Hai incoace!

Friday, 28 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Deci citind eu pe la Razvan T. Palahniuk de Romania asta al nostru cit de naspa is batrinii, mi-am amintit o faza pe care numaidecit am sa v-o si povestesc.

Acu fo' niste ani, poate ca nu chiar zece, am cunoscut o domnisoara, nu va mai povestesc cum c-o fo cu public si pe urma se identifica. Ori eu v-oi povesti intimitati si chiestii, asa ca mai bine sa nu se identifice, ca ierea fata de treaba, in principiu.

Nu mai retin unde am dus-o prima oara, da' la ceva cafea, si mi-o facut tare buna impresie de fata dezghetata. Stiti genul de femeie (ma rog, era studenta) rezonabila, care adica face ceva sau nu face ceva pentru un motiv, pe care-l poate la nevoie explica, si-i cel mai adesea convingator, iara daca nu e convingator sau e de-a dreptul gresit (ceea ce se poate intimpla!) pricepe chestia asta relativ repede, aplica de indata si e chiar fericita ca ai scapat-o de o prostie ? A, nu stiti genul, ca "nu exista in Romania" ? Mbine. Ea asa era.

Venita de la o oarecare distanta sa invete la Cluj, fata de ceva bastan local pe la ea pe-acasa, asa ca statea nu la camin ci intr-o casa, modelul ala infect de case dinainte de razbel cu curte interioara si "apartamente" pe 3 nivele. Daca stiti Clujul, era pe strada de duce la gara, pe partea cu facultatea de Litere putin mai jos de. Ei ii revenau sub control doo camere bucatarie si baie, pe care le impartea cu inca o fata (sau doua, nu mai retin). Pe care le-a husuit de urgenta, cu ocazia celei de-a doua intilniri, la care mi-a gatit! Si eu am futut-o, ca un lucru absolut natural (ei i se parea oarecum exceptional cred, c-o fost cam ezitanta asa). Avea niste sini de fapt foarte frumosi, cu niste sfircuri de-a dreptul sanatoase si niste areole care la excitatie scoteau cam 500 de sfircuri mai mici pe ele, n-am idee daca ati vazut modelul ala, da' ie fain la lins, ca un fel de razatoare benevolenta. Si dupa o constatat autentic-uimita ca "o fo' bine", de parca nu s-o mai futut in mod placut pina atunci ? si topaia prin jur cam ca o caprita.

Mnoa, si-am dus-o prin oras in mai multe rinduri, pe-atunci era ceva restaurant exclusivist sus pe Belvedere (unde prin exclusivist intelegem ca daca se ducea vre-un putulache avea bune sanse sa sfirseasca aruncat direct in Somes sau ceva, pai ce-s aia o suta de metri), cu care ocazie am facut-o de s-o plimbat toples pe deal pe-acolo, spre groaza si (presupun) deliciul ei. Si diverse alte de-astea in a caror detaliere nu mai intram.

Iar intr-o seara, oarecum afumat, o duceam acasa. N-aveam chef de futut, asa ca urma sa doarma singura, da' mnoa', cuplu tinar, am pupat-o umpic asa de despartire. Si pe git, si pe tite, si de-astea. Acolo in curtea aia interioara, sub un clar de luna chiar poetic. La care brusc

- Ce faceti voi acolo!

Ridic ochii, un tip, da' nu chiar mosnegut, un tip pe la fo' cincizeci de anisori, sa zic, inca in putere, carunt, in ceva pijama ridicola cum port si eu de altfel (si daca sunteti curiosi, io eram in costumu' ala alb de-i place lu' Mari). Ma uit asa la el, iote de unde sare smecheria la mosi ?!

- Da' ce treaba ai dumneata ?!

Tipu' s-o cam cacat pe el, probabil planu' in capu' lui era ca io oi fugi acuma ca vai, m-o prins cu mina pe pizda sau ceva ? asa o facut un pas in spate si-o dat-o-ntr-o gilgiiala de aberatii, drac mai retine exact ce-l rodea pe el, da' cu bunu' simt, cu de-astea.

- Hai incoace.

Pai ce pula mea era sa-i zic. Viteazul s-o taiat complet, si-o dat-o-n registru' smecheriei intens-curajoase, ca el cheama politia, ca moasa-sa pe iceberguri. Intre timp nevasta-sa sau ma rog, muma-sa, ce-o fi fost si-o facut aparitia in usa balconului si tragea de el ca "hai in casa Ionele sau Costele sau cum il chema, lasa ca bla bla bla". Asta in timp ce domnita desnuda ma tragea de cot ca totusi, ea trebuie sa locuiasca aici, daca-i pocnesc vecinii unde ajungem ?! Fata practica.

De fapt, avind in vedere cam cit ii mergea mintea cre' ca-i ceva politician pina azi, sau in tot cazu' rau n-are cum sa-i mearga, pentru ca la vreo citeva zile mai incolo impacase lucrurile pina in halu' in care domnu' vecin o venit in vizita cit eram acolo sa ma asigure de bunele lui intentii si in general sa ne dam mina ca niste oameni onorabili ceea ce evident suntem scl. Deci va dati seama.

Relatia a durat citeva saptamini, si s-a incheiat brusc in urmatorul mod : urma sa mergem nustiuunde, in sensul ca ieri facusem planu', ea m-o sunat sa contramandeze. Si eu am trimis-o la plimbare. Si aia o fost tot. Pentru ca da, nu tu ma contramandezi pe mine, eu te contramandez pe tine, regula de baza de altfel. Asta ca sa calmez nelinistile apropo de despartiri manifestate de nu mai retin cine la comentarii : ne despartim fara probleme in cam cinci secunde. Nu inseamna asta ca ne si certam acuma neaparat.

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

  1. Pacat.

  2. Like a bwass! Nu spui totuși ce-a urmat după ce ai trimis-o la plimbare.
    Cumva comentariul ăsta?
    inb4 răule!

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 October 2011

    @F Nu e, mo. De ce-ar fi ?

    @Cristian Pai n-a mai urmat nimic. Ce sa mai urmeze ?

  4. Disclaimer: NU îmi place costumul dumitale alb... îmi place altul. :D

    Altminteri istorisirea dumitale ilustrează destul de bine ”cruzimea” specific Popesciană.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Saturday, 29 October 2011

    A ? Atunci inseamna ca oi fi confundind eu :p

  1. [...] citate sunt opuse, unul abuzeaza de generalizari, in stilul [inca] unui aspirant la titlul de Palahniuk de Romaniaiii celalalt exagereaza-n filigran, per total fix [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.