Death track

Saturday, 08 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cind eu eram copil si cind era 286-le calculator era si Death Track asta un joc.

Si inca ce joc... vai mama, ce joc. Eu nu prea gust astea cu masini, da' pe asta l-am iubit. Ideea era asa : concurs de masini, da' nu orice masini. Tancuri frate. Literalmente, aveai o mitraliera cu repetitie pe masina si puteai trage in ala din fata. Sau cu laseru'. Sau cu racheta, literalmente, iti puteai cumpara rachete si foc pe ei, descria boamba o traiectorie curbilinie prin aer si BANG. Sau puteai lasa mine-n urma. Sau daca nu, iti cumparai dinti metalici. Ce bara de protectie, dinti metalici fate si te buseai in ei. Si mai era si-un laser... ah, cit imi place laserul ala. Fiu-fiu-fiu facea el, colorat dupa cit era de smecher, ca evident ti-l puteai imbunatati.

Mi-a placut atit de mult laserul incit am petrecut doua zile in gw-basic (aha, ce mai stiti voi ce-i ala gw-basic, si ce timpit putea fi, aproape ca linuxu' de timpit), ca nu stiam pe vremea aia de C, da' invatasem basic pe Tim-Si incercind sa-l reproduc. Pur si simplu pentru placerea de a-l auzi, fara a ma mai complica cu toate tarhaturile din joc. Si intr-un final tot reglind la pitch-uri si delay-uri am reusit, apasai space-bar-ul si computeru' facea fiu-fiu-fiu. Prima mea victorie in programarea calculatoarelor, aveam cred vreo zece sau unsprezece ani. Bine, ca pe urma am incercat sa fac si restul jocului ceea ce n-a iesit chiar la fel de bine, da-n fine.

Ei, deci ati inteles ideea, concurs de masini cu bombe. Ce poate fi mai frumos pentru un pustan de 10 sau 11 anisori ? Nimic, va spui. Computerii erau programati sa joace unii mai bine, altii mai prost, era una Melissa pe care-o faceam praf si pulbere deliberat si mereu, ca-mi amintea de o tocilara de la noi din clasa.

Cam atit, as fi vrut sa va pun o poza, da' cine stie pe ce dischete o fi murit de decay copia mea. Oricum nu mai am cititoare de 5"1/4. Grafica era poligonala rau de tot, probabil azi v-ar durea capul de la doua ore de joc, da' uite ca pe mine atunci nu ma durea nici dupa 12. Cap tare la virsta aia.

A, si am mai vrut sa ramina scris ca acum douazeci si mai bine de ani eu am jucat un joc, care mi-o placut, si pe care uite ca nu l-am uitat nici pina astazi. Tom Collie, Mark Brenneman, Darek Lukaszuk si Bryce Morsello. Dynamixii.

Si-atit.

———
  1. Dintr-o superba cartulie albastra format de buzunar pe a carei coperta un tip brunet intr-o bluza galbena itea un cap urias de la o masa de birou cu un display pe ea, avea un cap atit de comic desenat, cu un nas mare si la virf rosu... foarte simpatic - Sa invatam singuri Basic ii zicea, sau cam asa ceva. O mai stie cineva ? []
  2. De la care am jucat si Stellar 7, pe care n-am reusit decit o singura data sa ajung pe planeta 7, da' atit. Si ce idiot Gir Draxon era ala cu pisica lui pfoai. []
Category: Trolloludens
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. L-am jucat si eu la Palatul Copiilor cand eram mic, chiar era distractiv. L-am cautat acu' cateva luni, il gasesti gratuit pe net si merge daca-l bagi intr-un DOSBox. Da' e incre-fucking-dibil de naspa cum se vede, mai ales ca merge in 640*480 si curbele is compuse din linii.

    Un joc oarecum pe ideea asta ar fi si Street Racing Battle, chit ca are doar munitie, rachete si mine. Cre' ca ala care o sa faca un joc BUN pe reteta asta o sa dea si lovitura :D

  2. hua, never heard of, eu in 90 jucam tanks alea pe tv comuniste alb-negru.

  3. nu l-am jucat asta. jucam gorilla q-basic, snake, prehistorik 1, prince of persia, wolf 3d, doom, golden axe, accolade nush cum, etc.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 October 2011

    @dAImon Da, ori ca eram noi mici si prosti, ori ca era altul contextu', da' privind inapoi e inexplicabil cum te putea tine fericit o saracie de-aia din practic linii cum are autocadu'. Fantezia umplea gaurile.

    Mi se pare ca GTA a fost un fel de joc bun pe reteta asta, si a chiar dat lovitura.

    @Freud Tu erai in 90 ?!

    @Mihai B Prehistorik si PP mi se pare c-au fost mai tirziu. Afara de cazu' ca te referi la PP 1, ala vechi si greu, cu sabia liniuta. Accolade era formula 1, gen. McLarren FTW! Aveau aia asa un misto fenomenal in ei, cei mai slabi piloti erau gen Dan Quayle etc.

  5. GTA nu-i din clasa racing, been there, played all.

    In GTA2 mergea sa pui gloante pe masina, e drept, iar din gta3 incolo poti face drive-by, da' ... e altu' targetu'

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 October 2011

    Apai e drept, noa. Da' de avut succes tot o avut, ceea ce inseamna ca intr-adevar, zici tu acolo ceva cu dat lovitura.

  7. pp din cate tin eu minte e 1992. scria pe ecran cand intrai in joc. Astazi putine jocuri repecta conditia asta. si ph, dar cred ca la 2 scria cand intri: my game is still working in ... after ... years...

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 October 2011

    Nah, primul prince of persia e garantat din 1990 pentru ca imi amintesc si-acuma ca de ziua mea mi-o adus unu' o copie foarte mindru ca o are de la taica-su care fusese cu ceva delegatie in State vara aia. Fullbright sau ceva. Deci tocmai era proaspat atunci.

  9. tot ce se poate. insa un joc foarte bun, daca reuseai sa treci de nivelul 2. :d

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 October 2011

    Nu mi-o luat decit vreo sase luni la virsta aia. Bai da' si ce fericit am fost.

  11. * '90.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.