Frauda fara frontiere

Saturday, 16 April, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Deci, sa zicem ca jucati poker online. Mai potolit asa, la mese cu mize mici, ca totusi, salariile-n Romania n-au chiar ajuns inca la nivelul cistigurilor saptaminale in lumea civilizata.

Aici dati peste un tip prietenos si simpatic, sau poate peste o gagica sexoasa sau poate peste un tinerel naiv si bataios, cu care mai schimbati o vorba, mai o impresie, doara pokeru' fara vorbarie e ca filosofia fara menghina.

Tipul arunca asa intr-o doara ca ar juca cu placere si pe mize mai mari daca ar putea, da' din diverse motive nu poate transfera bani. Ideea creata a americanilor ca "e ilegal" sa joci poker [daca nu-si iau ei partea leului in impozite] ofera de altfel alibiul perfect : nu poate omul transfera bani ca-i american, si de la ei nu se poate. Mbon.

Dupa care va face propunerea clasica, daca va trimite o mie de dolari in banca si-i transferati noua sute de dolari in chipuri ? Chestie la care evident numa' un dobitoc ar pune botul, cit de ramas in urma sa fii ca sa n-ai habar de advance-fee fraud ? Sunt pline spamboxurile de oferte de-ale nigerienilor pe tema, 'ai sa fim seriosi.

Moment in care tipul se simte el jignit asa in onoarea lui de anonim pe Interneti, si va ofera situatia perfecta : asteapta adica pina cind banca dumneavoastra verifica transferul, si-l accepta. De-abia dupa care ii transmiteti chipurile in discutie.

Pai cu asa un aranjament, ce motiv real mai puteti avea sa-l refuzati, dincolo de o inclinatie dementa si irationala de a-l persecuta pe bietul om, tipa sexoasa, tinar bataios sau ce-o mai fi el ? Doara nu-i clar ca se pune cu totul la indemina dumneavoastra, cum v-ar putea fura din pozitia asta ?!

Asa ca cei mai tonti pun botu', primesc o mie de dolari prin transfer bancar, care trece, banii devin disponibil in cont, sunt transferati pe site-ul de poker, si din chipurile astfel cumparate ii trimiteti individului noua sute si iata ca puteti juca o partida-doua cu suta de dolari pe care ati cistigat-o, nu-i asa, ca bancher amator, emitator de acreditive in circulatia monetara internationala. Bravo!

Dupa vreo doua saptamini va suna de la banca, si va invita la departamentul de investigatii, sectia spalare de bani si alte fraude foarte grave, unde sa le explicati dumneavoastra lor de ce exista un cetatean undeva prin Australia, Vancouver sau Jonkopping care sustine ca v-a trimis o mie de dolari pentru un calculator/telefon/laptop/masina de spalat pe care le-a cistigat pe Ebay dar dumneavoastra nu i-ati trimis obiectul!

Moment in care poate ca va prindeti cum a functionat intreaga chestiune : tipul, tinar bataios ori gagica sexoasa a facut un cont pe ebay, unde a scos la vinzare ceva obiect imaginar, si-a dat cumparatorului-cistigator banca si contul dumneavoastra. Asa ca banii normal ca v-au intrat in cont, si tranzactia normal c-a fost aprobata, dat fiind ca tipul de vi i-a trimis astepta sa-i trimiteti la schimb un fier de calcat sau o elice de avion sau o ancora de submarin sau dumnezeu mai stie ce.

Iar dumneavoastra nu i le-ati trimis! De ce ? DE CE ?

Si iata cum v-ati trezit amestecat intr-o ancheta destul de spinoasa, ca sa nu mai vorbim ca pagubit de-o mie de dolari minim, plus ce taxe va mai ia banca pentru prostie (spuneti ce doriti si injurati-le cum poftiti, dar mie-mi sunt foarte dragi bancile, ca unica institutie care mai taxeaza prostia in societate la ora actuala - un serviciu vital, sa recunoastem cinstit).

Da' vorba ceea, o suta de dolari e o suta de dolari, nu ?

PS. Forgot the bobbear.

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

 1. meh, who cares. money flows, no problem.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Saturday, 16 April 2011

  Mda ? Sa-ti dau numaru' de cont sa flow niste money sau ziceai numa' asa, in general ?

 3. situatia este win-win pentru toate partiile.

  -bancile iau niste comision, acopera cu bani reali creditul ala virtual
  -te distrezi pe 100$ 'gratis'. te-au prins ... asta e. da fun it was. poate i-ai si inmultit de vreo multe ori. daca esti din ro, nu prea vad cine te-ar prinde si care politai intelege ce e ala handvans fri fraudih.
  -cel de pe amazon da amazon in judecata si da si banca. banca da amazon si statul in judecata. clientul nemultumit ca nu ii revin banii da in judecata statul, simultan cu amazoane. pana la urma everybody's getting mad, dau in judecata statul, statul strain si toti intermediarii.
  -birocratii au de munca, isi justifica salariul bugetar.

  moreover,
  -statul roman trebuie sa ii achite facturile si problemele aluia american. americanii nu il gasesc pe ala cu teapa si romanu nu are bani. statul roman plateste paguba aluia american, si cel roman are o gaura in buget.
  eh si ce face statul roman, se imprumuta la ala american, cu o superdobanda pe termen scurt.

  win win win ! ▲

  /thread.

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Saturday, 16 April 2011

  E intotdeauna amuzant sa constati cum isi reprezinta soriceii labirintul in care se afla ei, din interior.

 5. troll logic always wins, stiam.

 6. realizezi ca nu mai esti amuzant cu meta-referintele la trolaj cam de cateva insemnari incoace, nu?

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Saturday, 16 April 2011

  Buei, tu ejti invidios pe succesu' tinarului ?

 8. asta e, shit happens.
  as long as it was fun, fuck consequences.

 9. ce-i aicea? ia gata circul. trebuie sa castige si ei niste bani.

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.