Cum zici ca te cheama, fa ?!

Saturday, 26 February, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cum probabil stiti, cel mai ingrozitor de rau lucru pe care-l puteti face cit sunteti deasupra unei domnisoare despuiete, in intim contact cu interiorul ei este sa ziceti un nume de fata. Alt nume de fata.

Cel putin din ce-am mai citit si io prin revistele de specialitate si profil rezulta fara putinta de indoiala ca daca va apucati sa-i recoltati bucatele din maduva osoasa cu un tirbuson ruginit tot va "iarta"* pina la urma, da' daca va pune necuratu' sa soptiti numa', oricit de incet, numele lu' o alta, gata, s-a terminat ceru', cade pamintu', e sfirsitul. Lumii.

Ei, nefiind eu omul care sa lase o teorie neverificata, oricit de timpita e ea in aparenta, m-am apucat de verificari. Ieri si astazi pin-acu', in caz ca va intrebati ce-am facut. Deci, inchipuiti-va lunganu' ciolanos ras in cap si cu barba serioasa, de popa (ca pe moment arat fix cum ma vedeti in header acolo, chit ca poza-i de anu' trecut) calare pe-o domnita pe care n-o descriem da' va inchipuiti voi, si tocma cind dadea ea ochii peste cap ma apuc de soptesc asa suav "Oooo Diana..."

Pauza. Nu m-o fi auzit, ma gindesc io', ca mustatile mai atenueaza sunetu', am observat (plus ca doresc intotdeauna sa guste din orice cafea sau ce alta chestie cu spuma mai beau, da' aia-i o alta poveste). Pentru siguranta racnesc una din rarunchi, Diaaanaaaaa. Ati vazut episodu' din Seinfeld cind Elaine nu vrea sa doarma cu Jerry in pat la parintii lui asa ca doarme pe-o canapea, se trezeste rupta de spate, inghite niste calmante dupa care Steeelaaaaah!!!** ? Mnoa, asa.

Fata se uita la mine, mirata. Eu continuu netulburat, da-n sottovoce sa nu tulbur chiar de tot vecinii "Mariaa"... Ea se uita pe geam. Eu ii urmaresc ca un vultur de otel reactiile. Corina! Inchide ochii si geme incetisor. Crina-Cristina-Codrina-Cosmina-Calina... la mine actul intimitatii dureaza de pe la vreo juma' de ceas, ca sa va reprezentati corect, asa ca am avut vreme sa trec printr-un pomelnic destul de consistent. Malena!

Ei, si la final, complet extenuati amindoi, zaceam acolo sa-mi trag rasuflarea. Dom'le... da' nimic ? Cind mi-am mai venit in simtiri am purtat urmatorul dialog suprarealist

- Meri si ada-mi o cana cu apa, zic eu.

Fata se ridica usor nesigura, da sa se pogoare din paturi pe dusumea, se intoarce spre mine si pe-un ton foarte egal (in vizibil contrast cu nesiguranta muscular-mecanica a corpului) imi zice

- Sa stii ca pe mine ma cheama Daniela.

Bai frate, era sa ma imprastiu, nu stiu daca ati remarcat dar imediat dupa toti muschii de tin vintrele la un loc is relaxati si extenuati, asa ca daca te apuci sa rizi cu spume exista riscul sa te desfaci in bucati, sau cel putin asa am perceput eu sentimentul. M-a apucat si sughitul.

Pentru ca nu, nu o cheama Daniela.

---------
* Niciodata n-am priceput abuzurile pe care adolescentele mai toante le aplica acestui biet cuvint. Sistemul functioneaza in mintea lor cam asa : ea se supara, din cine stie ce i se nazare ei ca ar putea constitui un bun pretext, da' intotdeauna strict pentru a-si verifica "influenta" asupra masculului, dupa care tot ea "il iarta". Pe ala suficient de dobitoc sa bage in seama de-astea, vreau sa zic. Pai normal ca procesul e fara de sfirsit, dat fiind ca dezlegarea supararii ei nu poate fi iertarea lui, ca el n-o contribuit nimic altceva decit simpla prezenta. Da-n fine, sa lasam fiecariua fanteziile pe care le prefera.

** Imi pare rau dar nu se poate admite din punct de vedere stilistic tratamentul temei fara referinta la un episod din ceva seriale, tot asa cum nu se poate vorbi la un seminar Noua Dreapta fara a-l mentiona pe ala, Zdrenghea Codreanu sau cum il cheama.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

12 Responses

  1. Ha ha ha ti-a dat-o la temelie.

    Te-a umilit, eu in locul tau nu scriam asta aici :)))))

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 February 2011

    Da' stai putin. Una ca di ce zici ca umilitna, care-i umilinta ?! Si-a doua, ca si daca m-o umilit, de ce sa nu scriu, doara asa invata cititoru', din experienta altora, n-a fi fraier sa invete din experienta proprie, ca mine.

  3. Pwey fix o durea la bascheti de tine, pe ea o interesa ca pe ea o cheama Daniela. Si atat!

    Auzi, chel si cu barba, jeeeee, zulufi nu-ti lasi? :D

    Mah mi s-a intamplat si mie odata ca in loc de numele impricinatului cunostinta veche, am strigat Viorel, grav e ca nici pana in ziua de azi nu stiu cine e Viorel.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 February 2011

    Deci pe tine te durea la bascheti de impricinatu' cunostiinta veche, si te interesa de Viorel cel necunoscut ? Sau cum ?

  5. Fix asa.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 February 2011

    Apai sa nu generalizam abuziv, zic.

  7. Mnoah bene :)

  8. Am râs cu lacrimi la ce am citit :) Bun. Foarte bun!

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 February 2011

    @Florin Hehe, sa mai poftesti pe la noi ca mai sunt de-astea.

  10. sonia rauss`s avatar
    10
    sonia rauss 
    Wednesday, 14 December 2011

    Chiar ca-i buna de invatatura! Si mi-am amintit de o patanie proprie, de care m-am rusinat vreo 5 minute, dupa care am purces la un ras sanatos amandoi! El parea oleaca oparit dupa ce il " rebotezasem", insa cand m-a vazut cat de incurcata ma aflam, s-a pus pe un ras sanatos si molipsitor! Si-am luat-o de la capat. Timp in care am evitat cu diplomatie sa ne spunem pe nume!
    Hai ca nu-i grav deloc!

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 December 2011

    Nu se moare din asta.

  1. Cum zici ca te cheama- fa -- pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Pentru ca risul....

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.