Femei frumoase

Tuesday, 03 May, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ieri m-am indopat cu un asa zis stinco di maiale al forno, cu cartofi copti cu rozmarin si spanac cu usturoi (va zic toate chestiile astea pentru ca va intereseaza, simtasc!) plus Mud Pie (chestie care-i o specialitate americaneasca, da' careia restauratorii nu-i stiau numele original, asa ca-i ziceau altcumva, nu mai retin cum acum).

Dupa care, rotund ca o bila, m-am luat catinel spre Parcul Botanic, sa ma plimb in mod agreabil o juma' de ceas, sa se mai aseze diversele continuturi. Pre cind am iesit, am dat peste o femeie frumoasa. Eu m-am uitat la ea, ea s-o uitat la mine, luuuuung. Asa ca m-am luat dupa ei.

Ei zic, pentru ca era cu un tip. Tipul era destul de inalt si cam lingav, brunetel, ceva saminta de oltean. Cam prostovan de altfel, va redau din dialog :

- Ii dau mesaj.
- Foarte bine, da-i mesaj, da, bine, spune-i si de la mine, spune-i sa ma sune.
- Cum sa te sune ma, esti dobitoc ?! Nu-ntelegi ca nu poate vorbi ?

Mdeci, din tras cu urechea la restul conversatiei am dedus ca fata avea ceva ruda ori cunostiinta in spital, sau poate tipul avea si ea-l ajuta sau dumnezeu stie.

Dar sa revenim : femeia cea frumoasa purta botine pe toc inalt, vreo sase centimetri, din piele-ntoarsa vopsite un albastru-gri, care se potriveau perfect cu rochia de-acelasi albastru-gri, care-i stringea talia si-abia ii acoperea fundul in niste volane. Ciorapi negri, parul roscat strins, si-un trup foarte reusit, de femeie. Stit cum e ala trupul de femeie ? Curbat asa, cumva, specific.

Ii statea al naibii de bine, si m-am intrebat oare cind e ultima data de-am vazut o femeie frumoasa bine imbracata (da' necunoscuta, nu proprietatea mea).

Mi-a cam dat cu virgula, pentru ca imi amintesc exact momentul. Era octombrie 2010 (sase luni!!!), treceam printre niste blocuri cind dintr-o data pe usa iese o mita, subtirateca si adolescentina (deci nu femeie, ci copila, nu zic ca nu arata frumos ori nu poate fi apreciata frumusetea adolescentei, dar nu-i femeie!). Parul blond taiat scurt, frantuzeste, cu doua ascutisuri in dreptul barbiei care-i urmareau cu intirziere privirea. Un pardesiu foarte elegant croit, tot cu doua ascutisuri la pulpane, ii urmareau ascutisurile coafurii. Tragea dupa ea o geanta, asortata cu pardesiul.

Chestia-i ca nu-i foarte dificil sa te imbraci frumos, daca esti o femeie frumoasa, sau daca esti o copila. Nici nu-i nevoie sa fii frumoasa, daca esti copila.

Cealalta chestie-i ca daca stam si socotim citi bani se cheltuie in toata saptamina in orasul asta pe aspectul placut al sexului frumos (ca de aspect frumos al sexului placut... ma rog, se mai intimpina inca dificultati, precit se vede) ne poate lua de la o vreme disperarea.

Disperarea, zic, pentru ca a treia si ultima chestie e ca uite, eu pot sa va spun ultima data cind am intilnit in drum o femeie frumos imbracata, si-au trecut sase luni de-atunci.

Pai fratii mei albi (plus care sunteti mai olteni, nu va simtiti discriminati acuma), faptul ca Ciuhandru cheltuie enspe mii de miliarde pentru a trage niste linii si-a zice ca "a rezolvat probleme" paleste, in comparatie, cu faptul ca o suta de mii de oameni cheltuie o suta de enspe mii de miliarde pentru a arata ca scosi din tomberon.

Si nici n-am intrat in problema barbatilor, pentru ca mi se rupe mie fix in 14 de dinsii, da' aveti idee, sau macar va puteti inchipui, cam cum e sa fii femeie si sa ai a alege intre troagari acoperiti in blugi si tricou respectiv papagali cu pantofi lungi nustiudecare, ca paiatele ? Pai va spun eu din auzite, ca nu-i de bine. E de rau. De foarte, foarte rau.

Ce-i mai grav, sa cheltuie zece oameni zece de milioane de euro si sa se vada beneficii cit de cinci mii sau sa cheltuie o suta de mii de oameni o suta (cinci sute ?) de milioane de euro si sa se vada beneficii cit de alte cinci mii (hai sapte ?).

