Plus ca toata lumea ii iubeste.

  3. Până și tipa din exemplul dat de tine stă cu plapuma peste ea. De făcutul pe întuneric nu mai vorbesc.
    Poșeta era o referire la un articol de-al tău în care spuneai că femeile nu se despart de poșetă și că se simt goale fără ea.

    Mai ales Freud îi iubește pe evrei.

    P.S. În buna tradiție de pe Internet ai uitat să spui de unde ai furat poza.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 September 2011

    Direct din VLC.

    Nu discuta nimeni daca tipa sta cu plapuma pe ea sau ba, noi vorbeam de tite aici.

    Uneori e fain pe intuneric. Mai ales daca esti in oras.

  5. Hai că a fost bună asta cu VLC-ul. Să vezi ce or să înceapă toți să spună că au pozele și mai ales textele din VLC :-))))

    Era să spun că e fain pe întuneric mai ales dacă stai pe spate și vezi stelele, dar mi-am adus aminte că tu nu lași femeia deasupra. Oricum în ziua de azi, nici la țară nu prea mai e întunericul de altă dată.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 September 2011

    Din pacate. Am incercat sa vad supernova lui peste, aiurea tati, dupa cinci kilometri prin lanuri tot vedeam luminile orasului mai puternic decit ditai explozia stelara. E trist.

    Poti sta pe spate si privi la ceruri pentru un oral mic, care-i problema ?

    Da' concret acuma, la problema cu VLC-ul : tu ce-ai face ? Fotografia respectiva nu exista, nicaieri. Le-as da link, da' filmu' n-are sait. Sa dau link la IMDB ca sa ce, sa faca ei un ban in plus ? Ce claim au ei pe filmu' respectiv ? Nu ca sa ma spal io pe miini de problema, ci obiectiv vorbind. Pur si simplu n-am solutii.

  7. Eu aș fi menționat că e din filmul X și atâta tot dacă nu există vreo pagină oficială dedicată filmului sau producătorul nu are vreun sait. Cine citește doar articolul ăsta nu-și poate da seama despre ce film e vorba.
    P.S. Chiar n-am zis cu răutate treaba cu VLC-ul, dar m-a amuzat teribil.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 September 2011

    Apai io am crezut ca-i evident ca titlul filmului e titlul articolului si poza o fi fiind din film. Da' daca nu e evident mentionam acuma.

  9. Looooool. Eu credeam că e vreun joc de cuvinte cu hide and seek și Shrek, pe care bineînțeles că n-am fost în stare să-l savurez. Chiar mă tot întrebam de unde ai putut să scoți asemenea titlu.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 September 2011

    Prea ii o duma rasuflata de anii 80 s-o fi scos eu. Honest!

  11. Am citit ''and go Shrek'' si credeam ca esti un ''Shrek fan, coming out of the closet'' :))

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 September 2011

    Hahah, ca sa stim de cit credit ma bucur in cercurile cinefile.

  13. @cristian #9 : subscriu

    @mp : iar nu dai ba credit la opencube, sa nu zici ca ti-a venit tie asa astral in cap alain delon.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 September 2011

    Bai plm. Deci cam 3/4 din ce se scrie in limba romana-s pastise si rescrieri dupa articolele mele, si tu-mi vi cu dume ca nustiuce anonim l-o inventat pe alenelon ? Mai las-o ca pute.

  15. Intr-un film care nu e horror e drept ca toate femeile ce ajung in pat isi trag cearceafurile pana in gat, dar intr-un film horror toate femeile goale alearga prin paduri sau in spatii periculoase si se impiedica si cad si isi sucesc o glezna si apoi se taraie si pun cate o mana pe ochi si tipa. In cazuri rare, cate una arunca cu frunze sau cu pietricele in criminalul pe care de obicei nu il vedem.
    Motiv pentru care am fost fascinata de horror-ul norvegian numit Cold Prey sau in original Fritt Vilt, ca lupta gagica aia si da in criminal cu ce nimereste dar il si nimereste sa-l doara.

  16. Erata la omisiune: (...) pe ochi si tipa si vine ucigasul pe care tot nu il vedem si mult sange sare in camera si avoi vedem o pereche de sani cum se zguduie pe un corp fara viata tarat din motive de cele mai multe necunoscute inspre ceva.

  17. @mp : n-am mai vazut asa hater si egoist.

  18. @Mircea Popescu: pute a șobolan?
    În apărarea ta aș spune că Alain Delon e totuși invenția unei comentatoare drăgălașă și subversivă trimisă de cel dintâi conducător al țării care este Mircea Popescu.

    @Luka D: asta mi-a plăcut și mie la Hostel. Că l-a nenorocit pe ăla răul.

  19. @Freud: nici n-ai idee. El e în stare să interzică reclama la Cialis (medicament pentru disfuncție erectilă) pe dtng, de parcă oamenii n-ar intra acolo ca să și-o tragă. Mircea e mega giga tera peta exa zetta hater. Și se mai laudă că el nu cenzurează șamd.

