Experimentul eMag, post mortem

Tuesday, 13 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Tineti poate minte c-am anuntat atunci, sa tot fie ca la vreo doua saptamini, la putin timp dupa ce m-am apucat.

Rationamentul meu la momentul respectiv a fost urmatorul : putem face un experiment, dat fiind ca notorietate nu mai au ce sa cistige, ca oricum stie cam oricine de ei. Vinzari probabil ca vor cistiga, da' macar reusim sa masuram exact ce si cit platesc, chestie care are deja o valoare a ei. Cum nu exista absolut nici un fel de documentatie in .ro pe tema, valoarea respectiva e relativ mare, adica iara-s eu primul cu informatiile.

Ca atare, m-am gindit in mintea mea ca daca vinzarile sunt nule sau cvasi-nule taiem macaroana dupa doua saptamini, iara daca vinzarile nu-s nule, lasam o luna-doua si evaluam situatia pe parcurs si la final. Dat fiind ca post-mortem-ul apare dupa doua saptamini ma gindesc ca vi-e clar in ce categorie ne regasim. Concret :

emag-pm-s

200`000 de impresii / 4`400 de click-uri in doua saptamini inseamna, sunt destul de convins, ca fain a fost cel mai mare publisher din reteaua de profitshare a eMag, pentru aceste doua saptamini. Sigur, "nu ai de unde sa stii", si teoretic este posibil sa existe publisheri mai mari. Ma foarte indoiesc, da' va poftesc cu exemple concrete la comentarii, nu-i nici o suparare, chiar din contra, asa progreseaza cunoasterea.

0 venituri inseamna pentru mine o chestie clara : eMag este o frauda. Punct. Nu exista nici un fel de legatura intre sistem asa cum este prezentat el (drept un sistem de afiliere, plata CPA scl) si sistem asa cum functioneaza el in realitate (baietii au pur si simplu o lista in care adauga arbitrar venituri, dupa cum le pare lor ochiometric c-ar fi rezonabil). Cam asta-i toata povestea.

Nu mai retin cine-mi dadea mie peste nas ca uite, am zis ca va da faliment eMag si n-a dat, ce fraier is eu, ha-ha. Da, intr-adevar. Faptul ca o intreprindere frauduloasa continua sa existe netulburata doi ani mai tirziu este o fantastica dovada ca-s eu fraier. Asa este.

Afacerile in Romania inseamna BOOMi si eMag, pentru ca romanii-s prea smecheri pentru fraieri ca mine.

PS. Daca se string un minim de 2 - 3 persoane care au comandat ceva de pe link-ul de pe fain si-s dispuse sa imi puna la dispozitie documentatia (chitante etc), eu voi promova o actiune in penal in contra administratorilor/angajatilor Dante International. Daca nu, nu prea am ce le face.

PPS. Da, stiu, e criza, lumea nu cumpara pe Internet, au trecut abia doua saptamini si lumea nu cumpara imediat, erau niste comenzi in procesare care urmau sa fie raportate fix in urmatoarele cinci minute si asa mai departe. Sigur ca bineinteles ca cocosu' rosu'.

A, PPPS, ca uitasem : daca aveti spatii ocupate la ora actuala de eMag, lasati un comentariu sau dati un email. Garantat platesc mai bine decit ei.

Inca si mai PPPPS : Ramona Iftode a facut cam acelasi experiment cam cu aceleasi rezultate prin vara.

———
  1. Mare succes online (cea mai mare agentie de publicitate la momentul falimentului) care a disparut in ceata cu citeva milioane de euro din banii publisher-ilor. Asa, pur si simplu, activele trecute pe-o alta firma si gata. Proprietarii, directorii si restul persoanelor implicate pozeaza in continuare in "oameni de afaceri" si "antreprenori de succes", ba chiar sunt tratati ca atare de catre trupa de piscotari care simt ei asa in sufletul lor jegos ca reprezinta online.ro []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

26 Responses

  1. Eu am studiat cateva carti dar n-am luat ca erau mai scumpe ca la concurenta.
    Gandeste-te ca tu te adresai unui public care este deja obisnuit cu magazinele online de carti si filme, asa ca trebuie putin mai mult timp ca ei sa-si reorienteze preferintele. "Doar zic"

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 September 2011

    Mei, astea-s teorii. Sa gaseasca onorabilii ce publisher vor ei dispus sa-le cedeze 4k lead-uri cu titlu gratuit. Suna a mare afacere de succes, pe bune.