Pacat de femeile frumoase, in tara asta de cenusarese.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

18 Responses

  1. Critic`s avatar
    1
    Critic 
    Tuesday, 3 May 2011

    mei da stalker mai esti.

    ala care da in judecata pentru spam :))

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 3 May 2011

    Ia stai sa caut daca am povestit faza cu "pai pune baietii sa ma urmareasca".

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 3 May 2011

    Deci da. Pofteste : http://trilema.com/2009/eu-ma-joc/

  4. Mihai B`s avatar
    4
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 3 May 2011

    acuma sincer, nu cred ca nu se uita cineva lung la tine cand iesi in strada cu barba si costumul acela. :))

    si poate nu era la spital, poate doar avea ala cu care doreau sa vorbeasca telefonul pe speaker. :D

    p.s. corecteaza textul! doar una imi amintesc, paragraful 4, rand doi spune-i, nu spunei.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 3 May 2011

    Asa, asa, mersi.

    Sa stii ca intre timp mi-am taiat barba, am acum doar juma' de centimetru sau asa ceva. Si mnu, dat fiind ca veneau chiar dinspre spital si dupa milionul de indicii nonverbale cam asa mi-a iesit la socoteala.

  6. Dar Buddha ce-ar fi avut de zis despre asta? Pai uite:
    "Gautama is said to have developed supramundane abilities including: a painless birth conceived without intercourse; no need for sleep, food, medicine, or bathing, although engaging in such "in conformity with the world"; omniscience, and the ability to "suppress karma.""

    Ati luat-o pe o cale gresita.

    Apropo de olteni. Ma certam eu azi cu controlorul din RATB, ca nu vroiam sa-i dau buletinul, ca de obicei. Si in minunata noastra conversatie ma intreaba la un moment dat de unde sunt
    - Rm. Valcea, zic
    - ah, din moldova
    - mnu, din oltenia
    - mda, deci pe jumate moldovean

  7. Imi aminteste de pistele pentru biciclisti din nu stiu ce cauciuc special care au impanzit Bucurestiul. Trotuar de 1.5 m, masini parcate pe 1m....jumatatea ramasa? Pista pentru biclisti!

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 4 May 2011

    @gheorghe Eu nu inteleg de ce-ti cerea controlorul RATB buletinul ?! Regia Autonoma de Televizionat Buletine ?

    @krossfire Ala nefiind oras, parca nu ma mir. De la Timisoara am pretentii.

  9. @Mircea Popescu Pai ca sa-mi dea amenda. Tre sa autentifici omul ca sa stii unde sa trimiti factura, nu?

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 4 May 2011

    Lmao tu umblii cu autobuzul fara bilet ? Citi ani ai, 16 ?

  11. Mda, pai asta a fost prima oara cand am luat un autobuz fara bilet in luni de zile, de obicei am abonament, dar n-am putut sa-mi cumpar de unde imi luam de obicei pentru ca nu le mergea calculatorul, nici dimineata si nici cand am trecut a doua oara seara. Si cum tocmai mersesem jumate de oras cu un singur bilet de 1.3 lei, ce sens avea sa mai platesc 1.3 lei pentru 2 statii?

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 4 May 2011

    Pe de cealalta parte, ce sens are sa-ti pui toate problemele astea pentru 1,3 lei ?!

  13. Eu imi pun problema daca constiinta a evoluat exclusiv pe lumea materiala si este complet izolata de straturile mai joase ale universului sau toate fiintele vii sunt cumva conectate la o constiinta universala. De ce nu mi-as pune o problema mult mai simpla, mai ales ca din aia castig 1.3 lei?

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 4 May 2011

    Pentru ca din prima problema nu poti preciza ce vei cistiga, si ca atare e o atitudine irationala sa nu ti-o pui (beneficii necuantificabile). In cazul celei de-a doua probleme insa, beneficiile sunt cunoscute si cuantificate (1,3 lei), dar nu poti sti cit efort iti va cere (costuri necuantificabile), si ca atare e mai bine s-o eviti.

  15. Luka D`s avatar
    15
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Wednesday, 4 May 2011

    Frumusetea femeii vine cumva din masculinitatea barbatului. Iar la noi masculinitatea barbatului s-a pierdut pe undeva inspre drumul spre serviciu ori spre drumul catre berea cu baietii.

  16. Mihai B`s avatar
    16
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Wednesday, 4 May 2011

    juma' de centimetru am si eu acum, dupa vreo 4 saptmani de neradere. si ma dispera ca sub barbie am o zona de vreo 2 cm^2 pe unde nu vrea sa creasca nicicum. :-<

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 4 May 2011

    @Luka D Deci nu e ea de vina ?

    @Mihai B E, pai esti tinar, ai vreme.

  18. ok, prince handsome

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.