Doi oameni rai se legana...

Wednesday, 23 February, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

... pe o pinza de paianjen
Si pentru ca nu se rupea...
~ Oscar Wilde.

Sa va citez din primul om rau, ca sa fiti intru totul de acord cu mine (ca este cu adevarat un om rau, adica) :

Da!Refuz sa donez! Pentru orice cauza,pentru a ajuta orice persoana ce nu-mi este familie. REFUZ! Indiferent de cat de miscatoare ar fi povestea,indiferent de drama traita si indiferent de varsta, sex, boala si alte posibile circumstante…

Si da! In loc sad au 2 euro pentru a te scapa de problema mai pun doi si imi iau, mandru de mine pentru ca pot sa o fac si in timp de “criza”, un pachet de tigari. Si in loc sa donez 2 euro ma duc bucuros si total pasiv fata de drama ta si imi cumpar un prezervativ,ma rog..in cazul meu pastile anticonceptionale pentru a mea sotie. Se numeste planning familial ,pentru,evident,familia MEA. Si cand dau 2 euro pe 2 pungi de cipsuri pe care dupa aceea le arunc pentru ca am gresit aroma si nu imi plac o fac fara nici cea mai mica remuscare si cu maxim dezinteres fata de suferinta ta si/sau a celor apropiati tie!

V-am zis io ?

Al doilea om rau sunt, cu modestie, eu insumi, si daca mai aveti nevoie de dovezi e destul de clar ca n-ati citit cu prea multa atentie pe-aici. Da' nu-i problema, ca se remediaza in timp, bani s-aveti.

Contributia mea la rautatea lumii este urmatorul rationament pe care vin sa-l adaug celuilalt om rau, care explica asa :

Trec eu mai departe si vad:” bani pentru prezervative si tigari are toata lumea dar pentru a ajuta nu”.

Ei bine… cu tot respectul pentru persoana careia ii apartin cuvintele si al carei blog il citesc, aici chiar m-am inflamat. Pai ma nene…stai sa ne lamurim! Nu am nimic impotriva faptului ca cer bani pentru asta,inteleg,se lupta! Nu am nimic cu cei care dau,inteleg vor sa ajute! Nu am nimic cu cei care le sustin cauza,inteleg sunt miscati. Ei sunt oameni buni,eu nu. Dar cu mine ce ai??? De ce sa incerci macar sa ma faci sa ma simt vinovat ca nu am dat ci mi-am luat ….prezervativ, seminte, tigari, flori sau orice lucru neesential? sau seminte de floare sa le sparg de emotie ca nu stiu daca or strange au ba banii necesari? Cum vine asta?

Ei bine, are dreptate, dar eu merg un pas mai inainte, si-o spun clar : nu "dau" niciodata decit omului in genunchi. Deci, atunci cind se umfla tarita in ala care cere (ori in reprezentantii lui, mai alesi sau mai autoproclamati), adio si n-am cuvinte, s-a lins pe bot.

Pentru ca e perfect acceptabil sa n-ai, se mai intimpla, si e perfect normal sa ai nevoie, se intimpla tuturor. Da' sa incerci in acelasi timp sa te erijezi in seful meu, si sa-mi spui mie ce sa fac, in loc sa iti asumi corect pozitia de inferioritate sociala, clara, neta si indiscutabila in care te alfi, aia deja nu mai e acceptabil.

Tot asa cum analfabetul cu pretentii de academician nu-i acceptabil, tot asa cum politrucul cu pretentii mesianice nu-i acceptabil, exact asa cersetorul (pentru ca da, atunci cind ceri esti cersetor, si diferentele intre tine si orice alt cersetor de oriunde si de oricind sunt pur imaginare, existind doar in mintea cersetorului, daca exista si-acolo) care vrea sa dicteze cursul treburilor publice nu-i acceptabil.

Si, intr-un sens mai larg, de-aia este inacceptabila pomana facuta de stat in numele "nevoiasilor". Lasa nevoiasii sa cerseasca singuri, ca sa stim cum stam si unde se gaseste fiecare, ca sa aiba sansa sa-si inteleaga conditia si macar sa serveasca de exemplu altora daca nu sa se salveze de-a dreptul pe sine. Sa nu sa abuzam de forta statului pentru a crea situatia ambigua in care ajungem sa fie cersetorul un fel de sef, asa. N-are de ce fi sef, ca daca era bun de sef n-ajungea in situatia in care nu-si poate balansa nevoile cu posibilitatile.

In loc de concluzie, problema cu rautatea este ca-i de doua feluri. De exemplu rautatea de-a pune indivizi ramasi cu mintea la ciclul gimnazial sa-si faca curat in camera, sa se spele dupa urechi si sa-si taie unghiile e rautate de-un anume fel, si rautatea de-a arde furnici cu lupa din lipsa de ocupatii mai bune e rautate de cu totul alt fel. Si nu, faptul ca furnicile nu se pot plinge, in timp ce diversii decerebrati lasati in urma de un sistem educational rau gindit racnesc ca din gura de sarpe pentru "drepturile lor", rezumabile la un foarte rotund sa ni se deie nu are nici o treaba in chestie, ca binele si raul sunt categorii abstracte, nu se stabilesc prin vot.

Mai ales nu de catre cersetori.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

5 Responses

  1. la Unirea in Bucale in pasaj la metrou, in fiecare dimineata e un nene batran care n-are picioare de la genunchi in jos, si merge asa prin pasaj in rush hour de zici ca merge in genunchi. lui i-ai da? daca ar cere?

  2. http://stirileprotv.ro/stiri/social/perioda-preferata-a-cersetorilor-de-lux-castiguri-de-peste-10-000-de-lei.html

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 February 2011

    Bre ce pepiniera de troli de elita este aici! Da ma, i-as da. Bine ? Dac-as avea ceva si inclinatie de-as avea atunci pe moment i-as da ceva. Sau altceva, altcindva.

  4. http://www.metacafe.com/watch/1045024/johnny_cash_gods_gonna_cut_you_down/

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 February 2011

    Banned omg!

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.