  3. standdowncafe`s avatar
    3
    standdowncafe 
    Tuesday, 13 September 2011

    Eram tentant sa pun un banner d'ala pe sistemul daca nu curge, pica.
    Au fost, sunt doua motive pentru care am renuntat. Primul, cronologic, este ca nu am reusit sa pun un astfel de banne pe platforma wordpress.
    Al doilea este rezultatul tau. As fi fost tentat, de altfel am si zis, poate tine si de zona in care ai pus banner. Pe de alta parte din 4500 clikuri nu s-o gasit un nebun sa cumpere macar o amarata de carte?
    P.S. In cazul acestui exemplu si un euro e mai mult decat Emag :)

  4. N-ar fi chiar total implauzibil ca 4000 de unici de-astia sa nu cumpere nimic de pe emag. Poate ca se uita si cumpara mai tarziu, dupa ce se gandesc, poate se uita de la lucru si cumpara de pe calculatorul de-acasa, la un moment dat.

    Asa si eu mai citesc vreun blog sau ceva din strainezia si dau click pe un link de amazon sa vad despre ce e cartea aia si nu cumpar nimic, eventual o trag de pe pdfchm, si ca mine mai sunt inca cateva mii.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 September 2011

    @standdowncafe Pai cam asta-i si problema, oricit de slab platit 4-5000 de click-uri tot sunt un 50-100 de dolari in Google Adsense. Ori daca eu nu pun GA pe fain ca nu ma intereseaza 1-200 de dolari pe luna, cu atit mai putin nu voi pune ScamMag.

    @gheorghe Teoretic e posibil si ce zici tu, da' mie-mi pare cam improbabil.

    Daca chiar asa stau lucrurile nu prea vad eu ce rost are toata agitatia, nu-i ca si cum ne obliga cineva sa bagam publicitate. Ma rog, pe mine, sigur ca restul publisherilor n-au incotro.

  6. standdowncafe`s avatar
    6
    standdowncafe 
    Tuesday, 13 September 2011

    Gheorghe poate fi si ce zici tu, in cazul asta eu sunt edificat, la mine sigur nu are efect. Am 4000 unici in 4 ani.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 September 2011

    De fapt stai, ca daca 4000 = 0 asta nu inseamna ca 4001 = 1. Poa' sa fie 40,000 = 0 la fel de bine. Deci, MINIM 4 ani.

  8. Da, evident ca nu te obliga nimeni sa pui, dar eu zic ca sa ridice mana cine a cumparat vreodata ceva dupa ce a dat click pe un ad pe internet. Eu cel putin nu cunosc pe nimeni, dar nu cunosc mult oameni de fel. Eu cel putin oi fi dat click pe vreo cateva sute de aduri de cand umblu pe internet si am vizionat probabil sute de milioane, si tot n-am cumparat nimic, dar eu sunt si mai zgarcit de fel.

    Eu nici nu prea cred ca poate functiona sistemul asta decat in cele mai instarite dintre societatile instarite cu o durere imensa de pula pentru orice si care cumpara pur si simplu orice le iese in cale prin orice mijloc disponibil. Gen sa dea click sa zica vai ce frumos, imi iau 3 si atunci instant sa scoata cardul si sa completeze formularul.

    Sau poate conteaza un pic si profilul site-ului. Daca ai un site de-ala de compara preturi zic ca ai sanse mai mari ca omul sa fi intrat pe el pentru ca e interesat sa cumpere ceva si daca vede o oferta buna poate chiar cumpara direct. Vizitatorii unor astfel de site-uri mie mi s-ar parea ochiometric macar cu cateva ordine de marime mai dispusi sa cumpere ceva decat unii care au intrat sa citeasca ce-au mai debitat diversi in timp ce-si beau cafeaua de dimineata.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 September 2011

    Mei, o fi si ce zici tu, iti dai seama ca-i imposibil sa conciliezi experienta personala cu statistici de-astea. Plm, 200`000 de impresii, ce-i aia, io n-am vorbit si nici nu-mi doresc sa vorbesc cu 200`000 de oameni in viata mea. De-aia nici nu-s telefonista sau de-alea la ghiseu sau plm, m-as zaibi de cap. Pe de cealalta parte, nu se poate contesta ca exista oamenii aia, pune mina pe telefon si suna la tech suport unde vrei tu, hopa, vorbesti cu unu'. Io cunosc chiar si gagici carora le place, literalmente, le place-n call center. Nu-n sensu' ca le bate sotu' acasa sau le taie cu lama-n moduri neplacute si atunci e raul mai mic, nu dom'le, autentic, aia le place lor.

    Nu e clar cu comparatoarele de preturi, pe de-o parte se poate privi teoretic asa cum zici tu, da' mie-mi pare naiv. In realitate comparatoarele celea exista strict prin google spam, si-atunci iti dai seama ce aduna : fix nimic, cel mai confuz trafic, fundul fundurilor butoiului. De fapt daca te uiti putin cum arata un comparator de preturi cre' ca ar trebui sa fie evident. Si-atunci... parca nu prea vad cum le-ar merge treaba. Practic tu-mi zici ca n-ai cumparat nimic printr-o recomandare tu personal, da' mai degraba ai cumpara ceva recomandat de niste tipi cu care te-ai intilnit in timp ce erai ratacit intr-o noapte prin ceva padure decit altceva recomandat de un tip cu care te intilnesti in toata ziua la ceainaria de la colt. Dubios, dar ma rog, iarasi o discutie cu sanse la eternitate.

