Fieca

Thursday, 21 April, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

fieca-1

Cum de Paste se maninca miel (precum de asemenea se si imbraca gagicile-n toale noi, chestie spre care vom purcede cu bucurie mintenas), si mie imi place sa maninc, rezulta deci ca... miel.

Apropo, aveti aici un close-up ca sa vedeti clar, concret si lamurit cam ce inseamna sa ai creieru' cit o oaie. Sau ma rog, miala.

fieca-2

Intrucit mie nu doar ca-mi place sa maninc, dar imi place chiar si sa gatesc, ba chiar ma si pricep, suflecati-va miinile si sa purcedem la disectie.

Veti avea nevoie de una bucata cutit de vreo doispe centimetri asa, cu lama lata si tais drept, bine ascutit. In acest scop, sa va invat cum ascutiti cutite : gasiti o placa de gresie au faianta care sigur v-a ramas de cind ati renovat, spargeti-o in doua, umeziti spartura cu apa, si purtati cutitul pe ea. Va dati seama dupa sunet cind e ascutit cit poate duce. Tre' sa taie orice fara efort, aia-i ideea.

Sa-i dam drumul.

fieca-3

Taiati de-a lungul separatiilor naturale intre diversele fibre musculare. Secretul unei fripturi de miel care se topeste in gura (sau ma rog, tocana sau ce mai faceti) este completa eliberare de orice urma de grasime ori conjunctive. Pentru ca grasimea de oaie e naspa. Sigur, va trebui inlocuita cu unt sau untdelemn, da' asta nu-i un impediment.

Eu am avut noroc de-un miel foarte proaspat, si care s-a separat foarte usor. In tot cazul, daca va confruntati cu dificultati nu disperati ci insistati, tot omu' cistiga-n cele din urma.

fieca-4

Rezultatul unei jumatati de ora de eforturi sustinute. Gata de pus la oala.

PS : Daca aveti un catel simpatic care locuieste in Timisoara si si-ar dori osul din imagine, nu ezitati sa ma contactati, vi-l livrez cu placere (primul venit primul servit).

fieca-5

Fieca lumina sfintelor sarbatori de Paste sa va aduca in minte si-n suflet lumina adevarului constatat experimental ca mosu' barbos din ceruri continua sa nu existe.

UPDATE : Ciorba. Sorry.

fieca-6

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. Cum ai constatat experimental ca nu exista barbosu?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 April 2011

    Io n-am constatat experimental ca nu exista. Eu am constatat experimental ca continua sa nu existe.

  3. chiar asa sistemul socialist nu te-a invatat ca pulpa e de tava si osul de ciorba?

    capitalistule !

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 April 2011

    Mi-e lene sa fac ciorba.

  5. tie da, da' gagicilor nu?

  6. Initial am crezut ca ti-ai sectionat vreun dusman ceva ca sa ne dai o lectie, "Ce se intampla cu haterii." Pe urma am vazut ca este doar o biata fiinta care traieste in turma, deci care blogger e?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 April 2011

    @dAImon Updated. Multumit ? :D

    @Vlad I lolled >D

    Ce pot sa-ti raspund decit "unul dintre ei".

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.