  20. @Cristian Mie mi-au placut gagicile din Hostel ...

  21. @Luka D: alea care ademeneau băieții și care erau mână-n mână cu oamenii răi?

  22. Gagicile sunt intotdeauna mana in mana cu oamenii rai.
    Mah tu ai vazut ca Mircea s-a dus in treaba lui si m-ai luat pe mine? lol

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 September 2011

    @Luka D Bwey auzi, tu tii cu victima ? Pai ce facem aici ?

    Feministo!

    @Freud Taci ba, ca io voi binele lumii. Ce vina am ca lumea se confunda cu mine insumi ?

    @Cristian Deci cum ?

    Nici n-am idee sto plm o fi fost faza cu cialisu' ala.

    @Luka D Ehehe. Lasa ca faci figura buna.

  24. Așa e, răul e sexy.
    Ha ha ha!!!! Nu-i nimic, mă apară interneții de cele rele. Mă simt în siguranță de la distanța asta. Cumva ți-ai luat un lansator de rachete și vrei să-i faci o probă în după-amiaza asta?

  25. Eu din doar cu victimele ce sunt potentiali agresori. Spre exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=SUqnp8TJOqY

    Bine ca ai revenit!

  26. erata: tin*

  27. @Mircea Popescu: hai nu te mai lăuda acum că tu n-ai habar de Cialis că n-ai nevoie de el :-)
    P.S. Era cât pe ce să cred că Luka mă ține ocupat până vii tu peste mine, dar m-am liniștit acum.

  28. @Luka D: cred că mai bine mai scrii încă o dată varianta corectă.

  29. @Cristian Pfff dar ce crezi ca-s eu? Freud? Ce de confuzii ...

    Eu-s Luka, read my lips http://www.youtube.com/watch?v=E6nrdCDG-zo

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 September 2011

    @Luka D Ai si tu dreptatea ta.

    PS. Plm, patratele pe tite ? ARDETI JEWTUBUL!

    @Cristian Iote, faina ideea cu referintele astea...

    Nu mei, cre' ca are ceva moderare automata by default futaba cela, io nici n-am setat nici n-am habar cum functioneaza.

  31. ps : http://jewtube.com

  32. @Luka D: nu e nicio confuzie. Comentariul tău cu youtube nu apăruse încă, dar erata da. Ce tare ar fi să se publice eratele înaintea cărților sau articolelor propriu-zise :-))
    Sigur nu e vorba de buzele astea? Că tare aș vrea să-nvăț să citesc pe buze.

    @Mircea Popescu: am înțeles. Deci pâine și Cialis pentru tot poporul.

  33. @Cristian Pah cauta-ti buze, zic ...

  34. Cristian [hater]`s avatar
    34
    Cristian [hater]insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 16 September 2011

    @Luka D: le-am găsit deja în Eu-s Luka, read my lips :-P Uite scot și limba la ele. LOOOOOOOOOOOOOOOOL =)))))))))

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 September 2011

    Deci cum ?!

  36. Idem @ Mircea ...

  37. @Mircea Popescu: n-ai nimic împotriva Cialisului. Din partea ta Cialis pentru tot poporul. Cu buzele, lasă că s-a prins Luka.

  38. M-am prins cu buzele? Uhm ...

  39. Daaaa și mă sufoci...

  40. Ehhhh, trezeste-te wey!!! 8sedatule!!!

  41. Mircea Popescu`s avatar
    41
    Mircea Popescu 
    Saturday, 17 September 2011

    Pai de ce l-ai sedat daca-l vrei treaz ?

  42. Ohhh ... dulcele grai romanesc :P

  43. [e neterminat, dar la cât dau pe Trilema și fain, îl public acum până nu se pierde]

    Pfoai... acum m-am trezit. Da' ce vis am avut, totul era atât de real. Se făcea că era noapte și eu aveam chef de citit în stele buze, iar Luka chef de fbătut. Zis și făcut. Ne ducem noi într-un loc întunecat și retras numai bun de holbat la stele. Mă întind eu frumușel pe iarbă și cum priveam cerul senin, mă pomenesc cu două buze-n fața mea și o aud pe Luka poruncindu-mi „Citește-le!”. N-apuc să bâgui ceva că ea începe să mă sufoce. Și dăi și dăi, eu tot încercam să scap din strânsoare, dar nu reușeam de nicio culoare. Mă sedase și nu-mi putea mișca decât buzele și un picior. În plus mi-era frică să nu văd niște stele verzi pe lângă alea galbene și roșii.

  44. Mah cum puii mei apari tu pe articolul asta intotdeauna cand Popescu e dus in ale lui? Mai lasa etnobotanicele alea pffff ...

  45. Nici n-ai idee cât ești de aproape de adevăr... mai ales dacă ai naviga pe canalul care trebuie.

  46. Mircea Popescu`s avatar
    46
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 25 October 2011

    Deci ce faceti voi aici ?

  47. Scrie mai sus.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.