    Probabil ca CPA nu functioneaza decit in anumite conditii, da' nu cred ca le descrii corect. Eu presupun ca exista un motiv pentru care prin CPA se vind in principal MLM-uri, pastile diverse, pornografie scl.

  10. Pai daca as folosi comparatorul de preturi poate chiar as cumpara prin el, doar ca eu nu folosesc comparatorul din 2 motive: 1) nu cumpar nimic momentan 2) daca cumpar nu cumpar de la toti dubiosii unde "e mai ieftin" ci cumpar de la un magazin pe care il consider mai de incredere

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 September 2011

    Deci... stai ca-i interesant. Deci rationamentul de-l propui e cam asa : daca as fi cazut in cap as face tot felu' de chestii pe care eu de fapt nu le fac, nefiind cazut in cap. Asa ceva ?

  12. Pai daca numai de la cazuti in cap ai sanse sa faci bani... asta e, invata sa-i iubesti.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 September 2011

    Prostul face bani din ce poate, desteptul din ce doreste.

  14. Vroiam sa zic ca numai de la cazuti ai sanse sa faci prin afilieri dastea, cel putin in romania. Dar daca-ti doresti sa faci bani de la emag prin schema asta si nu reusesti oricat ai incerca, inseamna ca esti prost? Sau ce vrei sa zici?

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 September 2011

    Pai nu ?

  16. eu zic ca sa ridice mana cine a cumparat vreodata ceva dupa ce a dat click pe un ad pe internet

    emoticon-cu-mana-jos , ori stiu ce caut si atunci nu mai iau dupa reclame, ori nu caut nimic si atunci nu ma iau dupa reclame.

    da' zic sa nu generalizezi.

    comparatoarele celea exista strict prin google spam

    Depinde la ce fel de saituri te gandesti. Price.ro il folosesc mai mereu cand vreau sa vad unde e cel mai ieftin un produs - cel putin la electronice au majoritatea magazinelor in baza de date si rezultatele sunt corecte.

    Cand am luat placa de sunet am constatat via Price ca PCGarage adauga 20ron la toate produsele fata de celelalte magazine, doar ca sa se laude cu "livrare gratuita" indiferent de pret. Da' cum la un singur produs e tot aia si macar ii stiu seriosi ..

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 September 2011

    Mbon, io n-am folosit veci pururi un comparator de preturi romanesc, cum nici n-am cumparat absolut niciodata nimic de la un magazin romanesc - ca nu prea am de ce. Aveam sistem de livrari cu reimpachetare din State direct in '95, de ce sa renunt la el in 2005 ca sa ma mut pe ce anume, un set de ametite angajate de doi trazniti locali ? Da' mersi, nu ie nevoie. Asa ca inca n-am avut ocazia, putin probabil sa si am vre-odata. Pe cale de consecinta, evident ca habar n-am despre ce vorbesc.

    Macar recunosc.

  18. N-am luat niciodata ceva în urma unei reclame de pe Internet. Sau nu direct printr-un click pe o reclamă, dar eu nu sunt cel mai mare consumator.

    @Mircea Popescu: poate ne spui și nouă cum e cu serviciul ăla de reîmpachetare.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 September 2011

    Mei, e destul de simplu de explicat : iti faci o firma in State, angajezi oameni acolo la ea, comanzi ce-ti vine tie pe adresa ei, secretara/receptionera/aia din mailroom pun frumos la cutie si-ti trimit tie unde esti, in Costa Rica, Congo, Romania scl. Logistics, vorba ceea.

  20. Și ieftin ca braga, nu?

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 September 2011

    Eu nu sunt suficient de bogat cit sa-mi permit solutii ieftine. Cel putin deocamdata.

  1. Experimentul eMag- post mortem pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Pentru sdd sau cine intreba de emag....

  2. [...] cum nu arunc eu cu ceva mii de euro in organizatia hotilor din .ro ca sa pot vinde publicitate care nu se plateste pentru ca da faliment "regia" dupa ce era in intirziere sase luni fata de cele doua luni cu care [...]

  3. [...] Emag fura, pe de-o parte. Adica, degeaba le trimiti trafic, ca ei nu il contorizeaza. Emag comite si-un pic de frauda, pe de cealalta parte, adica daca tot tre' sa fie niste [...]

  4. [...] va spune nimic numele de Boom Advertising ? Daca sunteti tineri uite am aici o prezentare mai veche, poate va [...]

  5. [...] numita emag a vindut in 2011 bunuri de aproximativ 100 de milioane de [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.